Iyi degilim ?!ne yapacagimi bilemiyorum?!

Ben Terapi yapiyorum, esimle de gitmem lazim, söylüyorum Ama gitmiyor, yardim etmez Bize diyor, sucu sorumlulugu hep baskalarina atiyor kendiyle ilgili hicbir sorun görnüyor , iletisim kuramiyorum, Ama bir cocuk var Tek basima isin icinden cikamiyorum cünkü Tek sorunu Olan Ben degilim, onunda var , ve medeni bir iletisim kuramiyorum
Eşiniz haklı terapi yardım etmez çünkü o insanlar yardıma ihtiyacı olan iyileşmek düzelmek isteyen insanlara yardımcı olabiliyorlar. Ama siz zaten iyileşmeye gelişmeye aşırı kapalısınız. Bir arpa boyu yol gidilmiyor, evlendiğinizden beri nerdeyse aynı şeyleri senelerce açış açıp durmuşsunuz. Eşinizin de yanlışları çok fazla. Ama dediğim gibi siz kendinizi bu kadar kapattığınız sürece insanlarda terapistler de kimsenin faydası olamayacak. Umarım kızınız sağlıklı büyür.

Eşiniz haklı terapi yardım etmez çünkü o insanlar yardıma ihtiyacı olan iyileşmek düzelmek isteyen insanlara yardımcı olabiliyorlar. Ama siz zaten iyileşmeye gelişmeye aşırı kapalısınız. Bir arpa boyu yol gidilmiyor, evlendiğinizden beri nerdeyse aynı şeyleri senelerce açış açıp durmuşsunuz. Eşinizin de yanlışları çok fazla. Ama dediğim gibi siz kendinizi bu kadar kapattığınız sürece insanlarda terapistler de kimsenin faydası olamayacak. Umarım kızınız sağlıklı büyür.
Ben gerçekten anlayamıyorum, ben değişmek gelişmek istemesem burada bir fikir almak için neden çırpınıyımki.. ama gerçekten 1-2 kişi dışında gerçekten yardım etmek isteyen kimse yok.. hepsi yazıyor ama boş..çünkü evli çoğu kişinin hayatı böyle ..Sadece saklıyorlar dışarı güzel gösteriyorlar .. ben yazınca da rahatsız olup saldırıyorlar,
benim yaşadıklarımı tecrübe eden insan sayısı da az..
Yurtdışında tek başına okumak , çalışmak
Sorunlu bir ailede büyüyüp sorunlu evlilik yapmak
Saygısızlığa rağmen , sevdiğim bir kere inandığım için sadık kalmak
Ailesinden ayrı yaşamak ve bunu saflığı yüzünden kandırıldığı için yaşamak..

çözemiyorum...deli gibi memleketimi özlüyorum ama buraya alıştım 15 sene oldu..geri dönünce yapamıyorum .. doğum sonrası yaşadıklarım yurtdışında yalnızlığım psikolojim yerlerde , bu psikoloji ile daha da zorlanıyorum..

kızımın bu dili konuşmasından bile rahatsız oluyorum , kalbime söz geçiremiyorum ama maddi nedenler güvence için buradayım.. hayatta herşey para

kocamla yaşadıklarımı unutamıyorum ama kızım babasına düşkün , mutlu oluyor onun varlığımda , tek başıma yurtdışında daha da zorlanacağım..

doluya koysam olmuyor boşa koysam olmuyor.. dışarıdan bakmaya çalışıyorum olmuyor..
bunalıyorum .. destek olan az herkes eleştiriyor

Ben gerçekten anlayamıyorum, ben değişmek gelişmek istemesem burada bir fikir almak için neden çırpınıyımki.. ama gerçekten 1-2 kişi dışında gerçekten yardım etmek isteyen kimse yok.. hepsi yazıyor ama boş..çünkü evli çoğu kişinin hayatı böyle ..Sadece saklıyorlar dışarı güzel gösteriyorlar .. ben yazınca da rahatsız olup saldırıyorlar,

