Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ofis canım. Uzun süre dediğin o cok tutulan kız da 4 aylık eleman benden 3ay önce baslamis ama kız zaten fazla dışadönük.
Acaba bir önceki işyerimden mi bahsediyorsunuz diye ciddi ciddi düşünüyorum şahsen. Aynı durumları yaşamıştım. Millet sigara içmeye çıkıyor filan gereksiz laubali bir yakınlık aralarında. Gerçi benim samimi olduğum 2-3 yakın arkadaşım vardı, kalabalık bir yerdi. Tıpkı anlattığınız gibi en sevilen şahıs durmadan berbat espriler yapar, milleti kırıp geçirirdi gülmekten. Şirkete her giren ona yalakalık yapmak zorundaydı. Ben yalakalığı bırak birkaç yanlışını çıkardığım için bana şirketi dar etti. Tabi ben bu kadar kafama takmıyordum, sonuçta işyeri profesyonel bir yer, tutup bana kafayı taktı diye hüzünlenip strese girmedim, işime baktım, mücadeleme devam ettim. Mantıken benim gibi davranan kimseye rahat huzur vermemeye çalışırdı. Şahsın ortaklardan biriyle ilişkisi olduğu herkes tarafından biliniyordu. (ortağın evli olduğunu söylememe gerek yok sanırım). Malesef denk geldin mi geliyorsun. Yapacak birşey yok. Madem paraya ihtiyacın var gittiği yere kadar çalışmana devam etmelisin, kimseyle sosyal ilişkin olmasına gerek yok. Evine gidince işyerini düşünme, kitap oku, sevdiğin filmleri izle, kafanı o ortamdan uzaklaştır, rahatla.Normalde de cok arkadaşı olan biri değilim. Yeterince zamandır yalnızlıktan dem vurdum gecen sene bu ay bir işe girmiştim orada da arkadasım yoktu ama az kişiydik kafam rahattı kendimi işyeirnde bir parça olarak görüyordum. Zamanla psikolojim De iyileşmişti. Gerçi birde erkek arkadasım vardı o dönem yalnızlığımı kapatmış olabilir bir nevi iyi hissettirmiş ve işyerime cok takılmamamı sağlamış.
Mecburiyetten işten cıkarıldım iş yoktu cünkü. Aralığın son haftası şimdiki işyerime basladım 2 ay olmak üzere . Ben iş Vs konusunda ne kadar kendine güvenli bilgili olsamda insan ilişkilerinde biraz çekimserim. Aslında hemen konusur sohbet ederim. Ama burdakiler farklı geliyor bana. Birkere hepsi sigara içiyor. Liseli gibi oluyor cidden sigara içmediğim için garipseniyorum gibi. Devamlı birbirlerini cagırırlar sigara içmeye mola verince. Bende katılıyorum aralarına gidip yanlarında duruyorum ama rahat hissetmiyorum yanlarında söylediğim sey onlara sıkıcı geliyor . Özellikle en sevilen kız sürekli bişeyler anlatıp herkesi güldürüyor diye tutuluyor sanırım fakat o kadar zıt ki yaşantısı bana yinede ben dinliyorum ediyorum ama onlar sanki beni istemiyor gibi hissediyorum . Birbirlerine güzel davranıyorlar bana öyle değiller .yeni gelen diğer cocugu aralarına aldılar o da zaten bana uzak davranıyor. Çocuğun davranışına dikkat ettim genelde sürekli bu cok konusan kıza iltifat huyuna suyuna gitme hali böyle girdi aralarına. Ben öyle davranabilecek biri değilim neysem oyum . Zıtlasmıyorum da aslında. çekimser davranmama sebep oluyorlar sonra da soguk buluyorlar belkide. Son günlerde birkaç kez söylediğim seye ters tepki aldım yani önemsenmiyor gibi. Üzülüyorum ama işimi de kaybetmek istemiyorum zaten para yönünden cok sıkıntılıyız aile olarak. Bugün akşama kadar midem yandı stresten o kadar sıkılıyorum ki orada. İşin kötü yanı babam evde calısmıyor ve eve gidince de huzur yok. Çok bunalıyorum lütfen bir yol gösterin. Nasıl davranayım ben bu ortamda bilmiyorum. Tek basıma tak kulaklığı da biyere kadar patlar insan. Zamanla geçer mi bu durum tek tesellim bu![]()
Evet bu his kötü bir his, ben de eski is yerimde hissediyordum. Bu durumlarda kısır döngü oluşuyor, siz dışlanmış hissettiginiz icin daha da sessiz duruyorsunuzdur büyük ihtimalle, soyleyeceginiz bir seyi 5 kere düşünüp soylemek de bir yapaylik katiyor zaten, siz oyle oldukca onlar daha da dışlamıştır. Bu böyle sürüp gidiyor. Orada kaliciysanız bence atilgan olun biraz. Bir seyler anlatin, ozel hayatinizdan bir seyler konuşun vs. Is yerinde iyi hissedin yeter, sevmediginiz insanlarsa disarida gorusmezsiniz olur biter.
