İşyerine benden sonra başlayan iş arkadaşım

Bayan,bir şey demeyim diyorum da ilk cümleyi okudum, devam etmeden söyleyeceğimi söyleyim. Sizden 1 yil 9 ay sonra işe başlayan bayana işi ogrettiginiz için sizi kutlarim,saygi duyuyorum çünkü zamanimizda böyle şeyler kalmadi.herkes "kibirli".
Size tavsiyem lütfen, alttan almaya çalışın. o suçlu olsa bile sizde suclusunuz.Siz ona stajyer muamelesi yapmak istiyorsunuz.Sizden 1 yil 9 ay sonra işe basladi diye,hiçbir soruya cevap vermeyecek mi ?
İşi size o ogretseydi,size böyle yapsaydı, ne hissederdiniz ? Stajyerlik yaparken böyle şeyleri basimdakilerde hesap edip bana muamele yapıyorlardı, bir şeye cevap verince zorlarina gidiyordu,halbuki bende işi onlardan ogrenmistim,niçin işi ogrettikleri gibi alttan almıyorlar, almiyorsunuz ?
Anlatamıyorum herhalde ben yapılması gereken işleri zaten veriyorum ona sorulan sorulara da o cevap veriyor
Fakat bana sorulan sorulara cevap vermesi hoş mu?güzel birşey mi
Aynı servisten başka arkadaşım da onunla aynı anda girdi tecrübem var diye gelip bana anlamadığı birşeyi soruyor BANA atlıyor hemen sana sorsa sen cevap Verde ben konuşma özürlü müyüm de benim yerime konuşmaya çalışıyor siz olsanız böyle bir durumda hoşunuza mı giderdi
Onunla aynı anda başlayan arkadaşımızı sürekli bana kötülüyor işi bilmiyorda bilmemne de
Hep ben bilirim havalarında ben işi ağlayarak öğrendim müdür burnumdan getirdi ama o bütün müdürlerle goy goy muhabbet etti hiç bir şey çekmedi şimdi gelipte bana bilmişlik taşlamasına gıcık oluyorum ne yalan söyliyeyim

Bayan,bir şey demeyim diyorum da ilk cümleyi okudum, devam etmeden söyleyeceğimi söyleyim. Sizden 1 yil 9 ay sonra işe başlayan bayana işi ogrettiginiz için sizi kutlarim,saygi duyuyorum çünkü zamanimizda böyle şeyler kalmadi.herkes "kibirli".
Size tavsiyem lütfen, alttan almaya çalışın. o suçlu olsa bile sizde suclusunuz.Siz ona stajyer muamelesi yapmak istiyorsunuz.Sizden 1 yil 9 ay sonra işe basladi diye,hiçbir soruya cevap vermeyecek mi ?
İşi size o ogretseydi,size böyle yapsaydı, ne hissederdiniz ? Stajyerlik yaparken böyle şeyleri basimdakilerde hesap edip bana muamele yapıyorlardı, bir şeye cevap verince zorlarina gidiyordu,halbuki bende işi onlardan ogrenmistim,niçin işi ogrettikleri gibi alttan almıyorlar, almiyorsunuz ?
Şunuda söyleyeyim bende işi orda bir büyüğümden öğrendim hiç bir zaman bilmişlik taslamadım o ne derse oydu bana sorulursa cevap verdim iş verilince yaptım o kadar bu bayanın çok bilmiş olduğunu başkalarından da duydum önceki iş yerinde o san sonra giren özel hayatında da arkadaş olduğu birisine bana hanım diyeceksin diye havalara girmiş
Eğer şimdi mesafe mi ayarlayamazsam ileride sorun olucak ve ben bu bayanla tartışıcam gibi geliyor

Şunuda söyleyeyim bende işi orda bir büyüğümden öğrendim hiç bir zaman bilmişlik taslamadım o ne derse oydu bana sorulursa cevap verdim iş verilince yaptım o kadar bu bayanın çok bilmiş olduğunu başkalarından da duydum önceki iş yerinde o san sonra giren özel hayatında da arkadaş olduğu birisine bana hanım diyeceksin diye havalara girmiş
Eğer şimdi mesafe mi ayarlayamazsam ileride sorun olucak ve ben bu bayanla tartışıcam gibi geliyor

