- 19 Nisan 2022
- 4.448
- 48.496
- 458
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Vallahi benim mezun olduğum üniversitede şuan dumansız hava sahası uygulaması var kampüsün içinde kimse sigara içemiyorEğitimciyim. Kurumlarımızda içilmiyor. Gelen misafirler vs.. İçilmiyor.
Ha derseniz ki üniversitede. Akademisyenler kendi odalarında içiyorlar ama 1/2 kişilik odalardalar onlar da.
Öğretmenim.Ve hiçbir okulda,kursta buna şahit olmadım.nasıl yok ya aynı ülkede yaşamıyoruz belli ki
neyse sesimi kesiyorum
konu sahibi gidip şikayet edin lütfen,
olanları editlerseniz çok sevinirim
Ben sizi anladım bir şey değişmez diyorsunuz. Ben de diyorum ki birincisi hiçbir yerde içilmez de denemez,her yerde içilir de.Ve neden biri sigara konusunda kurallara uyulmuyor diye işinden ayrılsın ki?doğru ya da yanlış tarafında değilim
burada genel olarak bu sıkıntıyi yaşıyorum
ben olanlara realist bir pencereden bakıyorum.
benimde istediğim haksız bulduğum çok şey var şartlara bakıyorum değişmez sesimi kesip oturuyorum
değişebilecek şeyler için çabalıyorum
herkesin sigara içmesi doğrudur ya da yanlıştır demiyorum
zaten halk sağlığıni savunmak benim asli meslek görevim, sigara içmek iyidir süperdir her yerde için rahatsız edin herkesi gibi bir şey yazmıyor orada ..
ama şartlar bellidir, gidip şikayet ederse kendisinden başka kimse zarar görmeyeceğini düşünüyorum
ve bu şekilde fikrimi belirttim.
hastalar için dediğiniz geçerli olabilirHastaneler de iciliyor mu kac sefer ameliyat oldum yatan hastalar bile aşağı inip geliyordu izmirde öyle en azindanwc de içmeye calisanlar oluyor onlarida hemen uyariyorlar
Öğretmenim. Bina dışında sigara alanında elbette içiliyor. İdarecilerimiz sağlam sigara tiryakisi olmalarına rağmen sigara alanında içiyorlar. Akademisyenler de kendi odalarında içiyorlar o da 1/2 kişilik odalarda.Düzeltme yaptım alıntıladığınızı. Yanlış anlaşılmış olabilir. Eğitim kurumlarında genelde öğrenci veya idari kadro sigara içiyor. Öğretmenine şahit olmadım. En fazla bina dışı veya yangın merdiveninde.
yani rahatsız oluyor iseÖğretmenim.Ve hiçbir okulda,kursta buna şahit olmadım.
İçilen ortam da vardır bakın ben kesin konuşmuyorum.çilmeyen ortamda. Ama ne bunu kabullenmek ne de genel konuşmak çok doğru gelmiyor bana.
Ben sizi anladım bir şey değişmez diyorsunuz. Ben de diyorum ki birincisi hiçbir yerde içilmez de denemez,her yerde içilir de.Ve neden biri sigara konusunda kurallara uyulmuyor diye işinden ayrılsın ki?
Şu yorumunuzdaki belirttiğim yerleri neye istinaden yazdınız onu da anlamadım?Sigara teşviği yaptığınızı belirttiğim bir ifadem mi oldu?
Bence de yanlış anlaşılan nokta bu. Kesin konuşmayın demek istiyorum sadece. Kurala uyan da var uymayan da. İçilen yerler de var içilmeyen yerler de. Kural ihlal ediliyor diye kural kural olmaktan çıkmıyor,ve rahatsız olan kimse de bunu kabullenmemeli.(Sigara kullanan biri olarak yazıyorum)bence yanlış anlaşılan nokta bu ,
ben öğretmenler odasında içiyorlar demedim mesela ama mutlaka sigara içilen bir oda vardır
kapalı oda.
insanlar gidip içerler
hastanede yoğun bakım /hasta odası dışında içilmeyen yer görmedim diyebilirim mesela hastaneler çok esnek.