Kalici değilseniz sallayin zaten. Ben istifa edecegim icin umursamamistim, yakinlik kurmaya cabalamamistim ama kalici olacak olsam cabalardim.
Acaba bir önceki işyerimden mi bahsediyorsunuz diye ciddi ciddi düşünüyorum şahsen. Aynı durumları yaşamıştım. Millet sigara içmeye çıkıyor filan gereksiz laubali bir yakınlık aralarında. Gerçi benim samimi olduğum 2-3 yakın arkadaşım vardı, kalabalık bir yerdi. Tıpkı anlattığınız gibi en sevilen şahıs durmadan berbat espriler yapar, milleti kırıp geçirirdi gülmekten. Şirkete her giren ona yalakalık yapmak zorundaydı. Ben yalakalığı bırak birkaç yanlışını çıkardığım için bana şirketi dar etti. Tabi ben bu kadar kafama takmıyordum, sonuçta işyeri profesyonel bir yer, tutup bana kafayı taktı diye hüzünlenip strese girmedim, işime baktım, mücadeleme devam ettim. Mantıken benim gibi davranan kimseye rahat huzur vermemeye çalışırdı. Şahsın ortaklardan biriyle ilişkisi olduğu herkes tarafından biliniyordu. (ortağın evli olduğunu söylememe gerek yok sanırım). Malesef denk geldin mi geliyorsun. Yapacak birşey yok. Madem paraya ihtiyacın var gittiği yere kadar çalışmana devam etmelisin, kimseyle sosyal ilişkin olmasına gerek yok. Evine gidince işyerini düşünme, kitap oku, sevdiğin filmleri izle, kafanı o ortamdan uzaklaştır, rahatla.
Canının sıkılmasını anlayabiliyorum ama iş arkadaşı demek koşullu, sınırlı arkadaşlık demektir. Ben de mesafeli biriyim ama arada bir ortaya laf atarım. Birinin bir şeyi olursa (hastalık, ev alma, doğum, işyeri ile ilgili bir olay vs.) sorarım konuşuruz geçer gider..
İş arkadaşlarımın hiçbiriyle sosyal hayatta görüşmem mesela.
Biri niyetliydi eşi eşimin arkadaşı olması hasebiyle. Tam da anlattığın gibi çocukca, şımarık tavırlarla, gerdan kırar konuşmalarla boş boş konuşurdu. Fesat biriydi çok. Bir süre tahammül ettim en sonunda hiç yanına gitmemeye başlayarak sınırımı koydum.
Arada bir de olsa birbirine laf atar tarzı konuşmak yeterli. Kimse ile bir şey paylaşmak zorunda değilsin. Belki sen soğuk durduğun için kibirli görünüyorsundur.
Herkesin enerjisi bir değil. Anlaştığın insanlar olduğu kadar anlaşamadığın kişiler de olacaktır..
