Bizim lise müdürümüz itler,çabulcular diye bağırırdı eee tabi ondan yüz bulan öğretmenlerimiz de bütün okulun içinde tek bi öğrenciyi seçip hey dörtgöz naber diyebiliyordu ama yok biz saygı gösterelim yapsın onlar da haklı!bağırdıda neden bağırdı???? benim yeğenimin ingilizce öğretmeni çocuklara it sürüsü diye bağırıyor video kayıtıda var şimdi o öğretmen mahkemelik...şimdi bu durumda bende çocuğumda hakkını aramalı.böylesine öğrencide bağırır,velide. önemli olan neden bağırdığı bence...
Yazmayı unuttum bunu hâl hatır sormak için yapmıyordu tabi bilerek gülerek sırf rencide etme amaçlıydı sonra da çok iyi bisey yapmış gibi kahkaha atıyordu bütün okulun önünde o çocuğu rezil ettin aferin sana mı denmeli bu öğretmene? Böyle insanların yaşaması oksijen israfi bence ölmesi için dua ettiğimi bilirim.Bizim lise müdürümüz itler,çabulcular diye bağırırdı eee tabi ondan yüz bulan öğretmenlerimiz de bütün okulun içinde tek bi öğrenciyi seçip hey dörtgöz naber diyebiliyordu ama yok biz saygı gösterelim yapsın onlar da haklı!
Dogmatik:Genel olarak belli bir takım ilkeleri, tezler, düşünce, teori ve ideolojileri mutlak olarak doğru ve her zaman geçerli diye kabul eden, görüşlerini kesin ve tartışmaya yer vermez bir biçimde öne süren kimsenin tutumu için kullanılan sıfat.
Ben fikrimi yazdım, siz de cevaben ee ama konu sahibi de öğretmen deme öyle, o doğru söylüyordur minvalinde bir cevap yazdınız. Ee yani bu üye öğretmen diye her dediğini kabul edemeyiz, siz ediyorsanız sorgusuz sualsiz ediyor olabilir misiniz babında bir cevap verdim. Ehh siz zaten her yorumda hakaretlerinize yenilerini ekliyorsunuz, az önce de cahil dediniz malum, daha fazla uzatmayın isterseniz.
Ben zaten ne demek istediğimi açıkladım bir önceki mesajımda, anlamak istemiyorsanız ben bir şey yapamam zaten. Neyse daha fazla yazmayalım, üyenin konusunu batırmaya hakkımız yok.Birincisi kimseye cahil demedim. tekrar dönüp okuyun isterseniz.
ikincisi ögretmen konu sahibi bak ona görede demedim. zaten ögretmen olmasıyla alakalı ikinci yazımda belirttim. kendisininde ögretmen olması meslektaşlarının her davranışınlarını onaylaması anlamınada gelmez.
Bu arada ben dogmatik ne anlama geliyor biliyorum.bir yerden kopyala yapıştır yapmanıza inanın gerek yok. ben size ne diyorum siz ne yapıyorsunuz. "sizi dogmatik gördüm" ne demek diyorum. cünkü siz bana bunu dediniz. dogmatigin kelime anlamını biliyorum zaten. ha derseniz ki ben bu kelimeyi yeni ögrendim birine bunla yürümek istiyorum. o zaman anlarım sizi. o zaman sahalar sizin buyrun efendim diger topiklerede alalım sizi.
neyse ne ya bu konu ikili diyaloga dönüşüyor.
Konunun ozeti bu aslinda.Evet sorunda bu zaten. egitim sistemimiz. bu gibi ögrencilere kimse kucak açıp farklı egitim saglanmaması saglanamaması. onlar farklı cocuklar cünkü. hatta okulları bile ayrı olmalı. ben ògretmenlere asla birsey diyemem. sorun egitim sistemimizde. klasik sistem bu cocuklara ters etki yapıyor. ya sorunlu ilan edilip hapa alıştırılıyor küçücük bedenler yada sorunlu denip herkez uzaklaştırılıyor etraflarından. onlarda diger cocuklardan farklı degil ki. sadece farkındalıkları var ve bu egitim sisteminde çogu körelip gidiyor düzene yenik düşüyor.
Konunun ozeti bu aslinda.
Neden tepki verdigi cok acik.
Cunku bu cocuklar farkli, aile de ogretmen de bu konuda bilgili olmali. Ogretmenlerin bu tarz cocuklarla ilgili cok bilgileri yok malesef, bilgileri olsa da su da acik bu farkli cocuklara ne kadar emek verebilirler o kadar cocuk icin de tartisilir. Ama en azindan bilgi sahibi olularsa ve vicdanli bir ogretmen olurlarsa ellerinden geleni yapip, bu cocuklari etiketlemezler.
