işyerim izin vermiyor

sero13

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2014
223
37
39
bayanlar 35 haftalık hamileyim iş yerim yasal olan doğum iznime izin vermiyor raporumu aldım usulüne uygun işten çıkarmakla tehtid ediyor mecburen çalışıyorum fakat arada çapıntım oluyor biraz önce nabzım 129 a yükseldi tabi panikte oldum mide bulantısı vesaire işteyken bana yardımı dokunucak önerilerde bulunabilirmisniz

ha birde sonrasınıda vermiyor doğumdan snr 40 gün

ne işmiş bu ...milyarlar veriyor sana sanırım birde çocuğunun günahına giriyor ayıp.ben olsam arkamı döner çıkarım yazık günah sanada bebeğinede..verdikleri maaşta gözlerinden çıkmıyordur onların sanırım.

Nasıl vermiyor ya bu senşn yasal hakkın sonuçta maaşını da bu dönemde devletten alıyorsun ona ne resmen kıllığına yapıyor

Eğer iznin başladıysa orada bulunmaman gerekir. Sen bana şirketini söyle ben şikayet edeyim bakalım ceza yiyince aynı şekilde davranabilecek mi vicdansızlar! Bir kere o izni devlet sana vermiş, işverenine söz düşmez o konuda. Hakkını ara, işverenin o zaman hakkın olan süt iznini de vermez. Sinir oluyorum böyle tiplere. Umarım yakalanır da ceza alır.

Kesinlikle hakkını savunmalısın çünkü artık hiç bir şey eskisi gibi değil sen hamileyken seni işten çıkaramazlar dava açma hakkına sahipsin tonla batırırsın onları. Zamanında anneme de süt iznini vermemişler kardeşimde duyduğumda cinnet geçiricektim. Resmen süt hakkını yemişler. Sakın susup oturma sen ve bebeğin herşeyden daha önemlisiniz.

SAĞOLUN BAYANLAR BENDE BAYAĞI BİR ARAŞTIRDIM ŞİKAYET ETMESİNE EDERİM İŞTEN OLMAYI GÖZE ALIRSAM BEBEK GELECEK MADDİ DURUM BÖYLE BİR BLÖFE İZİN VERMİYOR ADAM USULÜNE UYGUN SENİ ÇIKARIRIM DİYOR YASAL İZİN BİTTİKTEN SNR YANİ GENE DAVA AÇARIM AMA İŞ BU DAR SIKIŞIK ZAMANDA EN ZORU ŞÖYLE BİR DURUM VARMIŞ BİR KAÇ ZAMAN SNR BENİ İŞTEN ÇIKARDI GENEDE BENİ TEHTİD ETTİ ÇALIŞTIRDI DİYEREK DAVA AÇABİLİYORMUŞUM BU ARADA SÜT İZNİMİ VERECEK AMA TOPLU ŞEKİLDE ALAMAM ONUDA HAFTADA BİR GÜN VEYA GÜNDE 2 SAAT OLARAK

bence mutlaka çıkıp gitmelisin, kendini ve ya bebeğini riske atma, belki erken doğum olacak ve zor durumda kalacaksın. zaten senin artık 4 aylık maaşını SGK verecek. Eğer o süreçte işten çıkarırsa seni işe iade davası açarsın, kesin kazanırsın, o işe dönmek zorunda da kalmazsın, tazminat alırsın.
40 gün gibi bir izin kabul edilemez, çok sinir bozucu.

Maddi imkanlardan dolayı maalesef elimiz kolumuz bağlı oluyor . hangi sektördesin bilmiyorum ama keşke doğumdan sonra başka iş baksan.

