İşyerindeki işe başlayan hadsiz kadın

İşine odaklan ve alanının em iyisi olmaya çalış. Öğren çabala. Boşver milleti.

Dükkana çok üzüldüm ya. Sahibi boş bırakıp gitmiş, iş geliştirme yok, bir sürü boş vakit var yazık günah be..
Mahalle arasında biyer yeni büyük biyer açılcak şimdi onu bekliyoruz ozaman biraz daha yoğun olur yani hergün evde gün yapar gibi bişeye döndü

Kendinize ders alın netten, oturup çalışın, hiç yoksa İngilizce öğrenin yada farklı bir dil. Dedikodu kazanına ihtiyacınız yok.

O kadar boş vakti olan iş bulmuşsunuz birde oturup ev kadınları gibi çay muhabbeti neden yapıyorsunuz ki?yaşıtınız bile olmayan insanlarmış zaten.Kendinizi geliştirecek bir şey bulun boş vaktiniz varsa iş yerinde kimseyle samimi olmamak en güzelidir.

Yani kendimi mecbur hissediyorum herkes muhabbet ederken ben etmiyomuş gbi dükkanda otursam bağırıyorlar gel yanımıza diye

konudan bağımsız ben de uzun tırnaklarda nefret ederim. görünce gıcık oluyorum. uzun tırnak nedir ya. hele de bakımsızsa. ıyyyyyy iyyrenççççç

merhabalar. Bu tarz hadsiz kişilere sınırınızı en baştan çizmelisiniz yoksa zamanla hem daha da tepenize çıkacaktır hem de sonradan sınır çizince "önceden böyle değildin şimdi ne oldu" gibi düşüncelere girecektir. Ben böyle hadsiz laflar söyleyip sonra şaka yaptım diyen insanlara benzer şekilde karşılık vermeyi de çok işlevsel bulmuyorum çünkü gerilimi tırmandırabiliyor veya siz böyle birisi değilseniz kendinize uymayan davranışlarda bulunmak da size iyi hissettirmeyecektir.
Sınır çizerken en önemli unsurlar sınırlarımızı açık ve net belirtmek ve sonrasında tutarlı olmaktır. Hadsiz veya ısrarcı kişiler muhtemelen sınırlarınızı birkaç kez test edecek veya esnetmeye çalışacaktır, her seferinde bunları savurmanız ve tutarlı tavrınızı korumanız gerekir. Ve sınır çizerken ne saldırgan/tartışmacı bir tavır ne de boyun eğen/alttan alan bir tavır doğru değildir. Birincisi böyle kişilere koz verip sizi haksız gösterir ikincisinde ciddiye almazlar. Doğru tavır saygılı ancak kendisini savunan bir tavırdır. Yani verilmesi gereken mesaj "amacım seninle tartışmak/sürtüşmek değil ancak haklarımı yedirmem/kendimi ezdirmem/sınırlarımı ihlal ettirmem" olmalıdır. Hatta araya biraz empatik bir iki ifade de katarsanız daha da güzel olur. iletişimi kuvvetlendirir.
örnek vermem gerekirse: " işe yeni başladın, yeni bir ortama alışmak yeni insanlarla tanışmak vs zor bir şey, samimiyet kurmak istiyor olabilirsin anlıyorum (bu kısım empati) ancak ben bu tarz esprilerden veya sohbetlerden hoşlanmıyorum (açık ve net şekilde sınır çizdiğimiz kısım) çünkü geriliyorum. (düşüncem/duygum/ihtiyacım). Espri olarak dahi olsa bana pis deme lütfen" alıngansın vs derse (ki diyebilir) o zaman da "hayır alıngan birisi değilim, 6 yıldır burada çalışıyorum alıngan birisi olsaydım bir sürü kişiyle aram kötü olurdu. ben sadece hoşlanmadığım bir şeyi samimiyetine dayanarak söyledim." diyebilirsiniz. bitti gitti:)
Sonrasında da yine böyle girişimlerde bulunursa her seferinde beklemeden (geri bildirimin anlık/ sıcağı sıcağına olması daha iyi) benzer şekilde sınırınızı vurgulayın. bir süre sonra ya sınırlarınıza ve size saygı duymayı öğrenecek ya da öğrenmese dahi en azından pes edip geri çekilecektir.
şunu da unutmayın insanlara sağlıklı sınırlar çizmeye başladığımızda bazı ilişkiler biter. Bunlar zaten sağlıklı olmayan ilişkilerdir. Sağlıklı ilişkiler sınırlara saygı duyacak şekilde dönüşüp devam ederler. Yani düzgün bir şekilde sınırlarınızı belli ettiğiniz halde gidiyorsa gitsin, gitmesi daha sağlıklı olan.
Bir de bahsettiğiniz kişinin tavırları hadsizce evet ama sizin de depresif hissettiğiniz için tahammülünüz düşük bence, kendinizi iyi hissedecek sizi yükseltecek bir şeyler yapmanızı da ayrıca tavsiye ederim. Kendimizi iyi hissettiğimizde irademiz, toleransımız, motivasyonumuz, tahammülümüz vs de daha yüksek olur. Daha iyi hissetseniz belki bu kişinin tavırlarına bu kadar takılmak yerine "aman patavatsızın biri boşver" diyeceksiniz.

