• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iyi bir cevap ariyorum

leylakafasi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2018
239
231
53
Merhaba herkese,

5 senedir evliyim. Baslarda ikimiz de cocuk istemiyorduk. kv surekli soruyordu, ben de ertelemek adina 5 sene sonra anca demistim. son zamanlarda gerçekten istiyorum ama esim ciddi bir borcun altina girdi. cocuk diyince cok caresiz kaliyor. bayramda seyranda herkes soruyor kac yildir. ben de hep gülerek nasip kismet insallah diye gecistiriyorum.

onumuzde bir dugun var, yine herkes soracak. bana guzel bir cevap lazim. soran insanlar da kotu niyetli degil. esimin yaşlı basli teyzeleri halalari. bozmak terslemek istemiyorum. sanane gibi cevaplar veremem, vermem. onlari uzmeden bu konuyu kapatmak istiyorum. esim borclu vs gibi detaylara hiç girmek istemiyorum. genc olan kuzenlere filan “bilip bilmeden herkes yorum yapıyor, ne kadar yanlis” gibi laf carpmayi dusunuyorum ama daha buyuklere saygidan odun vermeden nasil cevap verebilirim?

Merhaba herkese,

5 senedir evliyim. Baslarda ikimiz de cocuk istemiyorduk. kv surekli soruyordu, ben de ertelemek adina 5 sene sonra anca demistim. son zamanlarda gerçekten istiyorum ama esim ciddi bir borcun altina girdi. cocuk diyince cok caresiz kaliyor. bayramda seyranda herkes soruyor kac yildir. ben de hep gülerek nasip kismet insallah diye gecistiriyorum.

onumuzde bir dugun var, yine herkes soracak. bana guzel bir cevap lazim. soran insanlar da kotu niyetli degil. esimin yaşlı basli teyzeleri halalari. bozmak terslemek istemiyorum. sanane gibi cevaplar veremem, vermem. onlari uzmeden bu konuyu kapatmak istiyorum. esim borclu vs gibi detaylara hiç girmek istemiyorum. genc olan kuzenlere filan “bilip bilmeden herkes yorum yapıyor, ne kadar yanlis” gibi laf carpmayi dusunuyorum ama daha buyuklere saygidan odun vermeden nasil cevap verebilirim?

Nasip kısmet teyzecim Allah hayırlısıyla zamanı gelince bize de nasip eder inşallah.

Merhaba herkese,

Nasip kısmet diyince uğraşıyosnz da olmuyor diye düşünüyo olablrler. Düşünmüyorum uzun bi süre dersenz bence daha iyi

Yani kim bana katilir bilemiycem ama ben ilk hamileligime kalmadan önce bi komsum ne zaman cocuk istiyosunuz diye sordu bende cok borcumuz var istemiyoruZ demistim bana dediği ne biliyo musn o cocugun gelmesiyle o borc bitecek cocuk kismeti ile gelir gevikmeyin fazla oylede de deme allah borcuna yardim eder odersiniz sonrada cocuk vermez, borc var ondan isteniyoruz demeyin demişti bana mantikli geldi ve gercekten bebegimiz oldu eski halimizden binlerce kez şükür cok cok daha iyiyiz borcumuzun cogu ödendi

Düşünmüyoruz de diğer şekilde soru yağmuruna tutacaklar canım seni.

Ben 6 yıl olmadığı halde hep kismet hayırlısı diyordum kafamı bozuyorlardı oyuzden düşünmüyoruz dersin biter.

Buarada rabbim gönlüne göre versin ne zaman istersen o zaman olsun InşAllah insanlara takılıp stres olma hiçbirşey için.

çok güzel cevaplar gelmiş çok teşekkür ederim gerçekten. insanlar o kadar kaba ki, kimse benim medikal durumumu bilmek zorunda değil. konnuyu kapatırsınız anlamaz ısrarla açarlar tekrardan, kimsede incelik yok gerçekten. :KK43:
bu insanlar yüzünden hamile olduğumda kimseye söylememeyi düşünüyorum zaten. sürekli damızlık muamelesi görüyorum bir de, aman sen yenisin daha ayaklarını sıcak tut modu... iyi niyetli insanlar gerçekten ama bıktım ya. kırmadan konyu kapatma isteğim bundan.
"ablacım bak bu tavsiyem kulağına küpe olsun, sebepsiz infertelite olur sonra, ilk çocuğu geciktirme bak" ok abla hemen eve gidiyoruz teyzecim diyesim geliyor ama nasip diyip susmakla yetiniyorum hanımefendi çizgimden ödün vermemek iiçin :)

Yani kim bana katilir bilemiycem ama ben ilk hamileligime kalmadan önce bi komsum ne zaman cocuk istiyosunuz diye sordu bende cok borcumuz var istemiyoruZ demistim bana dediği ne biliyo musn o cocugun gelmesiyle o borc bitecek cocuk kismeti ile gelir gevikmeyin fazla oylede de deme allah borcuna yardim eder odersiniz sonrada cocuk vermez, borc var ondan isteniyoruz demeyin demişti bana mantikli geldi ve gercekten bebegimiz oldu eski halimizden binlerce kez şükür cok cok daha iyiyiz borcumuzun cogu ödendi
ben de böyle düşünüyorum ama eşim önünü göremediği için istemiyor. ben de kendini kötü hissetmesin diye bir kaç ay daha erteledim.

Back
X