- 20 Ekim 2020
- 109
- 75
- 13
- 39
- Konu Sahibi sevdaruzgari
-
hahahaa iyi yapmışsınız hesaplamakla.. bende çıkacağım...Nedense istemsiz olarak 14 yıllık tazminatı hesaplamaya çalıştım :) yerinizde olsam 1 sene içinde iş bulur çıkar ve tazminatımı alırdım :)
Aslında böyle duurmlar iyi oluyor. Göruyorsunuz ve o kadar da çabalamıyorsunuz aslında. Yapmanız gereken işiniz hepsi bu fazla düşünmemek , umursamamak.. Size nasıl gelirlerse öyle. Beklemeyin.. Herkes böyle.. Siz de işinizi yapacaksanız ve herkesle mesafeli olacaksınız bundan sonra.. Ben kırıldım sadece bir kuru tebrikler kaldı.. Ama inanın gideceğim diye bozmadımda hiç kimseyi sadece abla var ona söyledim o kadar. Çıktıktan sonra hiç biri umurumda olmayacak..o kadar benlik bir konu ki herkesin nikahına şirket adına çeyrekler takıldı ekstra para toplandı ama ben 16 ağustosta düğün yaptım açık alanda 150 kişilikti ve sosyal mesafenin kralını düzenlemiştim davetiye verdim müdürlere bile. kimse gelmedi takı göndermedi ben her etkinliğe katılır herkesle iyi anlaşırdım 2,5 yıldır burdayım.
gözüm hep 1 kişi bile olsa aradı durdu. çok kırıldım o günden beri şirkete dair çalışma isteğim kalmadı.
14 yılda biriken tazminatın haddi hesabı yok bence evlilik tazminatını al çık. nefret ediyorum böyle vefasızlıktan.
Valla bence umursayin cunku nispeten iyi bir miktar alacaksiniz:) baska sartlarda kendi isteginizle cikiyor olsaydiniz tazminatinizi alamayabilirdiniz. Simdi evlenerek ayrildiginiz icin sorgusuz sualsiz tazminatiniz odenmek zorunda.inanın bana kafamda o oldugu için pek umursamadım. bir daha arkama bakmayacağım cunku.
bende ablaya söylemiştim. Hele bi tane samimi olduğum bi abla vardı oda gelmedi mesaj attıAslında böyle duurmlar iyi oluyor. Göruyorsunuz ve o kadar da çabalamıyorsunuz aslında. Yapmanız gereken işiniz hepsi bu fazla düşünmemek , umursamamak.. Size nasıl gelirlerse öyle. Beklemeyin.. Herkes böyle.. Siz de işinizi yapacaksanız ve herkesle mesafeli olacaksınız bundan sonra.. Ben kırıldım sadece bir kuru tebrikler kaldı.. Ama inanın gideceğim diye bozmadımda hiç kimseyi sadece abla var ona söyledim o kadar. Çıktıktan sonra hiç biri umurumda olmayacak..
14 yıllık patronlarinizi nikaha cagirmamissiniz...artık abi kardeş gbi olmanız lazım. Pandemi var haklısınız ama 20 kişi değilde 25 olsa ne farkeder diki...onlarda aileniz olmuş artik...bence madem öyle işte böyle diye düşünüp takı yapmamışlar...gucenmisler barizkızlar selam
ben 14yıldır bir şirkette çalışıyorum.. 4 ay önce evlendim.. Pandemi den dolayı 20 kişi ile nikah yapabildim. (bekleyemıyordum sağlık raporumun sğresi doluyordu ve kız erteleseniz bile yeni tarih veremem fln dedi. zaten evi tutmustuk boşuna kira vermemk için evlenelim dedik. )
20 kişi sınır olunca 10+10 (erkek kız tarafı) dolayısıyla 1. derece ile bu sayı tamamlandı. bende patronumla konustm durumu izah ettim..izin aldım fln filan derken şirket whatsapp gurubuna da yazdım iş arkadaşklarıma herkes tebrık yazılarını yazdı fln.. Ama gelin görun ki ben herklesin dugunune gidip takısını yaptım yok doğumgunleri cenazeler sunnet düğün törenleri fln herkesin hemen herseyi kutlandı takısı yada bi hediye verildi.. Ama bana 4 patronum dahil hiç bir arkadasım bir şey yapmadı heee bu dert edilecek bir durummu ? çok değil umursamadım yani sıkıntı etmedim ama bu arkadaslarla yuzyuze bakıyoruz öğlen yemeklerini yiyoruz.. Bozmadım .. Çünkü çıkmayı dusunuyorum o yuzden.. Bir arkadasım sey dedi nikaha gelmedikleri için sanırım dedi ama gene de hbr vermişsin paylaşmıssın o kadar yılını vermişsin ufakta olsa bi hediye vermeleri gerekti dedi.. ama ben hiç kimseye bir şey söylemedim.. Kırıldım mı evet biraz ellerinde büyüdüm sonucta.. biraz duygusalda yaklaşıyorum evet ama size içimi açmak istedim..