Ofisse bence hiç takılma illa çok aralarına gireyim diyosan mesela kendine çay almaya git arkadaşlar istermisiniz de. Kızla dedikodu yap :) bi de bu konuda kendini cok kasma kasarsan zaten olmaz
Nasıl bir iş yeri orası yaw. Ot içiyor marifet gibi anlatıyor falan? Bence cool çalışanı oynayın. İşinizi yapın, geçin. Size o şakayla karışık "sana neey" diyen arkadaşa da bir daha ki esprisinde öyle gülün ki, içinizden küfür ettiğinizi anlasın. Bazı durumlarda konuşmaktan çok mimikler işe yarar. Bırakın onlar çocuk ruhlarını eğlendirsinler sigara içerken. Siz işinize bakın. Yalnızca iş ile ilgili konuşun. İş ile ilgili baskıcı olun, hatalarını fark ettiğinizi gösterin ama yüzlerine vurmayın. Böyle laubali bir iş yerinde çok uzun süre barınamazlar merak etmeyin. 1 tane işini bilen amir varsa yakında patır patır patlarlar.
Sende aralarina girmeye çaliş..ne alaka sigara içenle içmeyen arkadaş olamayacak mi sigara içmesine laf atmasan sikinti olmaz..
Baktım da konularına şöyle bir neden bu kadar takildiniz yalnızım diye ? Mutlu olmaya çalışın, hayat çok kısa :)
Boşver cnm takma kafana, işini yap sadece.. para kazanmak için çalışıyoruz öyle değil mi?
Bende de olur o :) aslında senlik bişey yoktur onlar sadece uzun zamandır birlikte oldukları için daha iyi anlaşıyorlar. Bide çalıştığın yer mağaza mı ofis mi
zamanla alışırsın sende daha yenisin
Bende yalnızım muhatap olmuyorum aman dibimde olup cahil cahil benle ugrasacaklarina yalniz kalırım. Dedikodudan başka bisey yok.ne kimse is yerinde bana para toplasin.ne gelsin.ne gitsin.bazilarina gitmedim beni insan yerine koymayanla isim olmaz kaybım yok.deli deliyi dakkada bulur hesabi bazi is arkadasliklari
Canim boyle bir zamanda isin var diye bence sukretmelisin.
Isle alakali tek sorun oraya ait olmamansa ikinci kez sukretmelisin.
Bazi insanlar is yerinde ne asagilanmalar hakaretler duyuyor ama calismaya devam etmek zorunda kaliyor.
Dislanmak kotu birsey anliyorum ama sen de onlarin tarzinda bir iki laf atsan espiri yapsan belki de onlar seni dislamiyor sen onlari farkli gordugunu belli ediyorsun ve onlarin hosuna gitmiyor olabilir.
Içine kapanık Çekimser biri misin ? Olmaz canım özel sektörde zor biraz değişmek gerek .
Işyerinde mesela 8 saat çalışıyorsan ne kadar iş oluyor ? Işin yoğun mu ?
Herkesle aynı olmak zorunda değilsin ama çok samimi olmadan arkadaşta olabilirsin .
İsini yap paranı al iş yerinden dost ayıdan da post olmaz zaten... 26 yıldır aralıksız çalışıyorum gerekmedikce konuşmam bile ben isimi yapar paramı alırım adı üstünde is yeri farklı kanallardan arkadaş edin kendine sosyalleşmeye çalış
Sessiz sessiz durup bana da laf atsınlar beni de muhabbete dahil etsinler diye beklerseniz olmaz bu işler.
Ben böyle yapıyorsunuz elektriği aldım.
Ya bir işyerinde herkes mi burnu havada olur?
Gerçi istisna durumlar olabiliyor, bir arkadaşımın başına gelmişti. Kendisi arkadaşsız kalıcak en son insandır, çevresi hep genişti ama bir dönem çalıştığı bir işte bir kişiyle bile bir muhabbet oluşturamamış sağlam da dışlanmıştı. Böyle istisnaların varlığını da inkar edecek değilim.
Orası nasıl işyeriymiş öyle rahat rahat bir şeyler kullanıyorum diyebiliyor, büyük bir yer mi ,sektör ne merak ettim.
