İşyerine açtığım dava ve sonuçları

sevcan_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2011
650
0
46
Ankara
bir yıl önce 5 yıldan itibaren çalıştığım yerden haksız yere işden çıkarıldım.sebebleri kriz nedeniyle dediler ve tazminatlarımı taksite böldüler bende kabul etmedim.ve işe iade davası açtım .geçenlerde yargıtaydan karar çıktı işveren benim ya tazminatlarımı ödicekti yada 1 ay içerisinde işe alıcaktı onlar beni işe iade çağırmışlar ama ihtarnemeyi noterden çekceklerine faksla yollamışlar .avukatımda şüphelenmişti ama işe başlamak zorundaydım.ve işe başladım ama işveren bana anlaşma teklifi için işe çağırdığını benimle çalışmak istemediğini kıdem tazminatımı taksitye bölceklerini diğer alacaklarımdan vazgeç deyince bende kabul etmedim işe gitmeye devam etti,m ama bana kimse iş vermedi tüm gün oturdum kendim çıkmamaı beklediler ve sürekli anlaş yoksa seni başka yere veririz baskı uygularız bir ay içinde yine çıkartıırız birsürü baskı hergün birde hamileyim arkadaşlarım ağlattılar beni çocuğum hareket etmedi zehir oldu günlerim amaçlarının benle dalga geçtiğini öğrenmiş oldum avukatıma söyledim diğer gün işe gitme dedi alacak davası açtı alacaklarım için birde hamile kadına psikoloijk baskı yaptıkları için ayriyetten tazmi,nat davası açtık kızlar kaç ay sürer dava bilen varmı allah bildiği gibi yapsın hamile kadına zülm edenleri ne diyim ki hakkımda hayırlııs olsun

Bu tarz davalar 3 ile 5 yıl arası sürüyor diye biliyorum :/

Son düzenleme:
bu tarz bısey basıma gelmedı ama
yakın zamanda ısten kovulacagımı dusunuyorum.. haklı haksız meselesı degıl

bende sunu merak edıyorum kendı olusturdugum ıs takıbıyle ılgılı dosyaları yokedersem pc'dem suclu sayılırmıyım
cunku bı cok kez toplum ıcınde rencıde edıldım ve arkamdan konsuuluyor
bır buyuk olaya bakıyor ısten cıkarılmam gıbı hıssedıyorum
1 senedir bu sorunlarla calısıyorum...
herkez cok rahat ızın kullanabılırken
ben ızın kullandıgım seyı ıspatlamak zorunda kalıyorum
mısal banka ıse baka dekontu cocuk kontrolu ıse doktor kagıdı
tasınma ıse
tasınma fişi gibi...
artık hakkımda ne hayırlı ıse o olsun dıyorum
cunku tazmınatımı ve ıssızlık paramı bırakmak ıstemıyorum 2 seneyı doldurmak uzereyım burada

kuzum çok fikrim yok ama eğerki dosyaları silersen ve bunu fark ederlerse kötü şeyler olabilir..dava falan..
bence sakın yapma bunu..işten çıkarılırsan da her türlü tazminatını hakkını al kuzum

tabıkı kullanırımda ...

yanı dıyelım haber verdıler ısten cıkarıyorlar
ıs takıbı ıcın kendı olusturdugum dosyalarımı sılebılırım bence
bır sonrakı bırdaha bastan kursun sıstemı
cunku ben o veya bu fark etmeyecek
adam cok tkaıntılı
gene aynı seyler olacak
bılıyorum yanı en azından bana sımdıye kadar attıgı bakısların yaptıklarının ve eger ıstende cıkarılırsam bır bedelıolsun ıstıyorum

