Isyerindeki sigara kokusu

ben öğretmenler odasında içiyorlar demedim mesela ama mutlaka sigara içilen bir oda vardır
Bina arkasında veya bahçe kapısının arkasında içiliyor. Öğrenciler görmesin diye yapılan uygulama bu.

Hastaneler de iciliyor mu kac sefer ameliyat oldum yatan hastalar bile aşağı inip geliyordu izmirde öyle en azindan 🤷🏼‍♀️ wc de içmeye calisanlar oluyor onlarida hemen uyariyorlar
Dingonun ahırı olan eski tip binalı hastanelerde nerelerde içildiğini bir görseniz. En sinir olduğum olay ise göğüs hastalıklarında içilen sigaralar. Oraya gidenlerin solunum sıkıntısı var zaten. Bre hayvanat, git dışarıda iç. Kapıyı kapatıp camı açınca kokunun çıkıp gittiğini sanıyorlar. Cahiller sürüsü.

Aklıma da gelmişken bazı İETT şoförleri de otobüs ilk durağında beklerken içinde sigara içiyor ve kokusu kalıyor. Ben ise üşenmeden sefer adı ve otobüs kapı numarasıyla İBB'ye şikayet ediyorum. Siz de edin. Dönüş yapıyorlar. En azından özür dilemişlerdi :KK53:

Bundan sonra da sıra hastanede ve eski çalıştığım kurumda. Hastane müdürlüğüne şikayet edince bir şey kondurmuyorlar. İlişiğim şimdilik kalmadığı için CİMER'den şikayet edeceğim. Hayali bile acayip mutlu etti. Ay inşallah :KK76:

Kapalı alan, koku olduğu yere siner haliyle patronun bilmemesi imkansız. Ama yine de söyleyin şikayetinizi. Yüksek ihtimal daha önce bu durumdan şikayetçi olan olmamış ki rahat herkes ama etik olan bu değil. Kapalı alanda içme yasağı da var, şikayetinizle ilgilenmek zorunda.

Bina arkasında veya bahçe kapısının arkasında içiliyor. Öğrenciler görmesin diye yapılan uygulama bu.

Dingonun ahırı olan eski tip binalı hastanelerde nerelerde içildiğini bir görseniz. En sinir olduğum olay ise göğüs hastalıklarında içilen sigaralar. Oraya gidenlerin solunum sıkıntısı var zaten. Bre hayvanat, git dışarıda iç. Kapıyı kapatıp camı açınca kokunun çıkıp gittiğini sanıyorlar. Cahiller sürüsü.

Aklıma da gelmişken bazı İETT şoförleri de otobüs ilk durağında beklerken içinde sigara içiyor ve kokusu kalıyor. Ben ise üşenmeden sefer adı ve otobüs kapı numarasıyla İBB'ye şikayet ediyorum. Siz de edin. Dönüş yapıyorlar. En azından özür dilemişlerdi :KK53:

Bundan sonra da sıra hastanede ve eski çalıştığım kurumda. Hastane müdürlüğüne şikayet edince bir şey kondurmuyorlar. İlişiğim şimdilik kalmadığı için CİMER'den şikayet edeceğim. Hayali bile acayip mutlu etti. Ay inşallah :KK76:
Bende durakta icenleri uyarıyorum garip garip bakıyorlar elimle sigara içmek yasaktır etiketini gösteriyorum 😎 yolda içenlerin bile arkasından gitmem ki kapalı yerde içilen ortama adla girmem

Isim o kadar rahat ki arasam böyle bir is yerini bir daha asla bulamam evet yoğun ama patronumuz bize çalısanı gibi davranmıyor.Fakat söyle bir sorun var ben buraya en son girenlerdenim odada 6 kisiyiz diğer 5 kisi belki 6 8 yıldır orada calısıyorlar haliyle tecrubeli olduklarindan biraz fazla hakimler oraya iyiler hoşlar ama odada sigara iciliyor bende astim var haliyle rahatsiz ediyor tıkaniyorum söyledim rahatsız oluyorum dısarida icseniz diye.. ki zaten yasak biliyorsunuz bazen dışarı cıkiyorlar bazen de duymuyorlar bile kendimi sıkmaktan bi hal oldum dayanayım diyorum nefessiz nasil dayanayim artik isi birakmak isteyecek hale geldim patronla konussam gammazlamıs gibi olur mu sizce nasil cözebilirim bu durumu artik perdeler masalar dosyalar bile sigara kokuyor midem bulandı iyice
Patronla konuşun ama onlar yanınızdayken. Astımım var arkadaşları uyardım ama olmadı diyin.

