- Konu Sahibi Bayanbeyaz
-
öncelikle 3 saatte bir mutlaka yemek yenecek ana yemek olmasada aç kalınmıycak ve düzenli olarak aynı saatlerde yatılıp aynı saatlerde kalkılacak günde 8 saat uyunacak ayrıca her gün yarım saat kumlu, çakıllı taşlı bir yolda yada kaldırım kenarında dengede kalmak için yürünecek burda amaç denge kurmayı beyne tekrar öğretmek
perhizdede malesef bayağı bi yasak var ama 3 sene hepsini birini bile atlamadan uyguladım ve öyle iyileştim:
öncelikle TUZ, asitli içecekler, mayalı gıdalar (ekmek hariç), bu mayalılara süt, yoğurt,ayran kefir,salep, boza, sirke vs.de dahil, çikolata, bütün diyet yiyecek diye satılan gıdalar, çay , kahve, sarımsak, susam, tahin,sucuk salam, sosis,(yani işlenmiş etler) cips, limon, kuru incir ve üzüm dışında bütün kuruyemişler yasak.
geriye ne kalıyor dersin belki ama ağlaya ağlaya bu diyeti uyguladım şimdi sayesinde çok daha iyiyim ve artık 1 senedir tuzsuz peynir, yoğurt, ayran, salep, kuruyemiş yemeye başladım ama hala diğerlerini tüketmiyorum zaten çoğu midemede yasak o yüzden istesemde yiyemiyorum.
canim cok tesekkur ediyorum cvp verdigin icin,, kabak cekirdegi ve yuruyusun iyi geldigi soyleniyo,hergun yurumeye calisiyorum,plates yapiyorm ins hayallerimde gerceklesirse stres yapmicam bu dertten kurtulucam.. rabbim saglik,sihhat versin sanada cnm
çok doluyum artık evdekilere yada erkek arkadaşıma dert yanıp onlara sürekli aynı şeyleri anlatmaktan söyleyecek laf bırakmadım ama bıktım artık 21 yaşındayım çok şükür belki ölümcül değiller ama son 3 senedir sürekli yeni kronik bir hastalığa yakalanmaktan dünyam karardı.
3 sene önce vertigoya yakalandım okulu bile donduracak düzeyde yoğun yaşadım, en sonunda ailem bulunduğum şehre taşındı tedaviler vs. falan, çok şükür onu yüzde doksan atlattım sayılır
tam onunla yaşamayı öğrenip normal yaşamıma geri döndüm derken gastrite yakalandım ama ne gastrit 2 haftada 6 kilo verdim 3 ay sadece haşlanmış patates vb şey dışında hiç bişey yiyemedim, yesem de geri çıkardım istifra etmekten lavabodan çıkmaz olmuştum
uzun ve çeşitli doktor doktor gezmelerimizden sonra onuda geçmemek şartıylada olsa hafiflemesiyle kabullendim
bunun yanında, son 8 aydır müthiş reflü şikayetleri başladı, içtiğim mide ilaçları yan etki yapıp kemik ağrısı yaptı onları tam içemiyorum buda şikayetlerimi yoğun yaşamama sebep oluyor, ayrıca reflü için denemediğim bitki yada alternatif tamamlayıcı tıp yöntemleri kalmadı(refleksoloji gibi) ama hala çok yoğun devam ediyor yemek borumda tahriş bile oldu bu yüzden.
