İşyeri açma fikri ama ne?

Bizim burda bir örgü ipi satan abi var aman Allahım ne zaman gitsek sıra bekliyoruz okadar kalabalık manifaturacımı derler bilemedim o iş güzel bence incik boncuk bir sürü şeyde var dükkanda

Bence organik adi altinda kucuk bi dukkan acip degerlendirmeliler. Gunluk sut,organik yumurta,organik recel ,organik tuz v.s bizim burda felaket kalabalik oluyor mahalle arasi kucucuk dukkan olmasina ragmen.

Kızlar dükkânı açacakları yerde çok fazla yaya geçmiyor daha çok araba geçiyor, yani trafik yönünden işlek bir yer ama çok fazla yaya geçmiyor

Kızlar dükkânı açacakları yerde çok fazla yaya geçmiyor daha çok araba geçiyor, yani trafik yönünden işlek bir yer ama çok fazla yaya geçmiyor
Yayanında olması gerek işlek cadde olayında kastım oydu biraz,trafikte tamam insanlar 1 durur 2 durur 3. Durmaz,çünkü arabalarını anlık nereye park edecek insanlar yol kenarına park etse ceza yer kaza olur.

Yayanında olması gerek işlek cadde olayında kastım oydu biraz,trafikte tamam insanlar 1 durur 2 durur 3. Durmaz,çünkü arabalarını anlık nereye park edecek insanlar yol kenarına park etse ceza yer kaza olur.
Canim park sıkıntısı yaşanacak bir yer değil

Yapılan araştırmalara göre Türkiye'de kurulan işyerlerinden ilk yılın sonunda tutunabilme/ayakta kalma/kapanmama oranı %3 diyor ve köşeme çekiliyorum.

Riskli bir durum, piyasa araştırması çok iyi yapılmalı. İnsanlar lükse çok para harcar ama dar durumunda da ilk olarak lüksünden kısar.

Canim park sıkıntısı yaşanacak bir yer değil
Bilemiyorum sakın yanlış anlama ama eğer çok işlek bir yer değilse bana göre açıp kapatma ihtimalleri yüksek geldi,yaya pek yok dediğine göre demek ki okul vs yok çevresinde okul vs olsaydı yine öğrenci,öğretmen vs gelirdi.

Eğer iş yerlerine yakınsa kahvaltıcı tarzı bir şey açabilirsiniz simit poğaça börek yada ekmek arası gibi. Eski iş yerim sanayi bölgesindeydi bakkal ve börekçi deli gibi iş yapıyordu.

Vazgeçsin bu sevdadan. Bir iş yapayım ama ne diyen adam esnaf değildir. Belli ki hiçbir konuda yeteneği yok. Anladığı bir konu olsa tüm iş dallarına eşit mesafede durmazdı. Boşuna dükkan kirası, hava parası, mala yatıracağı sermaye, ruhsat vs. masrafına girmesinç.

Kızlar çok fazla yaya geçmiyor derken kuş uçmaz kervan geçmez bir yer değil, yeni siteler falan var ama çarşı merkezi gibi akın akın insanlar geçmiyor ama yoğun araç geçen bir yerde dükkan. Birde okul var mı demişsiniz, okul 100 metre kadar ilerde ilkokul var.

Kızlar çok fazla yaya geçmiyor derken kuş uçmaz kervan geçmez bir yer değil, yeni siteler falan var ama çarşı merkezi gibi akın akın insanlar geçmiyor ama yoğun araç geçen bir yerde dükkan. Birde okul var mı demişsiniz, okul 100 metre kadar ilerde ilkokul var.
İlkokulsa zor oradaki çocukların gelmesi sanki

Geçen hastaneye kontrole gitmiştim. Elime bir broşür tutuşturdular. Bebek odası süsleme. 4-5 tane farklı paket var. Örnek vermem gerekirse kapıya isimlikli tül, beşiğin süslenmesi, anne yatağının süslenmesi, balonlar vs, masa hazırlanması ikramlar falan filan... Böyle ıvır zıvır şeyler işte. 1000 tl. Kullandıkları dekorasyon malzemelerini defalarca kullanıyorlar. Bu tür organizasyon şirketleri var. Çok iyi kazandıklarını düşünüyorum.

Mesela bizim düğünde masa süsleme işlerini dışarıdan bir firma yapıyordu (mekan ile anlaşmalı). Gereksiz gördüğümüz için baz şeyleri seçtik. 30 masa için masa örtüsü, birer tane ufacık çiçek, masalarda dörder tane minnak mum için 3000 tl ödedik 4 sene önce. Belki bir iki tırı vırı şey daha olabilir. Düğün çerçevesinde verdiğim en gereksiz ve saçma paraydı ve o paraya kiraladıkları şeyler satın alınabilirdi. Bu yüzden bu tür organizasyon firmaları karlı diye düşünüyorum.

Ama her mekanın anlaşmalı olduğu yerler oluyor. O anlaşma kısımları sıkıntılı olabilir.

Kırtasiye malzemeleri diyorum ben. Gıda olursa sürekli takip etmek zorundasın günü geçmiş mi diye ama kırtasiye malzemesi öyle değil

Anladım canım ama anladığım kadarı ile dükkanın yeri pek işlek olmaz gibi duruyor.İlkokul öğrencilerinin pek geleceğini zannetmiyorum daha çok lise öğrencileri gelir genelde,birde o çevrede nasıl iş yerleri var buda önemli.

Anladım canım ama anladığım kadarı ile dükkanın yeri pek işlek olmaz gibi duruyor.İlkokul öğrencilerinin pek geleceğini zannetmiyorum daha çok lise öğrencileri gelir genelde,birde o çevrede nasıl iş yerleri var buda önemli.
Market var emlakçı, kartonpiyerci, Tekel bayi var fırın var, tatlıcı, dikkatimi çeken bunlardı yani 100 150 metre ilerde çok dükkan var ama oralarda yine yayaların yoğun geçtiği yerler değil ama bunlar yıllardır çalışıyor bildiğim

Market var emlakçı, kartonpiyerci, Tekel bayi var fırın var, tatlıcı, dikkatimi çeken bunlardı yani 100 150 metre ilerde çok dükkan var ama oralarda yine yayaların yoğun geçtiği yerler değil ama bunlar yıllardır çalışıyor bildiğim
Aynen onlar yıllardır ordadır dükkan kendilerine mi ait,kiramı olacaktı.

Kızlar şu ne alırsan 3 TL. Diye dükkanlar var arkadaşım o işi düşünüyormuş ama nasıl is yapar mı bilmiyorum

Back
X