çözemiyorum...deli gibi memleketimi özlüyorum ama buraya alıştım 15 sene oldu..geri dönünce yapamıyorum .. doğum sonrası yaşadıklarım yurtdışında yalnızlığım psikolojim yerlerde , bu psikoloji ile daha da zorlanıyorum..

kızımın bu dili konuşmasından bile rahatsız oluyorum , kalbime söz geçiremiyorum ama maddi nedenler güvence için buradayım.. hayatta herşey para

kocamla yaşadıklarımı unutamıyorum ama kızım babasına düşkün , mutlu oluyor onun varlığımda , tek başıma yurtdışında daha da zorlanacağım..

doluya koysam olmuyor boşa koysam olmuyor.. dışarıdan bakmaya çalışıyorum olmuyor..

`Herkesin hayati boyle` savunmasi, kendi hayatini duzene koymaya cesareti olmayan insanlarin kendi kendini teselli etmesi amaciyla uydurduklari bir savunma bicimi. Herkesin hayati boyle degil uzgunum ki.

Ben de yurtdisina tek basima doktora yapmaya geldim hatta direkt ucus ile 10-11 saat yuruyor Turkiye`ye gitmek. Esim yabanci burada tanisip evlendim. Doktora surecim cok sorunlu basladi, o araya evlilik sigdirdim ama hic kendimi kurban psikolojisine sokmadim. Siz kendinizi oyle bir kurban psikolojisine sokuyorsunuz ki sanki yaptiginiz secimlerin sonuclarini yasamiyormus, sizin yerinize hayati baskasi yasiyormus gibi... En bastan beri sorunlu oldugunuz kisiyle evlenmek, istemediginiz halde o ulkede yasamaya devam etmek, zorla cocuk yapmak, hala evlilige cocuk bahanesi ile devam etmek hepsi sizin secimlerinizdi. Simdi de iyi ya da kotu sonuclarina katlaniyorsunuz. 10 sene sonra da su anki secimlerinizin sonuclarina katlaniyor olacaksiniz. Hayatinizdan sadece kendiniz sorumlusunuz, baska kimse degil.

`Herkesin hayati boyle` savunmasi, kendi hayatini duzene koymaya cesareti olmayan insanlarin kendi kendini teselli etmesi amaciyla uydurduklari bir savunma bicimi. Herkesin hayati boyle degil uzgunum ki.

Ben de yurtdisina tek basima doktora yapmaya geldim hatta direkt ucus ile 10-11 saat yuruyor Turkiye`ye gitmek. Esim yabanci burada tanisip evlendim. Doktora surecim cok sorunlu basladi, o araya evlilik sigdirdim ama hic kendimi kurban psikolojisine sokmadim. Siz kendinizi oyle bir kurban psikolojisine sokuyorsunuz ki sanki yaptiginiz secimlerin sonuclarini yasamiyormus, sizin yerinize hayati baskasi yasiyormus gibi... En bastan beri sorunlu oldugunuz kisiyle evlenmek, istemediginiz halde o ulkede yasamaya devam etmek, zorla cocuk yapmak, hala evlilige cocuk bahanesi ile devam etmek hepsi sizin secimlerinizdi. Simdi de iyi ya da kotu sonuclarina katlaniyorsunuz. 10 sene sonra da su anki secimlerinizin sonuclarina katlaniyor olacaksiniz. Hayatinizdan sadece kendiniz sorumlusunuz, baska kimse degil.
Haklısınız ama hayatın gerçekleri ile gönlümden geçenler birbirinden farklı.. eşim dürüst biri değil.. ben safım .. gerçekten ama gerçekten kandırıldım.. hala daha oyun oynuyor .. 2 hafta önce bizim anlaşmamız imkansız çocuk büyüsün boşanalım diyor .. 1 hafta sonra beni düşünüyormuş gibi benim huzursuzluğum yüzünden öyle demiş.. evlilik için emek verecekmiş vs.. bende bunlara inanmak istedim..ülkeme dönmek istiyorum ama söyleyin bir kız çocuğuyla , hayatımı zorlaştıran bir eski eşle .. işsiz nasıl döneceğim.. ??adım atamıyorum .. ne doğru bilmiyorum ne istiyorum bilmiyorum .. 10 yıl sonra nerede olacağım bilemiyorum

