- 1 Nisan 2011
- 2.151
- 67
- 358
- Konu Sahibi Bayanbeyaz
-
canim aynilari bendede var alkalinli su ve yiyecekleri dene bende hap kullaniyordum kizimdada asit yuksek oldugunden poposunda kasinti agri oluyordu hastane bakdim alkalinli toz vermis suya kat icsin diye bende kendimde denedim alkalinli yiyecek karbonatli suyu cok sukur iyi geldi cisimi yaptigimda igrenc bir koku olurdu ve koyu sariydi bazen 4 bazen 5 litre su ictigim halde boyleydi alkalinle hemen hemen kurtuldum sayilir agrilarimda gecti cok kusuyordum mide yanmalarim kramplarim gecti ara ara kusuyorum belki devam edersem ondanda kurtulurumsanada acil sifalar dilerim
Canım yorumları okuduğun zaman herkesin bir sağlık problemi olduğunu göreceksin benim de sağlık problemlerim saymakla bitmiyor.Böbreklerim sürekli taş üretiyor kırdırdım yine oluştu bana göre dünyanın en büyük acısı hele birde kış ayında sancılar daha da çoğalıyor 7 ay önce doğum yaptım.Doğumdan 3 ay sonra fıtık ameliyatı oldum ağrıları bir yandan bebeğimi kucağıma alamamak bir yandan daha yeni yeni kendimi topluyorum ayrıca bekarken de 5 kere ameliyat olmuştum.Her zaman derim Rabbim dermansız dert vermesin.Her karanlığın bir aydınlığı vardır sabret bildiğim kadarıyla mide kapakçığı ameliyatla onarılıyor olmayı düşünmedin mi bence de kendini fazla dinleme rabbim sana da şifa versin.
öncelikle geçmiş olsun. rahatsızlıklarınız yaşam kalitenizi düşürecek ama ne öldürüp ne de süründerecek boyutta. öncelikle gerçekçi olun ve şükredin. ne durumda insanlar var. henüz 28 yaşındayım diyabet hastasıyım, vertigom benimde var, fibromiyaljiyim, böbreklerimde fonksiyon bozukluğu, ülseratif kolitim ve immün direnç yetersizliğim var. her güne ağrılar ve acılarla uyanıyorum üstelik şimdi hamileyim. ama buna da şükür diyorum. daha kötüsü de olabilirdi. üstelik çevremdeki hiç bir insan bilmez bile bu hastalıklarımı. çünkü hastalıkların beni esir almasına izin vermiyorum. tedavilerimi ve doktor kontrollerimi hiç aksatmıyorum. mızmız insanlar gibi hastayım hastayım diyerek kendi moralimi bozmuyorum. siz de öyle yapın. bu hastalıklarla yaşamayı öğrenip kabullenirseniz her şeyin sizin için daha kolay olacağını göreceksiniz.
teşekkür ederim evet öldürmüyor ama bence yaşam kalitemi düşürüyor en azından bende öyle oluyor.
haklısınız daha kötü durumda olanlar var Allah beterinden korusun sizede Allah şifa versin, ben ilk zamanlar çok dirayetliydim ama zamanla sorunlar geçmedikçe ve yenileri eklendikçe sabrım kalmadı.
yine sizin gibi pozitif bakmak lazım
pozitif bakmaktan başka çaren yok ki.
ben acıyor, ağrıyor dedikçe geçiyor mu, geçmiyor.
ki böbrek ağrıları şu dünyadaki en fena ağrıdır herhalde.
artık ağrısına alıştım sanırım zorlamıyor beni yerlere vurmuyor ilk zamanlar gibi.
iyileşti ondan desem alakası yok gebelikten dolayı daha kötü bir tabloda gidiyor sonuçlar
çevremdekiler de üzülüyor öyle yapınca. çünkü yapabilecekleri bir şey yok.
belki de sağlık çalışanı olduğumdan daha fenalarını gördüğümden bu kadar dirayetli yaklaşabiliyorum.
en başta pozitif yaklaşım insanı iyileştiren
iyiyim iyiyim dedikçe daha iyi hissedeceksin kendini.
yani demem o ki acıya, ağrıya değil geçeceğine odaklan.
