Isyerinde mesaiye kalmak

Minimini22

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2018
987
806
103
Iyi aksamlar
Is yerinde mesaiye kalmak zorunlu mudur?
Isin olanin cikmasi adil midir
Yada erken cikmak icin bir bahane beyan etmelimiyiz
Inanin anlamiyorum oldukca gerginim
Normalde kaliyordum
Sabahin korunde baslayip cikamayinca geriliyor insan
Konustum tavrim asiri bulundu cikabilirsin denildi 5 yılda bir kere tepki verdim anlayacaginiz
Nasil oluyor bu isler
Yada her gun mesai olur mu

Hergun mesai olmaz. İşverenin sana sözleşmede ne belirttiği tabiki de bilemiyorum ama işçinin hakki var mesela gunluk 8 saat gibi yani mesaiye sürekli kalma zorunluğunu yok

Hergun mesai olmaz. İşverenin sana sözleşmede ne belirttiği tabiki de bilemiyorum ama işçinin hakki var mesela gunluk 8 saat gibi yani mesaiye sürekli kalma zorunluğunu yok
Suan cok yogun diye surekli kaliyoruz ilk defa bu kadar gerginim patladim sonunda tepkim asiri bulundu

Bu soruların cevabı imzaladığınız sözleşmede yazıyordur.Onun haricinde işi olan çıkabilir insiyatif dahilinde ama her gün aynı kişi olmaz sırayla yapılır .

Ben ilk çalışmaya başladığım zaman ki holding kuruluşuydu öyle kafalarına göre hiç birşey yapılmazdı . Müdür yardımcım vardı ona bağlıydım eğer yapmam yetiştirmem gereken işim varsa kalırdım mecbur olurdu denetim vs olurdu . O zaman fazla çalışma formumuz vardı onu doldururdum ben müdür yardımcım ve müdürüm imza atardık saat olarak hesaplanırdı diyelim ki 5 kere form doldurmuşum 8 saat ediyorsa toplam 1 gün izin eklenirdi haneme . Belki tepki verirken ki üslununuz uygun değildir

Mesaiye kaldığınızda ekstra mesai parası alıyorsanız arada bir çokta gerginliğinizi yansıtmadan işiniz olduğunu söyleyip kibarca kalamayacağınızı belirtebilirsiniz. Eğer mesai ücreti vermeden her akşam mesaiye bırakıyorlarsa sizi bu zaten hem adil değil hem de yasal değil hiçbir bahane sunmadan mesaiye kalmayacağınızı söyleyerek normal iş saatinden sonra çalışmamak sizin hakkınız. Fakat işe girerken fazla mesai onay belgesi diye bir belge imzalatıyorlar onu imzaladıysanız o iş biraz sıkıntıya girer imzaladığınız için mecburen kalmak zorunda kalabilirsiniz neticede kimse boynunuza bıçak dayayıp imzalatmadı bu evrakları size diyebilirler.

İs sozlesmenize bagli , mesai ucreti aliyor musunuz? Mesai sartlari nedir vs vs
Her isyerinde mesaiye kalinir ama is kanuna ve imzaladiginiz sozlesmeye gore bunun sartlari vardir

Günlük en fazla mesai yazabilirler o da şartları sağlaması lazım mesela , servisle gidip geliyorsan yine o saate servis koyması lazım yada otobüsle gidiyorsan o saatte ulaşımın zor olduğu vs. gibi şeyler öne sürersen mecburiyet olmaz.

Can sıkıcı bir durum. Bir süre sonra parası bile önemli kalmıyor..

Ben devlet memuruyum. 1_2 saat hergun kalıyoruz. Mecbur değil ama işler yığıldığı için ister istemez kalmak zorundayız. Mesai parası da yok. Özelde de çalıştım ama özelde hiç mesaiye kalmıyordum.

Haftalık çalışma saati toplam 45 saattir ve bu sürenin üstünde çalışma fazla mesai olarak işçiye ödenir. Ancak fazla mesainin de yıllık bir üst sınırı vardır. Ve bu da 270 saattir. Günlük 11 saate tekabül eder.
Bakın bakalım sizinkini aşmışlar mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…