Herkesin evliliği böyle olsaydı bu kadar çok boşanma olmazdı. Herkes zaten herkesin evliliği böyle derdi. Kimse boşanmazdı. Herkes sizin gibi kısır bir döngü içinde sürüklenirdi. Ama insanlar boşanıyor. Kendi halamdan örnek vereyim sizin yaşadığınızın bir benzerini yaşadı. Evlenip yurtdışına gitti. Eşi ile aşırı problemli evliliği vardı. Kızı oldu. Eşi sokağa attı gibi bir durum oldu. Boşandı. Kendi hayatını kurdu orda. İkinci evliliğini yaptı çok şükür eşi de iyi biri çıktı. Ondan bir oğlu var. Mutlu mesut yaşıyor. Ben biliyorum tahmin de edebiliyorum boşanmak çok korkutucu geliyor. Kimse istemez. İnan’ın anlamıyor değilim. Ama sizin işiniz öyle kötü bir noktada ki ya ömür boyu hakaret kavga gidecek. Ya da mecbur boşanılacak. Hani şu saatten sonra ikimizde çok saygılı mis gibi yeni sayfa açtık deseniz biz sadece seviniriz. Ama yılların birikmişliği var üstünüzde. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Yurtdışına okumaya gitsem eş bulmak en son düsüneceğim şey olurdu. Hele ki Türk erkeği ! Ne cesaret bacım. İsiniz varmış ne duruyorsunuz bu adamla. Türkiye de ki ailelerin %60 ı sorunlu zaten. Siz de ister istemez biraz sevgi gösterisine kanıp evlenmissiniz. Yeniden seversiniz yeniden asik olursunuz belki bir kedi bir köpek sahiplenirsiniz. Hayatin sonu değil

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen bosanmak istemiyorsun. Esin seni sevsin, sana deger versin istiyorsun ama adam seni sev-mi-yor. Hep ayni tarz konular aciyorsun. Ne yapacak kk adamin seni sevmesini mi saglayacak? Artik kabul etsen de onune mi baksan?

Sürekli çocuğu bahane etmekten vazgeçin ya konularını 100'ü geçti.
Konu açmanın sınırı yok ama açıyorsanız bari verilen tavsiyelere uyun.
Bu yüzden kimse konunuza yazmak istemiyor.
Sürekli burada sızlanıp söylenip tavsiye alıp icraate geçmiyorsunuz.
Ha benim boşanmaya gücüm yok, evimide kocamıda bırakmak istemiyorum ama canım sıkkın beni 2 teselli edin ama boşanmicam deyin bizde ona göre yorum yapalım.
Yeter yani.
Boşanmaya gücüm yok.. kocamı sevmediğimden emin değilim onca yaşanana rağmen..onun yokluğunda çok üzülüyorum...hertürlü saygısızlığı terbiyesizliği yapıyor, sonra da çok iyi davranıyor kafam karışıyor

Gerçekten çözüm önerilerini kesinlikle önemsemeyip ısrarla konu açmanızdaki amaç ne? Gerçekten merak ediyorum. Geçici bir rahatlama mı yaşıyorsunuz yoksa? Yani uygulayabileceğiniz daha farklı ne yazabilir ki insanlar? Konularınızın içeriği neredeyse aynı, sayfalarca yorum var, yeni konu açana kadar gidip oradaki yorumları tekrar tekrar okuyun. Olmadı içlerinden seçip çıktı alıp duvar kağıdı yaptırın.

