• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

isyeri.. Hamilelik. . sorunlar. .

Mesela kanunen hamileler günde 7,5 saatten fazla çalıştırılamazlar. Bedenen ağır işlerde ve gece vardiyalarında çalıştırılamazlar. Bu mantıkla devlet hamilelere haksızlık yapıyor az çalıştırıyor ama aynı maaşı veriyor diyebilirsiniz.

Gece nöbeti tutulamaz diye bir şey yok. 24. haftaya kadar gece nöbeti yazılabilir.

Bu
Günde 7,5 saatten fazla çalışamaz hafta ile ilgisi Yok kanun bu ama özelde kimse takmıyor kanun falan o ayrı.
Keza Doğum sonrası 6 ay ücretsiz izin hakkı var ama kaç kişi kullanabiliyor?[/QUOT
Ben kamuda calısıyorum. Bu arkasdas da kamuda 40 60 saat fazla calısan

Gece nöbeti tutulamaz diye bir şey yok. 24. haftaya kadar gece nöbeti yazılabilir.
İyi okumadınız galiba, gayet açık yazıyor.

8.Maddesinde ise Kadın çalışanlar, gebe olduklarının sağlık raporuyla tespitinden itibaren doğuma kadar geçen sürede gece çalışmaya zorlanamayacakları ve yeni doğum yapmış çalışanın doğumu izleyen bir yıl boyunca gece çalıştırılması yasak olduğu, bu sürenin sonunda sağlık ve güvenlik açısından sakıncalı olduğunun sağlık raporu ile belirlendiği dönem boyunca gece çalıştırılamayacağı yer almaktadır.

Ayrıca bkz. https://www.evrensel.net/yazi/78807/hamile-kadin-iscilerin-gece-calistirilmalari-hukuka-aykiridir

Ge
İyi okumadınız galiba, gayet açık yazıyor.

8.Maddesinde ise Kadın çalışanlar, gebe olduklarının sağlık raporuyla tespitinden itibaren doğuma kadar geçen sürede gece çalışmaya zorlanamayacakları ve yeni doğum yapmış çalışanın doğumu izleyen bir yıl boyunca gece çalıştırılması yasak olduğu, bu sürenin sonunda sağlık ve güvenlik açısından sakıncalı olduğunun sağlık raporu ile belirlendiği dönem boyunca gece çalıştırılamayacağı yer almaktadır.

Ayrıca bkz. https://www.evrensel.net/yazi/78807/hamile-kadin-iscilerin-gece-calistirilmalari-hukuka-aykiridir
Hamilelik 0-24 hafta arasında da gece muaf olabilir öylemi. Pekı fazla mesai.?

.zBu varsa da asla uygulanmaz. Bızde hamılıkte rapor alacak bir sıkıntı yoksa gece nobetı de olur fazla mesaiyı de tutar 40saat 60 saat. Bizle aynıydı. Üstelik saglık alanı hastane heryer yorucu. .Ama cocuk dogdugunda bayagı uzun sure rapor patlatırlar.

Bu ay 88saat fazla mesaım var bole bır kuruluşta hamile kalanın vay haline. Normal calısanın hele Allah yardım etsın. İnsanları birbirine kırdırır bu sıstem

Son düzenleme:
Ya pardon da.
Rahatsizligimi dile getirmek suç mu oldu ?
Elimde olan bişey mi .?
Kustugum zaman aniden midem bulanıyor ve lavaboya koşuyorum. Bunu insanların gormesini nasil engelleyebilirim?
Farz edelim ki ofluyorum. Bu onu ilgilendiren bir durum değil.
Benim amirim değil. Bana bağırıp çağırma hakkı yok herkesin içinde.
İyi o zaman.
Biri rahatsız olsun bende ona bagirayim git izin al diye.
Valla iyiymiş ya.
Sizi burda da kimse anlamaz konu sahibi çünkü sizin hamileliğinizi yaşamıyorlar. Bazı insanlar karnı belli olana kadar söylemez bazı insanlar da 6 haftalıkken 100 metreden bak anlarsın hasta gibi görünür. Pes artık bu yorumlara...

