İŞYERİNDE MOBBİNG

k.ararası geçişistedim vermediler, genelmüdürlüğe alın dedim, çok fazla talep varmış, ne yani istifa mı ediyim, bu düz birmemurluk değil ki, ona göre nitelikli bölüm mezunu alınmayıdı, şu an bölümmezunu alıyorlar benim dönemimde öyle değildi
Başta tercih yaparken bilmiyor muydunuz zor olduğunu. Bir işe başlamışsanız ya hakkıyla yapın ya da istifa edin. Sizin yerinizde olmak için çaba sarfeden birsürü insan var ve siz işleri yapamıyorsunuz diye sizin işlerinizi de üstlenmek zorunda kalıyor iş arkadaşlarınız. Birçok kişinin hakkına giriyorsunuz yani.
Ayrıca 1 ay özel sektörde çalışıp geri işinizin başına dönseniz öyle paşa paşa yaparsınız ki her işinizi hem de dört dörtlük olur. Memur mantığı sizinkisi kapağı attım oh rahat ediyim. Dışarıda sizden kat kat fazla iş yapıp maaşınızın 3 te 1 ini anca alan insanlar var biraz onları düşünün.

o zaman bırak işi arkdaşım hee yok mecburum diyosanda söylenme ve bir şekilde benimse gözlerine gir düzelt kendini bence sana mobbıng de uygulanmıyor iş emirleri neyse o yapılır olmuyor diye bişey yok eksiklerin varsada bilen birileriyle tamamlarsın. insanlar tabiki asabileşir zaten bende sevmiyorum hiç ben çalışacağım kendimi paralıcam akşama kadar ki özel sektördeyim daha zor karşımdaki aynı özveriyi göstermicek gerçekten sinir bozucu. iş bu yani beğenen çalışır begenmeyen başka iş bakar sana göre özel iş veremez kimse

ziraat bankasında mısınız? yani pek bilmiyorum bu devlet kurumlarını orası 657 mi çalıştırıyor ama anlattığınızdan o geldi aklıma..
o kadar yazdım size öncelikle sosyal fobiyi yenmeli,sonra işe adapte olmalısınız falan bi sürü şey.ama sizin değişmek gibi bir isteğiniz yok ,sadece az işim olsun yeter diyorsunuz..bu yüzden eşiniz de aileniz de sizi eziyor.nedne kendinize reva görüyorsunuz bu hayatı? bir de çocuk yetiştiriyorsunuz ,kendiniz gibi olsun evladınız da?

Kısa ve net istifa et o zaman.Hem çok çalışmak istemiyorum hem maaşım ayın 15inde yatsın istiyorum.Sizinle aynı durumda olan aynı işyerinde bir sürü arkadaş varken neden siz bir düşünün. Bende devlete memuruyum ama performansa dayalı sistemin gelmesi taraftarıyım insanlar 657 ye tabiyim diye yan gelip yatmasın.

işi beceremiyorsunuz olabilir ama becericem de demiyorsunuz bi çabanız sizin yerinize sizin işinizi yapan çalışma arkadaşlarınızı da rahatlatmıyorsunuz..
yani bir de iş yerine veli gibi koca göndermek.. bilemiyorum ..

Mudurunuzle konusmaya kocaniz mi gitti?

Kusura bakmayin ama kendi basiniza problem cozebilme yetenegini kazanmis olmaniz lazimdi coktan.

Biraz kendinize guveniniz eksik anladigim kadariyla.

Hic psikologa gidip destek almayi dusundunuz mu?

Evet işyerinizde bir tür mobbing var, siz arkadaşlarınıza uyguluyorsunuz. Sizin işinizi de yapmak zorunda kalıyorlar.

Yazmayayım dedim dedim ama her mesajınızda daha da gerdiniz beni.

Hasbelkader üniversite bitmiş, bir şekilde KPSSden atanacak puan almışsınız.

İnsan tercih ettiği kurumu hiç mi araştırmaz? Kadroyu isterken sizden ne beklenildiğine dahi bakmadan yazmışsınız gelmiş işte.

İş çokmuş, herkes kabaymış, müdür işler yetişmiyor demiş, görevlendirme olmazmış. Bıdıbıdıbıdı.

Kocanızın iş yerinize gelmesine sesli güldüm, oradaki hiçkimse sizi adam yerine elbette koymaz. Gelip de ne dedi onu da merak ettim, "Karıcığıma iş vermeyin, pasif olmak istiyor, iş yapası yok, kapasitesi yetmiyor" mu dedi ne dedi?

