İşyerinde mobing uygulayan iş arkadaslari

Puprple000

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2021
182
71
28
Genel olarak güzel bir firmada çalışıyorum maaşı falan da çok iyi. Günü kurtarmak adına eğlencelide bir ortam amma velakin şöyle bir sıkıntım var. 6aydir çalışıyorum iş haricinde eski evliligimle ilgili sıkıntılı stresli dönemler yasadim bu süreçte insanları pek de umursamıyorum bazen salağa yatıyorum bazen sırf günüm zehir olmasın diye beni kıran insanlarla güler yüzlü sohbete devam ediyorum kafam esersede hiç konusmuyorum kısaca benim daha büyük dertlerim var kafama takmamaya çalışıyorum. Mesela çalıştığım yerde benimle birlikte 100kisi ise başladıysa 80kişi'si işten çıkartıldı. Bu süreçte çıkartılan arkadaşlar sürekli benim çalışmamla ilgili olumsuz yorum yaparlardı , kendilerini tatmin etmek için sen yavasssin bu işi bilmiyorsun gibisinden şakayla karışık egolarını tatmin ederken ben cevap vermeye bile tenezzül etmedim bu onları daha çok kudurturdu. Son bıkac günde benden ciddi anlamda iyi çalışan kişiler de cikartilanca şuan ise devam eden arkadaşlar özellikle aralarında herkesin kotuleyipte benim hakkında iyi konuştuğum kişi toplum içinde sen baya yavaşsin yaaa ben seni izledim diyerek ağzını ege ege konuştu artık sinirlendim sanane , boş konuşma gibisinden cevaplar verdim ki o arkadaşı destekleyen arkadaş dediğim kişiler de vardı. Yani ben gülüp eğlenirken onları s*klemezken yalandan yanıma gelir güler eğlenirler benim sınırlı veya hassas anımda bu şekilde moralimi bozmaktan zevk alırlar. Mobingmi ne zikkimsa artık bu aralar çok yordu beni. Şefimiz genç mesela işyerinde kalmamin sebebide kendisi diye düşünüyorum çok iyidir isimle ilgili olumsuz elestirmez karışmaz hatta bugün canım sikkindi herşey üst ustuste gelirya , serviste servisci ineceğim durak la ilgili ters cevaplar verdi normalde olsa ağzının payını verirdim çok dolu olduğum için sesimi çıkarmadım. Hatta ineceğim zaman servisciye seslenmek istemedim şefimiz seslendi arkadaş inicek diye çok ince bir davranış degilmi. Moralimin bozulduğunu anladı. Bizim böyle insanlara ihtiyacımız var. Birinin sana zararı dokunur kötülük yapmak istersin ama sırf kötülük yapayım da egomu tatmin edeyim diye kendi içindeki ezikliği yansitmazsin. Uzun zamandır kimseye kirilmiyordum bugün umursadim ve ağlamak istiyorum hatta işten bile çıkmak istiyorum herşeyden bıktım :(

kendini inanılmaz ezdiriyorsun, iki tane haspam gelip gelip laf ediyor seninle uğraşıyor ve sen de bu gibi koşullarda susmayı erdem mi zannediyorsun? böyleleri susmaktan falan anlamaz çirkeflik yapıp susturman lazım, yoksa böyle içine ata ata yaşarsın. daha fazla susma sakın. sana dert olacağına onlara dert olsun.

İşte bu hep böyledir susarsan üzerine üzerine üzerine gelirler. Çirkef olsan “şşşt” demeye çekinirler. Sakin kalamıyorum bu hayatta, fevri tepkilerle yoluma devam 🤷‍♀️

Valla iş değiştirme imkanınız varsa değiştirin. Ben aman mesai arkadaşı aman ortamdan ne olacak işimi yapar çıkarıma pek inanmıyorum. Günün yarısını işyerinde geçiriyoruz ve bu da mevcut ruh halimiz,ev içindeki davranışlarımızı,tutumumuzu,enerjimizi,libidomumuzu herseyimizi etkiliyor. Mutsuz olduğum biryerde calismazdim asla. Ben eve sinir küpü yada omuzları çökük dönsem kocamın,çocuklarımın,annemin babamın suçu ne? Kendi hakkima girmezdim böyle bir konuda

Şimdi benimde size moning ıygulayasım var
Sanki sizden iyileri birilerinin yardımıyla elemişsiniz
Buda haliyle etrafınızdakileri rahatsız etmiş