Tabiiki maddiyat yüzünden çalışıyoruz ama bebeğin yada sana birsey olursa bunun hesabını sen de başkası da veremez. Raporun varsa zaten izin sürenin maaşını devletten alacaksın. ve arkadaşların dediği gibi seni bu sürede işten çıkarmalar.
Böyle şeyleri duyunca patronlarımı daha çok seviyorum. Kanamam yüzünden 10 gun rapor verdi doktorum. PatronuM 2 günde bir arayip birşeye ihtiyacım olup olmadığını sordu. Arkadaşlarım her gün arayip nasılsın yat dinlen biz hallederiz dediler.
kendi sağlığın ve bebeğin için lütfen ise gitme. zaten maaşını raporun sayesinde de alacaksin

SAĞOLUN BAYANLAR BENDE BAYAĞI BİR ARAŞTIRDIM ŞİKAYET ETMESİNE EDERİM İŞTEN OLMAYI GÖZE ALIRSAM BEBEK GELECEK MADDİ DURUM BÖYLE BİR BLÖFE İZİN VERMİYOR ADAM USULÜNE UYGUN SENİ ÇIKARIRIM DİYOR YASAL İZİN BİTTİKTEN SNR YANİ GENE DAVA AÇARIM AMA İŞ BU DAR SIKIŞIK ZAMANDA EN ZORU ŞÖYLE BİR DURUM VARMIŞ BİR KAÇ ZAMAN SNR BENİ İŞTEN ÇIKARDI GENEDE BENİ TEHTİD ETTİ ÇALIŞTIRDI DİYEREK DAVA AÇABİLİYORMUŞUM BU ARADA SÜT İZNİMİ VERECEK AMA TOPLU ŞEKİLDE ALAMAM ONUDA HAFTADA BİR GÜN VEYA GÜNDE 2 SAAT OLARAK

bende bundan korkut-yorum ama dün araştırdım gebe olduğun için seni işten çıkararırsa dava açabiliyorsun ve 4 aylık maaşını alıyorsun sonra ayrıca işe geri dönme davası açıyorsun seni geri almaya yüzü olamaycağı içince 12 ay çalışmadan sana maaşını yatırmak zorunda kalıyor. ayrıca diğer haklarını da talep edebiliyorsun sgk vs gibi

BENİMDE AVUKAT ARKADAŞIM BUNU SÖYLEDİ AMA BİLEMEDİM AĞIRIMA GİTMİYOR DEĞİL BENDEN ÖNCEKİ İNSANLARDA BUNU YAŞADI ZATEN ONLAR SES ÇIKARMADIĞI İÇİN İSTEDİKLERİ GİBİ OYNIYORLAR BİİZMKİLER

hamileyken değil zaten adam peşin peşin söyledi usulüne uygun çıkartırım snr dedi. şöyle ki 4 ay devletin verdiği yasal izinden snr seni 1 günlük çalışıyor gösterir snr sen kendin istifa etmiş olursun yada o seni çıkarır. yani iş veren ve muhasebecileri bir şekilde usulüne uydururlar şu duurm varki seni işten çıkardıkları anda üzerinden ne kadsar zaman geçmiş dahi bile olsa maddi manevi tazminat davası açabiliyorlarmış senin çalışmadığını ispat etmek zorundaymış, sen çalıştığını değil

hamileyken değil zaten adam peşin peşin söyledi usulüne uygun çıkartırım snr dedi. şöyle ki 4 ay devletin verdiği yasal izinden snr seni 1 günlük çalışıyor gösterir snr sen kendin istifa etmiş olursun yada o seni çıkarır. yani iş veren ve muhasebecileri bir şekilde usulüne uydururlar şu duurm varki seni işten çıkardıkları anda üzerinden ne kadsar zaman geçmiş dahi bile olsa maddi manevi tazminat davası açabiliyorlarmış senin çalışmadığını ispat etmek zorundaymış, sen çalıştığını değil

kendin istifa ettiğine dair bir ibraname imzalamazsan nerden kanıtlayacak ki istifa olduğunu? kendilerini çok uyanık sanıyorlar ama yanılıyorlar.

kendini uyanık sanmanın dışında vicdan denilen şeyleri yok bazılarının kardeşimin sözlüsünün babası da işveren aynı şeyi söyledi işime gelmez o yüzden hamileliğini duyar duymaz işten çıkarırım dedi

kendini uyanık sanmanın dışında vicdan denilen şeyleri yok bazılarının kardeşimin sözlüsünün babası da işveren aynı şeyi söyledi işime gelmez o yüzden hamileliğini duyar duymaz işten çıkarırım dedi

bunlar ne biçim insanlarmış yaa, sanki ailelerinde doğum yapan yok mu acaba gaddarlar

X