• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Iyi bir patron olmak?

Yenibirhayataaa

Büyümek, tam anlamıyla bu.
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2016
1.132
563
123
Merhabalar hanımlar

Eczacılık 5.sınıf öğrencisiyim. Nasipse birkaç aya mezun olacağım. Mezun olduktan sonra eczanemi açmayı düşünüyorum.

Mesleki bilgi anlamında kendimi geliştirmenin yanında, bir yandan da ticari bir iş yapacağım için başka açılardan da kendimi geliştirmem gerekiyor. Insan ilişkileri ve bunun yanında çalişanim olacağı için insan yönetimi konusunda da kendimi geliştirmek istiyorum. Yaşım çok genç ve hassas bir yapım var. Duzenimi kurmadan önce araştırma yapmak istiyorum.

Aranızda muhakkak insan yöneten, insan iliskileri noktasinda basarili tecrübeli hanımlar vardır. Bana yararlı olabilecek bütün tavsiyelerinize açığım. Şimdiden teşekkür ediyorum.

ben bunun doğuştan geldiğine inanıyorum; liderliğin.

sadece arkadaş ortamında bile, atmosferi tatlı tatlı isteğine göre yönlendiren insanlar bunu extra çaba harcayarak yapmıyor.

öncelikle ses tonunuz, tanımadığınız bir insanla konuşur gibi çıkmalı sesiniz, karşı tarafa taviz aratmayacak kadar net.

bir de sizden başka kimsenin gülmediği şakalar yapıp dakikalarca anırırcasına gülmek gerekiyor

Size bir hocamın kitabını önereyim; Duygu Altuğ Örgütsel İletişim ve Beceriler.
Sadece iş hayatınızda değil, özel ve sosyal hayatınızda da işe yarayacak şeyleri bulabilirsiniz.

sadece arkadaş ortamında bile, atmosferi tatlı tatlı isteğine göre yönlendiren insanlar bunu extra çaba harcayarak yapmıyor.

öncelikle ses tonunuz, tanımadığınız bir insanla konuşur gibi çıkmalı sesiniz, karşı tarafa taviz aratmayacak kadar net.

bir de sizden başka kimsenin gülmediği şakalar yapıp dakikalarca anırırcasına gülmek gerekiyor
Son cümleyi anlayamadım. Benden başkasının gülmediği sakalara gülmek derken?

Nasil alabilirim bu eğitimi? Kursları mi var?

Bu eğitimi veren kurumlar var. Hatta ismekte bile açılmıştı bir dönem yanılmıyorsam, bir arkadaşım katılmıştı.
Ben okuldayken almıştım eğitimini 10 gün kadar sürmüştü. Zamanında çok işime yaradı. Şimdi ben de iş kurma aşamasındayım, bir üstünden geçmek için araştırıyorum tekrar.

Ben buna çok katılmıyorum. Sosyal iletişim başka bişeydir liderlik bambaşka bişey. Ha insanın içinde yoksa dünyanın eğitimi de yüklense olmuyor o ayrı.

Maalesef kibar olduğun zaman seni garson, satış görevlisi, otoparkci kısacası hiç kimse ciddiye almıyor. Kaba ve kompleksli gibi davranana kimse yanlış yapmıyor. Sonradan görmeler falan yönetimde çok basarili:sinirli:

Bu eğitimi veren kurumlar var. Hatta ismekte bile açılmıştı bir dönem yanılmıyorsam, bir arkadaşım katılmıştı.
Ben okuldayken almıştım eğitimini 10 gün kadar sürmüştü. Zamanında çok işime yaradı. Şimdi ben de iş kurma aşamasındayım, bir üstünden geçmek için araştırıyorum tekrar.
Sizin sektör neydi? Yaş ve tecrübe eksikliği gözümü korkutuyor biraz ama cesaret lazım sanırım.

Maalesef kibar olduğun zaman seni garson, satış görevlisi, otoparkci kısacası hiç kimse ciddiye almıyor. Kaba ve kompleksli gibi davranana kimse yanlış yapmıyor. Sonradan görmeler falan yönetimde çok basarili:sinirli:
Karşıdaki insan profiliyle alakalı sanırım bu. Mesela ben bir işletmeye gittiğimde kibar bir yöneticiye aşırı saygı duyuyorum. Bir de bizimki insan sagligiyla alakalı bir sektör neticede. Karşıdaki insanlar büyük oranda hasta kişiler olacak. Kompleksli davranmak ne derece doğru.

Karşıdaki insan profiliyle alakalı sanırım bu. Mesela ben bir işletmeye gittiğimde kibar bir yöneticiye aşırı saygı duyuyorum. Bir de bizimki insan sagligiyla alakalı bir sektör neticede. Karşıdaki insanlar büyük oranda hasta kişiler olacak. Kompleksli davranmak ne derece doğru.
Yanınızda calistiracaginiz elemanlardan bahsetmiyor musunuz?
Tabii ki öyle davranmayın ama bunu bekleyen insan sayısı oldukça fazla. Demek istediğim bu maalesef.
Ben ogretmenim, karşımdakiler calisanim değil, öğrencilerim. Onlar bile bazen kibarlıgi suistimal edebiliyorlar.
Bir de bakıcı ve yardımcım var ; kibarlıgim çeşitli insanlar tarafından suistimal edildi maalesef.

Yanınızda calistiracaginiz elemanlardan bahsetmiyor musunuz?
Tabii ki öyle davranmayın ama bunu bekleyen insan sayısı oldukça fazla. Demek istediğim bu maalesef.
Ben ogretmenim, karşımdakiler calisanim değil, öğrencilerim. Onlar bile bazen kibarlıgi suistimal edebiliyorlar.
Bir de bakıcı ve yardımcım var ; kibarlıgim çeşitli insanlar tarafından suistimal edildi maalesef.
Muhatap olacağım insan kitlesinden bahsediyordum burada. Yanımda çalışacak kişiler konusunda bir denge yakalamak gerekiyor sanırım. Dediğiniz gibi aşırı iyi niyet suiistimali getiriyor beraberinde. Bu her zaman böyle.

Back
X