Genel olarak güzel bir firmada çalışıyorum maaşı falan da çok iyi. Günü kurtarmak adına eğlencelide bir ortam amma velakin şöyle bir sıkıntım var. 6aydir çalışıyorum iş haricinde eski evliligimle ilgili sıkıntılı stresli dönemler yasadim bu süreçte insanları pek de umursamıyorum bazen salağa yatıyorum bazen sırf günüm zehir olmasın diye beni kıran insanlarla güler yüzlü sohbete devam ediyorum kafam esersede hiç konusmuyorum kısaca benim daha büyük dertlerim var kafama takmamaya çalışıyorum. Mesela çalıştığım yerde benimle birlikte 100kisi ise başladıysa 80kişi'si işten çıkartıldı. Bu süreçte çıkartılan arkadaşlar sürekli benim çalışmamla ilgili olumsuz yorum yaparlardı , kendilerini tatmin etmek için sen yavasssin bu işi bilmiyorsun gibisinden şakayla karışık egolarını tatmin ederken ben cevap vermeye bile tenezzül etmedim bu onları daha çok kudurturdu. Son bıkac günde benden ciddi anlamda iyi çalışan kişiler de cikartilanca şuan ise devam eden arkadaşlar özellikle aralarında herkesin kotuleyipte benim hakkında iyi konuştuğum kişi toplum içinde sen baya yavaşsin yaaa ben seni izledim diyerek ağzını ege ege konuştu artık sinirlendim sanane , boş konuşma gibisinden cevaplar verdim ki o arkadaşı destekleyen arkadaş dediğim kişiler de vardı. Yani ben gülüp eğlenirken onları s*klemezken yalandan yanıma gelir güler eğlenirler benim sınırlı veya hassas anımda bu şekilde moralimi bozmaktan zevk alırlar. Mobingmi ne zikkimsa artık bu aralar çok yordu beni. Şefimiz genç mesela işyerinde kalmamin sebebide kendisi diye düşünüyorum çok iyidir isimle ilgili olumsuz elestirmez karışmaz hatta bugün canım sikkindi herşey üst ustuste gelirya , serviste servisci ineceğim durak la ilgili ters cevaplar verdi normalde olsa ağzının payını verirdim çok dolu olduğum için sesimi çıkarmadım. Hatta ineceğim zaman servisciye seslenmek istemedim şefimiz seslendi arkadaş inicek diye çok ince bir davranış degilmi. Moralimin bozulduğunu anladı. Bizim böyle insanlara ihtiyacımız var. Birinin sana zararı dokunur kötülük yapmak istersin ama sırf kötülük yapayım da egomu tatmin edeyim diye kendi içindeki ezikliği yansitmazsin. Uzun zamandır kimseye kirilmiyordum bugün umursadim ve ağlamak istiyorum hatta işten bile çıkmak istiyorum herşeyden bıktım :KK43:
Merhaba; öncelikle hepimiz dönem dönem çevremizde olan olumsuz hareketleri kendi üstümüze fazla alınırız hassasiyetten dolayı; sanki herkes sizi hırpalamaya çalışıyor gibi gibi..oysa herkesinde kendine göre özel hassasiyetleri olduğu günler olabiliyor..bu gibi durumlarda kendimi iyi ve güçlü hissettircek şeylere yönelir güç toparlarım. 2. Olarak Kaçma psikolojisini içinizde besleyip büyütmeyin.Kafanızdan silip atın.çünkü hayatınızda hep varolacak insanoğlu 3.olarak beni üzenlerle konuşmaya devam ediyorum bazende istersem konuşmuyorum demişsiniz; yanlış. Üzenlere akıllı cvplar verin ve ilişkilerinizi stabil tutun. Canım isterse konuşurum istemezse konuşmam diyemezsiniz. Duygusal iniş çıkışlarınızdan hedef haline gelmişte olabilirsiniz. Günü gününe uymuyor eserikli deriz biz mesela,aramıza çok almayız öyle insanları. Kimse sizin duygusal hallerinize karşılık vermek zorunda değil, yazık dertleri var demez kimse (işyerindr kimse sizin babanız anneniz kardeşiniz.. değildir çünkü) Özetle; insan ilişkilerinizi stabil seviyede tutun,mutlaka sohbet olsun kendinizi yanlızlaştırmayın ama size laf sölicek kadarda samimi olmayın,çekinsinler..laf söylendiğinde gerilim yaratmadan tatlı tatlı laf sokmayı bilin(saldırmadan, milletin dikkatini çekmeden).işinize bakın..unutmayın siz yada onlar işten çıkartıldığında birdaha görmiceğiniz insanlar…o nedenle düştüğünüz yerden kalkın ve kendinize gelin.

Son düzenleme:
Şefin bir problem görmüyorsa seninle aynı ayarda personelin söylediğini neden bu kadar önemsiyorsun.
"Beni eleştirmen için yeterli görselerdi seni şef yaparlardı" de geç.
Hatta bunu tebessümle söyle bırak o yesin kendisini.

İşini yap geç

İş arkadaşlığı işte kalmalı

Söylenene de kulak asma

Biraz daha deneyim kazan o zaman cevap verirsin.

Eğer bu kadar sessizsen şefin seni ondan seviyordur. Şef seviyorsa gerisi faso fiso. He de geç bence. Dişli olan insanı kimse istemiyor :D kaç kez işten yolladılar, hakkımı savundum diye :D şimdi ki aklım olsa he he der geçerdim.

100 kişinin 80’ni birden 6 ay içinde neden işte çıktı. O nasıl bir müessese? Sezonluk mu? Küçülmeye mi gitti. Finansal problem yaşıyorlarsa sizinde çıkarılmanız an meselesi?
Şefinizle aranızda duygusal bir yakınlık mı var? İnsanlar bundan dolayı kayrıldığınızı düşünüyor olabilir.