Erkekler yok mu onlarla takılın? Kız grupları hep sıkıntıdır. Hiç olmuyorsa bol bol kitap dergi kulaklık yapıcak bir şey yok. Benim o arkadaşım o işte 9 ayda 20 kitap bitirdi :)
Is yeri ya da baska bir ortam... anladigim kadariyla genel bir yalnizlik probleminiz var. O zaman bence oturup biraz dusunmelisiniz sorun nerde diye. Ya cok negatif enerjili birisiniz ya da arkadas ediniyim diye oldugu gibi davranamayan, herseye evet diyenlerdensiniz. Oldugunuz gibi olun yeter. Uygun kisi sizi bulacaktir. Kimse mukemmel degil, o yuzden herkesi de oldugu gibi kabullenin.
İş yerinde arkadaş edinme çabalarını anlamıyorum gerçekten. Herkesle aranız iyi mi, işinize engel bir tavır var mı, üzerinizde bir baskı var mı? Yok. Onu seviyorlarmış, sizi istemiyor gibilermiş.... İş yerinde sadece o işe uygun olduğunuz için bulunuyorsunuz, o insanlar da öyle. Bugün yollarınız ayrılsa hepiniz birbirinizi unutır gidersiniz. Anlaşamasanız, işinizi yapamasanız anlayacağım da, iş yerinde ısrarla kişisel arkadaşlıklar kurma çabası bana saçma geliyor. Herkesle anlaşın ama mesafeli olun daha iyi. Arkadaşınızı çevrenizde arayın.
Ben altı senedir alışamadım
içlerinde birine bile yakınlık hissetmediysen, boşver yalnız takıl.
hepsine birden kendini sevdirmek zorunda değilsin.
ama anlaşabileceğini hissettiğin biri varsa ona yavaş yavaş yanaş.
yalnız kalmakda zor çünkü.
Ofisse bence hiç takılma illa çok aralarına gireyim diyosan mesela kendine çay almaya git arkadaşlar istermisiniz de. Kızla dedikodu yap :) bi de bu konuda kendini cok kasma kasarsan zaten olmaz
Nasıl bir iş yeri orası yaw. Ot içiyor marifet gibi anlatıyor falan? Bence cool çalışanı oynayın. İşinizi yapın, geçin. Size o şakayla karışık "sana neey" diyen arkadaşa da bir daha ki esprisinde öyle gülün ki, içinizden küfür ettiğinizi anlasın. Bazı durumlarda konuşmaktan çok mimikler işe yarar. Bırakın onlar çocuk ruhlarını eğlendirsinler sigara içerken. Siz işinize bakın. Yalnızca iş ile ilgili konuşun. İş ile ilgili baskıcı olun, hatalarını fark ettiğinizi gösterin ama yüzlerine vurmayın. Böyle laubali bir iş yerinde çok uzun süre barınamazlar merak etmeyin. 1 tane işini bilen amir varsa yakında patır patır patlarlar.
Şüphesiz işyerinde iyi vakit geçirmek, eğlenceli ve arkadaşlığın olduğu bir ortamda çalışmak avantaj. Ben işimi yapar çeker giderim, maaşımı aldığıma bakarım. Snlaşırsak kaynaşırız, olmazsa da canımız sağolsun. Çok da sorun etmem. Hatta şimdiki okulumda 3.5 yıldır çalışıyorum. Daha yeni kaynaşıyorum diyebilirim.
Canının sıkılmasını anlayabiliyorum ama iş arkadaşı demek koşullu, sınırlı arkadaşlık demektir. Ben de mesafeli biriyim ama arada bir ortaya laf atarım. Birinin bir şeyi olursa (hastalık, ev alma, doğum, işyeri ile ilgili bir olay vs.) sorarım konuşuruz geçer gider..
İş arkadaşlarımın hiçbiriyle sosyal hayatta görüşmem mesela.
Biri niyetliydi eşi eşimin arkadaşı olması hasebiyle. Tam da anlattığın gibi çocukca, şımarık tavırlarla, gerdan kırar konuşmalarla boş boş konuşurdu. Fesat biriydi çok. Bir süre tahammül ettim en sonunda hiç yanına gitmemeye başlayarak sınırımı koydum.
Arada bir de olsa birbirine laf atar tarzı konuşmak yeterli. Kimse ile bir şey paylaşmak zorunda değilsin. Belki sen soğuk durduğun için kibirli görünüyorsundur.
