Isyerindeki sigara kokusu

Eğitimciyim. Kurumlarımızda içilmiyor. Gelen misafirler vs.. İçilmiyor.
Ha derseniz ki üniversitede. Akademisyenler kendi odalarında içiyorlar ama 1/2 kişilik odalardalar onlar da.
Vallahi benim mezun olduğum üniversitede şuan dumansız hava sahası uygulaması var kampüsün içinde kimse sigara içemiyor
Gizli saklı içen oluyordur belki ama kampüste bile açık havada sigara içmek yasak bizim okulda

nasıl yok ya aynı ülkede yaşamıyoruz belli ki
neyse sesimi kesiyorum
konu sahibi gidip şikayet edin lütfen,
olanları editlerseniz çok sevinirim
Öğretmenim.Ve hiçbir okulda,kursta buna şahit olmadım.

İçilen ortam da vardır bakın ben kesin konuşmuyorum.çilmeyen ortamda. Ama ne bunu kabullenmek ne de genel konuşmak çok doğru gelmiyor bana.
Ben sizi anladım bir şey değişmez diyorsunuz. Ben de diyorum ki birincisi hiçbir yerde içilmez de denemez,her yerde içilir de.Ve neden biri sigara konusunda kurallara uyulmuyor diye işinden ayrılsın ki?

Şu yorumunuzdaki belirttiğim yerleri neye istinaden yazdınız onu da anlamadım?Sigara teşviği yaptığınızı belirttiğim bir ifadem mi oldu?

Öğretmenim. Bina dışında sigara alanında elbette içiliyor. İdarecilerimiz sağlam sigara tiryakisi olmalarına rağmen sigara alanında içiyorlar. Akademisyenler de kendi odalarında içiyorlar o da 1/2 kişilik odalarda.

yani rahatsız oluyor ise
şikayet ederse de bana göre kendisi zarar gorecegi için işinden ayrilmasi en mantıklı olan
hayır astım hastasi olmasa bile sigara zaten zarar verir içilen bir ortamda.
e bunu tolere edemiyorsa bana göre çözüm budur

Bence de yanlış anlaşılan nokta bu. Kesin konuşmayın demek istiyorum sadece. Kurala uyan da var uymayan da. İçilen yerler de var içilmeyen yerler de. Kural ihlal ediliyor diye kural kural olmaktan çıkmıyor,ve rahatsız olan kimse de bunu kabullenmemeli.(Sigara kullanan biri olarak yazıyorum)
Eğitim kurumları için mutlaka sigara içilen bir oda vardır demişsiniz. Kendi tecrübemi belirteyim yok. Ben var mı yok mu istatistiğinde değilim,hala aynı noktadayım neden sigara içmeyen ve rahatsız olan biri (astım hastası olması şart değil)işten ayrılıyor?Bana mantıklı gelmeyen nokta buydu.İyi günler.

Kanayan yaram ya. Ben çok fazla iş degistirdim sadece son çalıştığım salak yerde iciliyordu.
Tam bir medeniyetsizlik örneği.
Bir yanımda kokan şey yenmesine bir de yanımda özel telefon görüşmesi yapılmasına sinir olurum, eski iş yerimde hepsi vardı.
Şikayet çok etki etmiyor, bizim ofisi de şikayet etmişler. Gelen görevli kultablalarinin fotosunu çekmek istemiş, ofisteki avukatlar "burası özel bir alan, arama -fotograf çekme izniniz var mı gizli kayıt alıyorsunuz. İmzali izniniz varsa gösterin,yoksa Silmezseniz size dava açarız" diye cirkinlesmisler. Hiç de bir şey olmadı, ceza falan da almadılar. Zaten yanlış hatırlamıyorsam bazı şartlarda icis serbest olabiliyormuş ofislerde.
Engel olamayınca çözümü her sigara icene çakmağı çaktıgi anda laf edip pencere yanına gitmesini söylemekte buldum (ki yine de koku gelirdi. Elleri sadece dışarıda,nefesini içine veren insanlar)... Bir de bizim ofis (kendince) her şeye hak/helal/ bilmemne diyen muhafazakar insanlardan oluşuyordu. Çoğu hala arkadaşım,hatta beraber tatile gittiğim bile var. Ama o zaman da yüzlerine diyordum, hala diyorum 'yanimda sigara içip beni rahatsız edenlere bu açıdan hakkımı helal etmiyorum' diye benim ofiste en azından etkiliydi. Gerçekten de hakkımı helal etmiyorum yani, istediğim kadar canım cicim olsunlar, Allah sorsun ne diyim.
Zaten sonradan çıktım ben de...
Konu sahibi de konuşsa da konuşmada da bir şey değişmeyecek. Bir ceza bile odeseler bile akillanmayacaklar, temizlikci ablayi tembihleyecekler "kim olduğunu bilmeden insanları içeri alma" diye. Bir yere varmayan bir yol malesef...

