İşyerim Stres ve Hamilelik - Çıldırcam

Fazla mesai canım, hamilelikle ilgili değil, h.içi çalışıp 45 saati doldurup bir de h.sonu çalışıyorsa fazla mesai olur ve dava etse o fazla mesai paralarını hesaplatıp alır.

Öyle işten çıkarılıp dava eden ve cumartesi çalışan birçok tanıdığım çok iyi tazminatlar kazandı. Hele yıllık izin 15 gün iken ya hiç çıkarmaz ya da 1 hafta verirse firma, ulusal bayramlar da tatilken çalıştırırsa iyi paralar kazanır. Tabi firmadan 2 şahit bulması gerek...
Sağol canım.Parasını veriyolar bize ama gelmek istemiyorum çok yoruluyorum zorunluymuş bide ayda iki kere gitmek gerekiyomuş

huhuken sen haklısın..hamile bayanı işten çıkaramazlar diye biliyorum..sen elinden geleni yap fazlasını yapıp kendini yıpratma...çok sıkıştırırlarsa rapor al...

çocuğu kaybedersin böyle Allah korusun. git rapor al. ayrıca "sadece sen mi doğuruyosun " sözünden de nefret ederim. söyleyenler sınanırlar umarım

Şu yaşadıklarının aynısını zamanında bende yaşadım cnm önceleri bitaneydim harikaydım hakkıyla çalışan tek insandıö bi hamile kaldım 180 derece değişti herşey iş yorucu departmanımı değiştirin diyorum hayır diyolar izine ayrılıcam aylar önce ayarladım son dakika iznimi iptal ettiler hemde neden amirim izne ayrılacakmış o sırada bende öyşe olmaz böyle olur dedim gittim 10 ar 10 ar rapor aldım sonrada 30 gün çaktım heyet raporunu son 5 günüm kalmıştı doğu iznine ondada aile hekimi raporu ohhhhh olsun dedim bütün haklarımı kullandım izin bitincede bastım istifayı...

Kendini ezdirme çünkü sen iş yaptığın sürece bitanesin harikasın ama bi düştünmü üzerine basar bunlar

Büyük konuşmayayım da kimse bana iznimi iptal ettiremez. Keşke sen de dişini gösterseydin.
Haksızlığı kabullenirsen doğum iznindeyken de başını ağrıtırlar. Bazı patronlar eti de kemiği de bizim mantığıyla çok güzel kullanıyorlar
izin yasal haktır hamilesin 7,5 saatten fazlada çalıştırılamazsın eğer ki sağlık kontrollerin için baskı uygulanıyorsa bimere kadar yolu var şikayet et müfettişler gelsin.
devlet memuruysan kim seni nasıl çıkarabilir işten yok öyle bir şey
Bence konu sahibi aşırı iyimser, iyi niyetli ve işgüzar. Ne verdilerse itirazsız yapmış, şimdi de önüne gelen sömürmeye çalışıyor. İş hayatında gördüğüm uyanık olanlar, azıcık iş yapıp çok yapmış gibi kendini pazarlayanlar prim yapıyor bu ülkede. Böyle işini layığıyla yapanların da tepesine biniyorlar.

Bence dişinizi çıkarın, dedim ya kaybedecek bişeyiniz yok, tazminat artı işsizlik sonra da gelsin yeni iş.

Haa cmtesi falan da çalıştırılıyorsan bir de mahkemeye verir, o tazminatı katlarsın.

ben olmazsam kim yapacak tuzağına sizi de düşürmüşler, yapmayın bunu, size böyle hissettirerek sizi sömürüyorlar. elbet bir yapan bulunur. sizin önceliğiniz kendi hayatınız ve en önemlisi bebeğiniz olsun. yıpratmayın kendinizi iş için bu kadar

huhuken sen haklısın..hamile bayanı işten çıkaramazlar diye biliyorum..sen elinden geleni yap fazlasını yapıp kendini yıpratma...çok sıkıştırırlarsa rapor al...

