İşyerine benden sonra başlayan iş arkadaşım

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
2 buçuk senedir bir işyerinde çalışıyorum yaklaşık 9 aydır bir bayan başladı yanıma verildi
İşi gösteriyorum öğrensin istiyorum kötü niyetimde olmadı fakat bu yakınlarda çok bilmişlik yapması benim sinirimi bozmaya başladı
Bir işçi soru soruyor benden önce cevap veriyor,emin olmadığı bir konuda benimle iddaalaşıyor.bana işi senin sayende öğrendim diyor fakat sanki beni geçmeye çalışıyormuş gibi geliyor
Çok samimi oldum ayırmadım ama sanırım hata yaptım.normalde çok seviyorum çok yardımsever muhabbetimizde uyuyor ama iş konusunda bazı hareketleri rahatsız ediyor masalarımız bir çalışıyoruz
İş bölümü yapmak istiyorum çünkü sürekli yanında iş yaparken masayıda birleştirdiğime pişman oldum
Kamu yerinde çalışıyorum bayram tatilinden sonra işe başlayınca Nasıl yol izlemeliyim kırgınlık olmadan

2 buçuk senedir bir işyerinde çalışıyorum yaklaşık 9 aydır bir bayan başladı yanıma verildi
İşi gösteriyorum öğrensin istiyorum kötü niyetimde olmadı fakat bu yakınlarda çok bilmişlik yapması benim sinirimi bozmaya başladı
Bir işçi soru soruyor benden önce cevap veriyor,emin olmadığı bir konuda benimle iddaalaşıyor.bana işi senin sayende öğrendim diyor fakat sanki beni geçmeye çalışıyormuş gibi geliyor
Çok samimi oldum ayırmadım ama sanırım hata yaptım.normalde çok seviyorum çok yardımsever muhabbetimizde uyuyor ama iş konusunda bazı hareketleri rahatsız ediyor masalarımız bir çalışıyoruz
İş bölümü yapmak istiyorum çünkü sürekli yanında iş yaparken masayıda birleştirdiğime pişman oldum
Kamu yerinde çalışıyorum bayram tatilinden sonra işe başlayınca Nasıl yol izlemeliyim kırgınlık olmadan
bilmediği konuda bilmişlik taslamamasını yanlış olduğu zaman şeften ihtar alacağını söyleyebilrsin cnm . ve bunalıyorum bayramdan beri bu yüzden masaları ayırdım diyebilirsin

Oda o iş yerinde calisiyor, dogal olarak oda isi ogrenmek ve bir yerlere gelmek isteyecektir. Is ortami rekabettir. O yuzden kolay gelsin.
İyide zaten kimse kimseye işi göstermiyor ben iyilik yaptım gösterdim ki kendiside söylüyor zaten benim ağzım yok gibi bana sorulan sorulara cevap vermesine katlanamıyorum normaldede bilmişlik taslıyor ve ben rahatsız oluyorum

Yeter artık çekirgelik bitti yuvadan uç bakalım gibi bir espriyle masasını öteleyebilirsiniz.
İddialaşma, rekabete girme gibi şeyler yapmayın bence. Yanlış mı yapıyor, bırakın yapsın doğrusunı öğrenir nasılsa. İş ortamında çok can ciğer olmaya gerek yok havadan sudan muhabbet edesiniz varsa edersiniz, yoksa takın kulaklığınızı çalışın.

Artık yardım etmeyi bırakın herkes kendi işini yapsın

İyide zaten kimse kimseye işi göstermiyor ben iyilik yaptım gösterdim ki kendiside söylüyor zaten benim ağzım yok gibi bana sorulan sorulara cevap vermesine katlanamıyorum normaldede bilmişlik taslıyor ve ben rahatsız oluyorum

Bunu ogrenme heyecani, is aski vs neden yaptigini bilemeyiz. Ama siz cok rahatsiz olduysaniz mesafe koyarsiniz araniza olur biter. Bunu mesele yapmaniza gerek yok. Sonradan sizi gecip gittiginde pisman olacaksaniz hic yardim etmeyin. Yani kimseden minnet beklemeyin.

Ne yazikki iş ortamlarinin geneli böyle herkes birbiriyle yarişir durumda. Her ne kadar yaptiğiniz iyiliği söylüyor olsa da eline geçen firsatlari değerlendirip kendini göstermek, daha çok başari elde etmek isteyecektir. Tavsiyem iş- arkadaşlik bağlarinizda mesafenizi korumak. Alttan alltan ima yoluyla da bu tarz şeylerden hoşlanmadiğinizi belli etmek.

Bunu ogrenme heyecani, is aski vs neden yaptigini bilemeyiz. Ama siz cok rahatsiz olduysaniz mesafe koyarsiniz araniza olur biter. Bunu mesele yapmaniza gerek yok. Sonradan sizi gecip gittiginde pisman olacaksaniz hic yardim etmeyin. Yani kimseden minnet beklemeyin.
Yok ben kimseden minnet beklemiyorum sadece çok iyi niyetliyim ilk önce kendim gibi sanıp samimi oluyorum sonra pişman oluyorum
Ben işi öğrenmesini istemesem zaten göstermezdim ama bu şekilde olacağını bilseydim göstermezdim
Müdürlerle çok samimi herkesle konuşuyor işçilerle muhabbet ediyor ben böyle şeyleri sevmiyorum
Masa başı çalışıyoruz masamız bir ve ister istemez konuşuluyor her işi birlikte yapmaktan sıkıldım bilmişlik taslamasından sıkıldım
Ben onu başka işyerinde çalışırken oradaki iş arkadaşından duymuştum kendini birşey sanıyor diye
İşe benden sonra girdiği halde benimle iddaalaşır hale geldi

İşi yeterince öğrendiyse masalarınızı ayırma şansınız varsa ayırın. Kendisini uyarın lütfen bana sorulan sorulara cevap verme diyin.

