Iyi Bir Es ve Anne Degilim..:(((

Evet haklisiniz. Bir rutinim yok. Tsk ederim tavsiyeleriniz icin uygulucam.

Imkanimiz var ama Amerikalilarin temizligi icime sinmiyor. Oylesine yapip geciyorlar.
Yani böyle düşünen bi bayanın evi tertemiz olmalı bence.başkasının yaptığı temizlik içinize sinmiyorsa eğer sizin titiz olmanız gerekir diye düşünüyorum, kapalı alanlar yok mu orada. Alın çocuğunuzu gezin tozun yiyin için kafanız dağılır. Kalk tv izle yat geri kalk tv izle tekrar yat. Acilen değiştirmeniz lazım bu düzeni

Zaten dedigim gibi..ben temizlik yaptigim zaman oylesine toplayim diye yapmiyorum. Yapinca tam olsun deyip dip bucak temizliyorum ve cok yoruluyorum. Sonrada hic birsey yapmak gelmiyor icimden.

Kapali alan var ama esim arabamizla ise gidiyor. Yuruyerek filan gidilecek bir yer yok. Hersey arabaya bakiyor.

Toz al, süpür ve sil. 2 saatini almaz. Dip köşe temizliğini de ayda bir yap ya da her gün biyeri temizle artık sen ayarla orasını. Her gün dip köşe olmaz. Kendini bu kadar paralamaya gerek yok. Sen temizlikten ziyade çocuğunla ilgilen oyunlar oyna onunla hem canın sıkılmaz. Hava soğuk olsa bile sıkı giydir çıkar dışarıya, iki sokak öteye gidip gelseniz bile yeter. Çocukları eve hapsediyorsunuz sonra okula başlayınca hastalanmaktan okula gidemiyorlar.
Çocuğum olsa da oynasam onunla.

Aha amerikadasin demek, bende oyleyim. Burda insan evde dyrdukca depresyonagiriyo, konuscak bi allahin kulu bile yok. Disari cikmak saka gibi imkansiz, -15 dereceden bahsediyorum, ole bildiginiz bi soguk degil. Bende tv acik ve kucuk kizim var ama sadece sabah sevdigi cizgi filmleri izliyoruz onun disinda muzik kanali acik, sadece ses var.
Abarti temizlik yapmiyorum ama toplu olur evim, ve mutlaka yemegimi de yaparim, iki uc cesit.
Is olsun diye diyete basladim, bi taraftan da kizimla berber leslie yuruyusu yapiyoruz.
Ama cok mutsuzum ben de, bikkinlik geliyo disari cikamayinca.
Birde bence cocuklarin hasta olmasi hasta cocukalrin hasta olduklari halde okula gonderilmesi, burda oglum uc kez hastalandi, trde olsa min bes kere hastaydi, toparlanamiyodu orda. Okullar hastalik yuvasi gibi, ki orda da ozel okula gidiyordu, burasi devlet okulu.

verilen tavsiyeleri uygula ve sunlari gecir arasira aklindan: ya kücük ve benim ilgime muhtac iki cocugum olsaydi ? :))) esim saat 4 de degilde 6 7 den erken gelmeseydi ?? büyük cadiya tuvalet aliskanligi kazandirmaya calistigim sirada kücügünde hem disi cikiyor hemde memeden kesiyor olsaydim ? günde nerdeyse 4 5 kez ögün hazirliyor olsaydim?? evim dagildiginda kücük capli sinir krizi geciriyor olsaydim ve bunu cocuklar hic sallamiyor olsaydi?? ay kendime acidim birden yaaa sen yinede yat kalk haline sükret ya allah bismillah deyip ise girisebilme imkanin var istersen. benim kücük cadi bacagima yapisiyor kucagima almayinca istedigim gibi is yapmayi özledim birak üsengecligi :)

Bana depresyondasiniz gibi geldi.
Yani hicbir şeyden zevk almamanizdan ancak bu çıkarılabilir bence.
Esinizle araniz nasıl? Sanirim evlenmek ve çocuk icin biraz acele ettiniz. Simdi de omuzlariniza agir geliyor bunlar .

Ev işleri ile başı dertte olanlar
Topigini bi okuyun ve uygun gorurseniz katilin derim, iyi motive oluyoruz

Vallahi bende ev işlerini yapmayı sevmiyorum hatta bıktım ,çoğu zaman diyorum bu ne be ömrüm hergün böyle mi geçecek,yok ütü,yok temizlik,yok bulaşık yok çocuklar,ders çalıştır gına geliyor bana da.Aslında hayat müşterek eccikde eşin el atsa işleri paylaşsanız belki daha mutlu olursun.Benim eşimde asla yardım etmez. Dün hastaydım ve mutfağı toplamamış ev şu an göçüyor bende açtım bilgisayarı ayağımda bebeği sallayıp internete bakıyorum.Hakikaten bayan olmak zor ya ,biraz iş yapmazsan evi bıraksan adın depresyonda oluyor,bilmem psikoloğa git diyorlar.Herkes ev işini sevmek zorunda değil. Bunları yapmadığında iyi anne değilim diye kendini bence suçlama.Kadına bu kadar işi yükleyen toplumda ataerkil aile yapısı ,erkeklerin iş yapmaması.Çokta kafana takma yapabildiğin kadar.Ben çok işi seven bayanlarıda anlamıyorum ne ya biz eşşek miyiz.Ev temizliği yerine oğlumla çıkıp gezsem dışarda bir kahve içsem.Yok anam bacım evde elimde süpürge saçlarım dağınık iş iş iş.

