• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

isyeri.. Hamilelik. . sorunlar. .

Ne iş yapıyorsunuz ki daha yeniyken ki çok yeni olması lazım risk birşey yokken daha az iş almaya başladınız? hamilelik hastalık değildir ağır kaldırmak çok fazla ayakta kalmak gibi birşey olmadığı sürece diğerlerine göre az iş almak neden? ortada bir sorun olmasa niye böyle konuşsunlar ne alaka?

ben çalıştım 7 ayım bitene kadar ve minyonum da ama bana az iş verin demedim tüp bebek bir de yani daha yrni öğrenmişsiniz en fazla bulantı olur bu da bir memur için az iş verilmesine sebeb değildir ben 3 ay kustum belli.etmedim bile!! masabaşı işinde ne ağırı olacak tartışmanız yersiz.

Ya pardon da.
Rahatsizligimi dile getirmek suç mu oldu ?
Elimde olan bişey mi .?
Kustugum zaman aniden midem bulanıyor ve lavaboya koşuyorum. Bunu insanların gormesini nasil engelleyebilirim?
Farz edelim ki ofluyorum. Bu onu ilgilendiren bir durum değil.
Benim amirim değil. Bana bağırıp çağırma hakkı yok herkesin içinde.
İyi o zaman.
Biri rahatsız olsun bende ona bagirayim git izin al diye.
Valla iyiymiş ya.

O kadar sürekli kusuyorsanız iş yapamayacak durumdaysanız ve işler aksıyorsa burada duracağını izin al derler tabi. Ayrıca iş yükümü azalttı müdür diyorsunuz niye insanlar bi bulantınız var diye sizin işinizi yapsın? bir memurun günlük işi bellidir tüm günde kusmuyorsanız yaparsınız işinizi. Bende kustum ama işimi de aksatmadım devretmedim. Benim arkadaşım benden beterdi müdüreyetteydi ama az iş verin demedi haklılar yani biraz

Bende tek sebebin kıskançlık olduğunu düşünüyorum artık. Kiskanilacak bi yani yok. Ama bazı insanlar mutsuzdur. Ve hep etraftaki ne sararlar.
Çünkü 2 si aylardır bebek için uğraşıyor ama olmuyor. Şans eseri ben hamile kalınca bana sırayı bozdun vs bile dediler.

Bir kadın olarak ne biçim düşünceler bunlar yaa pes! çocukları olmuyormuş da sizi kıskanıyorlarmış da ondan yapıyorlarmış. Benimde 10 sene olmadı arkadaşlarım hamile kaldı kıskanmadım özendim tabii ki ama ne demek onların olmuyor beni kıskandılar?

sizde eşinizle mutlu değilsiniz o ne olacak? Allah hayırlı evlat versin önemli olan bu!! daha yeni.hamilelik ve insanları bu şekilde yargılamak!! kendiniz dediniz iş yükümü azalttılar diye siz prenses misiniz de bulantı için az iş alıp o insanlara yıkıp öldüm bityim deyip tüm gün de rahatsız ediyorsunuz

Bir kadın olarak ne biçim düşünceler bunlar yaa pes! çocukları olmuyormuş da sizi kıskanıyorlarmış da ondan yapıyorlarmış. Benimde 10 sene olmadı arkadaşlarım hamile kaldı kıskanmadım özendim tabii ki ama ne demek onların olmuyor beni kıskandılar?

sizde eşinizle mutlu değilsiniz o ne olacak? Allah hayırlı evlat versin önemli olan bu!! daha yeni.hamilelik ve insanları bu şekilde yargılamak!! kendiniz dediniz iş yükümü azalttılar diye siz prenses misiniz de bulantı için az iş alıp o insanlara yıkıp öldüm bityim deyip tüm gün de rahatsız ediyorsunuz
katılıyorum. benim bebeğimde tüp ona rağmen işimi aksatmadan yapmaya çalışıyorum ki laf olmasın çoğu zaman masa başında olsamda yeri geliyor tüm şubeyi idare etmem gerekebiliyor. ilçe görevleri oluyor hava sıcaklığı 40 a yanaştığı oluyor ve gölgede çalışma imkanı olmayabiliyor. akşam eve gittiğimde tükenmiş durumda oluyorum saat 10 olmadan uyuya kalıyorum. bence bu vicdan meselesi devlet bize iş yapmamız için maaş veriyor. suistimal etmemek gerek bence çünkü vebali çok büyük.

