Ben öğretmen adayıyım, birkaç beğenmediğiniz, tasvip etmediğiniz öğretmen yüzünden resmen forumda öğretmenleri karalama kampanyası başlatmışsınız ben de buna isyan ediyorum. Her mesleğin iyisi kötüsü vardır, hatta her şeyin. Birçok sorunlu, ilgisiz, aşırı ilgili, maganda tipli veli profili var, o halde öğretmenler de desinler mi bıktık bu velilerden, keşke yok olsalar falan gibisinden? Doğru olur mu bu?
Sütten ağzınız yandı diye koskoca eğitim camiasını zan altında bırakma hakkınız yok.
Ek olarak, öğretmen bağırmışsa evet hatalıdır fakat hataya hatayla karşılık veren de en az onun kadar hatalıdır. 15 yıllık eğitim hayatımda hiçbir hocama bırakın bağırmayı, ses tonumu yükseltmedim. Çünkü hiçbir sorunun bağırarak çözülemeyeceği gerçeği bana net bir şekilde öğretildi. 12 yaş çok da ufak bir yaş değil, anlaması gerekirdi hoca hatalı, belki anlaşamıyor da olabilir fakat bağırınca olayların çözülmeyeceğini aksine kötü bir hal alabileceğini. Saygıyı şunu bunu geçtim zira öğretmene kızgın, saygıyı falan düşünemez haldedir fakat biraz akıllıca davranması gerekirdi bana kalırsa.
Biri sana vurduysa sen de ona vur, hatta daha fazla vur, dayak yersen bir de ben döverim zihniyetiyle çocuk yetiştirilmez. Şimdi bağırana bağırır, ilerde vurana vurur, işin sonu çok ciddi yerlere varır. Öfke kontrolü olmayan saatli bomba tipli bireyleri sokağa salmış oluruz. Bilmem anlatabildim mi?
Ee yani? O da öğretmen diye, yazdıklarını otomatik olarak benimsemiş falan mı sayılıyorum? Mesleğinin ne olduğunun bir önemi yok, sadece bir meslek grubuna atıfta bulunuluyor ve ben de bu meslek grubunun içerisindeyim ve söyleyecek birkaç şeyim var. He tamam söyleyen de öğretmen deyip kenara çekilmem mi gerek? Hayırdır fazla dogmatik gördüm sizi?Dikkatinizi çekerim konu sahibi de bir ögretmen.
Ee yani? O da öğretmen diye, yazdıklarını otomatik olarak benimsemiş falan mı sayılıyorum? Mesleğinin ne olduğunun bir önemi yok, sadece bir meslek grubuna atıfta bulunuluyor ve ben de bu meslek grubunun içerisindeyim ve söyleyecek birkaç şeyim var. He tamam söyleyen de öğretmen deyip kenara çekilmem mi gerek? Hayırdır fazla dogmatik gördüm sizi?
Hahaha takma adımla bağlantı kurup, mesleki yeterliliğime dil uzatmak?Tabi ki ögretmen olması onu yüce yapmaz. az çok işin içinde olan farkındalıkları olan biri...bir ögrenciye "mal" denilmesini de kabul edelim yada. sizin perspektefinizden bakınca öyle gòrünüyor da.."kendiylesorunlu" bir insanın da ögretmenlik meslegini icra etmesi de çok ironik degil mi?
Yazılanların hepsini okuyamadım ama şunu söylemek istiyorum. Bende bir öğretmenim eğer çocuğunuzda hiperaktivite ve dikkat bozukluğu varsa tedavi ettiriyor musunuz. Sizin çocuğunuz için söylemiyorim ama ne yazık ki bazı veliler çocuklarının terbiyesizliklerini bu kılıf altında örtmeye çalışıyorlar. eğer tedavi oluyorsa öğretmeni bilgilendirip ortak davranmanız gerekir. Bi de lütfen şunu unutmayın siz yeri geliyor evdeki iki çocuğunuzla baş edemeyip sinirleniyorsunuz. Biz sınıfta 40 tane öğrenciyle uğraşıp ders anlatmak zorundayız. Bunun içinde sınıfta disiplin sağlamalısınız. Benim günde 7-8 farklı sınıfa girdiğim oluyor. Bu da 280 farklı öğrenci demek. Lütfen sizde biraz öğretmenleri anlayın.
