• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

işyerinde mobbing

vegam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2012
78
39
98
Merhaba hanımlar, içinden çıkamadığım, öfkeyle hata da yapmak istemediğim bir konu var, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Kıskançlığından ve beni rakip olarak görmesinden dolayı iftirasına maruz kaldığım, sürekli açığımı arayan, tüm gün başkalarının dedikodusunu yaparak geçiren bir kadın oda arkadaşı ve ona çanak tutan pohpohlandığı için işine gelen diğer bi oda arkadaşıyla beraberim. Odayı değiştirsem boş oda yok, sadece bizim odamız üç kişilik diğerleri kalabalık. Mobbing davası açan yada işyerinde buna benzer olaylar yaşayan deneyimli arkadaşlar siz neler yaptınız

Son düzenleme:
müdür yada en başta kim varsa şikayette bulunun. hangi kurumdaysanız ona bağlı bakanlığa çıkın. yakın memuriyetini. böyleleri memur oluyor onu anlamıyorum işte

Müdürünle konuş, bu konunun hallolmasını iste aksi takdirde mobbing davası açacağını söyle...

Müdürümle konuşacağım ama muhtemelen odadaki diğer bay arkadaşı( Sedat diyeceğim) çağırıp onada sorucak, aralarında ne oldu diye, onunda ne anlatacağı belli gibi, onu (Birsen) tutucak. Sayıştaycılar geldiğinde müdür ..K.... raporları hakkında hangisinin bilgisi varsa onu gönderelim diye Sedat'a sormuş, oda Birseni söylemiş. Halbuki o raporları ben hazırlamıştım, sonra müdüre gittim neden onu görevlendirdiniz raporu ben hazırlamıştım dedim, müdür de ama bana Sedat, Birsen'in bilgisi var diye söyledi dedi. Ben hazırlamıştım dedim, şaşırdı.

Bu hafta İşe döndüm ve Müdürümle konuştum, ayrıntılı olayları anlatmadım sadece odamı değiştirmek istediğimi söyledim, sorun olduğunu anlamıştır.. Neticede bu gibi durumlarda öğrendiğim bir şey var:
-İşi bilen kişi sen olacaksın. Anlaşamadığın kişi işi kapmış, öğrenmiş. ( hamilelikte aldığım izinle yeterince işten uzak kaldım zaten) Neticede müdür iş yürüyormu ona bakar sana mobbing uygulanıyor mutsuzsun o senin sorunun.

Benim is yerindede kiskanc bayanlar var.. birbirlerini cok kiskanirlarmis. Hatta ilk basladigimda, aaaaa nasil olurda seni o bolume aldilar diyen bir kizda oldu.. Inanin o kiskancligi ve fesatlifi yuzune oyle bir yansiyorki.. bende egitim seviyemden dolayi dedim, cenesini kapatti sukur.. benden uzak dursunlar yeterli.. isimi yapip evime donerim.. muhakkak sikayet edin..

Arkadaşım sgk da 1 yıl önce mobbing' lere bakıyordu bir ara ve o zamanlar davayı sadece 1 kadın kazandı Sgk da kadını kahraman olarak görüyorlar demişti. Şimdi ne oldu işler değişti mi bilmiyorum ama mobbing ispatlaması falan zor sanırım

yönetici-alt yönetici tarafından mobbing uygulanırsa sendikaya veya hukuki olarak bireysel süreçler başlatabilirsiniz.

iş arkadaşı yönünden ne yapılabilir bilgi sahibi degilim, ama yöneticilerinize başvurup eger onlardanda çözüm çıkmaz ise müdürlere ordan bir çözüm çıkmazsa İK departmanına ordan da çözüm gelmezse genel müdür/ceo kadar bilgilendirmenizi tavsiye ederim.

ksıkançlık, dedikodu bunlar birşey ifade etmez ama iftira gibi sizi küçük düşürecek şeyler önemli. yöneticilerinize veya sendikaya, hukiki çözümlere gitmeniz dahilinde ''beni kıskanıyor, beni çekemiyor, sürekli dedikodu yapıyor, beni rakip görüdügü için'' demeniz birşey ifade etmez.

yönetici-alt yönetici tarafından mobbing uygulanırsa sendikaya veya hukuki olarak bireysel süreçler başlatabilirsiniz.

iş arkadaşı yönünden ne yapılabilir bilgi sahibi degilim, ama yöneticilerinize başvurup eger onlardanda çözüm çıkmaz ise müdürlere ordan bir çözüm çıkmazsa İK departmanına ordan da çözüm gelmezse genel müdür/ceo kadar bilgilendirmenizi tavsiye ederim.

ksıkançlık, dedikodu bunlar birşey ifade etmez ama iftira gibi sizi küçük düşürecek şeyler önemli. yöneticilerinize veya sendikaya, hukiki çözümlere gitmeniz dahilinde ''beni kıskanıyor, beni çekemiyor, sürekli dedikodu yapıyor, beni rakip görüdügü için'' demeniz birşey ifade etmez.
Haklısınız. Bir kamu kurumunda çalışıyorum, açık açık müdüre herşeyi tek tek anlatsam sanki ben iftira atıyorum gibi olucak endişesi taşıyorum, müdür ya inanmayacak çünkü işini çok iyi yapan insanlara gülen ama onlar odadan çıktıktan sonra arkalarından atıp tutan biri yani hani eskiler derler ya evlenmeden önce ne olduğu belli olmaz önce aynı eve gireceksin..)) ya da bizi yüzleştirecek, onda da yaptıklarını kabul edermi hiç sanmam. 8 aylık hamile halimle kendinin taşıyamayacağı yükü al sen taşı diye uzatan bir cins bu..

