isyan

Dante

Her gün birinizi, bir gün hepinizi..
Kayıtlı Üye
9 Mart 2011
12.080
9.802
448
12 yaşında bir çocuk öğretmene bağıracak cesareti buluyorsa bu terbiyesizlik midir isyan mı
bıktım bu eğitim sisteminden de öğretmenlerden de

tabi unutmuşum şimdi öğretmenlerin yaşadığı zorluklarından girip benim yetiştirememden
kıskanıyorsak bizim de okuyup öğretmen olmamızdan
büyük ne derse çocuğun susup yutması gerektiğinden bahsedilecek
ben ne diye açtım ki bu konuyu
ben de haykırıp rahatladım en azından
oh

12 yaşında bir çocuk öğretmenine bağırıyorsa bu ailenin ver(eme)diği terbiyeden midir, öğretmenin ver(eme)diği terbiyeden mi??? Onu sormak gerek...

Biz de okuduk, öğrenci olduk, dayak yedik, hiç bağırmadık hocalarımıza. Psikolojimizde bozulmadı vesselam...

Canim bu devirde ogretmenlik zor Allah yardimcin olsun
Aileler ayri suclu egitim sistemini bu rezil hale getirenler ayri suclu bana gore
Aileler cocuklarini ozgur yetissin ayagina saliyorlar ortaliga hersey onlara serbest,evi barki birbirine katan cocuklar okulda ogretmeni sayar mi? Bizim zamanimizda ogretmen gorunce zimba gibi olurduk ama devir degisti artik daha dogrusu degistirdiler bu da ailelerden kaynaklandi malesef

neden bağırdı anlamadım uğradığı bir haksızlık mı oldu (ki bu bile bağırmasına bir neden değil) yada aşırı şımarıklık mı biraz detay verseniz

öğretmen buna kızmış
o da siz sürekli bana kızıyorsunuz diğerlerine neden ne olduğunu sormuyorsunuz
hem gelip bana anlat diyorsunuz ama hiç bir şey çözülmüyor
hiçbir şey yapmıyorsunuz demiş
bunu sesini yülselterek söylemiş

bizim de dayak yiyip bağırmamamız ayrı bir trajedi..

çözülmeyen konular neymiş?

Helal olsun ona12 yasında bu cümleyi kurabiliyorsa gelecekten umitliyim koyun olmayacaklar

Çocuk kızmış , suçlu yine öğretmen olmuş.

Yazık artık bu öğretmenlere ya .
Olay da çocuğunuzun anlattığı gibi olmayabilir hanımefendi .

Ben gelecekten hiç ümitli değilim ödevlerini bile anne babaları yapıyor çünkü , ukalalık diz boyu .

bu soruya cevap vermek için çocuğun neden bağırdığına, ne dediğine ve nasıl bir tavırla sesini yükselttiğine dair detayları bilmemiz gerekmez mi? yani öğretmenine seslenmiş seslenmiş sınıfın kalabalığından sesini duyuramadığında bağırmış olabilir. ailesi şımarık yetiştirmiş istediğini elde edemediği için bağırmış olabilir. haksızlığa uğradığını hissetmiş bunu öğretmenine söyleyince de haklı olduğu halde senin aklın ermez tarzında bir cevap almış ya da haklı olmadığı yeterince açıklanamamış kafasına tam manasıyla oturmadığı için isyan etmiş olabilir. yada en basit olasılıkla o da bir insan ve belki çok kötü bir gün geçirmiş ve sorunları olduğu için ani bir çıkış yapmış olabilir.

çözülmeyen konular neymiş?
dikkat eksikliği hiperaktivite var
okula uyum sağlayamıyor
sürekli arkadaşlarıyla sorun yaşıyor
öğretmenler aşağılıyor öğrenciler dışlıyor
sonunda dayanamayıp patlayıp cevap verince noldu diyorlar anlatıyor
yine ona kızıyorlar ama sen de çok büyütüyosun sen de uyum sağlamıyorsun sen de uğraşmıyorsun diyorlar
Helal olsun ona12 yasında bu cümleyi kurabiliyorsa gelecekten umitliyim koyun olmayacaklar
işte insanlar bu çocuk nasıl bu raddeye geldi demiyor da nasıl böyle söyler diyor

Bizim türk toplumu öyle ses çıkarma sus sana verilen te sorgulama

ben tabi bir şeylerle uğraşıp yavaş yavaş yazınca bunu kaçırmışım. sizin çocuğunuz sanırım. öğretmeniyle bir görüşme ayarlayın çocuğun bahsettiği sorunları sorun ve ne yaptığını. bağırmasının sebebi haksızlığa uğradığını dşünüyor ve bu sürekli oluyor isyan etmesi normal kim olsa bağırırdı. karşısındakinin öğretmen olması bir şeyi değiştirmez insani bir tepki bu

anladım. olay psikolojik boyutta yani.
Bu durumda öğretmen+veli çalışması lazım. Öğretmenler de aşağılıyorsa bu da bir sorundur. Hem de üzücü bir sorun.
Bu çocuğun tedaviye ihtiyacı var. Yani desteğe..
Öğretmen gerçekten bir şeyler yapmak istiyorsa ailesiyle görüşebilir.
Çocuğun da psikolojisini bilmiyoruz nasıl o an reaksiyon verdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…