İsyana doğru gidiyorum

Bayanbeyaz

...
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2011
2.151
67
358
çok doluyum artık evdekilere yada erkek arkadaşıma dert yanıp onlara sürekli aynı şeyleri anlatmaktan söyleyecek laf bırakmadım ama bıktım artık 21 yaşındayım çok şükür belki ölümcül değiller ama son 3 senedir sürekli yeni kronik bir hastalığa yakalanmaktan dünyam karardı.

3 sene önce vertigoya yakalandım okulu bile donduracak düzeyde yoğun yaşadım, en sonunda ailem bulunduğum şehre taşındı tedaviler vs. falan, çok şükür onu yüzde doksan atlattım sayılır

tam onunla yaşamayı öğrenip normal yaşamıma geri döndüm derken gastrite yakalandım ama ne gastrit 2 haftada 6 kilo verdim 3 ay sadece haşlanmış patates vb şey dışında hiç bişey yiyemedim, yesem de geri çıkardım istifra etmekten lavabodan çıkmaz olmuştum
uzun ve çeşitli doktor doktor gezmelerimizden sonra onuda geçmemek şartıylada olsa hafiflemesiyle kabullendim

bunun yanında, son 8 aydır müthiş reflü şikayetleri başladı, içtiğim mide ilaçları yan etki yapıp kemik ağrısı yaptı onları tam içemiyorum buda şikayetlerimi yoğun yaşamama sebep oluyor, ayrıca reflü için denemediğim bitki yada alternatif tamamlayıcı tıp yöntemleri kalmadı(refleksoloji gibi) ama hala çok yoğun devam ediyor yemek borumda tahriş bile oldu bu yüzden.

son 2 aydır da boyun düzleşmesi çıktı, üniversite öğrencisiyim ağrıdan ders çalışamıyorum beynim uyuşuyor, o kadar rahatsız ediyor ki banyoda saçımı şampuanlamak için kolumu kaldırmam bile boynuma ağrı yapıyor , her gün egzersiz yapıyorum ortopedik yastık aldım ama yok bana mısın demiyor. Şu an bu yazıyı bile müthiş bir acıyla yazıyorum

Kısacası ben artık dayanamıyorum isyan etmek istemiyorum ama gücüm kalmadı.. biri bitsin diye dua ederken tam tersi her geçen gün yeni birşey ekleniyor çevremde ki arkadaşlarıma bakıyorum hepsi genç dinamik kıskanmıyorum ama imreniyorum yani... ve artık acaba yeni bir hastalığa daha yakalanıcam mı diye korkuyla yaşıyorum çünkü son 3 senedir her sene yeni bir şey eklendi

Özellikle reflü yada boynum için vereceğiniz her tavsiye benim için bir umut olucak, çok şeyler araştırdım ve yaptım ama belki bilmediğim veya atladığım şeyler vardır.

Son düzenleme:
mide sıkıntıların için kudret narı tavsiye ederim, ben çok çekmiştim kudret narının faydasını gördüm, kapalı çarşıdan almıştım

mide sıkıntıların için kudret narı tavsiye ederim, ben çok çekmiştim kudret narının faydasını gördüm, kapalı çarşıdan almıştım

gastrite yada ülsere iyi geliyorda, reflü daha farklı birşey sürekli mideden yemek borusuna doğru bir asit kaçağı oluyor, reflü için asiti azaltıcak şeylere ihtiyacım var ama henüz ilaç dışında hiç bir şey işe yaramadı ama yine teşekkür ederim tavsiyeniz için

cnm Allah sifa versin hastaliklarina,kendini cok dinleme bu hastalik konusunda mide sikayetleri vertigo stresten olur,bende de vertigo var son zamanlarda cok bunaldgm icn vertigo ataklarim artti.nasil tedavi oldun nasil yendin cnm benim gitmedgm dr. kalmadi

Öncelikle Allah şifanı versin.. Kendimi gördüm sende çocuklukdan beri rahatsızlıklarım bitmedi ölümden bile döndüm.. Miden için bişey diyemem ama ağrıların için bol bol egzersiz yapmanı tavsiye ederim canım..