Herkesin enerjisi bir değil. Anlaştığın insanlar olduğu kadar anlaşamadığın kişiler de olacaktır..
Acaba bir önceki işyerimden mi bahsediyorsunuz diye ciddi ciddi düşünüyorum şahsen. Aynı durumları yaşamıştım. Millet sigara içmeye çıkıyor filan gereksiz laubali bir yakınlık aralarında. Gerçi benim samimi olduğum 2-3 yakın arkadaşım vardı, kalabalık bir yerdi. Tıpkı anlattığınız gibi en sevilen şahıs durmadan berbat espriler yapar, milleti kırıp geçirirdi gülmekten. Şirkete her giren ona yalakalık yapmak zorundaydı. Ben yalakalığı bırak birkaç yanlışını çıkardığım için bana şirketi dar etti. Tabi ben bu kadar kafama takmıyordum, sonuçta işyeri profesyonel bir yer, tutup bana kafayı taktı diye hüzünlenip strese girmedim, işime baktım, mücadeleme devam ettim. Mantıken benim gibi davranan kimseye rahat huzur vermemeye çalışırdı. Şahsın ortaklardan biriyle ilişkisi olduğu herkes tarafından biliniyordu. (ortağın evli olduğunu söylememe gerek yok sanırım). Malesef denk geldin mi geliyorsun. Yapacak birşey yok. Madem paraya ihtiyacın var gittiği yere kadar çalışmana devam etmelisin, kimseyle sosyal ilişkin olmasına gerek yok. Evine gidince işyerini düşünme, kitap oku, sevdiğin filmleri izle, kafanı o ortamdan uzaklaştır, rahatla.
Evet bu his kötü bir his, ben de eski is yerimde hissediyordum. Bu durumlarda kısır döngü oluşuyor, siz dışlanmış hissettiginiz icin daha da sessiz duruyorsunuzdur büyük ihtimalle, soyleyeceginiz bir seyi 5 kere düşünüp soylemek de bir yapaylik katiyor zaten, siz oyle oldukca onlar daha da dışlamıştır. Bu böyle sürüp gidiyor. Orada kaliciysanız bence atilgan olun biraz. Bir seyler anlatin, ozel hayatinizdan bir seyler konuşun vs. Is yerinde iyi hissedin yeter, sevmediginiz insanlarsa disarida gorusmezsiniz olur biter.
Kalici değilseniz sallayin zaten. Ben istifa edecegim icin umursamamistim, yakinlik kurmaya cabalamamistim ama kalici olacak olsam cabalardim.
Mesela ben mi yanlıs anlıyorum biraz da diye size sorayım .. Kızlardan biri tam cıkarken (bu arada bu kız baskınlar kurmaya calısan en eski olan eleman) see you dedi. Bu akşam oynayan ufak tefek cinayetleri izliyoruz o da seviyor biliyorum bazen yemekte bahsediyoruz. Bnde merve gibisin dedim dönüp gelmişti 2 adım cıkacak ya işyerinden ayy bnde kayda deger bişe diyorsun diye geri döndüm dedi. Görüşürüzzz diyip gitti. Yani normal de söylemiş olabilir ama ben olsam bu sekilde söylemem kaydederek konuşmuyorsun der gibi . Kendini birşey sanıyor . Yarın da onunla toplantıya gideceğiz daha önce birkez gittik önden yürümeler Laptop cantasını bana tasıtmaya calısmalar hoşlanmadığım seyler. Tabi alısms mesela 7 aydır calısan kız onu 2-3 sokak ilerdeki kursuna bırakıp gelmişti neymiş çizmesini cıkaramıyomus ordan birinden rica et yani uşağın mı var. İşte bu gibi küçük duran anlamsız seyler sayesinde iyi anlasıyor olmalılar