inşallah kurtulursunuz. biraz bilgi verir misiniz bana, geçen gün tv de suyu nasıl alkali haline getiririz diye anlatıyordu ama suya limon elma sirkesi falan koydu, onlar daha çok mideye zarar vermez mi?
siz de böyle kendiniz mi yapıyorsunuz?
yok canim ben eczaneden ozel pakette aldim dr yazdi bakdim uzerine alkalinli toz yaziyordu zaten suya katinca karbonatli su gibi ustelik ne yemesi gerekli onlarida soylemislerdi kadinlar kulubunde bakdim tipa tip alkalinli diyetle ayni demekki alkalin iyi geliyor deyip kendimde denedim kizimda cok sukur 100%100 iyilesme var bendede ara ara kusma var belki onun icinde zamana ihtiyacim var diyorum ama eski halimden coooookkk coookkk iyiyim sende arastir istersen alkalinli yasam en azindan suyu dene onun bile faydasi cok ben yurtdisinda oldugumdan tozun adini yazsamda sana faydasi olmayacak ama kullananlar var kadinlar kulubunde sorabilirsin
yediklerimi o kadar çok dikkat ediyorum ki artık lezzetli olan hiç bir şey yiyemiyorum, mesela kahvaltıda yiyecek şey bulamıyorum artık..
ilaçlar ülser ve gastrite iyi gelip rahatlatıyor ve bıraksanda ilaçsız idare edebiliyorsun ama reflüde ilacı bıraktığın ana herşey yeniden başlıyor çünkü mide kapakçığı gevşek olduğu için asit her gün geri geliyor, ilaç o asit miktarını azaltıp yemek borusunun yanmasını engelliyor ilacı içmezsen tekrar sorunlar başlıyor malesef..
doktor olarak bende çok ünlü prof. lara gittim ama hepsinin verdiği ilaç aynı ilaç bitince reflü tekrar başlıyor yinede doktorunuzu merak ettim
çok doluyum artık evdekilere yada erkek arkadaşıma dert yanıp onlara sürekli aynı şeyleri anlatmaktan söyleyecek laf bırakmadım ama bıktım artık 21 yaşındayım çok şükür belki ölümcül değiller ama son 3 senedir sürekli yeni kronik bir hastalığa yakalanmaktan dünyam karardı.
3 sene önce vertigoya yakalandım okulu bile donduracak düzeyde yoğun yaşadım, en sonunda ailem bulunduğum şehre taşındı tedaviler vs. falan, çok şükür onu yüzde doksan atlattım sayılır
tam onunla yaşamayı öğrenip normal yaşamıma geri döndüm derken gastrite yakalandım ama ne gastrit 2 haftada 6 kilo verdim 3 ay sadece haşlanmış patates vb şey dışında hiç bişey yiyemedim, yesem de geri çıkardım istifra etmekten lavabodan çıkmaz olmuştum
uzun ve çeşitli doktor doktor gezmelerimizden sonra onuda geçmemek şartıylada olsa hafiflemesiyle kabullendim
bunun yanında, son 8 aydır müthiş reflü şikayetleri başladı, içtiğim mide ilaçları yan etki yapıp kemik ağrısı yaptı onları tam içemiyorum buda şikayetlerimi yoğun yaşamama sebep oluyor, ayrıca reflü için denemediğim bitki yada alternatif tamamlayıcı tıp yöntemleri kalmadı(refleksoloji gibi) ama hala çok yoğun devam ediyor yemek borumda tahriş bile oldu bu yüzden.
son 2 aydır da boyun düzleşmesi çıktı, üniversite öğrencisiyim ağrıdan ders çalışamıyorum beynim uyuşuyor, o kadar rahatsız ediyor ki banyoda saçımı şampuanlamak için kolumu kaldırmam bile boynuma ağrı yapıyor , her gün egzersiz yapıyorum ortopedik yastık aldım ama yok bana mısın demiyor. Şu an bu yazıyı bile müthiş bir acıyla yazıyorum
Kısacası ben artık dayanamıyorum isyan etmek istemiyorum ama gücüm kalmadı.. biri bitsin diye dua ederken tam tersi her geçen gün yeni birşey ekleniyor çevremde ki arkadaşlarıma bakıyorum hepsi genç dinamik kıskanmıyorum ama imreniyorum yani... ve artık acaba yeni bir hastalığa daha yakalanıcam mı diye korkuyla yaşıyorum çünkü son 3 senedir her sene yeni bir şey eklendi
Özellikle reflü yada boynum için vereceğiniz her tavsiye benim için bir umut olucak, çok şeyler araştırdım ve yaptım ama belki bilmediğim veya atladığım şeyler vardır.