Allah sifa versin canım. Boyun duzlesmesi bende de var, cok sıkıntılıyim. Ben gidemedim ama doktor yüzme öğrenmişti. Birde vertigo ve gastrit tamamen stres. Rahatlamaya çalış... Cok gecmis olsun. Bunada sukur hamdolsun de. Hamdolsun demezsen Rabbim bu kulum buna da şükretti daha fazla vereyim deneyim sabrini dermiş. Birde gercekten Allah dermansiz dert vermesin. Beterin beteri var. Ufacık bebekler yıllarca hastaneden çıkamıyor, mesela yapay kalp makinesine bağlı yaşıyor. Evet cok zor günlerin oimus ama unutma yasamak direnmektir..

benimde mide şikayetlerim var ilk başta ülser vardı midede 3 yara çıktı sonra o gastrite çevirdi reflü yolunda ilerliyor anlayacağın ben dr gittim dr bana 3 ilaç bide şurup verdi bi süre onları kullandım. ii geldi bende hergün yediğim şeyleri çıkarıyordum gündüzleri bulantım oluyodu ama akşamları yemekten sonra mide kaynamaya başlıyodu ve direk çıkarmadan rahatlayamıyordum. yemek yeme alışkanlığını değiştir en önemlisi bu dr diyet vermiştir muhakkat ona uymalısın mesela bana soğan sarımsak salça baharat hiç yaramıyor asitli şeyler bide bunlardan biraz uzak durup ve mideni çok doldurmamaya bak derim nerde oturuyosun bilmiyorum ama eğer istersen bi dr tavsiye edebilirim bu alanda baya ii bi doktor

cok gecmis olsun...
agrın yanman zordur bir de ders calısmak icin cabalıyorsun, kıyamam ya
bak gerekirse 1-2 yıl okul uzar senden kıymetli degil, takma kafana, stresten uzak durmaya calıs canım, o kadar etkili ki.

canim aynilari bendede var alkalinli su ve yiyecekleri dene bende hap kullaniyordum kizimdada asit yuksek oldugunden poposunda kasinti agri oluyordu hastane bakdim alkalinli toz vermis suya kat icsin diye bende kendimde denedim alkalinli yiyecek karbonatli suyu cok sukur iyi geldi cisimi yaptigimda igrenc bir koku olurdu ve koyu sariydi bazen 4 bazen 5 litre su ictigim halde boyleydi alkalinle hemen hemen kurtuldum sayilir agrilarimda gecti cok kusuyordum mide yanmalarim kramplarim gecti ara ara kusuyorum belki devam edersem ondanda kurtulurumsanada acil sifalar dilerim

Canım yorumları okuduğun zaman herkesin bir sağlık problemi olduğunu göreceksin benim de sağlık problemlerim saymakla bitmiyor.Böbreklerim sürekli taş üretiyor kırdırdım yine oluştu bana göre dünyanın en büyük acısı hele birde kış ayında sancılar daha da çoğalıyor 7 ay önce doğum yaptım.Doğumdan 3 ay sonra fıtık ameliyatı oldum ağrıları bir yandan bebeğimi kucağıma alamamak bir yandan daha yeni yeni kendimi topluyorum ayrıca bekarken de 5 kere ameliyat olmuştum.Her zaman derim Rabbim dermansız dert vermesin.Her karanlığın bir aydınlığı vardır sabret bildiğim kadarıyla mide kapakçığı ameliyatla onarılıyor olmayı düşünmedin mi bence de kendini fazla dinleme rabbim sana da şifa versin.

Allah sifa canim ya insan basi agriyinca bile hayata kusuyor çok gecmis olsun isyan etme bol bol dua et unutmaki her hastalik gunahlara kefarettir.