Bu mola hakkı değil ki. Herkes çalışırken 'ben sigaraya kaçıyorum,idare et' diye gidenler için.
Herkesin iş tanımının belli olduğu, onu öyle ya da böyle tamamladigi işler için değil ama beraber çalışılan işler için harika bir şey bence.
Benim ilk iş yerimde bir saat yemek molasi,yarım saat çay molası vardı. Ona rağmen tuvalete gider gibi sigaraya giderdi insanlar, merdiven boşluğunda vs içerlerdi, bazen arkadaşını çağırır beraber sohbet ede ede içerlerdi. Ki çoğu iş yerinde de maalesef böyle.
Yoksa kendi molasinda , dışarda sigara içen insanı kim nereden bilsin ki

Çoğu işyerinde böyle değil yenGEnC yenGEnC . Kurumsal şirketlerin pek çoğunda: yemek ve günlük mola süreleri en baştan belirlenmiş durumda. Biri molasında çay içer; diğeri sigara. Kimin ne içtiği, kendini bağlar. Kimse kimsenin süresini kullanamaz ve kendi süresini aşarsa da farklı yaptırımlar uygulanır.

Anlattığınız durum : Kafasına göre iş yapmayı seven, doğru dürüst yazılı kuralları olmayan; küçük patron işletmeli yerlerde olabilir ancak.

Bende durakta icenleri uyarıyorum garip garip bakıyorlar elimle sigara içmek yasaktır etiketini gösteriyorum 😎
Duraktakileri uyarınca genelde dikkate almıyorlar beni. Açık alanmış zaten deyip devam ediyorlar ya da gidip durağın dibinde içiyorlar. Ne anladım ben bu işten? 😒

yolda içenlerin bile arkasından gitmem ki kapalı yerde içilen ortama asla girmem
Öff pöff diye diye solluyorum. Gerçekte öksürmediysem numaradan öksürüyorum veya havayı savuruyorum ki rahatsız olduğumu anlasınlar. Pasif savunma sanatı diyoruz buna 🤣

Kapalı yere istesem de giremem zaten. Öksürük krizi mucukluyor beni.

Ona rağmen tuvalete gider gibi sigaraya giderdi insanlar,
Hah bak mesela burada da adaletsizlik olur. Ben sigara içerim ama akşama kadar tuvalete gitmem mesela. İçmeyen biri de defalarca gidebilir. Tuvalete gidenlerin izni de kısa ise lafım yok. İhtiyaç ihtiyaçtır sonuçta 😀 Biri sıkışır gitmek zorundadır, biri nikotin almak zorundadır 🫠

Duraktakileri uyarınca genelde dikkate almıyorlar beni. Açık alanmış zaten deyip devam ediyorlar ya da gidip durağın dibinde içiyorlar. Ne anladım ben bu işten? 😒

Öff pöff diye diye solluyorum. Gerçekte öksürmediysem numaradan öksürüyorum veya havayı savuruyorum ki rahatsız olduğumu anlasınlar. Pasif savunma sanatı diyoruz buna 🤣

Kapalı yere istesem de giremem zaten. Öksürük krizi mucukluyor beni.
Bende eşimin arkasına saklanıyorum 🤣

Geçen sene eşimin işyerinde içiyorlardı, öfff adam eve geliyordu leş gibi. Sonuç olarak ne oldu? Bıraktığı sigaraya başladı. Odada sigara içme yasaklandı sonra ama her gün mont yıkıyordum, bir de çocuklar yeni doğmuştu. Davar bunlar.

Ne kadar saygısız insanlar var bildikleri halde yapıyorlarsa sizde patronunuza söyleyin

Arkadaşlar bütün kapalı alanlarda yasak yahu uymuyorlar diye yasak olmuyor mu
Evet yasak. Uymuyorlar ama ya.
Haftasonu yemek yemeye bir yere gittik,camekanlı terasta oturalım dedik zira kocaman sigara içilmez levhası asmışlar oraya,dedik sigara icmiyorlardır burada,sürekli gideriz denk gelmedikte içerde sigara içen bir sıģıra,(yan taraf acık teras bu arada,sigara icilen açık alan masalı,sandalyeli vs) arka masadan kadın yaktı sigarayi,dönüp ters ters bakınca ben arkama garsonla göz göze geldik,hemen camları açtı masamıza geldi kusura bakmayın falan diyor dedim şikayet ederim o sigara sönmezse bu levhayı buraya niye astınız uymayacaksanız. Kadında duydu yandan söyleniyor. Cıkın dısarda için dedim onada çoluk çocuk yemek yiyeceğiz sanki mecburum ben duman solumaya,solutmaya çocuğuma.
Uyarmasak tüttürecek fosur fosur kadın,kimse yasak demiyor.
İşyerleri de öyle. Küçük yerlerde uyan yok pek yasağa. Daha büyük işletmelerde kurallara nispeten uyuluyor ama genelde kimse uymuyor maalesef.
Konu sahibi yerinizde olsam sağlik problemim var,beni kötü etkiliyor, her seferinde ben söylemek istemem bu konuda birşeyler yapılabilir mi diyerek patrona cıtlatırdım durumu.

