- 28 Kasım 2010
- 42.491
- 141.153
- 798
- Konu Sahibi sevdaruzgari
-
Hatta muhasebe müdürü dedi gruptan yaz belki hediyesini vermek isteyen olur diye :) ama kendisi de vermedi
Çokkk ayıp etmiler ben 5 yıldır aynı yerde çalışıyorum herkesin özel gününe katılırım ama elimden geldiğince 50-100 , toplasan bu sürede en fazla 5 kişiye birşey yapmışımdır. Ama düğünüm oldu tabi koronadan gelemediler iş yerimde 2 çeğrek altın, 800 nakit para, 1900 de hesap üzerinden topladıklarından hesaptan aldım. Ki sizin ortada daha uzun süre geçen zamanınız var. Yarım elma gönül alma tabi. Karakter meselesi benim bu 2 çeğrek altın aldığım kişilerden biri müdürümüz diğeri işçi bir abim bunların yaşları büyük çocukları evli yani şöyle düşünün benim o altını geri götürmeye sebebim bile yokkızlar selam
ben 14yıldır bir şirkette çalışıyorum.. 4 ay önce evlendim.. Pandemi den dolayı 20 kişi ile nikah yapabildim. (bekleyemıyordum sağlık raporumun sğresi doluyordu ve kız erteleseniz bile yeni tarih veremem fln dedi. zaten evi tutmustuk boşuna kira vermemk için evlenelim dedik. )
20 kişi sınır olunca 10+10 (erkek kız tarafı) dolayısıyla 1. derece ile bu sayı tamamlandı. bende patronumla konustm durumu izah ettim..izin aldım fln filan derken şirket whatsapp gurubuna da yazdım iş arkadaşklarıma herkes tebrık yazılarını yazdı fln.. Ama gelin görun ki ben herklesin dugunune gidip takısını yaptım yok doğumgunleri cenazeler sunnet düğün törenleri fln herkesin hemen herseyi kutlandı takısı yada bi hediye verildi.. Ama bana 4 patronum dahil hiç bir arkadasım bir şey yapmadı heee bu dert edilecek bir durummu ? çok değil umursamadım yani sıkıntı etmedim ama bu arkadaslarla yuzyuze bakıyoruz öğlen yemeklerini yiyoruz.. Bozmadım .. Çünkü çıkmayı dusunuyorum o yuzden.. Bir arkadasım sey dedi nikaha gelmedikleri için sanırım dedi ama gene de hbr vermişsin paylaşmıssın o kadar yılını vermişsin ufakta olsa bi hediye vermeleri gerekti dedi.. ama ben hiç kimseye bir şey söylemedim.. Kırıldım mı evet biraz ellerinde büyüdüm sonucta.. biraz duygusalda yaklaşıyorum evet ama size içimi açmak istedim..
zaten çıkacağım umurumda değiller gereksiz polimiğe girmeye.. anladıklarına eminm işlerine gelmiyordurinsalllah diyim ama bilememnedrn bozmuyorsun peki
sorun altın değil ama en azından bir şeyler yapabilirlerdi ..Çokkk ayıp etmiler ben 5 yıldır aynı yerde çalışıyorum herkesin özel gününe katılırım ama elimden geldiğince 50-100 , toplasan bu sürede en fazla 5 kişiye birşey yapmışımdır. Ama düğünüm oldu tabi koronadan gelemediler iş yerimde 2 çeğrek altın, 800 nakit para, 1900 de hesap üzerinden topladıklarından hesaptan aldım. Ki sizin ortada daha uzun süre geçen zamanınız var. Yarım elma gönül alma tabi. Karakter meselesi benim bu 2 çeğrek altın aldığım kişilerden biri müdürümüz diğeri işçi bir abim bunların yaşları büyük çocukları evli yani şöyle düşünün benim o altını geri götürmeye sebebim bile yok
benmde çoğu durumum öyle oldu aslında. Annemler herkese gitti bende tabi.. İş aile herkesin durumuna katıldık. En yakın Halam bile nikahımda 100 TL taktı ki maddi durumu gayet iyidir :) neyse sorun o değil ..Boyle şeyleri fırsat bilip getirmiyorlar, dugun olmadı, kart gelmedi bunlar hep bahane.
Benim kuzenimin de düğünü oldu bu yaz halam herkesin düğününe altınla gider, uzaktan akrabaya sohbetinin olmadigi komsuya bile 150 lira verirdi en az. Hic kimse gelmedi. Dugune girmezsin ama hediyeni gonderirsin eve o da yok. Kisaca herkes bahane etti.