Hahaha takma adımla bağlantı kurup, mesleki yeterliliğime dil uzatmak?
Hayırdır nereden yetkili mercii oluyorsunuz? Hem de takma ad gibi yetersiz bir ön koşula bağlı olarak nasıl yargılayabiliyorsunuz? Fakat size daha fazla uzun cevaplar veremeyeceğim, zira belli oluyor seçtiğiniz zayıf ön koşullardan düşünme yapınız.
Pardon da saçma sapan bir yerden tutup güya taş atan ben miyim de agresif ben oluyorum. Kendi vasıflarınızı bana yüklemeyin lütfen. Ben sizle saygı çerçevesinde konuşurken siz muhabbeti aşağıya çekmek için elinizden geleni yaptınız.İstedigini söyleyen istemedigini işitir ok. çok agresif gördüm sizi. celallenmeyin hemen. daha yolun başındasınız raad olun. daha şimdiden ahkam keserseniz ohooo. dur hele bir soluklanın.
Pardon da saçma sapan bir yerden tutup güya taş atan ben miyim de agresif ben oluyorum. Kendi vasıflarınızı bana yüklemeyin lütfen. Ben sizle saygı çerçevesinde konuşurken siz muhabbeti aşağıya çekmek için elinizden geleni yaptınız.
Ayrıca hakaret dışında bu forumda herkes istediğini söyleyebilir, istemediğini işitme konusuna gelince de benim fikrim üzerine bana cevap da illa ki verilecektir. Fakat hakaret içermeyen fikirlerimin üzerine muhatabı konu sahibi olduğu halde alakasız birinin bana ve mesleğime hakaret içeren cevapları kabul edilemez. Lütfen daha fazla polemik yaratmayın, dediğim gibi muhatabım siz değilsiniz, muhatabım bile olmayan biri ile girdiğim ikili diyalog yüzünden ceza almak istemiyorum. İyi günler.
Dogmatik ve öğretmen olamayacak kadar karakteri bozuk demeye getirmek aynı kefededir zaten. Dogmatiğin sözlük anlamına bir bakıverin rica ediyorum. Her neyse, size de iyi günler.olur. ilk taşı siz attınız bayan. tarafıma "dogmatik" diyerek ithamda bulunan sizdiniz... iyi mutlu günler dilerim size.
Anlatılan olay doğru yani sürekli aynı çocuktan yola çıkıyorsa öğretmen çocuğun isyanı haklı geldi bana. Tabi bağırmasa iyi olurdu. Ama o raddeye nasıl geldi bilemiyorum. Çocuk sürekli bunu yapmıyor bu ilk yüksek sesiyse benin aklıma öğretmenin de bir kendi kendine acaba çocuk haklımı demesi gerektiği geldi.öğretmen buna kızmış
o da siz sürekli bana kızıyorsunuz diğerlerine neden ne olduğunu sormuyorsunuz
hem gelip bana anlat diyorsunuz ama hiç bir şey çözülmüyor
hiçbir şey yapmıyorsunuz demiş
bunu sesini yülselterek söylemiş
Dogmatik ve öğretmen olamayacak kadar karakteri bozuk demeye getirmek aynı kefededir zaten. Dogmatiğin sözlük anlamına bir bakıverin rica ediyorum. Her neyse, size de iyi günler.
Dogmatik:Genel olarak belli bir takım ilkeleri, tezler, düşünce, teori ve ideolojileri mutlak olarak doğru ve her zaman geçerli diye kabul eden, görüşlerini kesin ve tartışmaya yer vermez bir biçimde öne süren kimsenin tutumu için kullanılan sıfat.Siz gercekten ne yazdıgınızı bilmiyorsunuz. dogmatik gördüm sizi ne demek allasen. kelime oyunları yapmayın lütfen. öyle uzun yazınca da çok biliyormuşsun , bilgili de olmuyor benim için. daha cok toysunuz. umarım iyi bir ögretmen olursunuz ne diyelim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?