iyi bir cevap ariyorum

Cevap olarak nasip olur inşallah dersin.. borç için yapmıyorsanız bence kesinlikle nasipleriyle geliyorlar..bizde üç yıl yapmadık borç çoktu baktık borç bitmek bilmiyor.. çocuğu yaptık Allah öyle bir yardım ettikki borç kalmadı maaşa zam geldi ev aldık eşimin ailesi para gönderdi birden şaştık kaldık valla çok şükür Rabbime..

Cevap olarak nasip olur inşallah dersin.. borç için yapmıyorsanız bence kesinlikle nasipleriyle geliyorlar..bizde üç yıl yapmadık borç çoktu baktık borç bitmek bilmiyor.. çocuğu yaptık Allah öyle bir yardım ettikki borç kalmadı maaşa zam geldi ev aldık eşimin ailesi para gönderdi birden şaştık kaldık valla çok şükür Rabbime..
nasip kısmet gibi geçiştirme cevaplarla idare ettim bunca sene. ama ben artık konu açılmadan kapansın istiyorum. hatta kızım sana söylüyorum gelinim sen anla hesabı kayınvalidem de mesajı alsın bize sormasın istiyorum.
dövizle borç var, eşim iş değişikliğine gidecek, ekonominin hali belli derken istemiyor adamcağız. zorlamak istemiyorum ben de.

Sen o büyüklerin cok iyi niyetli sorduklarını söylemişsin ama nerden biliyorsun senin arkandan konuşmadıklarını yorum yapmadiklarini kendi aralarında? Sen ve esinin. Asıl bazı yaşlılar daha fena olabiliyor. Ben yerinde olsam ciddi tepkiler verir ve terslerdim. Ben bu konu yüzünden eşimin gırtlağına yapıştım. Asla taviz yok artik. Kayinvaliden e ne oluyor. Cok istiyorsa kendi yapsin cocuk. Ben bu konularda cok yaralı yım ondan yorumum biraz kötü olmus olabilir. Ama kimse kimsenin özel hayatina karisamaz.yatak odasina karisamaz.kimseyi de ilgilendirmez. Kimse bu sorularla kimseyi uzemez.
Benim babamin arkadasi 30 küsur senelik evli cocugu yok
Babama birgun baba o amcanin neden cocugu yok demistim küçüktüm
Babam da bana ne bileyim kızım sormadım sorulmaz ki demisti
Bir arkadasi icinde o adam evli mi dedim
Bilmiyorum kizim bir ara sevgilisi vardi onunla evlendi.mi yoksa dost hayatımı yasiyor ben hic sormadim. Sormam ki dedi
Simdi benim babam cok ileri görüşlü anlayışlı bana göre modern
Ama bu sorulari soranlar hicte iyi niyetli degil
Genelde.kayinvalide.sorar anne neden sormaz
Cunku annen seni uzmek istemez de ondan.

çok güzel cevaplar gelmiş çok teşekkür ederim gerçekten. insanlar o kadar kaba ki, kimse benim medikal durumumu bilmek zorunda değil. konnuyu kapatırsınız anlamaz ısrarla açarlar tekrardan, kimsede incelik yok gerçekten. :KK43:
bu insanlar yüzünden hamile olduğumda kimseye söylememeyi düşünüyorum zaten. sürekli damızlık muamelesi görüyorum bir de, aman sen yenisin daha ayaklarını sıcak tut modu... iyi niyetli insanlar gerçekten ama bıktım ya. kırmadan konyu kapatma isteğim bundan.
"ablacım bak bu tavsiyem kulağına küpe olsun, sebepsiz infertelite olur sonra, ilk çocuğu geciktirme bak" ok abla hemen eve gidiyoruz teyzecim diyesim geliyor ama nasip diyip susmakla yetiniyorum hanımefendi çizgimden ödün vermemek iiçin :)
Iste o hanimefendi cizgini birgün boz sonra da bana dua et. Oldu canim her türlü akılı verecekler ukalalik yapacaklar ama sen kendini üzeceksin onlari kirmayasin diye. Onlarin cocuklarinin torunlarının ya da gelinlerinin akıbeti belli mi ki acaba. Insanlar.o kadar kaba o kadar kötü ki evden disari cikmiyorum gören deli der. Kedim var.kopegim var.kocam var.o kadar. Iste bu yüzden.