Öyleyse size 'bak bak şu söyle kötü, bak bu böyle kötü' dediginde ona 'insanlarin hakkinda böyle konusmandan rahatsiz oluyorum' diyebilirsin.
Kendindende rahatsiz oluyorsan,masalarimizi ayiralim öyle daha rahat çalışırız diyebilirsin. Eğer iş arkadaşınız gerçekten dediginiz gibi patronlarıyla samimi ise sizinde yapacaginiz tek şey gideceksin mesain 5te mi bitiyor 6da mi bitiyor işini yapacaksin evine geleceksin. Ne diyeyim git,onu ez,ona şunları şunları yap mi diyeyim.Dediginiz gibi birisiyse konuşmayın arkadaşım

Bu durum hep yaşanıyor diye düşünüyorum. Kendini gösterme çabasıyla insanlar özellikle patronların yanında bu tarz davranıyorlar, maksatları da bakın ben de biliyorum sadece bir kişi bilmiyor ben de öğrendim gibi bir hava yaratmak sanırım. Mesafenizi koyarak, mümkünse işlerinizi ayırarak çözebilirsiniz. Sözleşmeli değil kadroluysanız ve işinizi düzgün yapıyorsanız da sadece biraz can sıkmış olmaktan öteye geçmez bu davranışları.

İyide zaten kimse kimseye işi göstermiyor ben iyilik yaptım gösterdim ki kendiside söylüyor zaten benim ağzım yok gibi bana sorulan sorulara cevap vermesine katlanamıyorum normaldede bilmişlik taslıyor ve ben rahatsız oluyorum

Aynı masada oldugunuz için sana gelen ise alıyordur. Masaları nasıl birlestirdiysen bence öyle ayrı direk. Artık işi öğrendin bence ayrı masalarda calismaya başlayabilir artık diyebilirsin. Ben dip dibe calisamazdim. Masalar ayrılınca daha rahat edersin.

Kısasa kısas yöntemini deneyip sende onun yarışına dahil ol.Başka türlü sana olan hırsına dayanamayabilirsin, alttan almak bir yere kadar.

Aynı masada oldugunuz için sana gelen ise alıyordur. Masaları nasıl birlestirdiysen bence öyle ayrı direk. Artık işi öğrendin bence ayrı masalarda calismaya başlayabilir artık diyebilirsin. Ben dip dibe calisamazdim. Masalar ayrılınca daha rahat edersin.
Katılıyorum masalar bir olunca böyle olmaya başladı ayırsam masamı ayıp olmaz değil mi?her gün gördüğüm bir insana da küs olmak istemem mesafemi koruyamıyorum işte ne gelirse başıma samimi olmaktan geliyor

Katılıyorum masalar bir olunca böyle olmaya başladı ayırsam masamı ayıp olmaz değil mi?her gün gördüğüm bir insana da küs olmak istemem mesafemi koruyamıyorum işte ne gelirse başıma samimi olmaktan geliyor
Hayır ayıp olmaz. Güzelce söyle ayrı masaya geçmesini. Çekinme küsecek bir şey yok bunda. Küserse de kendi sorunu. Fazla taviz vermeyin . Bir laf vardır. İyi niyetinizi suistimal eden insana arada bir sert tarafınızı gösterin ki sizi saf kendini akıllı zannetmesin diye. Sizi rahatsız edecek şekilde davrandığı zaman uyarın.

yanınızda iken biri soru sorarsa gülerek iş arkadaşınızın lafını kesip
dur bakalım üstadın cevaplasın diyin:D

Çayda dem,iş yerinde kıdem.
Ben biraz gaddarım bu konuda ezer geçerim:63:

Hayır ayıp olmaz. Güzelce söyle ayrı masaya geçmesini. Çekinme küsecek bir şey yok bunda. Küserse de kendi sorunu. Fazla taviz vermeyin . Bir laf vardır. İyi niyetinizi suistimal eden insana arada bir sert tarafınızı gösterin ki sizi saf kendini akıllı zannetmesin diye. Sizi rahatsız edecek şekilde davrandığı zaman uyarın.
Katılıyorum sana
Bu şekilde yapayım masamı birleştirmek iyi olmadı telefonu bile ortaya koyduk hadi oda telefona baksın dedim ama biraz fazla tepeme binmeye başladı kızarsa kızar artık ne yapayım

hata yapmışsın en başta. tecrübe olmuş. aynı şeyi zamanında bende yapmıştım. yeni gelene yardımcı oldum sonra hanfendi kendini muhteşem ilan etti. bundan sonra yeni gelene herşeyinde yardımcı olma. ay bak aklıma olay geldi sinirlendim. bidaha yanıma kıdemsiz biri gelsin sert durup uzakta kalmak planım

Ben işimi çok zor öğrendim o yüzden onunda aynı sıkıntıyı çekmesini istemedim ama sanırım hata yaptım şimdi ne yapıcam bilmiyorum

E arkadaş demiş işte çekirgelik artık bitti, artık yuvadan iç diyerek espriyle masasını ayırın demiş. Başka bir arkadaş "bana sorulan sorulara sen cevap verme" de demiş. Kibarlaştırıp "Canım benim bana sorulan sorulara senin cevap verilip yorma kendini birtanem" diyebilirsiniz gülümseyerek. Her defasında kararlılıkla yaparsanız, 3 kere, 5 kere, 10 kereden sonra dayanamayıp yapmayı bırakır. Bundan sonra da bir şey öğretmezsiniz.

Başka bir sürü güzel öneri de gelmiş. Niye hala ne yapacağımı bilmiyorum diyorsunuz ki? Bu denilenler kafanıza yatmadı mı?

Ders 3457 : soru kime sorulursa o cevap veriyor..
Derdim kesinlikle..

Bu kadar iyi niyet ile uğraşan birine daha dikkatli davransin..

Kendini göstermek için ona işi öğreteni basamak olarak kullananları sevmiyorum..

Artık kendi kanatlarin ile uçma vakti geldi diyip masalari ayırın..

Çekinecek 1 durum göremiyorum masanı ordan kaldır kendi başıma çalışmak istiyorum sende artık kendin çalış nasılsa herşeyi öğrendin deyip masanı ordan kaldır

Çekinecek 1 durum göremiyorum masanı ordan kaldır kendi başıma çalışmak istiyorum sende artık kendin çalış nasılsa herşeyi öğrendin deyip masanı ordan kaldır
Çekiniceğim bir durum yokta masamı ayırıcam deyince bana ilk önce niye birleştirdin o Zaman derse ne diyeceğim onu bilmiyorum

E arkadaş demiş işte çekirgelik artık bitti, artık yuvadan iç diyerek espriyle masasını ayırın demiş. Başka bir arkadaş "bana sorulan sorulara sen cevap verme" de demiş. Kibarlaştırıp "Canım benim bana sorulan sorulara senin cevap verilip yorma kendini birtanem" diyebilirsiniz gülümseyerek. Her defasında kararlılıkla yaparsanız, 3 kere, 5 kere, 10 kereden sonra dayanamayıp yapmayı bırakır. Bundan sonra da bir şey öğretmezsiniz.

Başka bir sürü güzel öneri de gelmiş. Niye hala ne yapacağımı bilmiyorum diyorsunuz ki? Bu denilenler kafanıza yatmadı mı?
Yok yattı fakat ben konuşmayı bilemiyorum yani biriyle iyi oluyorum onun bir yanlışı olunca direkt mesafe koyuyorum yani şakayla karışık konuşamıyorum Nasıl cevap vereceğimi bilmiyorum sadece niye masayı ayırıyorsun deyince

Back
X