umursamayacağım derken işi ve iş arkadaslarımı demek istedim hee bir de patronlarımı.. yoksa umursuyorum benmle ilgili olanıValla bence umursayin cunku nispeten iyi bir miktar alacaksiniz:) baska sartlarda kendi isteginizle cikiyor olsaydiniz tazminatinizi alamayabilirdiniz. Simdi evlenerek ayrildiginiz icin sorgusuz sualsiz tazminatiniz odenmek zorunda.
işte nasl gelirlerse öyle diyee.. keşke şuyum eksik diye söyleseydinbende ablaya söylemiştim. Hele bi tane samimi olduğum bi abla vardı oda gelmedi mesaj attıcanım pandemiden düğününe gelemezdim neyin eksikse söyle alayım ben diyebilir miyim şuyum eksik diye, ki herşeyimi aldım.
bende yok sağol yazdım tamam ozaman dedi o kadar kırıldım ki benden çok sonra giren kızın düğününe giden çok olmuştu ki kız asosyalin tekiydi kimseyle konuşmazdı egosundan. layık görmediler beni sanırım
çaycı ablaya dert yandım o bile haklısın dediği halde çıkarıp bir hediye falan vermediişte nasl gelirlerse öyle diyee.. keşke şuyum eksik diye söyleseydinbana sorsalar kahve makinesi isteyeceğim ki sanmam sormazlar. bende ablaya söyledim bakalım bir şey yapacak mı aklımda yine çıktı ayagına mı yatacak yoksa zaten kimse yapmamış ben niye yapayım mı diyecek
20 kişi sınır vardı zaten doldu.. ben abimi bile zor soktum nikaha düşünn kapıları kapattılar. sanırım hiç birebir yaşamadınız veya birinn nikahına gitmediniz. aile gibi olduk evet ben çoğu akrabamı çağıramadım ama gelip ufakta olsa hediyelerini getirdiler. 25-30 fln olsa çağırmam gereken en yakın sülalemden çağırırdım ki yine dolardı..14 yıllık patronlarinizi nikaha cagirmamissiniz...artık abi kardeş gbi olmanız lazım. Pandemi var haklısınız ama 20 kişi değilde 25 olsa ne farkeder diki...onlarda aileniz olmuş artik...bence madem öyle işte böyle diye düşünüp takı yapmamışlar...gucenmisler bariz
20 kişi sınır vardı zaten doldu.. ben abimi bile zor soktum nikaha düşünn kapıları kapattılar. sanırım hiç birebir yaşamadınız veya birinn nikahına gitmediniz. aile gibi olduk evet ben çoğu akrabamı çağıramadım ama gelip ufakta olsa hediyelerini getirdiler. 25-30 fln olsa çağırmam gereken en yakın sülalemden çağırırdım ki yine dolardı..