100 kişinin 80’ni birden 6 ay içinde neden işte çıktı. O nasıl bir müessese? Sezonluk mu? Küçülmeye mi gitti. Finansal problem yaşıyorlarsa sizinde çıkarılmanız an meselesi?
Şefinizle aranızda duygusal bir yakınlık mı var? İnsanlar bundan dolayı kayrıldığınızı düşünüyor olabilir.
Hayır hiç samimiyetimiz yok genel olarak tüm işçilere gerekmediği sürece olumsuz konusmaz

Şefin bir problem görmüyorsa seninle aynı ayarda personelin söylediğini neden bu kadar önemsiyorsun.
"Beni eleştirmen için yeterli görselerdi seni şef yaparlardı" de geç.
Hatta bunu tebessümle söyle bırak o yesin kendisini.
Bebişim kendimi ezdirme durumum yok buraya içimi döktüm sadece. Cevap vermedigim zamanlar umursamaz duruşum ve sonrasında işime devam edip gülüp eğlenen bir insanım yeri geldiğinde salağa yatarak lafımı da sokarım. Şunu demek istiyorum insanları önemsemedigim için bı şekilde yolunu buluyordum çünkü genel anlamda bütün iş ortamı daha vasat durumda herkes bı çıkar vs peşinde bazen ben bile onlar gibi olmak zorunda kalıyorum. Ama bu aralar duygusal bosluktayim susturduklari için ciddi anlamda kiriliyorum ve konuşursam agliycak modda oluyorum

Diger konularındaki genç şef arkanda durdu demek.
Senden daha iyi çalışanların işten çıkarılıp, senin orada kalmanın tek nedeni evet şefin.
Senin ona olan ilginin farkında.
Bu konu hakkında ciddi anlamda aramızda mesafe var ve bana soğuk yaklaşıyor bende aynı şekilde konumuzu bilirsin kendisini severim ama diyolog kurmaz. Hatta sessiz konuştuğum için ters davrandığı da olmuştu fakat muhattap olmasada ertesi gün servise çikolata almisligi olmuştu. Sözleşmeli çalışıyorum birden fazla sistem oporoterlerin değerlendirmesiyle işçi cikartiyolar. İş ahlakına ve ilesitime çok önem veriyorlar bundan kaynaklı kaldığımı düşünüyorum ama hala çıkarılma riskim var. Bu arada şefin çok tatlı sevgilisi var :)

Benim iş yerimde de var, eğitim ve statü olarak benden aşağıda insanlar dedikodu ile mobbing yapmaya çalışıyorlar ama sizinki kadar bariz değil. Ben benim için konuştuklarını anlıyorum çünkü başkalarından takıntı yaptıkları olayları öğrendim fakat asla cevap vermiyorum. Sizin gibi yüzüme söyleseler ağızlarının payını veririm. Şu an bana karşı bir şey yapmadıkları için yok hükmündeler.

İşte bu hep böyledir susarsan üzerine üzerine üzerine gelirler. Çirkef olsan “şşşt” demeye çekinirler. Sakin kalamıyorum bu hayatta, fevri tepkilerle yoluma devam 🤷‍♀️
Şimdi şöyle durum var sen fevri davranınca karşındaki insanlar çirkinlesebiliyorlar veya sakin bı şekilde daha çok sinirlendiren oluyorlar. Bazen umursamayip gülüp geçmeyi veya o an sessiz kalıp ilerleyen zamanda yeri geldiği zaman laf sokmak daha iyi hissettiriyo. Tabi bazen kendimize hakim olamayıp ters cevaplar veriyosun ben şuan o moddayim

Şimdi şöyle durum var sen fevri davranınca karşındaki insanlar çirkinlesebiliyorlar veya sakin bı şekilde daha çok sinirlendiren oluyorlar. Bazen umursamayip gülüp geçmeyi veya o an sessiz kalıp ilerleyen zamanda yeri geldiği zaman laf sokmak daha iyi hissettiriyo. Tabi bazen kendimize hakim olamayıp ters cevaplar veriyosun ben şuan o moddayim

Laf sokmanın kimseye iyi geldiğini görmedim açıkçası, laf sokmaktansa bağıra bağıra kavga ederim, bir daha benle muhattap olmasın.

Şimdi benimde size moning ıygulayasım var
Sanki sizden iyileri birilerinin yardımıyla elemişsiniz
Buda haliyle etrafınızdakileri rahatsız etmiş
Beden yükünün ağır olmadığı bir firmada çalışıyorum gerçi şuanda depo taşındı yoğun çalışıyoruz ama çalıştığım dönemde 1hafta çalışıp iki hafta sadeece sohbet muhabbetle geciriyorduk. Genel anlamda iletişim kavga polemik vs bunlar işten çıkarılma sebebi. Bende salağa yatıp polemiğe girmedim herkesle konuştum ama mesafeli şekilde. Fazla samimiyet gösterdiğim kişiler yüzüme cirkinlesince umursamadım. Kısaca tüm bu olanlar morelimi etkilemedi. Eleştirenlerde çok çalıştığından değil yani ego tatmin etmek.

Back
X