Detayları ne dosyanın? Patronunla ilgili mi ve onun istediği birşeyelr var mı içinde? Yoksa sana mı ait dosya? Bizim şirkette de her çalışan ispatlamak zorundadır. Pc den dosya silme bence ama emin ol her zaman yeni gelen zorlanır işinin detayalrını k,mseyle paylaşma ve kimseye herşeyi öğretme sadece

canım kuzeniminde aynı şekilde bi davası var tazminatını vermeden işten çıkardılar dava açtı oda 1,5 yıl oldu şuan dosya bilirkişi raporunda şubatın ilk haftası tkrr mahkeme var bu sefer sona eriyor dedi avukatı.. çok sürmez 1,5 2 yıl sürer fakat karşı taraf itiraz etmezse daha çabuk biter..bu arada adamlar hem işten çıkartıyorlar hem pskolojik baskı dava senin elinde

Günaydın arkadaşım tamam canım dosyayı sen kurmuş olabilirsin ama senin kişisel sahsi dosyan degil yani sana ait özel bilgiler yok iş ile ilgili bu dosya silmemeni tavsiye ederim senin lehine kullanabilirler bu durumu.

yok mesela yaptıgımız ısle ılgılı
adetler
ıste kım ne ıstemıs (adamın bana guvenmedıgını bılıyorum , o sebebten ıspatlamam gerek)
ıste yıllık ızınler
kım nerede kac sat mazaret ıznı kullanmıs
cep tel lıstelerı
servıs detayları
ve bı uurnle ılgılı sablonlar(bunlar vardı ama ben gelıstırdım devamını) patronun ıstedıgı seyler degıl elbette

bızde herkez ıspatlamak zorunda degıl ıste
kına gunu yarım gun calıstırılıp son adan bı ıs cıkınca senı gondermeyecegım yoksa dıye benı tır tır tıtretıp
kuaforde aglama krızlerıne gırdım..
cok detay vermek ıstemıyorum
buyuk problemler dfegıl ısıtıcımı acık unuttumdıye azar ısıtebılırım
ama buyutulen problemler ıste..
belkıde cıkarılmam bılmıyorum
ama bır buyuk olaya baktıgını dusunuyorum bı kac kısı yanında hakkımda konusmus cunku bu kzıda haddını actı vs gıbılerınden
sebeb ıse kaloriferı benım actıgım kaloriferi bır baskasının kapatması ve soylememesı fılan gıbı basıt bısey cok detay veremıyorum pc takıp edılebılıyorda ınsallah yazdıklarım gorunmuyordur

O da çok olmuş bence. Senden özel olarak istemediği herşeyi silebilirsin bence sıkıntı yok. Ama o istediyse ve silersen bu ''suç'' olur. Bence o kovmadan sen iş bak kendine. Ve kendini her zaman savun. Yüzüne söyleyemiyorsan mail at açıkla. Kendinden o suçu at. Mesleğin ne?

pc yi nasıl takip ediyorlar net cafelerde uygulanan bir program vardı ana masadaki kişinin hangi siteye girdigini görüyordu hatta yazışmalar bile görünüyordu kimi zaman program iyiyse mesela uygunsuz bir siteye girdimi anında bloke ediyordu sizin patronda program mı yüklü interte girdikten sonra tarama geçmisini sil bakalım.

siliyorum canım
nasıl bısey oldugunu bılmıyorum
ama 1 sene once cıktı bu soylentı ama herhangı bısey olmadı ...
buda usulsuzluge gırer ama neyse
ne yapayım yanı :44:

Süper bir intikam

Keşke tekrar işe girmeseydiniz..
Umarım sizin tarafınızdan olumlu bir sonuç çıkar bir an evvel

Avukatınız süre konusunda daha detaylı bilgiye sahiptir muhtemelen.
Çünkü iş davaları emsal olarak kolay kolay eş olmaz herhalde.

YenidenDoğdum,
Ben de şirkette kendime ait bir iş takip sistemi oluşturdum.
Tamamen kendi inisiyatifimle. Şablonu da bizzat bana ait.
İşte, müdürle ilgili sıkıntım yok ama verilen sözlerin tutulmaması
nedeni ile ve üzerime vazife olmayan işlerin de bana yıkılması
nedeniyle işi bırakmayı düşünüyorum yaza doğru. Tüm hazırladığım
şablonları da sileceğim. Benim emeğim ve o emeğime zamanında
gösterilmeyen saygı bunu gerektiriyor.

Şirketin kurumsal mı yoksa şahıs şirketi mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…