O abla diğer arkadaşlarla görüşüp hediye için para topluyordur sürpriz yapacaklardır belkisöyledim yakın olarak gördugum bi abla var .. Şok oldu ve gerçekten haklısın unuttuk tamamıyla aklımdan çıktı dedi. yönetım bir şey yapmadı mı dedi hayır dedim aaaa çok şaşırdı fln sonra benm nikah dönemnde onun abisi beyın kanaması geçirmişti kbakma tam o ana denk geldi aklım yerinde değildi dedi konu kaldı öyle.. bu dediğim 10gun olkuyor..
dert olarak yazmadım :) sadece ben mi yanlış düşünüğyorum böyle olması gerek değilmi diye yazdımNe dertler var be
Biliyorlar çünkü hep patronlarıma söylerken açıkça durumu izah ettim. hemde patronların dahil oldugu genel whatsapp gruba belirttim herkes bilsin diye.. ben haziran 12sinde evlendm tam yogun karısık oldgu dönemdi yasakların :) nikah kısımları kişi sınırlaması olarak yeni açmılardı düşünn .. Ki bu benm ertelemiş halim eger nisan 12sinde yapmış olsaydım sadece oda nikahı olacaktı kimseyi davet edemeyecektim bırakın kimseyi annem de gelemeyecekti. Erteledik haziran 12si son dediler evlendn evlendn iptal olacak ve yeni tarih için bir suru evrak ve tarih ne zaman olursa artık dediler bizde boşuna kira vermemek için yapalım dedik..Sınırı bilmiyordum burada da nikahlar oluyor ama bukadar az kişiyle hiç duymadım gerçekten. Tamam pandemi var ama kişi başı on kişi çok çok azmis. Bunları biliyorlarsa haklısınız tabi
O zaman düğün köşesine falan yazın bence burda millet derdini yazıyo kadın aldatılıyor, boşanıyor yada işinden oluyor siz fazladan hediye gelmedi diye yazıyorsunuz ondan yerine öyle dert gibi anlaşıldı.dert olarak yazmadım :) sadece ben mi yanlış düşünüğyorum böyle olması gerek değilmi diye yazdım
sanmam ben söylediğimde baska arkadasa söyledi yönetımın yapması gerekmiyormuydu dedi o da bende doğrudur neyse konu kapansın dedim..O abla diğer arkadaşlarla görüşüp hediye için para topluyordur sürpriz yapacaklardır belki
Beklentiye girmekte de haklısınız
yeniyimmmm ona verinnnnO zaman düğün köşesine falan yazın bence burda millet derdini yazıyo kadın aldatılıyor, boşanıyor yada işinden oluyor siz fazladan hediye gelmedi diye yazıyorsunuz ondan yerine öyle dert gibi anlaşıldı.
Evlenip de taki meselesinde kirginligi olmayan yoktur. Ben de evlenirken en yakin arkadasim bana ne bisey takti ne hediye aldi. Yine cok yakin bir akrabam, ki cok varlikli insanlar, benim dugun tarihimde yurtdisindaydilar. Bir ayaklari hep turkiyede ama. Hic bisey yollamadilar cok kirildim. Benle ayni yakinlik derecesindeki bir kuzenime kari koca ayri ayri yarim altin takmislardi. Yine bir akrabamiz 1 sene oncesinden dugun ne zaman ne zaman diye sorup dugun zamaninda yarim gram takmislardiumursamayacağım derken işi ve iş arkadaslarımı demek istedim hee bir de patronlarımı.. yoksa umursuyorum benmle ilgili olanı
hahaaaa aynen yazsam liste uzarda uzarrr aynen bendeEvlenip de taki meselesinde kirginligi olmayan yoktur. Ben de evlenirken en yakin arkadasim bana ne bisey takti ne hediye aldi. Yine cok yakin bir akrabam, ki cok varlikli insanlar, benim dugun tarihimde yurtdisindaydilar. Bir ayaklari hep turkiyede ama. Hic bisey yollamadilar cok kirildim. Benle ayni yakinlik derecesindeki bir kuzenime kari koca ayri ayri yarim altin takmislardi. Yine bir akrabamiz 1 sene oncesinden dugun ne zaman ne zaman diye sorup dugun zamaninda yarim gram takmislardikendi evli kuzenim 1 gram takti, o evlenirken ben ona ceyrek, annem de 20 gr bilezik takmisti oysa. Yine dugununde ceyrek taktigimiz baska bir akrabamiz isini bahane edip dugune gelmedi ve bisey de yollamadi. Ayy daha yazsam liste uzar gider..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?