İsyan ettiren direksiyon dersi...

• Konu Sahibi Konu Sahibi yeos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
8 senedir araba kullanıyorum, türkiye standartlarına göre iyi de kullanırım. Geçenlerde uzun yola giderken eşim sürekli müdahale etti. Ben de yolun ortasında attım arabadan nasıl gelirsen gel diye. 10 dakika sonra dönüp geri aldım tabi. Erkek milletinin huyu bu, illa müdahale edecekler. En güzeli özellikle ilk başlarda yanına koca almamak. Bebeği ona bırak sen çık pratik yap.

Ben de bemimkinin aşırı güveninden rahasızım. Bıraksan aynı gün her yere gisip gelebilirim. Nasıl güvenebilirsin ya kaza yaparsam diyorum, cevabı harika: niye kaza yapasın bisiklet kullanmıyor musun
Babamdan da bildiğim bir şey varsa eşle trafiğe çıkılmaz.

Babadan ve kocadan direksiyon öğrenilmez derler :) İmkanınız varsa özel bir hoca bulun. Bir de pazar günü çok erken saatlerde, mesela güneş yeni doğduğunda kendi başınıza çıkın. Sokaklar bomboş oluyor, dönemeçleri, kavşakları istediğiniz gibi test edin, park etme alıştırmaları yapın kaldırım kenarlarına. Bana çok faydalı olmuştu, kısa sürede kendi başıma yoğun trafiğe çıkabilmiştim.

Ayyy bir bende var sanıyordum bu tip kocalardan.baktım onla olmuyo her gidip gelişimiz facia.sensiz kullanacam yada bir daha sürmicem dedim küstüm.baktım arabanın yedek anahtarını getirdi verdi tek parça halinde dönde eve ne yaparsan yap dedi.çok şükür istediğim yere gidip geliyorum kimseye muhtaç değilim artık

Aslaaa birakma aksine hatalarini gozden gecir ve duzeltmeye calis..suan bende ehliyet asamasindayim kac derse gittim bir kez olsun hocam azarlamadi değil ses yükseltmek tatlı dille anlatıyor.sonra birgün esim arabayı verdi hadi bakalım göster öğrendiklerini dedi gittiğimiz yol boyunca iki kez kavga ettik.Bende ona bağırdım çağırdım bana elin adamı Bağırmıyor guzellikle ogretiyor sen Bagiriyorsun o arabada ogreniyorsam sonuçta kendi arabamızı kullancam yeter kasma beni artik dedim...ona inat öyle azmettim ki direksiyon hocam bile senden umutluyum sen yapacaksın gayet iyisin diyor.

Yanliz cikmalisin o trafige. Bende ehliyetimi daha yeni aldim,tam 1 hafta oldu cuma gunu alali. Babamla surmuycem diye inat ettim bi tecrubeden snra. Eger babam yanimdaysa elim ayagim sasiyor, cok panik yapar. Ornegin araba stop ederse ben sakince tekrar calistiririm, en kotu ihtimal arkamdakiler beni sollar ben calistirana kadar, ee? Kotu biseymi bu? Ben panik yapmiyorum ama babam " aha, stop etti goruyonmu, cok guzel" diye sikayet eder dunyanin sonu gelmiste artik care yokmus gibi. O yuzden eger babamla ayni arabaya binersem ben en fazla soforun yan koltuguna otururum o kdr. Babamla tovbe.

İstanbulda yaşıyorsunuz sanırım. Oğluma bir hocadan ders aldırdım.Aslında rallici aynı zamanda ileri sürüş teknikleri uzmanı.Biz çok memnun kaldık .Bizede başka biri tavsiye etmişti.İsterseniz numarasını verebilirim.Bir iki derste çözer sıkıntınızı.

Sakın bırakma.Susar misin bak susmazsan konsantre olamam çarparim bi yerlere telaşlandirma beni deyın.

Aslında trafiğe girdim birkaç kez Şile otoyolu e5 falan ... Nırakmıyım yani dimi .. İhtiyacım olan motivasyon.. Her bindiğimde kendine güvenen indiğinde ise eli ayağı titreyen bişi oldum
Sakın bırakmayın, bir kere bırakırsanız tekrar direksiyona geçecek cesareti bulamazsınız.
Size bir arkadaşımın şoförlük macerasını anlatayım moral olacağını zannediyorum, arkadaşım ehliyet aldı trafiğe çıkacak ama U dönüşü yapamıyor, sağa sapması gerekse sapamıyor, sola dönmesi gerekse dönemiyor, yol dümdüzse gitmeye gayet iyi gidiyor dönmeye gelince ı-ıh:))) eşine söylese olmayacak, adam alır arabayı, o yüzden hiç çaktırmadı, evden çıkıp istediği yere giderdi, dönmek istediğinde trafik polislerinden yardım isterdi arabayı yeniden ev istikametine döndürsünler diye
Ama öyle öyle şoförlüğü öğrendi, artık her yere gidip geliyor, biraz cesaret ve azim

Bebeği bi yerlere bırakabiliyorsan Burak ve eşini işten almaya git o da ikna olmay başlar onsuz kullandığını görünce ya da benim yöntemim olan babamda kullanmıştım ama çok fazla karışıyordu aynı eşin gibi bigün tak etti canıma yeter ya dedim bastım gaza tabi etrafı kontrol ederek, korktu bi anda hızlanınız o gün bugundur tık demedi

Sy
Sakın bırakma.Susar misin bak susmazsan konsantre olamam çarparim bi yerlere telaşlandirma beni deyın.
Ada'm sustan durdan anlamıyo ki. Ejderhaya dönüşüyor o an. Bi ağzından Ateş çıkmıyo

YA bir de bizim araba otomatik yani öyle stop etti falan derdim yok. Neyse ki yok çok şükür. Arabaya gaza basıyosun gidiyo frene basıyosun duruyo gokart gibi o yönden rahat. Tek sorun geçişler. Manuel olsa şimdiye boşanmıştık heralde

Yarın eşim bizi anneme bırakıcak. Bir kaç gün orda olcam.iyisi mi alıyım arabayı Bebek de annemleyken çıktıyım trafiğe.

H. İçi akşam bebeği babaya bırakıp çıkamam. Karanlık ya önce aydınlığa alışıyım diyorum. Hafta sonu zaten o da gelir. Fırsat bulmuşken yarın perş cuma çıkıyım.

Pazar sabahları çıkın hep birlikte saat 8 gibi çıkaaranızda 10 a hatta 11 e kadar çok rahat araba kullanırsınız sonra kahvaltı yaparsınız ama çocuk rahat durur mu bilemem. Bir kaç hafta bu şekilde çıkarsan sonra alisirsin.

Eş ve baba ile trafiğe çıkmaya karşıyım. Gerekirse bir iki saat özel ders alabilirsiniz.

Bgn annemde kalıyorum. Yarın bebeği bırakıp otobüsle eve geçicem temizlik yapıcam. Niyetim dönüşte arabayla tek olarak gelmek. Tabi cesaretim kırılmazsa. Aradaki mesafe 10km kadar

Ayol insan bu öfkeyle bildiğini de unutur.

bebeği yanına almadan yalnız çık trafiğe kullanmasnı bilen bir kız arkdşnı da alırsan yanına iyiolur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…