canım öncelikle rabbim şifa versin hasta olmayan yok sadece sen değilsin inan bana boyun düzleşmesi,boyun fıtığı,bel fıtığı,fmf vs vs bende de bi sürü hastalık var bunun yanı sıra da anne olamıyorumama rabbim sevdiği kullarına dert hastalık verirmiş sakın isyan etme lütfen.....boyun düzleşmen için sana tek tavsiye edebileceğim psikiyatriye git canım ben normal ilaçlarla asla geçiremedim ve 6 ay ağrı kesici görevi yapan sinir ilaçları kullandım çok iyi geldi ağrı gece uyutmuyordu birde fıtık olunca mahvolmuştum tavsiye ederim hemde kafana takmazsın kafan rahat olur canım
Öncelikle Allah şifa versin. Biz de erkek arkaşımda üst üste sağlık problemleri yaşadık ve yaşıyoruz. En büyük sorunumuz da maalesef mideBen şifası olan her hastalık için şükrediyorum, sen de isyan etmeyi düşünme canım.
Stres durumun nasıl? Hayatın stres içinde mi geçiyor? Ya da herşeyi çok kafana takar mısın? Çok ince düşünür müsün? Mükemmelliyetçi misindir? Stres bazen hastalığın ana sebebi de olabiliyor, ana sebep olmasa bile iyileşmeni engelleyebiliyor. Böyle bir durum varsa belki de bir yandan onun üzerine gitmelisin.
sağol canım vertigoyu çok çok az yaşıyorum çok şükür ilaç bile kullanmadan atlattım çok sıkı bir perhiz ve düzenli bir hayatla o dengesizliği vücut utunup yeniden çalışmayı öğrendi bunu doktorum böyle tarif etmişti, istersen perhiz yada doktorum hakkında bilgi verebilirim
cnm bu bahsettiğin hastalıkların hepsini stres tetikler yada sebep olur.vertigo stres sebeplidir,reflüyü stres tetikler boyun düzleşmesindede ağrıyı arıtır.nerden biliyorum bunları çünkü hepsini yaşadım bizzat. en son boyun düzleşmesini yaşadım ve doktorum o zaman emzirdiğim için ilaç verememişti bana keisnlikle yorulmicksn üzülmicksn uykusuz kalmcksn rahat bir hayat sürcksn demişti ama ne mümkün benm bebeğim vardı ve bunlar hiç mümkün olmadı.oğlum büyüdü artık bende biraz daha rahatladım ağrılarmda azaldı,reflüm çok vardı ne yesem geri geliodu ama stres bitince o da azaldı bazı yiyecklerde oluyor ama arasıra.bunun için ameliyat olablrsn küçük bir müdaheleyle hallediyorlar asid kaçağını.kendine hobiler edin hasta olduğunu düşünme,boş kalma pek,çık gez dolaş birşeylerle uğraş stres yapma boynun için ekstra fizik tedavi alabilrsin.geçmiş olsun...
evet tatlim merak ettim nasil bi perhiz, duzenli yemek yedigim soylenemez.
sizede geçmiş olsun inşallah annede olursunuz..
sinir ilacı dediğiniz psikiyatrik, sakinleştici tarzda ilaçlar dimi
evet canım hem sakinleştiriyor hemde ağrımı giderdi...doktora boynumdaki ağrının zonkladığını hatta geceleri uyutmadığını söylemiştim ilacın adını yazamıyorum ama çok faydasını gördüm canım hatta korunuyor olsam yine kullanırdım ama bebiş istiyoruz iyi dileklerin için sağol canım
bende kendi yöntemlerimle gerek bitkisel gerekse hayat tarzımla sakinleşmeye çalışayım bakalım ,olmadı bir psikiyatra bende giderim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?