dikkat eksikliği hiperaktivite var
okula uyum sağlayamıyor
sürekli arkadaşlarıyla sorun yaşıyor
öğretmenler aşağılıyor öğrenciler dışlıyor
sonunda dayanamayıp patlayıp cevap verince noldu diyorlar anlatıyor
yine ona kızıyorlar ama sen de çok büyütüyosun sen de uyum sağlamıyorsun sen de uğraşmıyorsun diyorlar
işte insanlar bu çocuk nasıl bu raddeye geldi demiyor da nasıl böyle söyler diyor
bununla ilgili 797653485485 tane konum varanladım. olay psikolojik boyutta yani.
Bu durumda öğretmen+veli çalışması lazım. Öğretmenler de aşağılıyorsa bu da bir sorundur. Hem de üzücü bir sorun.
Bu çocuğun tedaviye ihtiyacı var. Yani desteğe..
Öğretmen gerçekten bir şeyler yapmak istiyorsa ailesiyle görüşebilir.
Çocuğun da psikolojisini bilmiyoruz nasıl o an reaksiyon verdi.
psikiyatriste pedagoğa psikoloğa gittik hem de onlarcaDavranış terapisi yada ilaçlı tedavi yöntemi gördü mü hiç. Bunlara rağmen mi sorun yaşanıyor.
sanırım aile çocuğuna konduramıyor ve her şey normalmiş gibi davranmak onları psikolojik olarak rahatlatıyor.bununla ilgili 797653485485 tane konum var
her yıl okul açılır ben bi konu açarım
onlarca doktora gittik çocukta bir sorun yok okula uyum sağlayamaz
o yüzden dışlanır okuldan daha uzaklaşır diyor
bunlara göre eğitim de okul da yok diyor
psikiyatrist kendisi bana eğitim planı hazırlarsak okulda kimse uygulamaz bunlar kağıt üstünde kimsenin işine gelmez daha çok zorluk yaşarsınız dedikten sonra ,meb bunlara göre eğitim vermedikten sonra ben ne yapıcam
bunu öğretmenler veliler herkes biliyor
çok mu zor bu çocuğu böyle kabul etmek anlamadım
12 yasında çocuğa ritalinmi verdiler şokpsikiyatriste pedagoğa psikoloğa gittik hem de onlarca
ritalin ve başka bir ilaç kullandı
hiç bir işe yaramadı
üstelik 9 ay boyunca12 yasında çocuğa ritalinmi verdiler şok
özel okuldan diğer velilerle sorun yaşar diye kabul almadıKardeş buna gore okul araştıran nebiliyimözel olabilir
psikiyatriste pedagoğa psikoloğa gittik hem de onlarca
ritalin ve başka bir ilaç kullandı
hiç bir işe yaramadı
Who am i diye bir film var yeşil rwceteyle verilen ilaç oradaki karakter uyumamak için alıyordu kardeş akıllı birine benziyorsunuz zehirleme çocuğunu nlur einstein bilmem kaç yaşına kadar okuyamamış varsın okumasim mutlu olsun bu konuda ışınım ehli birini arastirsanüstelik 9 ay boyunca
o yıl hiç büyümedi uzamadı kilo almadı uyumadı yemek yemedi
ve sadece sessiz sakin oturdu
tedavi anlayışı bu
sessiz olsun da kimseye bulaşmasın
onlar rahat etsin ama bi picasso bi dali bi eınstein heba olsun(bu satırı birazdan gelecek yorumlara istinaden yazıyorum,diğer konumda yaşadım zira)
12 yasında çocuğa ritalinmi verdiler şok
üstelik 9 ay boyunca
o yıl hiç büyümedi uzamadı kilo almadı uyumadı yemek yemedi
ve sadece sessiz sakin oturdu
tedavi anlayışı bu
sessiz olsun da kimseye bulaşmasın
onlar rahat etsin ama bi picasso bi dali bi eınstein heba olsun(bu satırı birazdan gelecek yorumlara istinaden yazıyorum,diğer konumda yaşadım zira)
Bu da marifet degil. Ogrenciyken dayak yiyen bir cocugun sessiz sedasiz sineye cekebilmesi onun cok terbiyeli oldugunu degil, ozguvensiz cekingen korkak haklarini bilmeyen biri oldugunu gosterir. Bunlar guzel ornekler degil.12 yaşında bir çocuk öğretmenine bağırıyorsa bu ailenin ver(eme)diği terbiyeden midir, öğretmenin ver(eme)diği terbiyeden mi??? Onu sormak gerek...
Biz de okuduk, öğrenci olduk, dayak yedik, hiç bağırmadık hocalarımıza. Psikolojimizde bozulmadı vesselam...
Ya şu dayağıda abartmayın he öğretmenler eskiden bizim ağzımızı burnumuzu kırıyordu ya cetvelle elimize vururdu hafif yada bir tokat (psikopat öğretmenleri saymıyorum çok nadir onlarda)Bu da marifet degil. Ogrenciyken dayak yiyen bir cocugun sessiz sedasiz sineye cekebilmesi onun cok terbiyeli oldugunu degil, ozguvensiz cekingen korkak haklarini bilmeyen biri oldugunu gosterir. Bunlar guzel ornekler degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?