Isyerinde sizden alt konumdakilerin saygisizligi

Latinachica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
405
958
228
36
Uyarsaniz mahalle kavgasi gibi size laf yetistiren altlariniz varsa
Ustunuze Sikayet etseniz de sizin tarafinizda olunmayacagini, hatta hicbir sey yapilmayacagini bilseniz bilseniz napardiniz
Bu gucu de burdan aliyorlar buyuk ihtimalle zaten

Sizin uygulayabileceğiniz bir yaptırım yok mu peki? Üstünüze söylemeden kendi yetki alanınızda altlarınızı uyarabileceğiniz bir prosedür?

uyarıları yazılı yapın, ya da üstün üstüne siz şikayetçi olun disiplini bozduklarına dair.

Birde konu ne? işe geç mi geliyor çalışmıyor mu yanlış iş mi yapıyor? Ona göre tutanak tutun, çalıştığınız kuruma göre ve arkanızda kimin olduğuna göre değişir.

Mesafenizi koruyun laf dalaşına girmeyin, madem üstüsünüz ona göre davranın olayı da çok kişiselleştirmeyin yoksa kendi canınızı sıkarsınız boşuna...

Sizi tanımıyorum ve davranışlarınızı da bilemem elbette. Ama diğer arkadaşlara alt değilde iş arkadaşı olarak baksanız belki sorun çözülür. Çünkü sizin üst olduğunuz için daha farklı davrandığınızı düşünüyor olabilirler. Ama tabi ki de öyle insanlar yok değil. Görevlendirme düzenleyerek , iş akış planı yaparak çözebilirsiniz bence kendinizi yıpratmayın. Kimseye yaranılmıyor çünkü. Allah kolaylık versin size.

Ustunuze Sikayet etseniz de sizin tarafinizda olunmayacagini, hatta hicbir sey yapilmayacagini bilseniz bilseniz napardiniz
üstleriniz uyarmıyorsa hiçbişey yapamazsınız,
bizde de var bir tane sinir olduğumuzla kalıyoruz zira,
onun işini yapıyoruz diye şikayet ediyoruz ama uyarılmadığı için git gide azıtıyor

Alt konumda olunca saygıda kusur etmemesi mi gerekiyor ? Yada sizinle aynı konumda olsa bu hakkı var mı?
Konu nedir?
Bende müdürümle sorun yaşadım. Haksızlığına dur dedim. Bu beni saygısız mı yapar ?Alt konumdayım.

uyarıları yazılı yapın, ya da üstün üstüne siz şikayetçi olun disiplini bozduklarına dair.

Birde konu ne? işe geç mi geliyor çalışmıyor mu yanlış iş mi yapıyor? Ona göre tutanak tutun, çalıştığınız kuruma göre ve arkanızda kimin olduğuna göre değişir.
Soyle ki onlar uzerinde bi yetkim yok. Benim alanim farkli onlarinki farkli. En taze ornegi vereyim. Cop kovamin poseti 10 gundur degismiyor. Dibindeki kovanin degisiyor ama benimki 10 gundur degismiyor. Parcalanmis halde suan hala ayni. Bir baska arkadasimin basina gelen kahve fincanlarinizi alir misiniz masayi temizleyemiyoruz. Bunu soyleyen kisi temizlik personeli bulasiga da bakiyor getir goture de. 1 hafta almiyor onu ordan... saygisiz tavirlari hic soylemiyorum. Bana karsi da degil belli bir gruba karsi yapiliyor bunlar. Uyaricam eminim benden uate cikar. Sikayet edicem. Sonuc olmaz. Gerilmeyim diye sustukca isin cilki cikiyor

Sizce niçin sizi kayırıyor bu çalışanlar? Sizin onlara karşı davranışlarınız nasıldı şu zamana kadar?
Öte yandan, sözle uyarın. Sessiz kalmakla bir şey çözülmüyor.

Alt derken :duduk:sonunda yazdığınız gibi siz onlarla farklı alandasınız kesinlikle. Ama onlar da iş arkadaşınız sizin emir verebileceğiniz insanlar değil. Fincanlarınızı arada kendiniz kaldırın ortak alanlara veya görülebilecek biryere koymayı deneyin. Yan tarafın çöpü değişiyorsa sizde yandaki temiz çöpü alın . Temizlik getir götür yapıyor olablilirler ama sizin her işinizi yapmak zorunda değiller.

Anladığım kadarıyla şikayetçi olduğunuz kişi temizlik personeli. Peki hangi sebepten özellikle size bunu yaptığını düşünüyorsunuz? Ya da neden böyle yaptigiyla ilgili bir fikriniz yok mu ?
Ayrıca şikayetçi olduğunuzda neden sonuç alamıyorsunuz patronun tanıdığı mı kendisi

Temizlik iscisiyse işini iyo yapmalı.

Bu ülke işini yapmayanlar yüzünden boyle ortaya söyleyin ne ara benim cop kovam da degisecek diye. Yumusak ya da sert soylemek sizin tavriniza kalmis.

Temizlik ve cay tasiyan personellerin genetiginde mi var nedir ayni sorunlari pek cok kisi yasiyor. Benim de yasamisligim var. Butun fabrikaya cay dagitan kadin bana cay vermezdi,cayi gectim selam veririm almazdi ;) gercekten komik. Halbuki kendisine karsi son derece saygili ve sevecen davranmisimdir. Benim dusuncem insanlara ne kadar kotu davranirsaniz sizi o kadar seviyorlar ;) insanlar insan yerine konmadiklarini gordukleri zaman saygi duymaya basliyorlar garip bir sekilde.

Yine de aldirmayin,sinirlenmeyin. Copunuzu etrafa atin. Ustleriniz sorarsa napayim temizlemiyor benimkini bir de siz soyleyiverin deyin

Temizlik görevlisi parçalanana kadar poşeti değiştirmiyorsa ve fincanları almıyorsa nasıl yönetim birşey demiyor? boş fincanlar günlerce nasıl kalıyor yenisini getirirken onları almıyorlar mı ya da siz vermiyor musunuz anlamadım?

bizim çay ocağı da bizim odadan almayı unuturdu arardık alırlardı tel açıp boş fincaları alır mısınız deyince alamam mı diyorlar? ya da biz nereye koyalım sizin alıp götürmeniz lazım demiyor musunuz? nasıl kavga çıkarabilirler ki velev ki çıkardılar bu konuda neden size hak vermesinlet o boş.fincanlarla masada nasıl çalışıyorsunuz zaten

Banada benden sonra gelenler mobbing uygulamaya kalktılar çünkü ben eski calışanlardandım işimi iyi yapıyordum onların şefi olmuştum kıskanclıklarından benimle ugrastılar.Bana işde muhtaclarlardı hata yaptıklarında hatalarını kapatmadım ilahi adalet tüm uğrasmalarına ragmen hem rezil oldular hemde işlerini iyi yapamadıkları ortaya cıktı ve beni işten cıkartamayınca umutlarını kesip işi bıraktılar ama 1 sene ugrastılar.Yardım ediyorsanız onlara yardımı kesin.

Back
X