çünkü benden başka kimse yaşadıklarımı anlayamıyor, beni tanımıyor, çözüm benim içimde ama duygularımın esiri olmuşum , mantığımı dinlemeye çalışıyorum ama öyle duygusalımki.. yapamıyorum ... , birde geleneksel büyümüşüm, kadın hertürlü sıkıntıyı çeker diye ...

ya siz niye ısrarla terapi almıyorsunuz?
kendinizi düşünmüyorsunuz bu sizin tercihiniz ama bi kız çocuğu yetiştiriyorsunuz.
ve bi çocuğun başına gelebilecek en korkunç yetişkinliğini bile alt üst eden şey sıkıntılı ebeveynlerle büyümek.
Ben alıyorum eşim ısrarla istemiyor

ama sizin eşinizin yanında psikolojisi en sağlam kadın bile delirir aklını kaybeder.
hatırlıyorum eski konularınızdan size yaptıklarını. o sebeple siz zaten kendinize odaklanmalısınız.
bağımlısınız ona ve inanın o buna değmeyecek biri. tabi insan olayların içindeyken ve kötü psikolojideyken fark edemiyor nasıl bi bataklığın içinde olduğunu.
eğitimli güçlü bi kadınsınız. evladınız var hayata onunla tutunabilirsiniz.
en son sizi aramadığı gibi kendi çocuğunu da aramıyor merak etmiyordu sanırım. iyi de bi baba değil ki.
ben konularınızı gördükçe üzülüyorum sizin için ilk kez de yorum yapmak istedim.
lütfen kendi kendinize biraz yardım edin, düşün kalkın yalpalayın ama ne olursa olsun bi gün ayağa kalkacağınızı bilin.
Çok teşekkür ederim

Boşanmaya gücüm yok.. kocamı sevmediğimden emin değilim onca yaşanana rağmen..onun yokluğunda çok üzülüyorum...hertürlü saygısızlığı terbiyesizliği yapıyor, sonra da çok iyi davranıyor kafam karışıyor
O da sizin sorununuz. Ben bana hakaret eden, bana kötü davranan dengesiz bir adamla yapamaz, soğurdum. Kusura bakmayın ama keşke çocuk yapmasaymışsınız. Böylesine takıntılı ve saplantılı bir insan önce tedavi olup çocuk yapmalıydı.

Gerçekten kırılmanızı istemem ancak yüzlerce aynı konu açtınız. Sizin evliliğiniz başından beri iyi gitmiyor buna rağmen çocuk yaptınız. Çocuktan önce çok mu güzeldi evliliğiniz ? Yoo. Hamileyken çok mu güzeldi ? Yoo. Çocuk varken çok mu güzel ? Yoo. Maalesef size sizden başka kimse yardım istemez çünkü siz hayatınızı kendi elinizle sürekli zindan ediyorsunuz. Yarın kızınız kavgalarınızdan, babasının size sevgisizliğinden, sizin çok güçsüz olmanızdan umarım sağlıklı olarak büyüyebilir. Kusura bakmayın çok çok özür dileyerek söylüyorum ama bu kadar aciz olmanız hiç normal değil. Tamam insanız kimse yuvası dağılsın istemez ama sizin yuvanız zaten çoktan dağılmış. Siz şu an sadece kendinize ve eşinize hatta artık kızınıza hayatı zehir etme aşamasındasınız.
Yaptıkları sevgisizlik ama onu görenlerde beni sevdiğini söylüyor o yüzden r kafam karışık

Son düzenleme:
O da sizin sorununuz. Ben bana hakaret eden, bana kötü davranan dengesiz bir adamla yapamaz, soğurdum. Kusura bakmayın ama keşke çocuk yapmasaymışsınız. Böylesine takıntılı ve saplantılı bir insan önce tedavi olup çocuk yapmalıydı.
Ben çocuktan önce de terapi gördüm iyiye de gittim, çocuk meselesine gelince , doktorlar daha beklersem çocuğumun olmayacağını söylediler, eşimin de beni sevdiğini sanıyordum... bu onun karakteri herkese böyle beni seviyor diyordum..hamilelikte yalnız kalmak.. doğum sonrası Yaşadıklarım beni darmadağın etti, o kadar acımasızca davrandıki eşim ... boşanma ya da kalktım dava açtım ama psikolojik durumum gelgitleri davanın kapanmasına sebep oldu.. sonra yaşananlar daha beter ... eşim medeni davranmadı .. beni cezalandırmaya çalıştı... daha da hırpaladı.. sonrası buraya sürekli konu açmam , çünkü yurtdışında öyle yalnızımki.. aslında çok yalnızım ... o yüzden böyle