Valla ben de pek iş yapmam, eşime yaptırırım dışarı çıkacakken ben hazırlanırım o bulaşık yıkar yemek yapmayı yeni yeni öğreniyorum yine de kendimi iyi eş hissediyorum :))) bu kadar takma boşver çocuklu kadınsın.

Hem biyerde şunu okumuştum erkekler yazmış çok doğru, temiz bi evden çok temiz ve güler yüzlü bi kadın isteriz.. Kendini paralama eşinle aranı iyi tut yeter

kendiniz degilde cocogunuz uyumalı bence :)) uyuma ısını sız geceye bırakın sonra tabıkıde sıze zaman kalmaz. eger cocugunuz uyurken temızlık yaparsanız supurme,toz yer silme 1 saate bıter .. cocuk uyandgındada yemegını ydırır ılgılenırsınız

ALINTI:

Kalktigimda Tamam diyorum Bugun sunu yapicam, sunu edicem, diye plan yapiyorum. Sonra oglumla vakit geciriyorum.

Sonra birlikte uyuyoruz.

Sonra tekrar kalkip cizgi film izle, tv izle, filan bakmisimki saat 4 olmus esimin isten gelme vakti.

Son düzenleme:
Valla ben su an isten geldim ve ev top patlamis gibi :)) ya Allah deyip dalicam birazdan. Calisiyor olunca inan daha zor ama sen evdesin cok bisi tutmaz sana bu isler. Rutin belirle ve oturt en kisa surede. Cocuga da zaman kalir sana da hem kafan da rahat olur. Hadi kolay gelsin :)

konu sahibi arkadaşım kendini hiç üzme eşini çocuğunu da üzme
çocuklu evlerin çoğu istekleri gibi temiz ve düzenli tutamıyorki
Allah canınızı sağ etsin
rabbim sağlık sıhhat versin herşeyin üstesinden gelirsin
sen bunalış sıkılmışsın
eşinle yada çocuğunla bir yerlere git
üzme kendini
çık biraz hava darlanma nolur

Canm sakin ol senin oğluş da benimki kadarmıs
Sabah 7 de kalkar iş günleri bakıcıya bırakırım 7,30 gibi akşam gelirim sobayı yakar etrafı toparlar 5 gibi çocuğu alırım kadın süper bakıyor yedirir içirir altını alır
Çocuk gelince onunla hasret giderir oynarım bi yarım saat sonra kendi oyuncaklarına dalar ben de mutfağa yemek yapmaya od a arada yanıma gelir konuşurum o nerde bu nerde diye elim işteyse
O da gider nerde dediklerimi aramaya getirir gösterir aferin sana şimdi git şunu getir derim falan açmaya çalışsa güvenlik kilitli dolaplar
o sıra yemek olur
Baba gelir kudururlar hep beraber yemek sonra tekrar oynama ve yatırma 8,30 gibi bulaşıklar yerleşir gündüz çocuk uyurken çalıştırılmış makinedeki çamaşırlar asılır bunlarda eşimle yaparız sonra bi film izle yat dikkat ettiysen hiç tv açmadık

Tatil günleri daha iyi oluyo çocuk uyanıkken süpürge uyutunca gündüz uykusuna silme hatta süpürme işini o da çok seviyo:) herşeyi onunla oyunlaştırırsan kolay olur bir de puzzle parçaları gibi işleri bi yerlere yerleştirmen lazım gün içinde hepsini bi günde yapamazsın

Waaaooooowww formul ne kardes bizede anlatsan ya
Kutlarim seni
En son paragrafinda cok mantikliymis dogrusu

Evlilik cizelgende kütüğüm yaziyor, bulasik yikiyorsa bence haketmiyor kelimeyi

Esinede bravo gercekten o derece paylasimciysa cok sanslisiniz mutlulugunuz daim olsun

Hicbir seyi mukemmel yapmak zorunda degilsin...
Simdiki kadinlarda, ben de dahil, mukemmel olsun her sey mantigi var...
Mukemmel es olmak, mukemmel anne olmak, mukemmel temiz bir eve sahip olmak, mukemmel yemekler yapmak, mukemmel evlat olmak, mukemmel gelin olmak, hatta bazilarimiz mukemmel kariyere sahip olmak, mukemmel fit olmak, uzaar gider...
Ben cok cektim bundan, anliyorum biraz yapi meselesi ama kendinizi telkin edin...
Her seferinde dipli koseli temizlik yerine, soyle arada toparlayivermeyi ogrenin...
Cok agir,zaman alan yemekler yerine, temizlik yaptiginiz gun pratik yemekler yapiverin...
Ne guzel cocugunuzla gecirecek bir dolu zaman var, tadini cikarin...
Esinize de guler yuzlu olun yeter...
Paralamayin kendinizi, olmuyor beceremiyorum ben de demeyin, herkes nasil beceriyorsa siz de pek ala becerebilirsiniz...