Aynı şeyi 2 kere yaşadım.
Akıllanmadım. 3. Kere de yaptım.
Her konuda yardımcı olup, hatalarını sakladıktan sonra tek bir defa terslersen nasıl düşman olduklarını, nasıl arkamdan konuşulduğunu gördükten sonra. Artık tövbe ettim.
Bildiklerim benim hazinemdir kardesim.
Öyle armut piş ağzıma düş olmaz.
Gitsin nerden öğrenirse öğrensin.
Nasılsa her şekilde eski eleman olarak kötü oluyorum. Niye kendimi yorayım dimi ama :D

Yeter artık çekirgelik bitti yuvadan uç bakalım gibi bir espriyle masasını öteleyebilirsiniz.
İddialaşma, rekabete girme gibi şeyler yapmayın bence. Yanlış mı yapıyor, bırakın yapsın doğrusunı öğrenir nasılsa. İş ortamında çok can ciğer olmaya gerek yok havadan sudan muhabbet edesiniz varsa edersiniz, yoksa takın kulaklığınızı çalışın.
Ben işimi çok zor öğrendim o yüzden onunda aynı sıkıntıyı çekmesini istemedim ama sanırım hata yaptım şimdi ne yapıcam bilmiyorum

Ben işimi çok zor öğrendim o yüzden onunda aynı sıkıntıyı çekmesini istemedim ama sanırım hata yaptım şimdi ne yapıcam bilmiyorum
Açıkça söyleyin hanımefendi.Sorun neden böyle yaptığını?Açıklamasına göre karar verin.Ben iş hayatımda bana yardımcı olan herkese minnettar kaldım çünkü.Mantıklı bir açıklaması varsa veya bu yaptıkları sadece çocukluksa devam edin yardım etmeye.Sizin hakkınızda olumlu konuşsun hep.Çok güzel bir şey bu bence

İddialasmak konusu hoş degil ama "beni geçmeye çalışıyor" lafınızla kıskanma sezdim.

Olmayabilir fakat rahatsız oluyorsanız masaları ayırın artik.

Başarılı olmak istiyor olabilir.

Valla aynisi bende de var
Bana bişey soruluyo o atliyo
Telefon caliyo o atliyo
Benim bildiğim onun bilmedigi konularda ilgililere o bilgi vermeye calisiyo
Bi sus diyesim.geliyo da diyemiyorum

Valla aynisi bende de var
Bana bişey soruluyo o atliyo
Telefon caliyo o atliyo
Benim bildiğim onun bilmedigi konularda ilgililere o bilgi vermeye calisiyo
Bi sus diyesim.geliyo da diyemiyorum
Evet benimde bu şekilde aynısını yaşıyorum ne yapıcam ki

İddialasmak konusu hoş degil ama "beni geçmeye çalışıyor" lafınızla kıskanma sezdim.

Olmayabilir fakat rahatsız oluyorsanız masaları ayırın artik.

Başarılı olmak istiyor olabilir.
Yok kıskanmadım zaten kıskansam işi ortak yapmam ama herşeye atlaması da hoşuma gitmiyor

annem hep derki her bildiğini herkese gösterme gün gelir sana nankör gelir. arana mesafe koy.masanı değiştir artık kimse için kendimi üzemem de sen zaten öğrendin vallahi benden iyisin de geç otur ne hali varsa görsün

Yok ben kimseden minnet beklemiyorum sadece çok iyi niyetliyim ilk önce kendim gibi sanıp samimi oluyorum sonra pişman oluyorum
Ben işi öğrenmesini istemesem zaten göstermezdim ama bu şekilde olacağını bilseydim göstermezdim
Müdürlerle çok samimi herkesle konuşuyor işçilerle muhabbet ediyor ben böyle şeyleri sevmiyorum
Masa başı çalışıyoruz masamız bir ve ister istemez konuşuluyor her işi birlikte yapmaktan sıkıldım bilmişlik taslamasından sıkıldım
Ben onu başka işyerinde çalışırken oradaki iş arkadaşından duymuştum kendini birşey sanıyor diye
İşe benden sonra girdiği halde benimle iddaalaşır hale geldi

Bayan,bir şey demeyim diyorum da ilk cümleyi okudum, devam etmeden söyleyeceğimi söyleyim. Sizden 1 yil 9 ay sonra işe başlayan bayana işi ogrettiginiz için sizi kutlarim,saygi duyuyorum çünkü zamanimizda böyle şeyler kalmadi.herkes "kibirli".
Size tavsiyem lütfen, alttan almaya çalışın. o suçlu olsa bile sizde suclusunuz.Siz ona stajyer muamelesi yapmak istiyorsunuz.Sizden 1 yil 9 ay sonra işe basladi diye,hiçbir soruya cevap vermeyecek mi ?
İşi size o ogretseydi,size böyle yapsaydı, ne hissederdiniz ? Stajyerlik yaparken böyle şeyleri basimdakilerde hesap edip bana muamele yapıyorlardı, bir şeye cevap verince zorlarina gidiyordu,halbuki bende işi onlardan ogrenmistim,niçin işi ogrettikleri gibi alttan almıyorlar, almiyorsunuz ?

Bilmediği şey hakkında iddialaşması olmamış tabii ama o da kendine zarar.
Onun dışında, sorulan soruya sizden önce atlayıp cevap veriyorsa girişken tip demek ki eline geçen fırsatı değerlendiriyor. Normal bir durum. İş ortamı sonuçta illaki rekabet olacaktır.

Back
X