işyerim hakkında

Haklisiniz. Isyerlerinde bu isler icin bir kisi onayak olur genelde. Mesela bizde ben kalkardim acik ofiste once bilgilendirme maili atardim herkese,haydi falanca evleniyor pamuk eller cebe diye hediye parasi toplardim tek tek gezip. Sizde bunlarla ilgilenen kimse yok muydu? Bir kisi ayaga kaldirmaliydi herkesi. Ayip etmisler

Çokkk ayıp etmiler ben 5 yıldır aynı yerde çalışıyorum herkesin özel gününe katılırım ama elimden geldiğince 50-100 , toplasan bu sürede en fazla 5 kişiye birşey yapmışımdır. Ama düğünüm oldu tabi koronadan gelemediler iş yerimde 2 çeğrek altın, 800 nakit para, 1900 de hesap üzerinden topladıklarından hesaptan aldım. Ki sizin ortada daha uzun süre geçen zamanınız var. Yarım elma gönül alma tabi. Karakter meselesi benim bu 2 çeğrek altın aldığım kişilerden biri müdürümüz diğeri işçi bir abim bunların yaşları büyük çocukları evli yani şöyle düşünün benim o altını geri götürmeye sebebim bile yok

Boyle şeyleri fırsat bilip getirmiyorlar, dugun olmadı, kart gelmedi bunlar hep bahane.
Benim kuzenimin de düğünü oldu bu yaz halam herkesin düğününe altınla gider, uzaktan akrabaya sohbetinin olmadigi komsuya bile 150 lira verirdi en az. Hic kimse gelmedi. Dugune girmezsin ama hediyeni gonderirsin eve o da yok. Kisaca herkes bahane etti.

sorun altın değil ama en azından bir şeyler yapabilirlerdi ..
ne güzel helal olsun yapmışlar .. Önemsemek bu işte..
sen yönetımsın patronsun önemse yada önemseme sev yada sevme ama bir şeyler yapman gerekti.

benmde çoğu durumum öyle oldu aslında. Annemler herkese gitti bende tabi.. İş aile herkesin durumuna katıldık. En yakın Halam bile nikahımda 100 TL taktı ki maddi durumu gayet iyidir :) neyse sorun o değil ..

var her şeye atlayan her haltı bilen ama işine gelmedi mi sesi çıkmayan İK da bi kız var.. Lafta iyidir ama icrata geldi mi ses yok. Patronlardan biri söylese eyw derim hee belki söylemiştir onlar yapmamışlardır yada unuttular yada umursamadılar bilemem herkesinkini unutmayan bana gelnce unutmus.. herkese söyleyebilirdi ama yok ..

Hatta öyle bi an ki.. Pandemi den dolayı bizi yıllık izne yolladılar .. benm 2020 yıllık iznim de böylece bitmiş oldu evlilik izni 3 gun yasal biliyorsunuz.. 4 patronum var 1ine gidip durumu izah ettim işte evleniyorum fln filan iznim kalmadı biliyorsunuz mahsuplaşmayı size bırakıyorum ama şu tarihler arası izin istiyorum dedim tüm iyi niyetimle . Tamam dedi sıkıntı olmadı.. Şuan -15 gun içerdeyim bari onu hediye et yani .. Kesme yada ne biliyim. 1 haftası senden 1 haftası benden de :)

Cok ayip etmisler gercekten. Baskasina toplarlarsa lafi soylersiniz hakkiniz yani

ben olsam çok bozulurdum, şakayla karışık da söylerdim kırgınlığımı. altın da değil olay 1 bardak alırsın ama o düşünüldüğünü hissettirir insana, hiç oralı olmamaları kötü olmuş.

Ben olsam ben de kirilirdim, haklisiniz cok. Zamaninda ben is arkadaslarimin dugunlerinde takilarini takmissam ayni seyi sira bana gelince de beklerim. Iki kere iki dort. Yapmadilarsa onlarin ayibi. Keza patronlariniz da ayip etmis. Bu arada is yerinden cikmayi dusunuyorum demissiniz, guzel haber su ki evlenerek ciktiginiz icin evlilik tazminati alabileceksiniz 14 senenin karsiligi da baya bir yuklu olacaktir

bence de şık olmamış

biz çalıştığımız yerde ayrılanların bile düğününe hediye gönderdik

giden birisi bulundu o zamanlar, şimdi de pandemi var, siz geri döndünüz işe o zaman verilebilirdi

zaten herkes 50 Tl verse yine büyük hediye olur

patronlarınız ilginç

en azından bir şekilde hediye adı altında altın para vs verilebilirdi

bizim şehirde benim patron oturma grubu almıştı bir arkadaşımınki Kıbrıs a balayına göndermişti

acaba ilerde düğün yaparsınız diye mi düşündüler

hani var ya nikahı yaptık düğünü seneye erteledik modu

düğünü olur o zaman takarız mı dediler acaba

haklısınız olabilir ama en azından bu işlere bakan İK ufak hediye alıp ne biliyimm altından bahsetmıyorum bi hediye verebilirdi..

ben de bunu soracaktım

daha önce hediyeleri organize eden arkadaş nerede diye

yani maksat ille de parasal değer değil ki hatırlanmak

bebeği olana da şirkette para toplanır birşey alınırdı

bizim 3 kişi aynı anda bebeğimiz oldu toplu toplanınca çok para olmadı koydular zarfa hediyemiz deyip verdiler ne olacak ki maksat gönül alma

Nedense istemsiz olarak 14 yıllık tazminatı hesaplamaya çalıştım :) yerinizde olsam 1 sene içinde iş bulur çıkar ve tazminatımı alırdım :)

Pandemi dolayısı ile nikaha gelemedikleri için, bunu bahane ederek, yok saymışlar sizin nikahı. Tabi ki siz ne yaptıysanız onlara aynısını yapmalılardı kesinlikle. Altın da arttı, nikaha da gitmedik deyip işlerine geldiği gibi davranmışlar.

Cok ayip etmisler gercekten. Baskasina toplarlarsa lafi soylersiniz hakkiniz yani
o noktaya geldi mi söylerim her şeyi geçtim çiçek bile yollamadılar yani..

bi abla var ona söyledim .. yönetim yapmadı mı dedi hayır dedim biz de ayıp etmişiz onlarda daha da ayıp etmişler dedi kendi unuttugunu ve gerekçesini söyledi abisi beyin kanaması geçirdi o döneme denk geldi fln dedi bilmiyorum artık ama sanmam bir şey olmazç.

inanın bana kafamda o oldugu için pek umursamadım. bir daha arkama bakmayacağım cunku.

belki de dediğiniz gibidr bilemem eğlence yada düğün düşünüyoruz diye düşünmüş olabilirler ama yine de söylemeleri gerekmezmiydi . .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…