Sormayın şuan o sevmediğim kadınla geldi sandalyesini koydu kapının önünde muhabbet ediyolar. Selam vermek bile istemiyorum hiç yanlarına gidip

Abla senin burcun ne de sonra ayyy tahmin etmiştim de gül o konuşurken telefonla uzun msj yazıyormuş gibi yap gül maşallah abla sen geldin geleli buraların havası değişti yani bir şey söylediğinde iyimi söyledin,kötümü söyledin, anlamasın düşünsün dursun birşey derse, ayyy ben sizi çok sevdim ya valla sen yanlış anlamışssındır falan enerjini yüksek tut yani ezziklenme kız sözlerinle döv

Bana böyle şaka yapmayın diyerek sürdür tepkini, sen üstüne git, pısma sakın.
Nese bu diğer ablayla otururken konuştum çok samimisniz diye gün grubundan tanışıyolarmış. Dedm işte dün bişeyi hoşuma gitmedi. durduk yere tırnakların kötü ne pissin dedi dedim. Benle daha hiç birebir konuşmamış bi insan dedm günaydın kolay gelsin dememiş. Şok oldum dedim sanki benle samimiymiş gibi.Fırsatı olmamıştır diyo başka bi kadın yanımızda onunda kötüydü. Temizlik takıntısı varmış. Hani sana dedim gelinim sen anla demeye getirdi diyo. Samimiyetine güvenerek yapmıştır takılma dedi de. Hoşuma gitmedi hiç bilmiyorum sonra heralde yanına gidip söyledi bilmiyorum. Daha hiç görmedm dışarda konuşmaya gelende yok

gelsede sizi tanımadığım için sordum derim yakınsınız bu tarz şakalardan hoşlanmıyorum bunu bana birinin demesi için samimiyetimiz olması gerek derim

Bizzat kendim yaşamış gibi kadından soğudum enerjim düştü. Aynı ortamlarda olupda enerjinin uyuşmaması kadar gıcık bi durum yok

Bizzat kendim yaşamış gibi kadından soğudum enerjim düştü. Aynı ortamlarda olupda enerjinin uyuşmaması kadar gıcık bi durum yok
Aynen yani yüzüme bile bakmadan gene masaya geldi pidelerle yediler gitti bizim dükkanın önünde olmasına tilt oluyorum sadece laf atacaktımda atmak bile istemedm gene yüz göz olur diye

Ben şimdi anlamadım sizin dükkanınız farklı bir yer değil mi niye birlikte yemek yemek zorundasınız ki? İkincisi sizin patronlarınızı başınızda olmuyor mu birinizinki olmuyorsa diğerininkisi vardır illakı üçüncüsü patronunuza söyleyin o masayı kaldırtırsın. Son olarak boş vaktiniz varsa dükkanda dil öğrenerek ders çalışarak kitap okuyarak falan geçirin.

Aynen yani yüzüme bile bakmadan gene masaya geldi pidelerle yediler gitti bizim dükkanın önünde olmasına tilt oluyorum sadece laf atacaktımda atmak bile istemedm gene yüz göz olur diye
Ben de aynısını yapardım yalnızlıktan geberceğimi bilsem yine yanaşmazdım neyapalım gururlu olmak muhatap olmaktan iyidir

Kadıının size sarf ettiği sözleri asla doğru bulmuyorum patavatsız birisi belli laflarından ötürü ama sizde insanlarla hemen konuşamıyorum vs demişsiniz işe başlayınca hayırlı olsun hoşgeldiniz tarzı hiç konuşmadıysanız kadında sizinle o yüzden tekken konuşmak istemiyordur .

Sormayın şuan o sevmediğim kadınla geldi sandalyesini koydu kapının önünde muhabbet ediyolar. Selam vermek bile istemiyorum hiç yanlarına gidip
Yazdığım şeyi okuyup anlayıp ona göre cevapladığınıza emin misiniz, ben ne diyorum siz ne diyorsunuz Bir şeye takılmış/kapılmış gidiyorsunuz, verdiğiniz cevaplardan tavsiyeleri dikkate alıyor gibi hatta onu geçtim anlıyor gibi bile gelmediniz kusura bakmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…