4,5 senedir hep diş göstererek çalışıyorum, daha önce benim pozisyonumda kimse dayanamamış hep istifa etmişler. Hep hak arama durumundayım, sürekli hak hukuk peşindeyim, sürekli entrika dönüyor, öyle ayakta kalabiliyorum. Torpilim yok, ezilmeden ayakta kalabilmek için hep iş peşinde koşturuyorum.

Maaşım iyi, çalışma saatlerim iyi. Bunlar için ve şimdi de bebeğim için katlanmaya çalışıyorum. Burdan çıkarsam bu koşullarda iş bulmamın zor olacağını düşünüyorum, ama hamilelik dönemimde stresle başa çıkamıyorum. Önceden nispeten daha güçlüydüm çatır çatır kavga ediyordum şimdi edemiyorum, sürekli ağlama hali, halsizlik, bebeğe birşey olacak kaygısı..

Al raporu kapi gibi sok gozlerine akillari baslarina gelsin

Aynen bu da bi seçenek, oram ağrıyo buram ağrıyo de sürekli. Arada rapor al, doktorundan rica et rapor ayarlasın sana çalışamaz diye. Bunlarda atarsa tazminat alırsın bir de işsizlik, yeter sana uzun süre, sonra da başka iş bakarsın...

Sana bu cırkefliği yapanlara rapor al 10 gün sok gözlerine ama sonra ücretli yıllık iznini verirlermi bilemedim

çocuğu kaybedersin böyle Allah korusun. git rapor al. ayrıca "sadece sen mi doğuruyosun " sözünden de nefret ederim. söyleyenler sınanırlar umarım

Şu yaşadıklarının aynısını zamanında bende yaşadım cnm önceleri bitaneydim harikaydım hakkıyla çalışan tek insandıö bi hamile kaldım 180 derece değişti herşey iş yorucu departmanımı değiştirin diyorum hayır diyolar izine ayrılıcam aylar önce ayarladım son dakika iznimi iptal ettiler hemde neden amirim izne ayrılacakmış o sırada bende öyşe olmaz böyle olur dedim gittim 10 ar 10 ar rapor aldım sonrada 30 gün çaktım heyet raporunu son 5 günüm kalmıştı doğu iznine ondada aile hekimi raporu ohhhhh olsun dedim bütün haklarımı kullandım izin bitincede bastım istifayı...

Kendini ezdirme çünkü sen iş yaptığın sürece bitanesin harikasın ama bi düştünmü üzerine basar bunlar

Şimdiye kadar hiç rapor kullanmadım sayılır, düşünüyorum izin vermiyolarsa rapor alayım diye ama sonrasında burnumdan getireceklerinden eminim.

Müdürüm geçen gün hamileliğimden bahsederken "hamilesin diye acitasyon yapma" dedi, orda bittim zaten onun da kızı var Allah yaşatır elbet.

Memur değil zannımca, çalıştığı yer özel ama devlet yeri gibi demiş. Devlette çalışmıyor sanırım.

Devlet değil, yarı devlet diyelim. Bıktım bunca senedir hep kavgayla yaşamaktan. İstifa noktasına geldim kaç kere, yılmayacağım dedim üstlere bakanlığa şikayet ettim vb. öyle devam ettim.

Ekmeğimi kurtlara çakallara torpillilere bırakmayacağım diye gemileri yakmadan devam etmeye çalışıyorum ama yoruldum.. Bunca yıl onların işini kolaylaştırdım, hamileyken de onlar benim işimi kolaylasa ama yok!!

Şimdiye kadar hiç rapor kullanmadım sayılır, düşünüyorum izin vermiyolarsa rapor alayım diye ama sonrasında burnumdan getireceklerinden eminim.

