isyan

Peki çözümünüz yada öneriniz nedir?Yani öğretmeni anlasa ne yapabilir sınıfta ne yapmalı size göre?Normal bir çocuğun dikkatini 40 dakika toplayabilmek çok zorken hiperaktif olan daha erken bir sürede kopar dersten daha önceki konunuzdan hatırlıyorum bir anda kendini resim yaparken buluyormus çocuk bu bir anda resim yapmakta olabilir, yanındakiyle konusmakta vs. farkında olmadan yapıyorlar çünkü ...öğretmensiniz böyle bir öğrenciniz olsaydı(belki de vardır bilemiyorum) siz neler yapardınız?

Bu da marifet degil. Ogrenciyken dayak yiyen bir cocugun sessiz sedasiz sineye cekebilmesi onun cok terbiyeli oldugunu degil, ozguvensiz cekingen korkak haklarini bilmeyen biri oldugunu gosterir. Bunlar guzel ornekler degil.

Bizim zamanımızda öğretmene eti senin kemiği benim denirdi ve çocuk emanet edilirdi.

Öğretmenimiz bizi durduk yere dövmezdi, yani dövmek demek eşşek sudan gelinceye değil, kulak çekme, cetvelle ele vurma, yanağa tokat vs vs. Ama emin ol öyle öğrenciler var ki o dayağı sonuna kadar hakediyor. Hele lisede tekme tokat girişsen doyamazsın, öyle terbiyesiz hal ve hareketlere sahip öğrenciler oluyordu.

Asla çekingenlik ve korkaklık değildi dayak yemek. Sınıftaki en haşarı, en çok konuşan çocuk daha sık tokat yerdi. Yemese, öğretmenden korkmasa ders işlemek mümkün değildi.

Şimdi ne oldu? Çocuğa tokatı geç laf etsen ebeveynler gidip Milli Eğitim'e şikayet ediyor. Ortaokul öğrencisi öğretmene hakaret ediyor ya hakaret resmen ve dayak yasak diye gıkını çıkaramıyor öğretmen. Yaşı fazla büyük olmayan bir öğretmen arkadaş, EML'sesinde erkek öğrenciler tarafından sözle taciz ediliyor ve susmak zorunda. Makyajla gelmek, ojeyle gelmek serbest. Etekler k.çta ama sen tek laf edemiyorsun.

Vallahi öğretmenden korkan, dayak yiyen nesildenim (ki çok çalışkan bir çocuktum ve ömrümce 4-5 kez dayak yedim yemedim), şimdiki nesilin hali, tavrı, terbiyesizliği, vurdum duymazlığı, küfürleri, büyüklere saygısız tavırlarına bakınca bizim psikolojimiz daha sağlammış diyorum. Hiç de çekingen silik olmadık. Annemize hocadan dayak yedik diye ağlamadık.

Siz neden okul değiştirmiyorsunuz hala o okulda o öğretmenlerde ısrarcısınız

Kizi kaca gidiyormus? Eski konusunu da guncellemis.
Bilmiyorum kaçıncı sınıf olduğunu ancak özel eğitimi ihtiyacı olan üstün zekalı bir çocuk olduğunu sanıyorum
12 yaşındaymış tahminen 6.sınıf oluyor

Ben her zaman şunu söylerim sorunlu çocuk yoktur sorunlu anne baba vardır . Çocuk okulda 6 7 saat geciriyorsa geriye kalan 17 18 saat arti hafta sonlarini evinde geciriyor o yüzden ogretmeni eleştirmekten önce kendinizi elestirmenizi öneririm. Çocuğunuz tabiki hakkini savunsun ama bu bağırarak olmaz bayan bu tabiki saygısızlığa girer. Size iyi yapmış böyle devam etsin öğretmene haddini bildirsin dememizi mi bekliyosunuz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…