Şuan düşünmüyoruz düşündüğümüz zaman belediye hoparlöründen ilan ettireceğiz muhakkak duyarsın teyzeciğim..

Ne münasebet taciz eder gibi her gördüğünde sormak. Bazen karşındakini kıracaksın yoksa kırılan üzülen hep sen olursun.

Ya aslında ne zaman çocuk yapacaksınız yada çocuk yok mu diye sormak ne kadar ayıp bişey. Millet bunu algilayamiyor. Kuzenim de 5 senedir evli bir kere sormadım ne zaman çocuk vs diye. Bana ne yani. Sorana da, kismet ne zamansa o zaman dersiniz. Biraz da ters şekilde cevap verin ki, en azından aynı kişi bir daha sormasın.

Iste o hanimefendi cizgini birgün boz sonra da bana dua et. Oldu canim her türlü akılı verecekler ukalalik yapacaklar ama sen kendini üzeceksin onlari kirmayasin diye. Onlarin cocuklarinin torunlarının ya da gelinlerinin akıbeti belli mi ki acaba. Insanlar.o kadar kaba o kadar kötü ki evden disari cikmiyorum gören deli der. Kedim var.kopegim var.kocam var.o kadar. Iste bu yüzden.

Şuan düşünmüyoruz düşündüğümüz zaman belediye hoparlöründen ilan ettireceğiz muhakkak duyarsın teyzeciğim..

Ne münasebet taciz eder gibi her gördüğünde sormak. Bazen karşındakini kıracaksın yoksa kırılan üzülen hep sen olursun.

Ya aslında ne zaman çocuk yapacaksınız yada çocuk yok mu diye sormak ne kadar ayıp bişey. Millet bunu algilayamiyor. Kuzenim de 5 senedir evli bir kere sormadım ne zaman çocuk vs diye. Bana ne yani. Sorana da, kismet ne zamansa o zaman dersiniz. Biraz da ters şekilde cevap verin ki, en azından aynı kişi bir daha sormasın.

aynen öyle arkadaşlar. işte o tatlı sert cevabı aradığım için konu açtım arkadaşlar. konu açılmamak üzere kapansın... ama çok terslemek istemiyorum çünkü hem saygım var büyüklere hem büyüklük bende kalsın hem de ters cevap verirsem dedikodu döner, mevzu uzar. herkes haddini bilsin otursun istiyorum.

Nasip kısmet teyzecim Allah hayırlısıyla zamanı gelince bize de nasip eder inşallah.
ben yıllardır böyle söylüyorum ki kızım beş buçuk yaşında ,sadece iki aydır korunmuyoruz bu arada,daha başka ne diyebilirsiniz ki,bi yerden sonra isteyen istediğini düşünür zaten.

Yani kim bana katilir bilemiycem ama ben ilk hamileligime kalmadan önce bi komsum ne zaman cocuk istiyosunuz diye sordu bende cok borcumuz var istemiyoruZ demistim bana dediği ne biliyo musn o cocugun gelmesiyle o borc bitecek cocuk kismeti ile gelir gevikmeyin fazla oylede de deme allah borcuna yardim eder odersiniz sonrada cocuk vermez, borc var ondan isteniyoruz demeyin demişti bana mantikli geldi ve gercekten bebegimiz oldu eski halimizden binlerce kez şükür cok cok daha iyiyiz borcumuzun cogu ödendi

Bizim niye olmuyo öyle ya
4 aydır henüz bereket gelmedi
Hani rızkıyla geliyolardı bebecikler

Olunca ilk sizi arayacağım söz,benden haber bekleyin deyin :anneadayı:

Yada kısırız biz deyin,hepten ümidi keser sormazlar oluncada sevinir teyzecikler.

Back
X