Müdürüm geçen gün hamileliğimden bahsederken "hamilesin diye acitasyon yapma" dedi, orda bittim zaten onun da kızı var Allah yaşatır elbet.
o zaman...politik ol müdürüne de ki Allah sizin gibi iyi niyetli insanlarla karşılaştırsın hele kızınızı çok severim innnnnşallllah amiri memuru tıpkı sizin gibi sizden hatta bin kat iyisi olur gülen yüzü hiç solmaz :halay::halay::halay::halay::halay:

Allahin yasatmasini bekleme
Sen al raporunu istemeye istemeye doktor verdi artik dinlenmem gerekiyormus riskli durummus bebegimi tehlikeye atamam kusura bakmayin de
İsyerini senin uzerine mi dikmis terbiyesizler? Bir halt yiyemezler korkma, kanunlar anneden yanadir her zaman. Acik acik tehdit et, bu baskilariniz devam ederse sizi sikayet edecegim de

Devlet değil, yarı devlet diyelim. Bıktım bunca senedir hep kavgayla yaşamaktan. İstifa noktasına geldim kaç kere, yılmayacağım dedim üstlere bakanlığa şikayet ettim vb. öyle devam ettim.

Ekmeğimi kurtlara çakallara torpillilere bırakmayacağım diye gemileri yakmadan devam etmeye çalışıyorum ama yoruldum.. Bunca yıl onların işini kolaylaştırdım, hamileyken de onlar benim işimi kolaylasa ama yok!!

Canım işyerinde mobbing bu anlattıkların ayrıca anladığım kadarıyla taşeronsun devlet kurumunda. Yani bunları ispat edebilirsen, tanığın olursa her türlü tazminat alır çıkarsın.

Bir avukatla görüş derim tez zamanda, sana en doğrusunu o anlatır. Ama mutlaka görüş.

hiç bir şey, siz ve sağlığınızdan önemli değil, o şahıslar umursamıyor merak etmeyin umursamazda hiç bir zaman, benzer ortam ve patronlar la bende çalıştım, çok iyiydim v.s., bunaldığım an çıktım yeter artık ben dayanamıyorum dedim,yerime 3 tane eleman aldılar, bir kaç ay sonra iş buldum, kredim var benimde çalışmak zorundaydım, şimdiki işimden çok memnunum gelirim daha az ama kafam rahatladı çok şükür

hamilesin diye acıtasyon yapma mı. bu adam bırak raporu şikayetlik. hamile halimle mobbing uyguluyo bana bunları bunları dedi desen ağzına sçılır. susma sakın. olmadı savaşacaksın. şrfsz. kimse kusura bakmasın hamile insanla uğraşılması hassas konum

hamilesin diye acıtasyon yapma mı. bu adam bırak raporu şikayetlik. hamile halimle mobbing uyguluyo bana bunları bunları dedi desen ağzına sçılır. susma sakın. olmadı savaşacaksın. şrfsz. kimse kusura bakmasın hamile insanla uğraşılması hassas konum

Denemedim mi denedim, ofis arkadaşlarıma dedim ki şikayet edeceğim size de soracaklar; beni destekler misiniz dedim. Hepsi mırın kırın etmeye başladı, konuyu tam anlamamışlar da falan filan kimse şahit olmayacak. Adam da ben öyle bişey demedim diyecek. Sonra bana işyeri huzurunu bozmaktan yalan beyan vermekten tutanak tutup kınama cezası verecekler. Benzerleri oldu kurumda.