bu konuda herkes sigara içtiği için odada içiyorlar
Bir arkadaşım küçük ölçekli bir iş yeri kurdu, 20 çalışanı falan vardı. Sigara içmeyen kişilere + 3 gün izin hakkı vermişti. Çünkü içen her gün birkaç dakika, birkaç dakika sigaraya kaçıyor, içmeyen ondan çok çalışıyor. Böylece esitlendigini düşünüyordiBir de bu bazı sigara içenlerin şımarıklığı yok muBen kaç sene sigara içtim, bir kere bile kapalı alanda icecem diye tutturmadim. Karda kışta ayakkabiliktan botumu alır balkona çıkar içerdim. Maaşını tam saatinden alıp günde 10 tane sigara içip keyif yapmaya, iş arkadaşı rahatsız olurken odada içmeye nasıl utanmıyorlar hiç anlamıyorum
Astım hastasının yanında sigara içmek nasıl bir vicdan ya. Zaten zor nefes alıyosunuz bir de dumana maruz kalıyorsunuz. Hiç mi empati yapmaz insanlar.Isim o kadar rahat ki arasam böyle bir is yerini bir daha asla bulamam evet yoğun ama patronumuz bize çalısanı gibi davranmıyor.Fakat söyle bir sorun var ben buraya en son girenlerdenim odada 6 kisiyiz diğer 5 kisi belki 6 8 yıldır orada calısıyorlar haliyle tecrubeli olduklarindan biraz fazla hakimler oraya iyiler hoşlar ama odada sigara iciliyor bende astim var haliyle rahatsiz ediyor tıkaniyorum söyledim rahatsız oluyorum dısarida icseniz diye.. ki zaten yasak biliyorsunuz bazen dışarı cıkiyorlar bazen de duymuyorlar bile kendimi sıkmaktan bi hal oldum dayanayım diyorum nefessiz nasil dayanayim artik isi birakmak isteyecek hale geldim patronla konussam gammazlamıs gibi olur mu sizce nasil cözebilirim bu durumu artik perdeler masalar dosyalar bile sigara kokuyor midem bulandı iyice
Bu sanki bir dönem konuşulmuştu Türkiyede yanlış mı hatırlıyorum? Yasa olarak düşünmüşlerdi diye aklımda kalmış. Bence çok güzel olmuş gerçekten taktir ettim.Bir arkadaşım küçük ölçekli bir iş yeri kurdu, 20 çalışanı falan vardı. Sigara içmeyen kişilere + 3 gün izin hakkı vermişti. Çünkü içen her gün birkaç dakika, birkaç dakika sigaraya kaçıyor, içmeyen ondan çok çalışıyor. Böylece esitlendigini düşünüyordi
Herkesin mola hakkkı vardır. İster sigara içer ister çay içer sohbet eder, bir şeyler atıştırır, hava alır vs. Diğerlerine de gün içinde çay içme hakkı verse daha adil olur.Bir arkadaşım küçük ölçekli bir iş yeri kurdu, 20 çalışanı falan vardı. Sigara içmeyen kişilere + 3 gün izin hakkı vermişti. Çünkü içen her gün birkaç dakika, birkaç dakika sigaraya kaçıyor, içmeyen ondan çok çalışıyor. Böylece esitlendigini düşünüyordi
Türkiye de kapalı ortamda sigara içilmeyen işyeri var mı yav ?
cidden soruyorum bunu
kimi neyi savunacağım yaVar evet kamu kurumuyuz ve içilmiyor içilmez icilemez
Annemin eşimin isyerinde de içilmiyor
Bu ne saçma savunmadir
Bizim amir özellikle karşı, ilk geldiğinde yangin merdiveninde içiyorlardi kendi en yakınları dahi vazgeçti vazgecirildi
Eşim turizmci içeride 1 tane icilse olay olur misafir kaybederler mesela oteller çok sıkıdır veya herhangi bir sigara içen görsem çok pis olay çıkarırım
kimi neyi savunacağım ya
bana ne ?
konu sahibini tanimam etmem
herkes gördüklerine göre kişisel fikirlerini yazıyor
benim gördüğüm kamu kuruluşlarının hepsinde içiliyor,
bu kadar .
her şeyi kişisel mesele haline getirip büyük büyük tepki vermenin amacı nedir?
Bu mola hakkı değil ki. Herkes çalışırken 'ben sigaraya kaçıyorum,idare et' diye gidenler için.Herkesin mola hakkkı vardır. İster sigara içer ister çay içer sohbet eder, bir şeyler atıştırır, hava alır vs. Diğerlerine de gün içinde çay içme hakkı verse daha adil olur.
Sorun sadece kötü kokması mı sanıyorsunuz? Alerjik tepki de veriyor ciğerler. Yayılan partiküller de sıkıntı. Ayrıca konu sahibini bilmem ama koku hassasiyeti varsa mis gibi kokan gül bile kişiyi rahatsız ediyor.
Sağlık kuruluşlarında genelde polikinlik vs değil de doktor odasında hemşire odasında içildiği için yok sanıyorlar.yav ben hastanede çalıştım doktorum
ambulansta çalıştım bari bunu bana demeyin
sağlık kuruluşunda yok öyle mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?