son 2 aydır da boyun düzleşmesi çıktı, üniversite öğrencisiyim ağrıdan ders çalışamıyorum beynim uyuşuyor, o kadar rahatsız ediyor ki banyoda saçımı şampuanlamak için kolumu kaldırmam bile boynuma ağrı yapıyor , her gün egzersiz yapıyorum ortopedik yastık aldım ama yok bana mısın demiyor. Şu an bu yazıyı bile müthiş bir acıyla yazıyorum
Kısacası ben artık dayanamıyorum isyan etmek istemiyorum ama gücüm kalmadı.. biri bitsin diye dua ederken tam tersi her geçen gün yeni birşey ekleniyor çevremde ki arkadaşlarıma bakıyorum hepsi genç dinamik kıskanmıyorum ama imreniyorum yani... ve artık acaba yeni bir hastalığa daha yakalanıcam mı diye korkuyla yaşıyorum çünkü son 3 senedir her sene yeni bir şey eklendi
Özellikle reflü yada boynum için vereceğiniz her tavsiye benim için bir umut olucak, çok şeyler araştırdım ve yaptım ama belki bilmediğim veya atladığım şeyler vardır.
arkadaslarda yazmıs ne dertler hastalıklar var Allah gercekten dermansız dert vermesın yeterkı ,
bnm sag ayagımda kız cocuklarında mılyonda bır gorulen bır hastalık var frıgberg ısmı ıkı defa amelıyat oldum ıkıncısınde kemıgımın ıcınde demırlerle dolastım ıkı ay , ondan sonra boyun fıtıgım var mıgrenım var gurultulu ortamda calıstgım ıcın haftada 3 kere kesın mıgrenım tutar ve tutuncada cok kotu olurum 2-3 agrıkesıcıyı bır arada ıcerım hala gecmedıgı gunler olur acılde ıgneye kadar gıder sonucu , pc basında calıstgım ıcın boynum tutuluyor kollarım uyusuyor ayrıca boynum tutulunca mıgrenımıde etkılıyor...sureklı agrı kesıcı ıctıgım ıcın ara ara mıde agrısı cekıyorum mıde surubuyla gecırıyorum onu sukurkı ...bu arada burnumda da et buyumesı var sureklı burun spreyı kullanıyorum , mıgrenım tutar gecıremem bazen basımda buzla calısırım agrı hafıflesın dıye herkesın baska baska dertlerı var ıste Allah daha kotusunden korusun yıne . buna da sukur :93:
canım m çok geçmiş olsun öncelikle. umarım tez zamanda iyileşir atlatırsın..bu sorunların hepsini belli dönemlerde bende yaşadım ülser ,vertigo bunlar tamamen stres kaynaklı acaba seni sıkan durumlar mı var ..derslerin mi ağır geliyor yada ne biliyim stres altındasın gibi geldi bana bence bunun üstünde dur ..stresden uzak dur seni mutlu edecekler şeyler yap boynun içinde egzersizler var int bakıp yapabilirsin tekrar geçmiş olsun
Geçmiş olsun Allah sizede şifa versin. bende fıtık olmadığı halde ben 20 dk ders çalışsam (ister bilgisayardan , isterse normal bir kitaptan) ne kadar dikkat etsemde hemen ağrım başlıyor ve başım resmen karıncalanıyor ve dönüyor mecburen bırakıyorum, siz pc başında nasıl çalışabiliyorsunuz, ben çok çekiyorum boynumdan herşeyi yapıp o kadar dikkat ediyorum ama bana mısın demiyor bir tavsiyeniz var mı?
aynen stres mutlaka tetikliyor bende farkındayım beni en çok rahatsız eden reflü ve o her koşulda aşırı rahat olduğum zamanlarda bile beni çok rahatsız ediyor ameliyatında yan etkisi çok diyorlar cesaret edemiyorum
çok doluyum artık evdekilere yada erkek arkadaşıma dert yanıp onlara sürekli aynı şeyleri anlatmaktan söyleyecek laf bırakmadım ama bıktım artık 21 yaşındayım çok şükür belki ölümcül değiller ama son 3 senedir sürekli yeni kronik bir hastalığa yakalanmaktan dünyam karardı.