Anne olmak istedigimi söyledim tamam dedi
ama genede korunmaya devam etti,
sen kadinmisin erkeklik yapiyiyim , ayi gibisin yeme ekmek, o.cocugu , it , serefsiz
Ben dayanamayip sarilmaya calistimm özür dile dedim, beni itti , iterken gögsüme vurdu , canimi yakti , sonra umurunda olmadan Cekip gitti
ilk asik oldugum erkegi hic unutamiyorum
esim kavga sirasinda suratima tükürüp hakaret etti
Şu mesajları lütfen başkası yazmış gibi okuyun. Ve ona göre karar verin. Kızınızı bu karmaşaya büyütmeye yüreğiniz el veriyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben çocuktan önce de terapi gördüm iyiye de gittim, çocuk meselesine gelince , doktorlar daha beklersem çocuğumun olmayacağını söylediler, eşimin de beni sevdiğini sanıyordum... bu onun karakteri herkese böyle beni seviyor diyordum..hamilelikte yalnız kalmak.. doğum sonrası Yaşadıklarım beni darmadağın etti, o kadar acımasızca davrandıki eşim ... boşanma ya da kalktım dava açtım ama psikolojik durumum gelgitleri davanın kapanmasına sebep oldu.. sonra yaşananlar daha beter ... eşim medeni davranmadı .. beni cezalandırmaya çalıştı... daha da hırpaladı.. sonrası buraya sürekli konu açmam , çünkü yurtdışında öyle yalnızımki.. aslında çok yalnızım ... o yüzden böyle
Tamam da bu adamdan çocuk mu yapmalıydınız?
Bu adamdan.
Sizi döven, size hakaretler eden adamdan?
Basın gidin ülkenize, anne babanız kabul etmez mi sizi?
Neden bir hastaneye yatmayı, adam akıllı terapi almayı düşünmüyorsunuz? Çünkü ilerlemiyorsunuz. Ya kızınız ya kendiniz kaynaklı hiçbir şekilde ilerlemiyorsunuz.
İnsanlar bu yüzden kızıyor size.
Diliniz var, bulunduğunuz ülke çok güzel bir ülke. Sizin yerinizde olsam dönmem bile. Kendime bir hayat kurup kızımla beraber yaşamaya başlarım. Ama sizin buna gücünüz yok. Ve farkında mısınız, hayatınızla ilgili yaptığınız tek şey buraya yazmak. 7 yıldır sürekli aynı konular. İlerlemek, yeniden mutlu olmak, belki de aşık olmak.. Hepsi sizin elinizde. Neden bunların hepsini elinizin tersiyle itip o dengesiz adama katlanıyorsunuz? Bunun adı sevgi değil, bu sevgi değil!

Pardon ama sizin suratınıza tüküren, size şiddet uygulayan, sizden nefret ettiğini her türlü belli eden bir adamdan neden çocuk yaptınız?
Kendiniz etmiş kendiniz bulmuşsunuz. Ne diyelim yani?
Burda sürekli konu açıp yardım isteyip hiçbirşey yapmamak nasıl bir psikoloji anlamıyorum.
Ama ben eşinizi de dinlememiz lazım diyorum. Ve tek üzüldüğüm minik kızınız. Siz nasıl olursanız olun hiç üzülmüyorum ama o prenses gibi kıza yazık günah.

bunları yapıyor ben mesefade koyuyordum.. ama sonra çok iyi davranıyordu ve sevdiğim için inanmak istiyordum.. dışarıdanda insanlar beni sevdiğini söylüyor

bunları yapıyor ben mesefade koyuyordum.. ama sonra çok iyi davranıyordu ve sevdiğim için inanmak istiyordum.. dışarıdanda insanlar beni sevdiğini söylüyor
E demek ki iyi rol yapan bir eşiniz var.