Canım takma bunlara sen orada işini yapıyorsun bazı şeyleri görmezden gelMesela ben mi yanlıs anlıyorum biraz da diye size sorayım .. Kızlardan biri tam cıkarken (bu arada bu kız baskınlar kurmaya calısan en eski olan eleman) see you dedi. Bu akşam oynayan ufak tefek cinayetleri izliyoruz o da seviyor biliyorum bazen yemekte bahsediyoruz. Bnde merve gibisin dedim dönüp gelmişti 2 adım cıkacak ya işyerinden ayy bnde kayda deger bişe diyorsun diye geri döndüm dedi. Görüşürüzzz diyip gitti. Yani normal de söylemiş olabilir ama ben olsam bu sekilde söylemem kaydederek konuşmuyorsun der gibi . Kendini birşey sanıyor . Yarın da onunla toplantıya gideceğiz daha önce birkez gittik önden yürümeler Laptop cantasını bana tasıtmaya calısmalar hoşlanmadığım seyler. Tabi alısms mesela 7 aydır calısan kız onu 2-3 sokak ilerdeki kursuna bırakıp gelmişti neymiş çizmesini cıkaramıyomus ordan birinden rica et yani uşağın mı var. İşte bu gibi küçük duran anlamsız seyler sayesinde iyi anlasıyor olmalılar
Öyle yaptım tabiki eskiden olsa sinirden.ölürdüm ama artık öle değilim sadece anlamaya calıstımCanım takma bunlara sen orada işini yapıyorsun bazı şeyleri görmezden gel
Onlarin da sevdiklerini sanmiyorum boyle birini ama oranin ağası gibi olduysa, herkes alttan alıyordur.
Daha önce aynı konuyu okudum sanki sana çok tavsiye gelmişti uyguladın mıNormalde de cok arkadaşı olan biri değilim. Yeterince zamandır yalnızlıktan dem vurdum gecen sene bu ay bir işe girmiştim orada da arkadasım yoktu ama az kişiydik kafam rahattı kendimi işyeirnde bir parça olarak görüyordum. Zamanla psikolojim De iyileşmişti. Gerçi birde erkek arkadasım vardı o dönem yalnızlığımı kapatmış olabilir bir nevi iyi hissettirmiş ve işyerime cok takılmamamı sağlamış.
Mecburiyetten işten cıkarıldım iş yoktu cünkü. Aralığın son haftası şimdiki işyerime basladım 2 ay olmak üzere . Ben iş Vs konusunda ne kadar kendine güvenli bilgili olsamda insan ilişkilerinde biraz çekimserim. Aslında hemen konusur sohbet ederim. Ama burdakiler farklı geliyor bana. Birkere hepsi sigara içiyor. Liseli gibi oluyor cidden sigara içmediğim için garipseniyorum gibi. Devamlı birbirlerini cagırırlar sigara içmeye mola verince. Bende katılıyorum aralarına gidip yanlarında duruyorum ama rahat hissetmiyorum yanlarında söylediğim sey onlara sıkıcı geliyor . Özellikle en sevilen kız sürekli bişeyler anlatıp herkesi güldürüyor diye tutuluyor sanırım fakat o kadar zıt ki yaşantısı bana yinede ben dinliyorum ediyorum ama onlar sanki beni istemiyor gibi hissediyorum . Birbirlerine güzel davranıyorlar bana öyle değiller .yeni gelen diğer cocugu aralarına aldılar o da zaten bana uzak davranıyor. Çocuğun davranışına dikkat ettim genelde sürekli bu cok konusan kıza iltifat huyuna suyuna gitme hali böyle girdi aralarına. Ben öyle davranabilecek biri değilim neysem oyum . Zıtlasmıyorum da aslında. çekimser davranmama sebep oluyorlar sonra da soguk buluyorlar belkide. Son günlerde birkaç kez söylediğim seye ters tepki aldım yani önemsenmiyor gibi. Üzülüyorum ama işimi de kaybetmek istemiyorum zaten para yönünden cok sıkıntılıyız aile olarak. Bugün akşama kadar midem yandı stresten o kadar sıkılıyorum ki orada. İşin kötü yanı babam evde calısmıyor ve eve gidince de huzur yok. Çok bunalıyorum lütfen bir yol gösterin. Nasıl davranayım ben bu ortamda bilmiyorum. Tek basıma tak kulaklığı da biyere kadar patlar insan. Zamanla geçer mi bu durum tek tesellim bu![]()
Daha önce aynı konuyu okudum sanki sana çok tavsiye gelmişti uyguladın mı