Bu egitim sistemi icinde bu tarz farkli cocuklarin yapmasi cok zor gorunuyor, sistem degismeli.
Ozel bir merkezden yardim aldiniz mi bugune kadar, ozel egitim. Cocugunuzun farkliliklarin sinifta ne tur sorunlar yarattigini konustunuz mu hocalarla, yardim istediniz mi hic, kavga ederek degil ama gercekten yardim istediniz mi?
sadece yasal zorunluluk olduğu için gönderiyorumBizim sistem fabrikasyon, sisteme dahil oldun oldun yoksa yaftalanıyosun ben bikaç konuda daha yazmıştım çocuğumu okula göndermeme seçeneğini düşünmeye başladım ciddi ciddi, bu eğitim sisteminden ancak koyun çıkar
Dikkatinizi çekerim konu sahibi de bir ögretmen.
öğretmenlik yapmamın şöyle bir etkisi varEe yani? O da öğretmen diye, yazdıklarını otomatik olarak benimsemiş falan mı sayılıyorum? Mesleğinin ne olduğunun bir önemi yok, sadece bir meslek grubuna atıfta bulunuluyor ve ben de bu meslek grubunun içerisindeyim ve söyleyecek birkaç şeyim var. He tamam söyleyen de öğretmen deyip kenara çekilmem mi gerek? Hayırdır fazla dogmatik gördüm sizi?
önce evde sonra okulda sonra işte hayatta böle böle sindirilip gidecek çocuklarmerhaba herkese.
çocuk dediğin höt deyince oturcak,böt dediğinde sesi çıkmıyacak diye diye yetiştirler bizi. ancak abim derdiki bana sana okulda kimse vuramaz bağıramaz eğer öyle bir olay yaşarsan çantanı sırtına al eve gel öbür gün birlikte gidicez. Ve ben bu konuşmalar sonucu hakkımı her zaman aradım ve ezilmedim. Hatta okulda kız öğrencileri elle taciz eden bir m.yardımcısını benim olurmu böyle bişey diyerek öğretmenlere ve müdüre şikayet ederek göndermişliğim bile vardır.( 5 kız arkadaşımızın başına gelmişti ve hepsi korkudan sesini çıkartmıyordu) yakın zamanda ilk okul zamanında olan din öğretmenimizle karşılaştım. ve bana dediki ya .... sana kızıyordum sus cevap verme diyordum ve sen bana cevap verip hakkını arıyordun ya o küçük halinle sana bişey demiyordum ama içimden okadar hoşuma gidiyordu ki afferim kıza bak diyordum dedi. resmen itiraf etti. oğlum 3 sınıfa gidiyor öğretmenine hiç bir saygısızlığı olmaz ancak her zaman derim oğluma haksız yere ki haklı dahi olsa kimse sana bağırıp vuramaz. böyle bişey olduğunda bana haber ver. lütfen çocuklarımızı koyun psikolojisiyle eğitmeyelim. eğer bir yanlış varsa sesini çıkartsın. bu okul, iş, ev dahi olsa onlar bir birey ve konuşma hesap sorma özgürlükleri var.
kaldı ki benim yasal bir çok hakkım var
o okulu mum da edebilirim
ama ben kullanmıyorum
o zaman az durup düşünecekler napıyoruz diye
Bakın ben de öğrenci oldum ki hala öğrenciyim, ikinci üniversitem hatta varın siz hesap edin bu yolda nelerle karşılaştığımı. İlkokul hocam berbat biriydi. Aynı sizin kızınız gibi olmasa da benzer şekilde geri planda kaldım. Hakaret etmedi pek, fakat gözde öğrencileri dışındakilerle ilgilenmezdi. Ben de zamanla tembel biri olduğuma inandım ve 5 yıl da tembel öğrenci olarak devam ettim. Peki bunu nasıl aştım? Sonrasında birinciliklerim falan oldu, tembel öğrenci nasıl o hale geldi?öğretmenlik yapmamın şöyle bir etkisi var
elbette ki öğretmenlerin sıkıntılarının farkındayım
mebin sistemin öğretmenleri yöneticilerin velilerin ve öğrencilerin kuklası yapmasına
hiç bir fiziki şartın sağlanmadığı okullarda 50 kişilik sınıflarda eğitim yapılmasına
öğretmenlerin bu çocuklar için eğitilmeden onlara eğitim vermesinin beklenmesine ben de karşıyım
ama bu çocuk 6 yıldır bu okulda
herkes durumunu biliyor
okul açılıyor hoooop biz doktorlarda uzmanlarda psikiyatrlarda
okul kapanıyor hiç bir sorun yok
ben de diyorum ki ben sizden bir şey beklemiyorum
sadece anlayın onu biraz
çok mu zor bu öğretmenler için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?