Haftasonu yemek yemeye bir yere gittik,camekanlı terasta oturalım dedik zira kocaman sigara içilmez levhası asmışlar oraya,dedik sigara icmiyorlardır burada,sürekli gideriz denk gelmedikte içerde sigara içen bir sıģıra,(yan taraf acık teras bu arada,sigara icilen açık alan masalı,sandalyeli vs) arka masadan kadın yaktı sigarayi,dönüp ters ters bakınca ben arkama garsonla göz göze geldik,hemen camları açtı masamıza geldi kusura bakmayın falan diyor dedim şikayet ederim o sigara sönmezse bu levhayı buraya niye astınız uymayacaksanız. Kadında duydu yandan söyleniyor. Cıkın dısarda için dedim onada çoluk çocuk yemek yiyeceğiz sanki mecburum ben duman solumaya,solutmaya çocuğuma.
İşyerleri de öyle. Küçük yerlerde uyan yok pek yasağa. Daha büyük işletmelerde kurallara nispeten uyuluyor ama genelde kimse uymuyor maalesef.
Konu sahibi yerinizde olsam sağlik problemim var,beni kötü etkiliyor, her seferinde ben söylemek istemem bu konuda birşeyler yapılabilir mi diyerek patrona cıtlatırdım durumu.
Ooo ben orda büyük arıza çıkarırdım hem balkonlar onların hem kapalı balkonlar onların oh ne ala hiç acımam hemen şikayet ederim

Ben de sırf bu yüzden bir işyerimi bırakmıştım. Odada 6 kişiyiz 5'i sigara içiyor ama nasıl görseniz, biri sönmeden diğerini yakıyorlar resmen. Erken gittiğim zamanlarda daha kimse gelmemiş olmasına rağmen sinmiş kokudan midem bulanıyordu. Kış diye camları da açmıyorlardı ayyy iğrençti. Patronla konuş ama bin sonuç olmazsa da şaşırma. Eski elemanlara kolay kolay laf geçmiyor.

Bence patrona gitmenın faydası olmaz . Sonra iş yerinde dışlanıyorum diye başlık açarsın. Zaten azıcık kişisiniz. Çok içten güzelce ciddi şekilde açıkla tekrar durumu ters gitme yani. Ve içtiğinizde uyarıcam artık de . Yanlış anlamayın ama sağlık problemim var size problem çıkarmak için söylemiyorum bu ciddi bir durum. Yenı basladıgım ıcın cekindim size tekrar söylemeye ama çözmemiz lazım vs vs de benım fikrim.

Vallahi benim mezun olduğum üniversitede şuan dumansız hava sahası uygulaması var kampüsün içinde kimse sigara içemiyor 😂
Gizli saklı içen oluyordur belki ama kampüste bile açık havada sigara içmek yasak bizim okulda 😊
Vay be çok şey değişmiş ne güzel. Bizim zamanımızda vize ve finallerde bazı hocalar sınav esnasında sigara icmemize izin verirdi. Kendileri de kürsüde tüttürürdü. 😁 90'lı yılların başları.

Bende durakta icenleri uyarıyorum garip garip bakıyorlar elimle sigara içmek yasaktır etiketini gösteriyorum 😎 yolda içenlerin bile arkasından gitmem ki kapalı yerde içilen ortama adla girmem
Yaa ne güzel. Hangi ildesiniz? Benim yaşadığım yerde duraklarda görmedim hiç yasak etiketi.

Yeme içme mekanlarında camekan diye açık hava muamelesi yapıyorlar. Camekanda içilmeyen yer görmedim. O yüzden eğer oturacaksam iç kısımlarda oturuyorum.

Bende sigara içiyorum ama yanındaki insanın hastalığına saygı duyulmalı bence ya. Bencr söyleyin patrona. Bunda alınacak gücenecek bi şey yok.

Back
X