katılıyorum. benim bebeğimde tüp ona rağmen işimi aksatmadan yapmaya çalışıyorum ki laf olmasın çoğu zaman masa başında olsamda yeri geliyor tüm şubeyi idare etmem gerekebiliyor. ilçe görevleri oluyor hava sıcaklığı 40 a yanaştığı oluyor ve gölgede çalışma imkanı olmayabiliyor. akşam eve gittiğimde tükenmiş durumda oluyorum saat 10 olmadan uyuya kalıyorum. bence bu vicdan meselesi devlet bize iş yapmamız için maaş veriyor. suistimal etmemek gerek bence çünkü vebali çok büyük.

Hayır yani düşük riski yok kanama yok. Bel ağrısu olur bulantı olur herkeste oluyor herkes çalışıyor ki konu sahibi memur işi masabaşı tüm gün durmadan iş yaptıklarını sanmıyorum miden bulanır lavaboya gidersin yine işini yaparsın ben çok gittim belli bile etmedim az iş talep edersen sürekli şikayet edersen insanlarda naz çekeceğine işyerinde izin al der ama konu sahibi onlar deniyor olmuyor da beni kıskanıyorlar dedi ya orada niyet belli oldu zaten bu düşüncede biri herkesi kendi gibi sanar mutsuzluklarından yapıyorlarmışmış.sanki kendisi çok mutly konularını bilmesek.Herkes konu sahibini kıskanıyor ona göre hamile kaldı diye

Bulanti filan icin doktordan takviye isteyin. Agizlarina laf vermeyin gerisini de umursamayin. Hamileliklerini istismar edenler olabiliyor ama bilmiyorum ben calisan bir annenin cocuguydum. Kendim yoneticilik yaparken herzaman oncelikliydiler. Tabii baskalarina haksizlik yapmadan.

E bi konu tarihine baksaniz:işsiz:
Konu sahibine demissiniz de siz de fazlasıyla yargilıyosunuz.

Konu tarihi eski 2 sene geçmiş kim ortaya getirtiyor bu konuyu neden merak ettim

Konu tarihine bakmak zorunda değilim ki ben kim yukarıya taşımışsa ona söyleyin kaldı ki konu sahibi konu eski demiyor yeniymiş gibi cevaplara yorum yapıyor. Yargılamak ne alaka 6 haftalık hamile olab biri çok kötüyse rapor alır ama masabaşı işindi iş azaltmaya gitmesi bence abes

Bu hamile personelin durumlarını işyerinde nasıl ayarlıyorlar hep merak etmişimdir. Yani o iş bölümün nasıl yapılıyor? Evet anlayış mutlaka gösterilir ama nereye kadar? Bunu gerçekten merak ediyorum ve bilmediğim için soruyorum. Yani hamile olduğu için diğerlerinden daha az iş yapacak ama aynı maaşı alacak, onun yapmadığı iş diğerlerine kalacak ama aynı maaş alınacak öyle mi oluyor genelde? Ya da şöyle mi yapıyorlar, mesela hamile ya hani çok koşturmasın, ayakta pek durmasını ama bütün evrak işlerini (atıyorum) o yapsın. Sonuçta hamile diye beyni, hesaplama yeteneği gitmiyor insanın. Mesela hamile personel dışarı müşteriye gitmez ama evraklarla uğraşır. Diğer personel iki kere fazla müşteriye gider ama evrakla uğraşmaz falan gibi mi? Az yaptırılır ama ne kadar az yaptırılır bunu merak ediyorum hiç iş deneyimim olmadığı için :)
Hamile personele sadece ağır isr verilmiyor. Masa başı iş de ağır ne olabilir ki hafifletilsin. Mesela ben araçlara yazılım yapiyordum, herkes gibi sabah 7 de ise gelip yazılımımı yine herkes gibi yeni üretilen araçlar üstünde fabrikada test ediyordum. Ofisle fabrika arasında gunde 3-4 defa gidip geliyordum.
Konu sahibini tenzih ediyorum ama bazen hamileler çok abartıyor.
Keşke hamileliginizi hemen paylaşmasaydınız herkesle. Ne yazıkki fesat insan da çok.