Eger işi yapan kişi arkadaşınız değilse zaten bu detaylara olan bilgisizliğinden ortaya çıkmaz mı.. Biraz daha bekleseniz mi?

Eger işi yapan kişi arkadaşınız değilse zaten bu detaylara olan bilgisizliğinden ortaya çıkmaz mı.. Biraz daha bekleseniz mi?
Müdüre açıklamak için mi beklemeliyim ?? Gördüğüm tek çıkış yolu şu an tek geçebileceğim kalabalık odaya memnun olmasam da geçmek, en azımdan sorunlu bi insanla aynı odada kalmaktan iyidir.

Haklısınız. Bir kamu kurumunda çalışıyorum, açık açık müdüre herşeyi tek tek anlatsam sanki ben iftira atıyorum gibi olucak endişesi taşıyorum, müdür ya inanmayacak çünkü işini çok iyi yapan insanlara gülen ama onlar odadan çıktıktan sonra arkalarından atıp tutan biri yani hani eskiler derler ya evlenmeden önce ne olduğu belli olmaz önce aynı eve gireceksin..)) ya da bizi yüzleştirecek, onda da yaptıklarını kabul edermi hiç sanmam. 8 aylık hamile halimle kendinin taşıyamayacağı yükü al sen taşı diye uzatan bir cins bu..

müdür öyle yüzleştirmeye falan girmez iyi bir yöneticiyse tüm ekibini toplantıya çağırır çalışma ortamından bahsedip bunların bunların olmamasını istiyorum der.

Rabbim tüm Mobbing mağdurlarının yardımcısı olsun, hele birde dedikodu ve yağcılıkla kendi tarafına çektiği Kişilerle birleşme varsa iyice zorlaşıyor.
Dik durmak, yılmamak yapılabiliyorsa farklı bölüm şube ye geçmek şart.

Valla bende yaşadım fakat müdürümdü bunu yapan. Bir tek o değil tabi bölge sorumlusu olan müdürde aynı hareketleri sergileyince ben işimi bırakmak zorunda kalmıştm. Kimi kime şikayet edecdğim? durumundaydım.

İnsan çok bunalıyor böyle durumlarda gerçekten,umarım yakın zamanda rahat bir ortama kavuşursunuz.

İş mi az acaba kafasını işe veremiyor sizinle uğraşıyor. Bu tarz şeyleri ıspatlamak zor malesef. Nedir bu kadının kadına kıskanclıgı fesatlığı...

Valla bende yaşadım fakat müdürümdü bunu yapan. Bir tek o değil tabi bölge sorumlusu olan müdürde aynı hareketleri sergileyince ben işimi bırakmak zorunda kalmıştm. Kimi kime şikayet edecdğim? durumundaydım.

İnsan çok bunalıyor böyle durumlarda gerçekten,umarım yakın zamanda rahat bir ortama kavuşursunuz.
Teşekkür ederim, günümüzün büyük kısmının geçtiği işyerinde huzur çok önemli. Müdürle konuştum geçebileceğim tek kişilik boş yeri olan bir oda var o da kankisinin odası. Müdürün yanında bana dönüp "odasındakilere davrandığı gibi bizede emir eri gibi davranmasın" dedi şoklardayım, göya ben elimdeki kağıtları masalarının üstüne fırlatıp şimdi sizinle uğraşamam dersim var benim deyip odada bağırıp çağırıyormuşum........)))) güleyim mi ağlayın mı bilemedim, yıldırma politikası bana uygulanıyor diye biliyordum meğer ben odamdakilere terör estiriyormuşum. Şikayet edersen iftira atarız oldu.

Mecbur gene kendi odamdayım, müdür 1 yıl sonra Yen'i binaya geçince ayrı oda sözü verdi, şimdilik dik durmaktan başka çarem yok, yılmak yok, görmezden gelip laf çarpınca bende altta kalmayıp laf çarpıp günü kurtarıcam

İş mi az acaba kafasını işe veremiyor sizinle uğraşıyor. Bu tarz şeyleri ıspatlamak zor malesef. Nedir bu kadının kadına kıskanclıgı fesatlığı...
Aksine işi de çok sayılır. Gerçekten erkeklerle çalışmak daha kolay.

Mecbur gene kendi odamdayım, müdür 1 yıl sonra Yen'i binaya geçince ayrı oda sözü verdi, şimdilik dik durmaktan başka çarem yok, yılmak yok, görmezden gelip laf çarpınca bende altta kalmayıp laf çarpıp günü kurtarıcam
Hııhı de geç o kişi zatende kendisini takmadığını anlar

Back
X