Yazsam sayfalar alır. Ama çözüme ulaşırmı bilmiyorum. Bende sizin gibiyim. Özellikle evlendik ten sonra o kadar saçma sapan insanlar la muhatap olup kalbim kırıldıki, dersimi aldım artık arkadaşlık için kılımı kıpırdatmıuırum. Bir yerde okumuştum, güzel bir dostluk da aynı aşk gibidir. Nerden nasıl geleceği belli olmaz. İşte bunun gibi bir şeydi. Sana tavsiyem sende umursama, kendini oualayacak şeyler yap kişisel gelişim kitapları var onları oku vs vs yani sürekli neden böyle neden kimse ile dostluk kuramıyorum deme bir süre sonra kısır döngü oluyor, o girdattan kurtulamıyorsun.
Olursa olur olmazsa olmaz, bir insana altın tepside kahveler sun, en güzel şekilde ağırlama ya çalış o frekenasınkz tutmazsa hepsi boş. Kısmet işi anlayacağın buda... Kendimfen biliyorum.. Bir kaç örnek vereyim...
İşten ayrıldım baktım evde tek sıkılıyorum hadi çevre yapayım dedim. Konu komşu hesabı kimle yaklaştıysam hepsi Bi süre sonra bana kendimi kötü hissettirecek şeyler yapmaya başladı. Kimi ters cevap verdi kimi, çok çok yoğunum ayaklarına yattı, kimi sürekli dedikodu yaptı... Liste uzar gider.. Anlayacapın doğru düzgün bir çevre oluşturması kendime.
Bir tanesi ni gözüm daha çok tuttu hadi onunla görüşeyim dedim, ben çağırdım geldi ben aradım cevap verdi baktım hep ben hep ben. Bende dur bakayım ni aramaayım bakalım ne olacak,, şuan sadece merhaba merhaba. Merhaba merhaba dan öncede öle bşely yaptıki hayatımın şokunu yaşadım.
Bende bir gün misafir vardı, çay muhabbeti yapıyorduk hanfendinin tabağında bendeydi bende ikramlıllardan onada vereyim dedim bir tabak yaptım gönderdim. Akşama bir mesaj attı. Eşim vardı yanımda tabağı almak zorunda kaldım, ama yediniz yediniz attığını banamı gönderiyorsunuz dedi. Çok şükür bende yapıyorum onlardan. Çok sinir oldum hepsini götürüp kuşlara attım dedi... Ben şok oldum ne artığı ne diyor dedim bu... Sabaha kadar uyumadım sinirden. Allaha havale ettim. Sonradan görüşmek konuşmak istedi ben kabul etmedim...
Bi başka örnek, 3 yaşında ki oğlum ile kışın kursa yazıldım çocuklar ı öğretmenler eğlendiriyor anneleri de istediği eğitimi alıyor. Haftada 3 gün öle bir etkinlik. 9 10 bayan olan Bi sınıfa düştüm. Merhaba mwrhba derken birbieimi tanımaya başladıl. Daha 2. Gün dedikoduya başladılar. O onun arkasından bu bunun. Ben gene şokk..

Kursu bıraktıracak kadar sıkıntı verdiler bana. Birde samimi olmaya çalıştılar aramalar davetler Bi gittim baktım olacak gibi değil bunlar böyle direk hepsi ile iletişimi kestim. Zaten korona çıktı kurs nura kalmadı şükür kurtuldum onlardan...

Bende bıraktım artık hiç umrumda değil öyle davranmaya çalışıyorum en azından. Böle olduğumdan beri başka bir kurstan arkadaşlar edindim uyumumjz tuttu i iş mdi arada sırada bir birimiz arar hal hayır sorarız. Koronoda.n önce hep toplanır görüşürdük. Ne dedikodu nede kapris vardı. İşte aradığım arkadaşlık.... Yetti bana o kadar olumsuz örneklerden sonra bu iyi geldi. Daha buraya yazmadığım bir sürü denetim yaşadım. Yani kendini bilmez insanlar la olacağına hiç olmasın yanlız kal daha iyi