isyan

Davranış terapisi yada ilaçlı tedavi yöntemi gördü mü hiç. Bunlara rağmen mi sorun yaşanıyor.

bununla ilgili 797653485485 tane konum var
her yıl okul açılır ben bi konu açarım
onlarca doktora gittik çocukta bir sorun yok okula uyum sağlayamaz
o yüzden dışlanır okuldan daha uzaklaşır diyor
bunlara göre eğitim de okul da yok diyor
psikiyatrist kendisi bana eğitim planı hazırlarsak okulda kimse uygulamaz bunlar kağıt üstünde kimsenin işine gelmez daha çok zorluk yaşarsınız dedikten sonra ,meb bunlara göre eğitim vermedikten sonra ben ne yapıcam
bunu öğretmenler veliler herkes biliyor
çok mu zor bu çocuğu böyle kabul etmek anlamadım

Davranış terapisi yada ilaçlı tedavi yöntemi gördü mü hiç. Bunlara rağmen mi sorun yaşanıyor.
psikiyatriste pedagoğa psikoloğa gittik hem de onlarca
ritalin ve başka bir ilaç kullandı
hiç bir işe yaramadı

Ne demeli çok zor bir durum. Sıra dayaklarından geçtiğimiz, defteri kaplamadığımız için tüm sınıfın içinde ceza aldığımız, başarılı örenci ve başarısız öğrenci arasında kıyaslama yapılan bir dönemde de aldığımız eğitim pek sağlıklı değildi diye düşünüyorum. Öğretmenlerimize saygı duymaz, korkardık. Öz güvensiz bireyler yetişti o dönem,net.
Öğretmeni sevmiyorsak dersi de sevmezdik. Gözlemlediğim bu.

Bugüne baktığımızda eğitmenler kesinlikle daha bilinçli, ruhsal durumlarını göz önüne alarak ilişki kuruyorlar öğrencilerle. Eğitmenler dedim farkettiyseniz her öğretmen ne yazık ki eğitimci olamıyor. Aynı şekilde daha öz güvenli çocukları
birey olmanın farkında hakkını aramayı bilen çocuklar ve diğer yanda ne yazık ki ailesinden gördüğü fazla töleransla kural tanımaz şımarık çocuklar.

Sizin durumunuzda öğretmenin de işi zor, sizin de. Kesinlikle birlikte hareket etmelisiniz. Sınıfa uyum konusunda öğretmene daha fazla iş düşüyor ne yazık ki.

Kolaylıklar dilerim.

sanırım aile çocuğuna konduramıyor ve her şey normalmiş gibi davranmak onları psikolojik olarak rahatlatıyor.
Bu durumda ben bireysel sevgiden yanayım ki çok işe yarayacağını düşünüyorum. En azından aynı sorunu yaşayan koca bir adamla baş etmekten daha kolay olabilir. Artı gelişiminde bir katkın olursa da ne mutlu sana. şuraya konu açman bile konuya olan duyarlılığını gösteriyor zaten..
Tenefüs gibi aralarda küçük sohbetler yaparak daha yakından tanıyıp ona göre yaklaşabilirsin. Sınıfta gördüğün yanlış yaklaşımları engelleyebilirsin. Ama bu çocuk zeka sorunlu değil en nihayetinde davranış bozukluğu var. Bilemedim ama yine de yapılacaklar vardır mutlaka.

12 yasında çocuğa ritalinmi verdiler şok
üstelik 9 ay boyunca
o yıl hiç büyümedi uzamadı kilo almadı uyumadı yemek yemedi
ve sadece sessiz sakin oturdu
tedavi anlayışı bu
sessiz olsun da kimseye bulaşmasın
onlar rahat etsin ama bi picasso bi dali bi eınstein heba olsun(bu satırı birazdan gelecek yorumlara istinaden yazıyorum,diğer konumda yaşadım zira)

Kardeş buna gore okul araştıran nebiliyimözel olabilir
özel okuldan diğer velilerle sorun yaşar diye kabul almadı
aynı okulun istanbuldaki şubesi 3 yıl önce aylık 27 bine indirim teklif etti saolsun =))

psikiyatriste pedagoğa psikoloğa gittik hem de onlarca
ritalin ve başka bir ilaç kullandı
hiç bir işe yaramadı

Canım bak şuan ne yaşadıgının ne kadar çaresiz hissettiginin gayet farkındayım, öncelikle bunu belirtmek istiyorum, onun için sordugum soruları yanlış anlama olur mu :)
Peki istikrarlı bir şekilde devam ettiniz mi çocuk pedagoguna. Davranış terapisi aldı mı.
Çünkü bu degişik pedagoglarla ve kısa zaman aralıklarıyla çözülebilecek bir durum degil.

Who am i diye bir film var yeşil rwceteyle verilen ilaç oradaki karakter uyumamak için alıyordu kardeş akıllı birine benziyorsunuz zehirleme çocuğunu nlur einstein bilmem kaç yaşına kadar okuyamamış varsın okumasim mutlu olsun bu konuda ışınım ehli birini arastirsan

siz en iyisi okula gitme zorunlugu olmayan bir ülkeye tasinin
kökten cözüm olur

Sizi çok iyi anlayabiliyorum. Enerjisini tüketicek spor dallarına yönlendirdiniz mi hiç? spor disipline sokar, enerji sarfettirir, dikkatini toparlar

Bu da marifet degil. Ogrenciyken dayak yiyen bir cocugun sessiz sedasiz sineye cekebilmesi onun cok terbiyeli oldugunu degil, ozguvensiz cekingen korkak haklarini bilmeyen biri oldugunu gosterir. Bunlar guzel ornekler degil.

Eskiden anne öğretmen bana kızdı dediğimizde annem haketmişsindir derdi çokda iyi dermiş şimdi çocuklardan öğretmenler korkuyor sağolsun veliler benim çocuğuma bağıramaz benim çocuğuma kötü not veremez öyle yapamaz böyle yapamaz diye diye çocuklar bi garip oluyor. Üzülüyorum öğretmenlerin haline ne yapsalar yaranamıyorlar

Bu da marifet degil. Ogrenciyken dayak yiyen bir cocugun sessiz sedasiz sineye cekebilmesi onun cok terbiyeli oldugunu degil, ozguvensiz cekingen korkak haklarini bilmeyen biri oldugunu gosterir. Bunlar guzel ornekler degil.
Ya şu dayağıda abartmayın he öğretmenler eskiden bizim ağzımızı burnumuzu kırıyordu ya cetvelle elimize vururdu hafif yada bir tokat (psikopat öğretmenleri saymıyorum çok nadir onlarda)

bağırdıda neden bağırdı???? benim yeğenimin ingilizce öğretmeni çocuklara it sürüsü diye bağırıyor video kayıtıda var şimdi o öğretmen mahkemelik...şimdi bu durumda bende çocuğumda hakkını aramalı.böylesine öğrencide bağırır,velide. önemli olan neden bağırdığı bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…