Ge

Hamilelik 0-24 hafta arasında da gece muaf olabilir oylemı.zBu varsa da asla uygulanmaz. Bızde hamılıkte rapor alacak bir sıkıntı yoksa gece nobetı de olur fazla mesaiyı de tutar 40saat 60 saat.Ama cocuk dogdugunda bayagı uzun sure rapor patlatırlar.
Ben kanundan bahsediyorum siz uygularsınız uygulamazsınız bunu bilemem. Bu başka bir olay. Ve şikayet edilse soruşturma yer işyeriniz onu söyleyeyim.

Ge

Hamilelik 0-24 hafta arasında da gece muaf olabilir öylemi. Pekı fazla mesai.

.zBu varsa da asla uygulanmaz. Bızde hamılıkte rapor alacak bir sıkıntı yoksa gece nobetı de olur fazla mesaiyı de tutar 40saat 60 saat. Üstelik saglık alanı hastane heryer yorucu. .Ama cocuk dogdugunda bayagı uzun sure rapor patlatırlar.

Bu ay 88saatfazlamesaım var bole bır kuruluşta hamile kalanın vay haline. Normal calısanın hele Allah yardım etsın. İnsanları birbirine kırdırır bu sıstem
Günde 7,5 saatten fazla çalışılamayacağına göre fazla mesai de yapamaz. O işverenin sorunu daha fazla eleman almalı.

Hanımlar bari siz yapmayın. Hem kadın çalışsın diyoruz sonra da kadının çalışması için gerekli ortamı sağlamıyoruz.her Hamilelik kendine has kimi 9 ay kusarak yatarak geçirir kimi de 9 ay hoplaya zıplaya gider işine. Hamile emziren annelere çocuğu belli bi yaşa gelene kadar belli kolaylıklar sağlanmalı, şartlar zaten zor,3 4 aylık bebeği bırakıp işe başlıyor kadınlar, haklarımızı isteyeceğimize şartları iyileştirtireceğimize bir de iyice zorlaştırmayalım.

Hanımlar bari siz yapmayın. Hem kadın çalışsın diyoruz sonra da kadının çalışması için gerekli ortamı sağlamıyoruz.her Hamilelik kendine has kimi 9 ay kusarak yatarak geçirir kimi de 9 ay hoplaya zıplaya gider işine. Hamile emziren annelere çocuğu belli bi yaşa gelene kadar belli kolaylıklar sağlanmalı, şartlar zaten zor,3 4 aylık bebeği bırakıp işe başlıyor kadınlar, haklarımızı isteyeceğimize şartları iyileştirtireceğimize bir de iyice zorlaştırmayalım.
İşte işvereni geçtim, bekar ya da çocuksuz olanlara batıyor bu sefer de hamileler...

Ben 3 aydır ayağa kalkamıyorum hemen yoruluyorum sürekli mide bulantım var ve yattım. Kolum kalkmadı. Tabi bunu yaşayan bilebilir yaşamayan bilemez. Her hamile de böyle geçirmiyor zaten. Son haftaların zorluğu başka ilk haftaların zorluğu başka herkesi kendi hamileliğiniz gibi düşünmeyin çünkü bu önyargı ve yargılama.
Ben de sürekli uyku halindeydim, kusmadım ama bir şey de yiyemediğim için güçten düştüm. Sonuç olarak nöbet tutmayayım falan demedim, kimseye de nazlanmadım. Çok gerekli görürsem rapor aldım ama söylenip durmadım. Yasal hak neyse odur, fazlasını istemek diğer çalışanlara da haksızlık. Bizde bütün 24 haftayı doldurmuş hamileler nöbet tutmadığı için ben hamileliğimin başında haftada 3 gün nöbet tuttum mesela, normalde 1 gün tutuyoruz. Kimse de sen halsizsin, geç kenarda otur biz tutarız nöbeti demedi, diyemez.
Düşük tehlikesi vardır başka, mide bulantısı vardır başka. Her hamile az iş yapacak olsaydı kimse kadın çalışan almazdı.