Tamam da bu adamdan çocuk mu yapmalıydınız?
Bu adamdan.
Sizi döven, size hakaretler eden adamdan?
Basın gidin ülkenize, anne babanız kabul etmez mi sizi?
Neden bir hastaneye yatmayı, adam akıllı terapi almayı düşünmüyorsunuz? Çünkü ilerlemiyorsunuz. Ya kızınız ya kendiniz kaynaklı hiçbir şekilde ilerlemiyorsunuz.
İnsanlar bu yüzden kızıyor size.
Diliniz var, bulunduğunuz ülke çok güzel bir ülke. Sizin yerinizde olsam dönmem bile. Kendime bir hayat kurup kızımla beraber yaşamaya başlarım. Ama sizin buna gücünüz yok. Ve farkında mısınız, hayatınızla ilgili yaptığınız tek şey buraya yazmak. 7 yıldır sürekli aynı konular. İlerlemek, yeniden mutlu olmak, belki de aşık olmak.. Hepsi sizin elinizde. Neden bunların hepsini elinizin tersiyle itip o dengesiz adama katlanıyorsunuz? Bunun adı sevgi değil, bu sevgi değil!
Baba evi farklı değildi.. babamda annemi dövdü hakaret etti Ve sevdiğini söylüyor du çok aşık olduğunu vs... abimden dayak yiyerek büyüdüm ufacık şeylerden.. çok ezildim oradada. neyse onlar ayrı hikaye kızım için kendimi anlatmaya çalışıyorum .. normalleştirdim belkide kafamda.. abim babam beni seviyordu ya bu adamda seviyor zannediyordum erkekler böyle .. geleneksel bir ailemde var yuvayı dişi kuş yapar diyen kasımı hizmetçi gören .. Avrupa’da değiştim .. güçlendim belkide .. ve bunlar yanlış sevgi bu olamaz diyordum ama öğrenilmiş çaresizlik yaşıyordum.. herneyse şimdiki aklım olsa yapmam çocuk hiç çocuğum olmasada, pişmanım ama iş işten geçti

bu arada hem trde hem yurtdışında hastaneye yattım tedavide oldum.. hala da devam ediyorum .. ama beni tehdit eden bir adama daha fazla koz veremem .. bu adam aylarca kızını aramamış sormamış böyle biri..acımasız.. çocuk büyüyünce sahiplenir kızıma karşı kullanır vs..evet iyi değilim ama kızım için normal bir hayat yaşamaya ve güçlü görünmeye mecburum

Baba evi farklı değildi.. babamda annemi dövdü hakaret etti Ve sevdiğini söylüyor du çok aşık olduğunu vs... abimden dayak yiyerek büyüdüm ufacık şeylerden.. çok ezildim oradada. neyse onlar ayrı hikaye kızım için kendimi anlatmaya çalışıyorum .. normalleştirdim belkide kafamda.. abim babam beni seviyordu ya bu adamda seviyor zannediyordum erkekler böyle .. geleneksel bir ailemde var yuvayı dişi kuş yapar diyen kasımı hizmetçi gören .. Avrupa’da değiştim .. güçlendim belkide .. ve bunlar yanlış sevgi bu olamaz diyordum ama öğrenilmiş çaresizlik yaşıyordum.. herneyse şimdiki aklım olsa yapmam çocuk hiç çocuğum olmasada, pişmanım ama iş işten geçti
Artık adım atmaktan başka çareniz yok. Ne baba evi ne koca evi. Kendi ayaklarınızın üzerinde durmanızın vakti geldi.

Back
X