İşyerindeki olan olayı hazmediyorum. Sınırlarımı koruyamıyorum.şimdi nasıl davranmalıyım ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

zorunlualann

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2021
1.479
713
53
29
Benim için bütün cevaplarınız iyi veya kötü çok değerli. İşyerinde ben amirimin yanında çalışıyorum. Önceden diğer departmanda anlaşamadığım kadın ile birlikte çalışıyordum daha sonra yeni gelen kişiyi oraya verdi. amirde beni yanına aldı. Daha sonra bu yeni gelen arkadaşa ben güvenerekten o kadın ile anlaşamadığımı anlattım. Çok Güler yüzlü davrandım. Bana hatta sen çok safsın dedi . Neyse daha sonra mesafemizi koruduk.selam vermeye başladık sadece.dün bir iş geldi bana konusu önceki departman ile ilgili olan.bende Bunu yeni gelen arkadaşa söyledim. Daha sonra o anlaşamadığım kişi beni aradı bana size gelenleri sen yap söylemeyin dedi.bende bunu bana o söylesin dedim oda ben söylüyorum dedi.neyse bende tamam olur yaparım dedim. Yeni gelen arkadaşa bi şey soruyorum bana buna sende bakabilirsin aslında diyor. Şimdi ben bu tip insanlarla nasıl mücadele edeceğim bi markette kasaya geldim ürünü masanın arkasına bıraktım kasiyer kız bana gelmiş onu aldığın yere koy canım onun yeri dolap diyor . Bende neyse alayım bari diyorum. Karşı gelmeyi hiç beceremiyorum. Nasıl bi insanım ben ya çok yoruldum artık

Her çalışanın bir görev tanımı vardır belli ki bu hanımlar görev tanımınız olmayan her şeyi size yaptırmaya çalışıyor. Hem niye yeni gelene anlaşamadığınız kişiyi çekiştiriyorsunuz. O belli ki iyi anlaşıyor, anlaşamasa da anlattığınızı yayabilir. Biraz uyanık olun sadece diyeceğim bu.

iş arkadaşınız hakkında konuşmanız çok yanlış ikinizin arasındaki problem sizleri ilgilendirir ve orası işyeri, dedikodusunu yaptığınız kişide yüz yüze baktığınız iş arkadaşınız...

anlaşamadığınız kişi olduğu için söylediği rahatsız etmiş büyütülecek birşey değil ,eğer herkes işi size paslamaya çalışıyorsa siz yapmanız gerekeni yapın gerisine karışmayın herkes kendi işini yapmak zorunda ,aksama olduğunda amir sorarsa ben o sırada şu işle meşguldum o işle ilgilenen arkadaş başkaydı derim ,dolaba konulması gereken ürünü de dolaba koymak lazım bence de... o orda bozulsa zararı kim karşılayacak...

Isyeri kurali
1 asla asla kimsenin arkasından konuşma bugin ona yarin sana olur yorum yapamam diyeceksin yakından tanimam etmem diyeceksin
2. Hayir demeyi bileceksin
3. Yerden çöp alip atsan bile offf cok yoruldum hersey bana bakıyor diyeceksin yoğunum yoğunum diye aglayacaksin saga sola
4.zamanla hayir demeyi öğreneceksin
5.isyerleri cadi kazani herkes kuyu kazar sen uzaktan sessizce dinleyeceksin yorum yapmayacaksin.
6.asla siyaset yapmayacaksin
7.herzamam temiz iyi giyinirsen insanlarin tavri farkli olur marka ozellikle.
8 marketteki de sizin gibi bir insan bunu bilin almadığınız zaman arkanızdan niye almadin demez adam işine bakiyor yogun zaten sizimi düşünecek
9.bir seyi beğenmediğiniz zaman begenmedim diyin kimse kırılmaz
10 siz bir insansiniz sizinde fikirleriniz var ama kirmadan söylenecek fikirler
11 ve enson pişene kadar tabiri caizse sektorde avci olana kadar bu süreç olur geçecek adi üstünde tecrube ile büyürsün lakin o tecrubeden ders cikaracak akillikta olmalisin yoksa üzülürsün
Umarim yardımcı oldum diyeceklerim bu kadar