3 sene önce vertigoya yakalandım okulu bile donduracak düzeyde yoğun yaşadım, en sonunda ailem bulunduğum şehre taşındı tedaviler vs. falan, çok şükür onu yüzde doksan atlattım sayılır
tam onunla yaşamayı öğrenip normal yaşamıma geri döndüm derken gastrite yakalandım ama ne gastrit 2 haftada 6 kilo verdim 3 ay sadece haşlanmış patates vb şey dışında hiç bişey yiyemedim, yesem de geri çıkardım istifra etmekten lavabodan çıkmaz olmuştum
uzun ve çeşitli doktor doktor gezmelerimizden sonra onuda geçmemek şartıylada olsa hafiflemesiyle kabullendim
bunun yanında, son 8 aydır müthiş reflü şikayetleri başladı, içtiğim mide ilaçları yan etki yapıp kemik ağrısı yaptı onları tam içemiyorum buda şikayetlerimi yoğun yaşamama sebep oluyor, ayrıca reflü için denemediğim bitki yada alternatif tamamlayıcı tıp yöntemleri kalmadı(refleksoloji gibi) ama hala çok yoğun devam ediyor yemek borumda tahriş bile oldu bu yüzden.
son 2 aydır da boyun düzleşmesi çıktı, üniversite öğrencisiyim ağrıdan ders çalışamıyorum beynim uyuşuyor, o kadar rahatsız ediyor ki banyoda saçımı şampuanlamak için kolumu kaldırmam bile boynuma ağrı yapıyor , her gün egzersiz yapıyorum ortopedik yastık aldım ama yok bana mısın demiyor. Şu an bu yazıyı bile müthiş bir acıyla yazıyorum
Kısacası ben artık dayanamıyorum isyan etmek istemiyorum ama gücüm kalmadı.. biri bitsin diye dua ederken tam tersi her geçen gün yeni birşey ekleniyor çevremde ki arkadaşlarıma bakıyorum hepsi genç dinamik kıskanmıyorum ama imreniyorum yani... ve artık acaba yeni bir hastalığa daha yakalanıcam mı diye korkuyla yaşıyorum çünkü son 3 senedir her sene yeni bir şey eklendi
Özellikle reflü yada boynum için vereceğiniz her tavsiye benim için bir umut olucak, çok şeyler araştırdım ve yaptım ama belki bilmediğim veya atladığım şeyler vardır.
mecburum calısmaya bu yuzden artık oluruna bıraktım umursamıyorum agrıları kolumu hareket ettırıyorum bazen , sıcak tutmaya calısıyorum , krem suruyorum bazen oyle oyle ıdare edıyoruz ıste...
kim diyor bu yan etkisi var diye,komşu teyze diyorsa kulak asma,doktorun diyorsa doğrudur olablr.Sen bunu doktorunla konuş.
BÜTÜN BU SAYDIKLARINZ Strese bağlı rahatsızlıklar diye biliyoum bence sizin bile doğru dürüst farkında olmadığınız ama içten içe sıkıntı yaptığınız bişey var bunu bulup çözmeden sonuca ulaşamazsınz diye düşünüyorum... allah şifa versin... mide stresden en çabul etkilenen organ diye biliyorum...çok doluyum artık evdekilere yada erkek arkadaşıma dert yanıp onlara sürekli aynı şeyleri anlatmaktan söyleyecek laf bırakmadım ama bıktım artık 21 yaşındayım çok şükür belki ölümcül değiller ama son 3 senedir sürekli yeni kronik bir hastalığa yakalanmaktan dünyam karardı.
haklısın ama hayat devam edıyor bır sekılde napalımbende çok şiddetli baş ağrısı ve uyuşması yaşıyorum o yüzden umursamamak elde değil
Çok zaman olmuş .Denediniz mi kudret narını.Iyi geldi mi reflünüze..Çok sıkıntıdayım bende..keske yaa bıtkısel seylerle gecse..ben kudret narını denıcem bayadır aklımda erteleyıp duruyorum.ama bu mıde de ılacsız olmuyor . bır de bırseylerle mesgul olmaya calıs..kac yasındasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?