İşyerim Stres ve Hamilelik - Çıldırcam

ArbutusUnedo

Guru
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2011
1.128
957
333
Hanımlar işyerimde acaip stresliyim. 17 haftalık hamileyim, sabahtan beri ağlıyorum ben ağladıkça bebek taklalar atıp duruyor zavallım.

Anlayışsız amirlerim var, iş yüküm çok yoğun ve hiçbir etkinliğimizin tarihi net olmuyor. Nice yoğunluk içinde bu hafta için 1 haftalık yıllık izin kullanma planı yapmıştım. Biletler herşey alındı. Son dakikada etkinlik iptal oldu ve başka zamana alındı. Falan filan başka işler de çıkardılar. Yıllık izin hala kullanabilirim ama bu işlere tek koşturan ben olduğum için gidemezsin kim planlıycak işleri, kim yapacak diyorlar.

Hem son dakika işler değişiyor, hem iznimi son dakika iptal ettiriyorlar. Eşim izin almıştı iptal etmek zorunda kaldı bir daha da istediği zaman alamayacak. Hamileyim, ilerleyen dönemde tatil matil hayal zaten.

Binbir baskı yaparak, stres yaparak, "sanki sırf sen mi doğuruyorsun" diyerek çalıştırıyorlar. Rutin hastane kontrolüme bile gitmeme neler neler dediler, müdürüm nerdeyse hakkımda tutanak tutacaktı kontrolüm niye yarım değil de bir gün sürdü diye. Sözde bir de devlet gibi kurum, bana hiçbir kolaylık sağlamıyorlar..

Çok bunaldım, 5. yılımdayım ve her zaman performans notum yüksek olmuştur. Sözde herkes benden memnundur ama bu memnuniyeti kolaylığa dönüştürmezler hiç. Bu iş yıllardır böyle, kavga etmeden bir kez yıllık izne çıktığımı hatırlamam. İstifa da edemem çalışmam lazım maddi olarak.

Çok bunaldım paylaşmak istedim. Doğum izni ve sonrasını göremiyorum bile neler olacak..

Canım sık dişini d.izninde başka iş bak, şu an zaten başka işe girmen mümkün değil, deneyimin de varsa buna benzer bir iş çok kolay bulursun, bütün yasal haklarından faydalanıp bırak git ve 3,5 aylık süreçte iş ara.

Mesleğin ne canım? Ne üzerine çalışıyorsun?

üzüldüm durumunuza Allah yardımcınız olsun.. Devlet kurumuymuş ilgili bakanlığa bir yazı yazsanız durumu anlatan. Sonuçta izin yasal hakkınız... Hamilelik kontrolleri için gün içinde izinler vs onlarda yasal hakkınız.. Hakkınızı arayın ..

Kendinizide üzmeyin bebeğinize yazık. O da üzülür hisseder.

Kullan iznini çıkarırlarsa da tazminatını alırsın bu kadar baskıyla nasıl çalışıyorsun sinir stres bebeğe zarar.

Aynen bu da bi seçenek, oram ağrıyo buram ağrıyo de sürekli. Arada rapor al, doktorundan rica et rapor ayarlasın sana çalışamaz diye. Bunlarda atarsa tazminat alırsın bir de işsizlik, yeter sana uzun süre, sonra da başka iş bakarsın...

Herkesin memnuniyeti işi bitene kadardır. Sana gaz veriyorlar şöylesin böylesin diye. Ben olmazsam kim yapacak diyorsun baksana. Almışsın tüm sorumluluğu üzerine.
Yani benim doktor kontrolume karışan adam insan değildir o kadar söylüyorum.
İnşallah doğumdan sonra güzel bi iş bulursun, araştır, burda saplanıp kalma. Çünkü bunlar sana ilerde daha çok sorun çıkarır.

Büyük konuşmayayım da kimse bana iznimi iptal ettiremez. Keşke sen de dişini gösterseydin.
Haksızlığı kabullenirsen doğum iznindeyken de başını ağrıtırlar. Bazı patronlar eti de kemiği de bizim mantığıyla çok güzel kullanıyorlar

raporlu oldugu süreçte işten atamazlar , eğer çıkarırlarsa işe başladıgı gun yapabilirler
sende o arada başka iş bulursun inşallah

izin yasal haktır hamilesin 7,5 saatten fazlada çalıştırılamazsın eğer ki sağlık kontrollerin için baskı uygulanıyorsa bimere kadar yolu var şikayet et müfettişler gelsin.
devlet memuruysan kim seni nasıl çıkarabilir işten yok öyle bir şey

senin müdür dediğinde memur senden farkı yok sen fazla ezik duruyorsun bastır bak nasıl geri vites yapacaklar.

Bence konu sahibi aşırı iyimser, iyi niyetli ve işgüzar. Ne verdilerse itirazsız yapmış, şimdi de önüne gelen sömürmeye çalışıyor. İş hayatında gördüğüm uyanık olanlar, azıcık iş yapıp çok yapmış gibi kendini pazarlayanlar prim yapıyor bu ülkede. Böyle işini layığıyla yapanların da tepesine biniyorlar.

Bence dişinizi çıkarın, dedim ya kaybedecek bişeyiniz yok, tazminat artı işsizlik sonra da gelsin yeni iş.

Haa cmtesi falan da çalıştırılıyorsan bir de mahkemeye verir, o tazminatı katlarsın.

Memur değil zannımca, çalıştığı yer özel ama devlet yeri gibi demiş. Devlette çalışmıyor sanırım.

Memur değil zannımca, çalıştığı yer özel ama devlet yeri gibi demiş. Devlette çalışmıyor sanırım.
öyleyse sosyal güvenlik ve çalışma bakanlığına şikayet edecek kapı gibi tazminatınıda alır o iş yerine iş yerinin boyundan büyük cezayıu da kestirir o müdürü mumda ettirir

Hamile memur cumartesi çalışamaz mı çok baktım ama böyle bi bilgiyi göremedim ben ya

Hamile memur cumartesi çalışamaz mı çok baktım ama böyle bi bilgiyi göremedim ben ya

Fazla mesai canım, hamilelikle ilgili değil, h.içi çalışıp 45 saati doldurup bir de h.sonu çalışıyorsa fazla mesai olur ve dava etse o fazla mesai paralarını hesaplatıp alır.

Öyle işten çıkarılıp dava eden ve cumartesi çalışan birçok tanıdığım çok iyi tazminatlar kazandı. Hele yıllık izin 15 gün iken ya hiç çıkarmaz ya da 1 hafta verirse firma, ulusal bayramlar da tatilken çalıştırırsa iyi paralar kazanır. Tabi firmadan 2 şahit bulması gerek...

canım sözde benden de çok memnunlardı taki hamile kalıncaya kadar şimdi hiç dğer vermiyorlar resmen çıkayım diye gözümün içine bakıyorlar bende çok bunaldım bana neler yaptılar 31. haftayım sık dişini doğum izninde iş bakarsın ben öyle yapacağım. Allah yardımcın olsun ..

ben olmazsam kim yapacak tuzağına sizi de düşürmüşler, yapmayın bunu, size böyle hissettirerek sizi sömürüyorlar. elbet bir yapan bulunur. sizin önceliğiniz kendi hayatınız ve en önemlisi bebeğiniz olsun. yıpratmayın kendinizi iş için bu kadar

birisi bebeğe sigaradan, kafeinden bile daha zarar verir demişti stres, var gerisini sen düşün. Valla al raporunu, çıkartamazlarda, velev ki çıkarttılar tazminatını alırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…