Boyun düzeltmesi için egzersizleri aksatmadan düzenli bir şekilde yapman gerekiyor bende 12 senedir var boyun düzleşmesi ve yaşım 23 :) bazen ellerim uyuşuyo boyundanmış nörolojiye gittim doktor boyunluk verdi yıllar önce :) artık tanıyorum kendimi yastıksız yatıyorum ( en iyisi bu) ağrımın çok olduğu zamanlarda da boyunluğuma koşuyorum hemen egzersizleri devamlı yapıyorum :) reflü için yediğine içtiğine hep dikkat etmen lazım bunları kendini tanıyarak zamanla öğrenceksin. Geçmiş olsun inşallah daha beter hastalıklar çıkmaz sen yine de şükret haline

öncelikle geçmiş olsun. rahatsızlıklarınız yaşam kalitenizi düşürecek ama ne öldürüp ne de süründerecek boyutta. öncelikle gerçekçi olun ve şükredin. ne durumda insanlar var. henüz 28 yaşındayım diyabet hastasıyım, vertigom benimde var, fibromiyaljiyim, böbreklerimde fonksiyon bozukluğu, ülseratif kolitim ve immün direnç yetersizliğim var. her güne ağrılar ve acılarla uyanıyorum üstelik şimdi hamileyim. ama buna da şükür diyorum. daha kötüsü de olabilirdi. üstelik çevremdeki hiç bir insan bilmez bile bu hastalıklarımı. çünkü hastalıkların beni esir almasına izin vermiyorum. tedavilerimi ve doktor kontrollerimi hiç aksatmıyorum. mızmız insanlar gibi hastayım hastayım diyerek kendi moralimi bozmuyorum. siz de öyle yapın. bu hastalıklarla yaşamayı öğrenip kabullenirseniz her şeyin sizin için daha kolay olacağını göreceksiniz.

sağol canım vertigoyu çok çok az yaşıyorum çok şükür ilaç bile kullanmadan atlattım çok sıkı bir perhiz ve düzenli bir hayatla o dengesizliği vücut utunup yeniden çalışmayı öğrendi bunu doktorum böyle tarif etmişti, istersen perhiz yada doktorum hakkında bilgi verebilirim

amin Allah herkese şifa versin sizede geçmiş olsun, egzersiz yapıyorum zaten bakalım inşallah faydasını görürüm

haklısınız bende öyle düşünüp kendimi teselli etmeye çalışıyorum ama bazen insanın gözü hiç bir şey görmüyor... hamdetmek ve şükür konusunda bende aynısını duymuştum hastalıklara şükredilmezmiş yoksa Allah daha fazlasını veririmiş

yediklerimi o kadar çok dikkat ediyorum ki artık lezzetli olan hiç bir şey yiyemiyorum, mesela kahvaltıda yiyecek şey bulamıyorum artık..

ilaçlar ülser ve gastrite iyi gelip rahatlatıyor ve bıraksanda ilaçsız idare edebiliyorsun ama reflüde ilacı bıraktığın ana herşey yeniden başlıyor çünkü mide kapakçığı gevşek olduğu için asit her gün geri geliyor, ilaç o asit miktarını azaltıp yemek borusunun yanmasını engelliyor ilacı içmezsen tekrar sorunlar başlıyor malesef..

doktor olarak bende çok ünlü prof. lara gittim ama hepsinin verdiği ilaç aynı ilaç bitince reflü tekrar başlıyor yinede doktorunuzu merak ettim

Saglik olmadan hayatta hic bir seyin onemi olmuyor gercekten. Rabbim sabir ve sifaa versin size insaAllah. Cok gecmis olsun.

cok gecmis olsun...
agrın yanman zordur bir de ders calısmak icin cabalıyorsun, kıyamam ya
bak gerekirse 1-2 yıl okul uzar senden kıymetli degil, takma kafana, stresten uzak durmaya calıs canım, o kadar etkili ki.

evet birde bu hastalıklar arasında çok yoğun bir ders çalışmasıyla mücadele ediyorum
okulum zaten ingilizce öğretmenliği okuduğum için hazırlık vardı 5 yıl, 1 yılda baş dönmemden dolayı dondurdum benim için 1 yıl daha kayıp oldu.
artık daha fazla uzasın istemiyorum ama tabi ki benim elimde değil bazı şeyler
yine de umarım kalan iki senemi biran önce bitiririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…