Ben de sürekli uyku halindeydim, kusmadım ama bir şey de yiyemediğim için güçten düştüm. Sonuç olarak nöbet tutmayayım falan demedim, kimseye de nazlanmadım. Çok gerekli görürsem rapor aldım ama söylenip durmadım. Yasal hak neyse odur, fazlasını istemek diğer çalışanlara da haksızlık. Bizde bütün 24 haftayı doldurmuş hamileler nöbet tutmadığı için ben hamileliğimin başında haftada 3 gün nöbet tuttum mesela, normalde 1 gün tutuyoruz. Kimse de sen halsizsin, geç kenarda otur biz tutarız nöbeti demedi, diyemez.
Düşük tehlikesi vardır başka, mide bulantısı vardır başka. Her hamile az iş yapacak olsaydı kimse kadın çalışan almazdı.
Bahsettiğiniz örneğe göre kanuni haklar da verilmiyor iş yerinizde. Dediğim gibi işin yapısı ve kaç eleman gerektirdiği işverenin sorunudur. İşveren ya da yönetici iş yükü ve personeli idare etmek, sevk etmek ve bunları yaparken de kanunlara uymak zorundadır.

Günde 7,5 saatten fazla çalışılamayacağına göre fazla mesai de yapamaz. O işverenin sorunu daha fazla eleman almalı.
Almıyor ıste.Kamu olsa bile almıyor. Normal calısan da rezil hamıle calısan da. Hamile hele suıstımalcı biriyse normal calisan daha rezil.

Calısmaktan soğuyor insan. Fazla mesai cok onemlı bır dert saglık çalışanı ıcın. Normal mesaiyle calısan bolum yok cogunlukla. Uc hastane degıstırdım ucundede yasadım. Vardır sunlar kan alma gıbı mecburi gunduzlu birimler. Onlar bıle ayda 16 saat acilde calısırlar. Ve oralar torpilli yerler. Yaslı kısilerı de verdikleri olur.

Almıyor ıste.Kamu olsa bile almıyor. Normal calısan da rezil hamıle calısan da. Hamile hele suıstımalcı biriyse normal calisan daha rezil.

Calısmaktan soğuyor insan. Fazla mesai cok onemlı bır dert saglık çalışanı ıcın. Normal mesaiye calısan bolum yok cogunlukla. Vardır sunlar kan alma gıbı mecburi gunduzlu birimler. Onlar bıle ayda 16 saat acilde calısırlar. Ve oralar torpilli yerler. Yaslı kısilerı de verdikleri olur.
Sizi de anlıyorum zor bir durum. Hemşiresiniz sanırım. Tabi ki hamile çalışanlar da bu durumu suistimal etmemeli ama dediğim gibi iş yöneticide bitiyor. Kamu kurumu olup bu şekilde çalışmasına çok şaşırdım.

Bahsettiğiniz örneğe göre kanuni haklar da verilmiyor iş yerinizde. Dediğim gibi işin yapısı ve kaç eleman gerektirdiği işverenin sorunudur. İşveren ya da yönetici iş yükü ve personeli idare etmek, sevk etmek ve bunları yaparken de kanunlara uymak zorundadır.
Is arkadaşlarınla da yuzgoz olursun tüm haklarımı arayacam dersen. Kİ boyle olsa mutlaka suıstımal edilirdi. Nasıl is anlamadım. Eski mı acaba o.

24 haftalık oncekı fazla mesai tutmayanı gece nobetı tutmayanı istisnasız tum hastanelerde paralarlar. Hem idare hem calısanlar. Sorumlu zaten mumkun degil dinlemez.
Ama dusuk tehlikesi gıbı onemlı sıkıntılar vardır ozaman olur.
Dıger ıs arkadaşların hamilelikte nasıl yapıyorsa onları taklit etmek en dogrusu.