Denemedim mi denedim, ofis arkadaşlarıma dedim ki şikayet edeceğim size de soracaklar; beni destekler misiniz dedim. Hepsi mırın kırın etmeye başladı, konuyu tam anlamamışlar da falan filan kimse şahit olmayacak. Adam da ben öyle bişey demedim diyecek. Sonra bana işyeri huzurunu bozmaktan yalan beyan vermekten tutanak tutup kınama cezası verecekler. Benzerleri oldu kurumda.
iş arkadaşları yardımcı olmaz asla. bu işi senin çözmen lazım. ya sen ya da eşin o adamla konuşacak. çocuğu strese uğratıyosunuz hamile insanın üzerine bu kadar gidilmez. bu işin sonu bimere yazı diye. ama bence bunlarla hiç uğraşma git rapor al ne yapabilir en fazla. rapora laf ederse de konuşulur

Bu arada iznimi aldım hanımlar. Ufacık alttan bir korkutma yetti, en üst mercilere konuyu çıtlattım, çıtlattığımı da müdürüme çıtlattım. Aninda çözüldü. İnşallah sonrasında sıkıntı çıkarmazlar.

Vallahi bunaldım daha iyi koşullar bulsam çıkıcam. Yesinler birbirlerini.

Bu arada iznimi aldım hanımlar. Ufacık alttan bir korkutma yetti, en üst mercilere konuyu çıtlattım, çıtlattığımı da müdürüme çıtlattım. Aninda çözüldü. İnşallah sonrasında sıkıntı çıkarmazlar.

Vallahi bunaldım daha iyi koşullar bulsam çıkıcam. Yesinler birbirlerini.
en iyisini yapmışsın, inceldiği yerden kopar... senin artık önceliğin doğacak bebeğin, gerisi boş

iş arkadaşları yardımcı olmaz asla. bu işi senin çözmen lazım. ya sen ya da eşin o adamla konuşacak. çocuğu strese uğratıyosunuz hamile insanın üzerine bu kadar gidilmez. bu işin sonu bimere yazı diye. ama bence bunlarla hiç uğraşma git rapor al ne yapabilir en fazla. rapora laf ederse de konuşulur

İş büyür de davalık olursak diye herşeyi yazılı ortamda belirttim. Stres konusunda uyarılar yaptım, revirden destek istedim, herşeyi kayıt altında tutmaya çalışıyorum. İnşallah o raddeye gelmeyiz.

Bu arada rapor alırsam da; işleri yetiştiremedi diye üzerime yüklenecekler, yetişmedi diye tutanak tutmalar başladı son zamanlarda. Ben bir çakalsam onlar on çakal malesef. Dişe diş böyle yıpranıp gidiyorum.

o zaman...politik ol müdürüne de ki Allah sizin gibi iyi niyetli insanlarla karşılaştırsın hele kızınızı çok severim innnnnşallllah amiri memuru tıpkı sizin gibi sizden hatta bin kat iyisi olur gülen yüzü hiç solmaz :halay::halay::halay::halay::halay:
ahahhaa bunu bende söledim müdürüme verin muvafakatımı dedim sizinde kızlarınız var önümde durmayınki sizinde çocuklarınızın önünde duran olmasın dedim verdimi vermedi geri vites yaptı ama arada ileri vitese takıyor.

İş büyür de davalık olursak diye herşeyi yazılı ortamda belirttim. Stres konusunda uyarılar yaptım, revirden destek istedim, herşeyi kayıt altında tutmaya çalışıyorum. İnşallah o raddeye gelmeyiz.

Bu arada rapor alırsam da; işleri yetiştiremedi diye üzerime yüklenecekler, yetişmedi diye tutanak tutmalar başladı son zamanlarda. Ben bir çakalsam onlar on çakal malesef. Dişe diş böyle yıpranıp gidiyorum.
sen sakin ol boşver şerefszliklerinde boğulsunlar. bişey oldu diyelim önce söylersin sonra müfettişlere şikayet edersin. başları ağrısın en azından

ahahhaa bunu bende söledim müdürüme verin muvafakatımı dedim sizinde kızlarınız var önümde durmayınki sizinde çocuklarınızın önünde duran olmasın dedim verdimi vermedi geri vites yaptı ama arada ileri vitese takıyor.
işte o vites 4 e çıktığı an vereceksin gazı vereceksin gazı:D

Back
X