Markette dolap ürününü kasada vazgeçip yerine mi koymadiniz? Eğer ısınacak bir seyse yerine koymanız daha etik olurdu. Ama diyelim ki siz haklısınız raf düzenlemek sizin goreviniz der parayı öder geçerim.

iş yerinizdeki durumu bilmem ama kasiyer kız haklı. ürün soğuk durması gereken birşey ise müşteri olarak benim de hayatımı tehlikeye atıyorsunuz demek oluyor dolaba koymazsanız.

Yahu kasiyer zaten canimli cicimli konuşamaz müşteriyle.
Eğer bana canım demek suretiyle hitap etseydi ; Mağaza müdürünü cagirtmistim.
Öncelikle bu bildiğin ukalalik.
İş yerine gelecek olursak,örnek vermek gerekirse : Onceden mali islerde iken ik'ya geçmişsen,mali işler ile alakalı konularda yardım etmek gibi bir yükümlülüğün yok. Dosyalarini yahut maillerini kabul etmiyorsun.Cunku o departmana da bu işi yapacak birileri getirilmiştir illa ki.
Eski departmanın olması yardım edecegin anlamına gelmez.
Sen yeni görevinden mesulsun.
Sadece alanın ile alakalı cakisacaksin,yukarıdan bir yazi gelirse o zaten emir oluyor bir yerde..

ben yöneticiyim ve bu tip şeyler her yerde oluyor bunu bilmelisiniz. Başka yerde çalışsanız başka yerde de olacak. Biraz diş göstermek lazım çok yumuşak olursanız ezebilen ezer benden söylemesi

Öncelikle iyi veya kötü kimseyi kimseye anlatmayın. Ayrıca muhabbetini kesebilirsin. Ve görevin olmayan şeyleri söylüyorsa yapmak zorunda değilsindir diye düşünüyorum

İşyerinde başka insanlarla sorun yaşarken yeni iş arkadaşınıza "güvenmiştim,kendime yakın görmüştüm" adı altında bu sorunları anlatmanız sağlığınızdan veya hakkınızı arayamayışınızdan değil yeni gelenin diğer personel ile yakınlaşmasını istememenizden kaynaklanıyor.Buzdolabında muhafaza edilmesi gereken ürünleri alıp kasaya kadar gelip kasada bırakan kişileri gerçekten anlamıyorum.

Nasıl güzel yazmışsınız arada sırada gelip okuyacağım hatırlayayım diye

Reactions: Cac
Kaba olacak ama yırtık olarak,teşbihte hata olmaz.Kasiyer nasıl sen kipi ile konuşuyor,şu konuşmayı bilmeyen tiplere hiç acımam. Kasiyere vaktim yok çalışanlar koysun ,işiniz bu degil mi derim,üstelerse kavga ederim iş yerinde de anlasamadigin kisinin yanına gelen elemana, o kişiyi sevmediğini vs neden söylüyorsun. Insanlara açık verme,herkes yüzüne gülüp,kuyunu kazmaya meraklıdır aşağı yukarı her iş yerinde böyle. İş tanımında olmayan bir işi de yapmak zorunda değilsin,görevinse tabiki yapacaksin.

Maaşını da ben alacaksam yaparım derim. Şaka yapmıyorum aklımdakini çekinmeden söylemek konusunda oldukça rahatım. Senin işini ben yapacaksam senin orda ne işin var diye sorarım.

Dolap ürününü kasaya koyup gitmeyi normal bulan, üstüne de kasiyeri azarlarim diyenler acaba umumi tuvaleti kullanınca da "burayı temizlemek için para alan biri var, içine edip gidebilirim" mi diyorlar? Kasiyerin canim cicimli konuşması absürt olsa da yetişme tarzı ve gorgusunun bir sonucu. Toplum öyleleriyle dolu zaten.
İş yerinde de dedikodu yapmışsınız, elinizde patlamis

Bu kısım için şu videoyu önerebilirim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…