Iyi Bir Es ve Anne Degilim..:(((

maviboncuk87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2014
52
4
86
35
Aksaray
Merhaba hanimlar,

Sizlerle paylasmak istedigim bazi seyler var.

Kucuk yasimda yurtdisina geldim ve burda buyudum. 23 yasinda evlendim ve 1.5 yasinda bir oglum var.

2.5 yillik evliyim ama ev islerini bir raya koyamadim daha.

Benim asil sorunum...Evimi temiz tutamiyorum. Cok daginik birisiyim. Bir gun oluyor evim tertemiz ertesi gun bakmisim ki ev pislikten gecilmiyor. Ev isleri hep aksiyor. Utu yapmaktan nefret ediyorum. Camasirlari iki haftada bir yikiyorum. Bazi gunler esim isten geldiginde evde yemek olmuyor.

Ogluma istedigim gibi bakamiyorum. Surekli kiziyorum onu yapma sunu yapma diye.

Kendimi cok yorgun ve bitkin hissediyorum.

Lutfen bana bir seyler tavsiye edin.

Anladigim kadariyla calismiyorsunuz. Peki cevreniz komsulariniz var mi? Ne siklikta görüsüyorsunuz? Oglunuz tek cocuksa ona yaratici oyunlar hazirlamaya, onunla vakit gecirmeye üseniyor musunuz? Ev islerini sevmiyor da olsaniz üzerinizde bir miskinlik oldugu acik acik ortada.

Peki sizce neden?

Gününüzü nasil geciriyorsunuz mesela?

Mutsuz oldugunuz bir seyler var mi evliliginizde?
Ya da aklinizi sürekli kurcalayan sorunlar?

Evet ogluma baktigim icin evdeyim. Buna bakmak derseniz tabi. Evet onunla vakit gecirmeye useniyorum. Evet dogru miskinlik var kesin.

Nedenini Bende bilmiyorum.

Her evlilikte oldugu gibi bizimde sorunlarimiz oluyor zamanla.

Sürekli evde oturmaktan olabilir mi? Mesela oglunuzu alip disari ciksaniz? Arkadaslariniz var mi? Mesela cocuklu arkadaslarinizla parklara ciksaniz?

Kendinizi degistireceginize söz verseniz. Internetten cocugunuz icin degisik oyun örnekleri bulsaniz onunla vakit gecirseniz?

Diger isleri de düzene koysaniz sirayla yavas yavas yapsaniz?

Yemek yapmak konusunda da biraz farkli yemekler denemeye calissaniz belki heves gelir?

Bir de oglunuzun ve esinizin sizin bu degisiminizden mutlu olduklarini gördügünüzde daha da hevesleneceginize inaniyorum.

Ama eger sorununuz esinizle kavgalariniz vs. ise o zaman ise ordan durumu degistirmekle baslayabilirsiniz.

Bir de fiziksel olarak sürekli yorgun ve bitkinseniz altinda vitamin eksiklikleri olabilir, tiroid degerlerinizin yüksekligi etkiliyor olabilir. Doktora da görünmeyi ihmal etmeyin bence.

Evet ogluma baktigim icin evdeyim. Buna bakmak derseniz tabi. Evet onunla vakit gecirmeye useniyorum. Evet dogru miskinlik var kesin.

Nedenini Bende bilmiyorum.

Her evlilikte oldugu gibi bizimde sorunlarimiz oluyor zamanla.

valla canım bende aynı senin gibiyim ama benim sorunum belli ailem yanımda yokk yurt dışındalar gidip gelebileceğim kimsem yok
dışarı çıkamıyorum sürekli kızımla eve tıkılıp kalıyoruz kv de falanda hep dışlarlar bizi istemezler bende ikinci çocuğuma hamileyimm
onunda etkisi var ama seninde bi sorunun olmalı nedensiz yere böyle olmazsın kii
bi pskoloğa falan gitsen konuşsan derdini anlatsan rahatlasan çok iyi olur
,birde sosyal arkadaşların falan yokmu onlarla gidip gelsen gezmeye falan çıksan belki iyi gelirr

Olabilir. Yeni bir sehire tasindik ve burasi cok soguk. Oglum hastalanir diye cikartamiyorum. Cocukluk arkadaslarim baska sehirdeler.