Bir de bu bazı sigara içenlerin şımarıklığı yok mu Ben kaç sene sigara içtim, bir kere bile kapalı alanda icecem diye tutturmadim. Karda kışta ayakkabiliktan botumu alır balkona çıkar içerdim. Maaşını tam saatinden alıp günde 10 tane sigara içip keyif yapmaya, iş arkadaşı rahatsız olurken odada içmeye nasıl utanmıyorlar hiç anlamıyorum

Bir arkadaşım küçük ölçekli bir iş yeri kurdu, 20 çalışanı falan vardı. Sigara içmeyen kişilere + 3 gün izin hakkı vermişti. Çünkü içen her gün birkaç dakika, birkaç dakika sigaraya kaçıyor, içmeyen ondan çok çalışıyor. Böylece esitlendigini düşünüyordi

Astım hastasının yanında sigara içmek nasıl bir vicdan ya. Zaten zor nefes alıyosunuz bir de dumana maruz kalıyorsunuz. Hiç mi empati yapmaz insanlar.

Bu sanki bir dönem konuşulmuştu Türkiyede yanlış mı hatırlıyorum? Yasa olarak düşünmüşlerdi diye aklımda kalmış. Bence çok güzel olmuş gerçekten taktir ettim.

Bundan yıllar önce bir firmayla görüşmeye gitmiştim, yasal saatten 5 saat fazla çalışıyorlardı. Ben de bu saat yasal değil neden böyle dediğimde, günde 10 kere sigaraya çıkıyorsunuz, cumaya gidiyorsunuz vs vs onlar çıkınca normal saate denk geliyor demişti e benim sigaram yok, cumam yok bu ne saçmalık yani, adam eşitliği bile tersinden anlamış

Herkesin mola hakkkı vardır. İster sigara içer ister çay içer sohbet eder, bir şeyler atıştırır, hava alır vs. Diğerlerine de gün içinde çay içme hakkı verse daha adil olur.

Türkiye de kapalı ortamda sigara içilmeyen işyeri var mı yav ?
cidden soruyorum bunu

Var evet kamu kurumuyuz ve içilmiyor içilmez icilemez
Annemin eşimin isyerinde de içilmiyor
Bu ne saçma savunmadir
Bizim amir özellikle karşı, ilk geldiğinde yangin merdiveninde içiyorlardi kendi en yakınları dahi vazgeçti vazgecirildi
Eşim turizmci içeride 1 tane icilse olay olur misafir kaybederler mesela oteller çok sıkıdır veya herhangi bir hastahanede sigara içen görsem çok pis olay çıkarırım

kimi neyi savunacağım ya
bana ne ?
konu sahibini tanimam etmem
herkes gördüklerine göre kişisel fikirlerini yazıyor
benim gördüğüm kamu kuruluşlarının hepsinde içiliyor,
bu kadar .
her şeyi kişisel mesele haline getirip büyük büyük tepki vermenin amacı nedir?

Ben de işe girdiğim gün, ofisteki herkesin sigara içtiğini gördüm, uyardım. Lütfen sigarayı dışarıda içer misiniz? dedim sadece.
Uyardıktan sonra da kapının önünde içmeye başladılar. Benim de kapının önünde sigara içtiğimi görünce önce itiraz edecek oldular, ben sigara içebilirim ama bu kadar insanın sigara dumanında çalışmak zorunda değilim dedim. Bir daha kimse lafını etmedi. Patron bile kapının önüne çıkmaya başladı sigara içmek için.
Genelde hiçkimse uyarmıyor bu insanları. Onlar da rahat davranıyor. Başkasının özgürlüğünü kısıtladığı noktada onların özgürlüğü de biter.

Herkesin mola hakkkı vardır. İster sigara içer ister çay içer sohbet eder, bir şeyler atıştırır, hava alır vs. Diğerlerine de gün içinde çay içme hakkı verse daha adil olur.
Bu mola hakkı değil ki. Herkes çalışırken 'ben sigaraya kaçıyorum,idare et' diye gidenler için.
Herkesin iş tanımının belli olduğu, onu öyle ya da böyle tamamladigi işler için değil ama beraber çalışılan işler için harika bir şey bence.
Benim ilk iş yerimde bir saat yemek molasi,yarım saat çay molası vardı. Ona rağmen tuvalete gider gibi sigaraya giderdi insanlar, merdiven boşluğunda vs içerlerdi, bazen arkadaşını çağırır beraber sohbet ede ede içerlerdi. Ki çoğu iş yerinde de maalesef böyle.
Yoksa kendi molasinda , dışarda sigara içen insanı kim nereden bilsin ki

Konu başlığı koku olduğu için öyle olduğunu düşündüm. Hatta konu içeriğinde perdeler, masalar bile kokuyor demiş konu sahibi.

Doğrudur, kokar.

Astımım olmadığı için özür dileyen açıkçası.

Ben sigaradan çok rahatsız olmam açıkçası ama sizin astımıniz da varmış. Bir çözümünü bulursunuz umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…