Kendinizi değiştirmek istemeyişiniz de aslında çok enteresan, ben bu devlete yapıştım nasıl olsa, hak edip etmemek mühim değil, teşbihte hata olmaz, asalak gibi işe yaramadan oturayım, 15inde gideyim mayışımı çekeyim.

Ya bir yol bul, ya bir yol aç ya da yoldan çekil derler.

Siz yol bulmak ya da yol açmak taraftarı değilsiniz. Yoldan çekilin de işinin hakkını vereceklere yer açılsın.

konuştuk çabaladık durumumuzu anlattık, benim bu işe uygun olmadığımı söyledim,çözüm geçici görevlendirme gibigösteriliyor onu da belirsizlik dolayısıyla ben istemiyorum

Gecici gorev gibi bi imkan sunuluyo size ve siz bunu kabul etmiyosunuz öyle mi?

Allah'ımm müdüre acıdım yemin ederim !

Buna şımarıklık denir desem kusura bakmayin konu sahibi.
Eşimde memur. Bazen o kadar yoğun geçiyor ki günü kendiyle alakası olmayan dosya evrakları halletmekten dolayı eve geldiğinde yemek çay vs direk koltuğa yığılıyor. Kendiyle alakası olmayan evraklar ise izin almış bir memurun halletmediği aslında ona ait olan dosya ve evraklar çoğu kez. İşi geciktiren sizin gibi insanlar. Onu beğenmem bunu beğenmem burun kıvıran insanlar. Kelebek etkisi gibi düşünün. Sizin işiniz o dosyaları halletmek. Başka ne işiniz var Allah aşkına. Ne için maaş alıyorsunuz peki? Sizn yapmadığınızı bir başkası zamanını beynini ekstra yorarak yapıyor. Ve eşimde mutsuz işyerinde insanlardan dolayı. Bunun için ne yapıyor? Onla bunla konuşmak yerini yapmak yerine oturup ders çalışıyor kafa patlatıyor açılan ona uygun kurum sınavlarına giriyor. Onu bunu araya sokmuyor. Emek veriyor anlatabildim mi? Araya insan sokanların işleride olmasın bir zahmet. Emek verenler girsin işe. Gerçekten emek verenler.

doğru ama olmuyorolmuyor bu müdürlükte,kendimi paraladımolmadı sonra da boşverdim, psikolojim bozuldu
istifa etsem kocamla durumlar limoni
babam da beni kabul etmez
nolacak benim halim

Nickin bile depresif
Yok yapamıyorum olmuyorlarla geçmez hayat
Silkelen kendine gel, toparlan, gencecik insansın
İş yerin sana değil sen iş yerine mobbing uyguluyorsun
Bakış açısı böyle olan bir personelim olmuştu, sırf beceremediğine inandığı için yıllarca yapamadığı tüm işleri ben yaptım departmana laf gelmesin diye sonra yeri değişti orada da başka şikayetler buldu kendine bunun sonu yok maalesef. Elindeki ne ise onunla başarılı olman lazım. Gerekirse psikolojik bir destek al madem işine ihtiyacın var ona sahip çık, bunu yapanlar senden üstün insanlar değil inan bana

Şu birimi çok merak ettim doğrusu sıcağın altında taş mı taşıtıyorlar acaba size kendinize gelip ben bu işi başarırım demeniz lazım herkes anasının karnında öğrenmiyor.İnsan istedikten sonra yapamayacağı iş yok şuan sizin beğenmediğiniz işe keşke atansam diye bekleyenler var.Beğenmiyorsanız istifa edin ki gençler gelsin başlasın.Şevkle azimle hırsla başlasınlar.Elbet sizin vasfınıza göre iş vardır bir yerlerde..

Ama bunları söyleyip de bizden destek istemeniz çok saçma. Çalışmıyorsun, işini düzgünce yapmıyorsun eski işim daha rahattı bunu beceremiyorum diyorsun ama gene müdür olmaya çalışıyorsun, ne desem ki rahatlığa bak. bir de buraya yazıp destek arıyorsun, lafları normal söylüyorlar demekki sana, gocunmana gerek yok.

şimdi gördüm konu sahibinin banka işi dediğini, büyük ihtimal maliyedir vergi dairesi vb yoğun olur. vatandaş bekletilmez, mesaiye de kalınabilir. ama bunu kabul ederek atanırsın,kimse zorla atamaz kimseyi.

Back
X