- 21 Kasım 2011
- 1.128
- 957
- 333
- Konu Sahibi ArbutusUnedo
-
Kullan iznini çıkarırlarsa da tazminatını alırsın bu kadar baskıyla nasıl çalışıyorsun sinir stres bebeğe zarar.
raporlu oldugu süreçte işten atamazlar , eğer çıkarırlarsa işe başladıgı gun yapabilirlerAynen bu da bi seçenek, oram ağrıyo buram ağrıyo de sürekli. Arada rapor al, doktorundan rica et rapor ayarlasın sana çalışamaz diye. Bunlarda atarsa tazminat alırsın bir de işsizlik, yeter sana uzun süre, sonra da başka iş bakarsın...
izin yasal haktır hamilesin 7,5 saatten fazlada çalıştırılamazsın eğer ki sağlık kontrollerin için baskı uygulanıyorsa bimere kadar yolu var şikayet et müfettişler gelsin.Hanımlar işyerimde acaip stresliyim. 17 haftalık hamileyim, sabahtan beri ağlıyorum ben ağladıkça bebek taklalar atıp duruyor zavallım.
Anlayışsız amirlerim var, iş yüküm çok yoğun ve hiçbir etkinliğimizin tarihi net olmuyor. Nice yoğunluk içinde bu hafta için 1 haftalık yıllık izin kullanma planı yapmıştım. Biletler herşey alındı. Son dakikada etkinlik iptal oldu ve başka zamana alındı. Falan filan başka işler de çıkardılar. Yıllık izin hala kullanabilirim ama bu işlere tek koşturan ben olduğum için gidemezsin kim planlıycak işleri, kim yapacak diyorlar.
Hem son dakika işler değişiyor, hem iznimi son dakika iptal ettiriyorlar. Eşim izin almıştı iptal etmek zorunda kaldı bir daha da istediği zaman alamayacak. Hamileyim, ilerleyen dönemde tatil matil hayal zaten.
Binbir baskı yaparak, stres yaparak, "sanki sırf sen mi doğuruyorsun" diyerek çalıştırıyorlar. Rutin hastane kontrolüme bile gitmeme neler neler dediler, müdürüm nerdeyse hakkımda tutanak tutacaktı kontrolüm niye yarım değil de bir gün sürdü diye. Sözde bir de devlet gibi kurum, bana hiçbir kolaylık sağlamıyorlar..
Çok bunaldım, 5. yılımdayım ve her zaman performans notum yüksek olmuştur. Sözde herkes benden memnundur ama bu memnuniyeti kolaylığa dönüştürmezler hiç. Bu iş yıllardır böyle, kavga etmeden bir kez yıllık izne çıktığımı hatırlamam. İstifa da edemem çalışmam lazım maddi olarak.
Çok bunaldım paylaşmak istedim. Doğum izni ve sonrasını göremiyorum bile neler olacak..
Büyük konuşmayayım da kimse bana iznimi iptal ettiremez. Keşke sen de dişini gösterseydin.
Haksızlığı kabullenirsen doğum iznindeyken de başını ağrıtırlar. Bazı patronlar eti de kemiği de bizim mantığıyla çok güzel kullanıyorlar
izin yasal haktır hamilesin 7,5 saatten fazlada çalıştırılamazsın eğer ki sağlık kontrollerin için baskı uygulanıyorsa bimere kadar yolu var şikayet et müfettişler gelsin.
devlet memuruysan kim seni nasıl çıkarabilir işten yok öyle bir şey
öyleyse sosyal güvenlik ve çalışma bakanlığına şikayet edecek kapı gibi tazminatınıda alır o iş yerine iş yerinin boyundan büyük cezayıu da kestirir o müdürü mumda ettirirMemur değil zannımca, çalıştığı yer özel ama devlet yeri gibi demiş. Devlette çalışmıyor sanırım.
Hamile memur cumartesi çalışamaz mı çok baktım ama böyle bi bilgiyi göremedim ben yaBence konu sahibi aşırı iyimser, iyi niyetli ve işgüzar. Ne verdilerse itirazsız yapmış, şimdi de önüne gelen sömürmeye çalışıyor. İş hayatında gördüğüm uyanık olanlar, azıcık iş yapıp çok yapmış gibi kendini pazarlayanlar prim yapıyor bu ülkede. Böyle işini layığıyla yapanların da tepesine biniyorlar.
Bence dişinizi çıkarın, dedim ya kaybedecek bişeyiniz yok, tazminat artı işsizlik sonra da gelsin yeni iş.
Haa cmtesi falan da çalıştırılıyorsan bir de mahkemeye verir, o tazminatı katlarsın.
Hamile memur cumartesi çalışamaz mı çok baktım ama böyle bi bilgiyi göremedim ben ya
Hanımlar işyerimde acaip stresliyim. 17 haftalık hamileyim, sabahtan beri ağlıyorum ben ağladıkça bebek taklalar atıp duruyor zavallım.
Anlayışsız amirlerim var, iş yüküm çok yoğun ve hiçbir etkinliğimizin tarihi net olmuyor. Nice yoğunluk içinde bu hafta için 1 haftalık yıllık izin kullanma planı yapmıştım. Biletler herşey alındı. Son dakikada etkinlik iptal oldu ve başka zamana alındı. Falan filan başka işler de çıkardılar. Yıllık izin hala kullanabilirim ama bu işlere tek koşturan ben olduğum için gidemezsin kim planlıycak işleri, kim yapacak diyorlar.
Hem son dakika işler değişiyor, hem iznimi son dakika iptal ettiriyorlar. Eşim izin almıştı iptal etmek zorunda kaldı bir daha da istediği zaman alamayacak. Hamileyim, ilerleyen dönemde tatil matil hayal zaten.
Binbir baskı yaparak, stres yaparak, "sanki sırf sen mi doğuruyorsun" diyerek çalıştırıyorlar. Rutin hastane kontrolüme bile gitmeme neler neler dediler, müdürüm nerdeyse hakkımda tutanak tutacaktı kontrolüm niye yarım değil de bir gün sürdü diye. Sözde bir de devlet gibi kurum, bana hiçbir kolaylık sağlamıyorlar..
Çok bunaldım, 5. yılımdayım ve her zaman performans notum yüksek olmuştur. Sözde herkes benden memnundur ama bu memnuniyeti kolaylığa dönüştürmezler hiç. Bu iş yıllardır böyle, kavga etmeden bir kez yıllık izne çıktığımı hatırlamam. İstifa da edemem çalışmam lazım maddi olarak.
Çok bunaldım paylaşmak istedim. Doğum izni ve sonrasını göremiyorum bile neler olacak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?