Formülü bilmiyorum ki bazen söylenirim genelde bu işe yaramaz rica ettiğim zaman yapıveriyo sen şunu yap ben de bunu yapayım diyorum ya da seçenek sunuyorum şu şu yapışacak sen hangisini yapmak istersin diye psikolojik olarak yapmam demiyo da seçiyo birini :) ev siliyoruz geçen sen çok yavaşsın ver dedi aldı eline viledayı bi ucundan girdi evin ötekinden çıktı.

Kütüğüm diye niye diyorum çünkü soyadımız kütük kendisinin kütüklüğünü görmedim allah için hatta bi kütük varsa ben daha yakınım o sıfata.

Ayyyy cok alemsiniz.
Secenekde iyimis ama benimkine sunsam d hicbirisi der sonra ben kiyameti koparinca usene usene kalkar.
Allah var cok yardim ettigi olduda, ole duzenli olarak her zaman yapmaz. Cocuklar olmadan once daha cok yapardi, simdi nasilsa dagiliyo diye useniyo heralde

bende yurtdisina gelin geldim hic arkadasim yok malesef 4senedir burdayim dilde cok az durumda 2tane bebegim var biri 2bucuk yasinda biri 1yasinda evin Temiz olma ihtimali olmuyor malesef gunde bazen 3kere Elektrik supurgesini aciyorum ev isleri kesinlikle aksiyor ama yemek yapmayi cok seviyorum ben farkli seyler deniyorum buda benim icin cok guzel oluyor
utuyu bende sevmiyorum kiz kende sevmezdim hep kardesime yaptirirdim
ama camasirlari nasil yetistiriyorsunuz anlamadim 1bucuk yasindaki cocuk gunde bikac kere ust degistiriyodur benim kizim 2bucuk yasinda her yemegi kendiyer her yemekdede bi kiyafet gider
dediginiz gibi kendini yorgun hissetmek bendede var ama benim nedeninin demir eksikliginden oldugu anlasildi sizde bi doktora gorunun isterseniz
yaklasik 1ay hic durmadan devam eden goz seyirmem vardi ve Doktor sitresten oldugunu soylemisti esine bak 2 cocuk var kayinvalideye bak ailen turkiyede onlari ozle merak et cok normal bu halin dedi cik gez dolas kafani dagat dedi
simdi bende doktorun dedigini yapiyorum kendimi yorgun hissedince aliyorum cocuklarimi yuruyuse cikiyorum buralar hep cam havasi ic aciyor Temiz hava cok iyi geliyor sanada tevsiye ederim kendini iyi hissedersin
bide benim cocuk doktorum karda bile cikart cocuklari kinderwagenle gezdir diyor gercekten cok soguk havalarda bile biz disari cikiyoruz Allaha sukur hasta felanda olmuyolar burdaki havaya alisiyor cocuklar

Aynı problemleri bende yaşıyorum. 2.5 aylık bebeğim var, tüm gün sadace bebeğimle ilgileniyorum. Bebeğimin gece uykular iyidir, gündüzleri kısa kısa uyur. Onla birlikte uyuyup onla uyanıyorum. Zaten uyanıkken bir iş yapmam mümkün değil. Evim sürekli dağınık ve pis. Muftak tezgahım hep dolu. Çamaşır her hafta atarım, asarım ama geri toplamam. Eşim askıdan alıp ütüsüz giyer. Yemekte yapmam, eşim eve gelince bişeyler yapar, yada kahvaltı, yada dışardan. Saçım başım birbirine girmiş, üstüm başım çirkin. Kendimi tamamen salmış durumdayım. Ben kendimi bildim bileli çalıştım, hep aktif bi hayatım vardı. İlk defa böyle eve kapandım, bu kadar sorumluluk sırtıma bindi. Bu halimden çok rahatsızım, her gün uyandğımda şunları şunları yapacağım diyorum, o gün yine tüm günüm bebeğimle uyuyarak geçiyor. Dışarda bebeğimle gezdiğim gün çok daha mutlu, enerjik hissediyorum kendimi. Gündüz görüşeceğim kimse yok. Arkadaşlarım hep çalışıyor, annem yakınımda. O gelip gidiyor arada. İşlerimi bi ara yapıyordu, artık yapmıyor. Zaten biraz iş yapsın burnumdan getiriyor. Dağınıklığımıza pisliğimize tahammül edemiyor, sürekli söyleniyor kavga çıkarıyor. Yaparsa birlikte iş yapıyorduk, çok bunaltıyor. O gün geçmek bilmiyor bana. Şimdi şunu yap, şimdi bunu yap. Öyleki bebeğimi emzircem diyorum, önce şu işi bitir sonra emzirirsin diyor. Artık ondanda yardım istemiyorum. Ama çocuğum pis bir evde yaşıyor diyede içim içimi yiyor. Sütümde azaldı mama takviyesine başladık o da ayrı depresyon oldu bende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…