Sizi de anlıyorum zor bir durum. Hemşiresiniz sanırım. Tabi ki hamile çalışanlar da bu durumu suistimal etmemeli ama dediğim gibi iş yöneticide bitiyor. Kamu kurumu olup bu şekilde çalışmasına çok şaşırdım.
Malesef üc hastane degıstırdım üçünde de de boyle yıllarca (yıllarca dıyorum bak) bu fazla mesai sorunu cozulmeyen bolumler oldu. Kamu hep bunlar. Ustelık cok da yogun oluyor. Saglık alanının ısı gercekten zor. O listeler saglık bakanlığına da gidiyor. Gayet de onaylı haberli. Nasıl baslarını yastığa rahatca koyuyorlar bize esek yukunu yukleyıp kendileri haftalık 40-45saat calısırken

Kanunen hak bu, 24. haftaya girince nöbetten düşülüyor. Bu sene en az 10 öğretmen 24 haftalık veya daha fazlaydı. Nöbet yerinde de eksiklik olması imkansız mecburen nöbetleri paylaştık. Fazla mesai veya fazla iş yükü diye bir şey söz konusu olmuyor bizde zaten.

7 aylik hamileyken baska sehre arazi isine gonderildim ozel sektorde.
15 gun..is arkadasimla birlikte
otelde kaldik .

Zor is gormeyen, 2 evrak isini dunyanin sonu zanneder..:KK66:

Konu sahibi hakli oldugun yerler vardir ama bir de karsi tarafi dinlemek lazim.

Sen yine de isine bak bosver

Soyleyeceklerim bu kadar.:KK66:

Bu ay arkasdas 27 haftalık hamile raporuyla 16 saat fazlası var Benim 88 kımının 96.ustelık birinin tayini cıktı ayrılış yapacak bayram sonu. Artacak bu saatler.

Yeni hamile olduğumu öğrendim. Tabi is yerindeki bayanlar da öğrendi. . O zaman dan beri bana karşı. Bi tuhaf oldular. Birbirlerini Bana karşı doldurduklarini duydum. Hatta yüzüme söyleyen bile oldu . Planladin işin yogun olduğu döneme denk getirdin sen bu bebeği diyen bile oldu.. (4.yılıma girdim evliligimde. Hala dusunmuyordum ama istemiyor iken hamile kaldım)
Neyse bende tartıştım haliyle ..
Şu. An bebeğime alıştım . Ama nedense is yerinde 3 bayan bana karşı cephe aldı. . Dün olmadık bişeyden bana bağırdı bile biri. . Madem rahatsizsin git izin iste ne dolanip duruyorsun dedi ve Müdüre beni şikayet etti.. mudur de neden tartıştın diyor.. kafayı yemek üzereyim. Bunlara hiç bi zararım olmadı. Dokunmadi. Benden son derece rahatsizlar. Benden ne istiyorlar. . Son olaylar nedeniyle esim yine goreve gitti yapayalniz kaldim evde.. bunlarda ustume geldi.. Dün akşam boyunca ağladım..
Nasıl davranacagimi ne yapacağımı şaşırdım. . Benden ne istiyorlar. . İnanın bilmiyorum. . Bildiğim tek şey benden rahatsız oldukları. . Hamile olduğum için bazı ağır işler bana verilmedi ve buda onları sinir ediyor.. bunu biliyorum..
Sizce ne yapmalıyım nasıl davranmaliyim. Yapayalnızim..
Bebeğim de hissetmesin bu uzuntuleri ..
Ama her gün bi laf ile beni perişan ediyorlar. . Onlar 3 kişi ben tek.. çalıştığım departman farklı o yüzden ayrı kaldım. . Onlar 3 u bir çalışıyor beni zaten departmanım kolay diye baştan beri disladilar .. sen ne iş yapıyorsun sanki diye..
Sizce nasıl davranmaliyim.. en başta Müdüre ve bunlara karşı. . Kimseye de zarar vermek istemem..
Psikolojik baskı bu sakin müsaade etme. Etmiş biri olarak söylüyorum beni hamile oldugum için öyle sözler söylemişti ki müdürüm kanamam olmuş 1 saat sonra doktor stresten rahmin kasılmış demişti. O son oldu. Bana laf söyleyene laf söyledim asla taviz vermedim. Klasik muhabbettir yoğun dönemi ayarlayıp hamile kaldin. O kdr cok duydum ki. Özellikle izin dönemi yaza geliyorsa senden plancısı yok :) Allah nasip etmese olabilir miydi halbuki. Kısaca benim doktorumun bana verdiği tavsiyeyi bende sana vereyim. Hamilelikte o kadar stresten uzak dur ki yüzüne tükürseler deli heralde deyip yürü demişti

Back
X