- 13 Mart 2014
- 516
- 190
- 323
- Konu Sahibi Haymanaupk
-
Selamlar herkese. Geçen hafta işe başladım, bu 2.haftam dolayısıyla. Yalnız şöyle bi sıkıntım var işimi yavaş yavaş öğreniyorum adaptasyon sürecindeyim fakat insanları hiç sevemedim. Bir bayanla beraber ortak çalışıyoruz sayılır, bilemiyorum haliyle ona soruyorum geçen hafta gayet iyiydi sıcaktı ama bu hafta nolduysa bi tripli, bi mesafeli, önünde dosyalar vardı bunları sen mi girceksin sisteme dedim yardım edersen ben gircem dedi, ben yeni olmama rağmen bi çok şeyi öğrendim ve benim önümde de dünyanın işi var artı o bana bağlı çalışacakmış, benim ekstra iş yüküm de var. Bu arada ofiste toplam 4 bayanız, yemeklerde falan kendimi kasıyorum, ben biraz geçe kalıyorum diyelim kalkacaklar ya masadan mesela doydun mu diyolar çok garibime gitti. 3ü eskiden beri arkadaş, kendimi çok dışlanmış hissediyorum, ne yapmamı önerirsiniz?
Neden?? Neresi yanlış ki, biri bana sorsa evet ben giricem yada hayır bunları X girecek derdim. Benim amacım orda ona iş yapıyo mu yapmıyo mu diye sormak değilki işin akışını neyin ne olduğunu öğrenmek . Ki gayet kibar nazik soruyorum. O da yemek yerken bana doydun mu diyor bu daha yanlış bi soru değil mi?Dosyalari gosterip "bunlari sen mi gireceksin?" demek? Ustelik 2 haftalik calisma arkadasiniza? Yanlis sizde.
İş ilişkilerinde yüzeyselliği öğrenin derim. Onun lafı, bunun şusu, öbürünün busu diye ömür geçmez çünkü.
Yüzeysel olacaksın geçeceksin. Ne öyle trip atanın peşinden koşan ol, ne de trip atan.
Birincisi senli benli konusmaniz hata,daha iki haftadir taniyorsunuz.Neden?? Neresi yanlış ki, biri bana sorsa evet ben giricem yada hayır bunları X girecek derdim. Benim amacım orda ona iş yapıyo mu yapmıyo mu diye sormak değilki işin akışını neyin ne olduğunu öğrenmek . Ki gayet kibar nazik soruyorum. O da yemek yerken bana doydun mu diyor bu daha yanlış bi soru değil mi?
Birincisi senli benli konusmaniz hata,daha iki haftadir taniyorsunuz.
İsin akisini bilip bilmemenizle alakali bir durum degil,birlikte calisiyoruz demissiniz ,karsinizdaki kisinin kim oldugunu biliyorsunuz ne is yaptigini da biliyorsunuz,yok anlamadiysaniz "bu dosyalar ne yapilacak?" Veya, "su dosyalari birlikte mi girecegiz? Hadi baslayalim"deseniz daha duzgun konusmus olursunuz. Yemek muhabbeti cok da onemli degil,patavatsizlik yapmis sormus. Bunlari sen mi gireceksin diyen birine sorulan doydun mu sorusu cok da garip degil esasen. Ama tabii ben olsam sormazdim o ayri.
niye sormazdın ya
ne olıyor doydun mu diye sorulunca doyduysan kalkalım demek istemiş işte..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?