İyi değilim

Gokmavii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2015
141
65
98
31
Herkese merhaba

Bu başlığı açarken içimden acaba birkaç ay sonra iyileşmiş bir şekilde tebessümle konumu okuyacak mıyım diyorum..

Anksiyete, panik atak, okb hastasıyım.dönem dönem iyi oluyorum dönem dönem diplerde.ama hiç bu kadar ilerlememişti sanırım.takıntılarım beni çok yordu.yaklaşık bir sene önce başka bir takıntım yüzünden konu açmıştım buraya.ilaç ve terapi ile iyileştim atlatmıştım yani.şimdi ise bambaşka bir takıntı oluştu.yemekten içmekten kesildim uykusuzluk vs.aynı şeyler.tam atlattım yendim diyorum başka bir olay yaşıyorum.çok korkuyorum kendime zarar vermekten.aileme de yük olmak onları üzmek istemediğim için bu kez belli etmiyorum.ama çok yoruldum.lütfen takıntın her neyse geçecek diyin ben de yaşadım diyin.buna ihtiyacım var

İlaca devam ediyor musunuz? Tekrar bir doktora görünün, gerekirse terapiyle yeniden iyileşirsiniz tabi ki.. Merak etmeyin, tedavi olun.

Diğerini atlatmışsın inan bunu da atlatacaksın unutma hayatta hiçbir kötü durum süreklilik göstermez bu da bir süreç ve geçici bu dönemde kafanı dağıtacak bir aktivite edinsen faydası olur mesela spor,resim,yürüyüş.....

İlaca devam ediyor musunuz? Tekrar bir doktora görünün, gerekirse terapiyle yeniden iyileşirsiniz tabi ki.. Merak etmeyin, tedavi olun.

Hayır ilacı 2 ay önce doktor kontrolünde bırakmıştım iyiydim ama 2 hafta önce bir takıntı oluştu ve tekrar kötü günlere döndüm.inşallah dediğiniz gibi olur.teşekkür ederim

Size sadece siz yardımcı olabilirsiniz maalesef...

Inşallah dediğiniz gibi olur.o kadar umutsuzum ki aklıma sürekli kötü şeyler geliyor.yapı olarak da hep kötüyü düşünürüm.bir de işsizim sürekli evdeyim o da beni cok yordu.tesekkürler yorumunuz için

Dönem dönem yaşayan atlatan yada hâlâ boguşanlar çoktur.
sana tavsiyem meşguliyetlerini artır vakıflara git yardım kuruluşları ile çalış onlarla başka insanlara faydalı olmaya gayret et birlikte çabala çabaladıkça
Kendini dinleyecek gücün kalmasın.
Bir de inancına göre ibadetlerini artır

Canım benim merak etme
Geçecek
Benim de oldu evet
Çoğu zaman da oluyo
Geçer geçer
İnan boğulmaya yakın nefes alamıyorum
Acaip takımtılıyım ama bak espiri yap
Arkadaşlarınla saçmala falan
İyi gelir
Maalesef düşünecek zamanın yok
Hadi kalabalığa karış

Emdr yöntemi ile tedaviyi araştır eğer aklına yatarsa iyi bir uzman bulup tedavi olursun. Bende ilerleyen zamanlarda olmak istiyorum

Bende de anksiyete ve okb var. İş birazda insanın kendi kendini motive etmesinde, kendine iyi gelmesinde bitiyor. Aklındaki tüm olumsuzlukları çıkarmaya çalış, her ne olursa olsun hep pozitif düşünmeye, her şeye bardağın dolu tarafından bakmaya çalış. Ben çoğunlukla kendi kendime aştım dibe çöküşlerimi ve ataklarımı.

Teşekkürler yorumunuz için.senelerdir işsizim surekli kendimi dinliyorum malesef bunun da çok etkisi oldu hastalığımda.meşguliyetlerimi arttırmalıyım farkındayım ama inanım buna bile mecalim kalmadı.inançlıyım çok şükür maneviyata bu dönem de daha çok yöneliyor insan.inşallah kısa sürede atlatırım

Tabiki geçecek düşünün hangi durum kalıcı oldu ki hayatınızda madem şuan çalışmıyorsunuz bunu değerlendirip bir spor salonuna yazılabilirsiniz bize bu durumlarda gelen insanlar çok oldu o kadar değişim gösterdiler ki yaşayarak görmenizi tavsiye ediyorum yoga ve pilates öneriyorum

Ufacık şeyler bile benim de modumu çok çabuk düşürüyor.Belki diğer kişiler hiç farketmezler bile beni alaşağı eden şeyleri.Bu nedenle ben şunlara dikkat ediyorum
Mutlaka sevdiğim biriyle duygularımı paylaşıyorum.
Beni rahatsız eden kişilerle mümkün oldukça muhatap olmuyorum
Sevdiğim şeylere yöneliyorum
Bana iyi gelen kişilerle muhabbet ediyorum
Sosyal medyayı kapattım
Üzgünsem belli ediyorum saklamıyorum
Duygularımı isteklerimi ifade ediyorum
Komedi flimleri izliyorum

Bu rahatsızlıkların çözümü en çok sende bitiyor.

Geçiyorya bak sende atlatmışsın ,bende tedavi gördüm anne olunca geçti şu an yine ufak tefek şeyler var ama başka şeylerle uğraşmaya çalışıyorum

Ben de benzer şeyleri yaşıyorum. Her zaman kaygılı biriydim ama stres dolu bi dönemden geçtiğim için şiddetlendi. Bir ay önce ilaca başladım ben de.

Belki biliyorsundur youtubeda psikiyatrist ibrahim bilgen’in kanalı var. Anksiyete ve panik atakla ilgili videolarını izle bence sana da iyi gelecektir.

Bir işle meşgul olmadığın zaman daha çok olur. Sevdiğin şeyleri yapmaya çalış, evi sil süpür temizlik yapmak rahatlatır

Birçok insan hayatının belli dönemlerinde benzer şeyleri yaşıyor. Yalnız değilsin..

Esım. Yıllardır bununla alakadar cok zman ılac aldı ama ıkı yıldır ılac kullanmıyor benıde cok yordu kendısınıde ama suan cok ıyı kendıne yetebılıyor. Umarım sızdr ıyı olursunuz kafada bıtıyor hersey

Bende de var ilac ve terapi aliyorum daha rahatım.. siizn takintiniz ne peki. Ben de uykusuzluk yasiyorum melisa cayi iciyorum ara ara.. epey faydasi oluyor gevşetiyor.

ilaclarını düzenli kullanırsan atlatırsın bende senin gibiyim aynı ilaçlarımı uzun zamandır hiç atlatmıyorum şuan iyiyim cok şükür hastanede yatmanı öneririm oda cok fayda ediyor bana cok iyi geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…