Bugun versem yarin bakmisimki yine ayniyim. Internette Can ve Niloya diye cizgi filmlere bakiyor.

Benim sorunum mesela oturma odasini oylesine temizlemek icime sinmiyor. Temizledigim zaman dip bucak temizliyorum.

Yemek konusunu denicem.

valla şaşırdım aslında.:26:
siz herhalde depresyondasınız.
insanın sevdiği uğraşacağı bir iş olur.sizde neden yok.
mesela ben şu aralar ütü yapmayı keşf ettim. her dakika başı ütü yapmak istiyorum.babamın gömleklerini özellikle utülemeye bayılıyorum.bu benim için yeni bir uğraş oldu.eskiden elimi ütüye bile değdirmezdim.nefret ederdim hatta.sizde yapsanız belki seversiniz.çamaşırlarınızı sık sık yıkayın.kısacası kendinizi programlaşdırın.bugün mutlaka bu işleri yapıcam diye.
evinizi hergün normal şekilde temizleyin.sizi anlıyorum aslında.evde çocuğunuz var.onu gözden koymamak içinde böyle olabilirsiniz.
peki size bir sorum var.
bütün gün evdesiniz.mesela sabah kalktınız yemeğinizi yediniz biraz çocuğunuzla ilgilendiniz sonra ne yapıyorsunuz ki?
sonuçta önünüzde koskocaman zaman dilimi var.gününüzü nasıl geçiriyorsunuz?:44:

iyi bir es olayini bilemem ama iyi bir anne olma olayinda bir kac sey soylemek isterim. Oglunu aman ihmal etme. O daha kucucuk, korumasiz ve kendi kendine yetemiyecek durumda olan sana muhtac bir yavru. Ona yazik etme lutfen. !,5 yasindaki bir cocugun cizgi filmin basina oturtulmasina cok karsiyim. Daha beyni bile tam gelismemisken. Internetten oyunlar bul ve cocugunu o oyunlarla oynatmaya calis. Ona yapma buna etme der durursan bu kadar kucuk cocuga ilerde sana asi bir evlat olur ve buraya gene gelir konu acarsin oglum boyle nede diye.

Ev isleri super olucak diye bir kaide yok. Derdin miskinlik gercektende, ve bunu kendini zorlamadan da cozemezsin. Senin yerinde olsam hergun kendime bir yapilacalar listesi hazirlardim. Sadece onlari yapardim vevaktim kalirsa baska seyleri de yapardim. Boyle yaptigin zaman birseyi basarma duygusuyla hayatindan tatmin olucagini dusunuyorum.

Kalktigimda Tamam diyorum Bugun sunu yapicam, sunu edicem, diye plan yapiyorum. Sonra oglumla vakit geciriyorum.

Sonra birlikte uyuyoruz.

Sonra tekrar kalkip cizgi film izle, tv izle, filan bakmisimki saat 4 olmus esimin isten gelme vakti.

Kalktigimda Tamam diyorum Bugun sunu yapicam, sunu edicem, diye plan yapiyorum. Sonra oglumla vakit geciriyorum.

Sonra birlikte uyuyoruz.

Sonra tekrar kalkip cizgi film izle, tv izle, filan bakmisimki saat 4 olmus esimin isten gelme vakti.

cizgi film olayini kaldir bence. yazik bu kadar kucuk bir cocugun televizyonun basina oturtulmasi.

imkanınız varsa bence ayda bır kadın alın

maddi ımkan bıraz varsa kadın sart haftalık utu camasır vs halleden en kotu on bes gunde bır gelen en azından cocuga zaman harca

valla bızım evde ben her gun temızlık yapıyormm ama dıyer gun toz bulasık senı cok ıyı anlıyorm o yuzden

canim sen bir ton sorumlulugun arasinda bogulmussun. Bak al bir kagit yaz uzerine madde madde. Kesin olarak ne yapmam lazim diye. Onlari yaparak basla. gerisi gelir merak etme sen.