var her şeye atlayan her haltı bilen ama işine gelmedi mi sesi çıkmayan İK da bi kız var.. Lafta iyidir ama icrata geldi mi ses yok. Patronlardan biri söylese eyw derim hee belki söylemiştir onlar yapmamışlardır yada unuttular yada umursamadılar bilemem herkesinkini unutmayan bana gelnce unutmus.. herkese söyleyebilirdi ama yok ..Haklisiniz. Isyerlerinde bu isler icin bir kisi onayak olur genelde. Mesela bizde ben kalkardim acik ofiste once bilgilendirme maili atardim herkese,haydi falanca evleniyor pamuk eller cebe diye hediye parasi toplardim tek tek gezip. Sizde bunlarla ilgilenen kimse yok muydu? Bir kisi ayaga kaldirmaliydi herkesi. Ayip etmisler
Cok ayip etmisler gercekten. Baskasina toplarlarsa lafi soylersiniz hakkiniz yanivar her şeye atlayan her haltı bilen ama işine gelmedi mi sesi çıkmayan İK da bi kız var.. Lafta iyidir ama icrata geldi mi ses yok. Patronlardan biri söylese eyw derim hee belki söylemiştir onlar yapmamışlardır yada unuttular yada umursamadılar bilemem herkesinkini unutmayan bana gelnce unutmus.. herkese söyleyebilirdi ama yok ..
haklısınız olabilir ama en azından bu işlere bakan İK ufak hediye alıp ne biliyimm altından bahsetmıyorum bi hediye verebilirdi..
kızlar selam
ben 14yıldır bir şirkette çalışıyorum.. 4 ay önce evlendim.. Pandemi den dolayı 20 kişi ile nikah yapabildim. (bekleyemıyordum sağlık raporumun sğresi doluyordu ve kız erteleseniz bile yeni tarih veremem fln dedi. zaten evi tutmustuk boşuna kira vermemk için evlenelim dedik. )
20 kişi sınır olunca 10+10 (erkek kız tarafı) dolayısıyla 1. derece ile bu sayı tamamlandı. bende patronumla konustm durumu izah ettim..izin aldım fln filan derken şirket whatsapp gurubuna da yazdım iş arkadaşklarıma herkes tebrık yazılarını yazdı fln.. Ama gelin görun ki ben herklesin dugunune gidip takısını yaptım yok doğumgunleri cenazeler sunnet düğün törenleri fln herkesin hemen herseyi kutlandı takısı yada bi hediye verildi.. Ama bana 4 patronum dahil hiç bir arkadasım bir şey yapmadı heee bu dert edilecek bir durummu ? çok değil umursamadım yani sıkıntı etmedim ama bu arkadaslarla yuzyuze bakıyoruz öğlen yemeklerini yiyoruz.. Bozmadım .. Çünkü çıkmayı dusunuyorum o yuzden.. Bir arkadasım sey dedi nikaha gelmedikleri için sanırım dedi ama gene de hbr vermişsin paylaşmıssın o kadar yılını vermişsin ufakta olsa bi hediye vermeleri gerekti dedi.. ama ben hiç kimseye bir şey söylemedim.. Kırıldım mı evet biraz ellerinde büyüdüm sonucta.. biraz duygusalda yaklaşıyorum evet ama size içimi açmak istedim..
o noktaya geldi mi söylerim her şeyi geçtim çiçek bile yollamadılar yani..Cok ayip etmisler gercekten. Baskasina toplarlarsa lafi soylersiniz hakkiniz yani
bi abla var ona söyledim .. yönetim yapmadı mı dedi hayır dedim biz de ayıp etmişiz onlarda daha da ayıp etmişler dedi kendi unuttugunu ve gerekçesini söyledi abisi beyin kanaması geçirdi o döneme denk geldi fln dedi bilmiyorum artık ama sanmam bir şey olmazç.ben olsam çok bozulurdum, şakayla karışık da söylerdim kırgınlığımı. altın da değil olay 1 bardak alırsın ama o düşünüldüğünü hissettirir insana, hiç oralı olmamaları kötü olmuş.
inanın bana kafamda o oldugu için pek umursamadım. bir daha arkama bakmayacağım cunku.Ben olsam ben de kirilirdim, haklisiniz cok. Zamaninda ben is arkadaslarimin dugunlerinde takilarini takmissam ayni seyi sira bana gelince de beklerim. Iki kere iki dort. Yapmadilarsa onlarin ayibi. Keza patronlariniz da ayip etmis. Bu arada is yerinden cikmayi dusunuyorum demissiniz, guzel haber su ki evlenerek ciktiginiz icin evlilik tazminati alabileceksiniz14 senenin karsiligi da baya bir yuklu olacaktir
belki de dediğiniz gibidr bilemem eğlence yada düğün düşünüyoruz diye düşünmüş olabilirler ama yine de söylemeleri gerekmezmiydi . .bence de şık olmamış
biz çalıştığımız yerde ayrılanların bile düğününe hediye gönderdik
giden birisi bulundu o zamanlar, şimdi de pandemi var, siz geri döndünüz işe o zaman verilebilirdi
zaten herkes 50 Tl verse yine büyük hediye olur
patronlarınız ilginç
en azından bir şekilde hediye adı altında altın para vs verilebilirdi
bizim şehirde benim patron oturma grubu almıştı bir arkadaşımınki Kıbrıs a balayına göndermişti
acaba ilerde düğün yaparsınız diye mi düşündüler
hani var ya nikahı yaptık düğünü seneye erteledik modu
düğünü olur o zaman takarız mı dediler acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?