Yeni hamile olduğumu öğrendim. Tabi is yerindeki bayanlar da öğrendi. . O zaman dan beri bana karşı. Bi tuhaf oldular. Birbirlerini Bana karşı doldurduklarini duydum. Hatta yüzüme söyleyen bile oldu . Planladin işin yogun olduğu döneme denk getirdin sen bu bebeği diyen bile oldu.. (4.yılıma girdim evliligimde. Hala dusunmuyordum ama istemiyor iken hamile kaldım)
Neyse bende tartıştım haliyle ..
Şu. An bebeğime alıştım . Ama nedense is yerinde 3 bayan bana karşı cephe aldı. . Dün olmadık bişeyden bana bağırdı bile biri. . Madem rahatsizsin git izin iste ne dolanip duruyorsun dedi ve Müdüre beni şikayet etti.. mudur de neden tartıştın diyor.. kafayı yemek üzereyim. Bunlara hiç bi zararım olmadı. Dokunmadi. Benden son derece rahatsizlar. Benden ne istiyorlar. . Son olaylar nedeniyle esim yine goreve gitti yapayalniz kaldim evde.. bunlarda ustume geldi.. Dün akşam boyunca ağladım..
Nasıl davranacagimi ne yapacağımı şaşırdım. . Benden ne istiyorlar. . İnanın bilmiyorum. . Bildiğim tek şey benden rahatsız oldukları. . Hamile olduğum için bazı ağır işler bana verilmedi ve buda onları sinir ediyor.. bunu biliyorum..
Sizce ne yapmalıyım nasıl davranmaliyim. Yapayalnızim..
Bebeğim de hissetmesin bu uzuntuleri ..
Ama her gün bi laf ile beni perişan ediyorlar. . Onlar 3 kişi ben tek.. çalıştığım departman farklı o yüzden ayrı kaldım. . Onlar 3 u bir çalışıyor beni zaten departmanım kolay diye baştan beri disladilar .. sen ne iş yapıyorsun sanki diye..
Sizce nasıl davranmaliyim.. en başta Müdüre ve bunlara karşı. . Kimseye de zarar vermek istemem..
Takmayın tabiki de sizin bedeniniz, sizin bebeğiniz kime ne oluyor bu durumda . Bişey derlerse özel hayatımı ben planlarım sizi ilgilendiren bir durum yok deyin. Müdürle aranızı bozmayın ama yeri geldiğinde özel hayatımda aldığım kararlara yorum yapma hakkınız yok diye de sözünüzü esirgemeyin. Kanuni olarak izinleriniz var sıkıntı yapmayın bebeğe yansıtmayın çoğu iş yerinde maalesef oluyor böyle şeyler siz herşeyi kuralına uygun yaptıktan sonra sıkıntı çıkmaz.

bu durum konu sahibine zimmetli bir konu değil. genel olan sorunlar. hepimizin başına gelebilecek olan sorunlar. iş arkadaşları ve yöneticilerin bakış açısı malesef ki değişme olmayan konular arasında. ayrıca rahatsız olduysanız konuya yorum yazıp bildirim gelmesini sağlamayın sizde.

bu durum konu sahibine zimmetli bir konu değil. genel olan sorunlar. hepimizin başına gelebilecek olan sorunlar. iş arkadaşları ve yöneticilerin bakış açısı malesef ki değişme olmayan konular arasında. ayrıca rahatsız olduysanız konuya yorum yazıp bildirim gelmesini sağlamayın sizde.
Valla hanimefendi bu sorun güncel ama konu güncel degil. Bu tip insanlardan rahatsizsaniz açarsiniz bir konu anlatirsiniz derdinizi. Kadının cocugu gelmis 2 yasina onun 2 yıl once ki konusunu hortlatip bir de zimmetlimi ısrariniz da bir tuaf.

Pardon da onlar kim oluyormuşta sana laf söylüyorlarmış!! Hoop diyeceksin bir yerde.. Çok rahatsızlarsa onlar çıkıp gitsin o zaman. Sanki herkes harıl harıl çalışıyor da anca dedikodu peşinde koşmayı biliyorlar.

Back
X