Oncelikle tsk ederim tavsiyeleriniz icin.

Ogluma sakin davrandigim gunler sozumu dinliyor. Bunun bende farkindayim. Ama bazi gunler birden patliyorum. Sonradan aglayip pisman oluyorum.

valla arkadasım senın sorunun bence bır rutin oluşturamamak.mesela annelerımız sabah kalkınca kahvaltı faslından sonra evı toplar,supurur lavaboları yıkar ve yemek yapardı.bu hergun boyleydı.tabı bız calısıyoruz falan bu ıs her gun olmasada ıkı gunde bır yap mesela.ya ıkı hafta çamasır yıkamadan nasıl duruyorsunuz sepettekıler ınsanı rahatsız eder bır kere.sız kendı ev rutınınızı olusturun.mesela yarın kahvaltıdan sonra once yatak odanızdan baslayın yatagınızı ortadakı dagınıklıgı falan toplayın supurun paspas yapın toz alıp cıkın,tek tek odaları yapın.sonra tuvalet ve lavaboları yapın arada oglunuza bez verın berarber yapın hem cocuk sıkılmaz hem sızı engellemez tabı yası uygunsa.en son da yemek yapın.bır kere cocugunuz kucuk ona bayat yemek yedırmemeye calısın.en azından corbasını taze yapın.bu ıslerı ıkı gunde bır yapın ama toplama ısını hergun yapın.ıslerı rutıne koyar ve alısırsanız bır sure sonra otomatıge baglanmıs gıbı oluyorsunuz.bıraz gayretle olmayack bısey degıl.ve cocugunuza cok tv ızletmeyın lutfen.2 yasından sonra otıstık davranıslar sergıleyen cocuklar var tv ve bılgısayar yuzunden.

Oncelikle tsk ederim tavsiyeleriniz icin.

Ogluma sakin davrandigim gunler sozumu dinliyor. Bunun bende farkindayim. Ama bazi gunler birden patliyorum. Sonradan aglayip pisman oluyorum.

cevremde senin gibi bir cok kisi var. Neden bahsettigini cok iyi biliyorum. Gencsin daha ve tikilip kalmissin eve kucucuk bir cocukla. Muhtemelen cevrende de cok kimse yok. durum kotu ama yapicak birsey yok. Simdi aglayip sizlamicaksin ise koyulacaksin. Yoksa olan cocuguna olur. Oyle arkadaslarin cocuklarini gozlemliyorum ve sorunlu cocuklar. Ama malesef anneleri farkinda deyil cocuklarina ne kadar zarar vermis olduklarinin. Sen bunu yapma.

Sonucta dogurmussun o cocugu, onu en iyi sekilde yetistirmelisin. Bak internetin var elinin altinda. Bu hayati kendine is gibi gor oncelikle. Hayatini programla ve lutfen liste yap. Bu listedekileri yapmakla yetin once kendine cok yuklenmeden. Ve her sey tikir tikir yoluna giricektir merak etme. Cocuga karsi tutarli olman lazim. Zavalliya bagirip cagirma lutfen. daha anlamaz o bagirmadan.

Son düzenleme:

valla ben kendi adima soyliyim. Bir ara acayip mesgulken evde ancak giyicek camasirim kalmamissa camasir yikiyordum. Evimi bazen iki uc hafta temizlemedigim de oluyordu. Sonucta otel gibi kullaninca turkiyede ki gibi toz da olmayinca bu baya goturuyordu. Insan bunalip tikilip kalinca oldugu yere gozu gormez kiri pasi, gorse de daha kotu olur hic yapamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…