Iyi degilim?

Rainyy bazı insanlar mutsuzluğu seçer. Sende onlardan birisin. Bunu değiştirebilirsin. Senin elinde tatlım.

o zaman evde olma calis ve psikologa git.
hem okumayıp hem çalışmayıp evde neden duruyorsun? ailenle de sorun yaşarsın sevgilin de olmaz tabi.
bence senin ilacın çalışmak. avmlerdeki mağazalara filan başvur.
Aslinda okul var onu bekliyorum

Aslinda okul var onu bekliyorum

böyle tek cümlelik açıklamalar yapmasan da yaşamını biraz anlatsan mesela daha faydalı yorumlar gelmez mi sence?
Mesela okulun ne bitecek, ne okuyorsun, ailenle mi yaşıyorsun, üniversiteyi farklı bir ilde mi okuyorsun? gibi gibi...
okulun universite mi bu arada gercekten ? yaş 23 demissin ama inanamadım nedense.

böyle tek cümlelik açıklamalar yapmasan da yaşamını biraz anlatsan mesela daha faydalı yorumlar gelmez mi sence?
Mesela okulun ne bitecek, ne okuyorsun, ailenle mi yaşıyorsun, üniversiteyi farklı bir ilde mi okuyorsun? gibi gibi...
okulun universite mi bu arada gercekten ? yaş 23 demissin ama inanamadım nedense.
Ailemle yaşıyorum ayni sehirde kazandim.. cok mu ergen gorunuyorum neye inanamadinuz

Istek sadece takinti gibi gelmiyor bana

sadece istekse eğer çok yoğun bir istek değil mi sence?
mesela üniversite okuyormuşsun, hiç iş bulabilecek miyim? mesleğimi doğru mu seçtim? ayaklarım üzerinde durabilecek miyim? diye konular açtığına sahit olmadım. bence bir psikologa bu isteğinden (!) bahsedersen, yoğunluğunu anlatırsan o sana yardımcı olur. mesela yaz döneminde çalışıp psikologa gidebilirdin. gerçekten faydalı olacağına inanıyorum.

sadece istekse eğer çok yoğun bir istek değil mi sence?
mesela üniversite okuyormuşsun, hiç iş bulabilecek miyim? mesleğimi doğru mu seçtim? ayaklarım üzerinde durabilecek miyim? diye konular açtığına sahit olmadım. bence bir psikologa bu isteğinden (!) bahsedersen, yoğunluğunu anlatırsan o sana yardımcı olur. mesela yaz döneminde çalışıp psikologa gidebilirdin. gerçekten faydalı olacağına inanıyorum.
Okul bitince gitmeyi düşünüyorum

Annem evlenince sana gelmeyeceğim derdi bende anneme evlenince gelme bende gelmeyeceğim derdim. En ilerisi buydu bizim annemle ilişkimiz ama daha once bi Nisan bozma surecim vardi ikimizin de psikolojisi bozulmustu ben evliligi kurtaris goruyordum ne yazikki bekarligimda ; inatçı gururlu bir kapiyi cektimi bir daha donmeyen hatta kimsenin pesinde kosmayan biri olarak su an bir kizimla annemin evindeyim. Ve eger geriye donus sansim olsaydı ayaklarimin uzerinde durmayi secerdim evlenince isten cikmazdim. Koseye kenara hep para atardim ulkemi gezerdim baska ulkerleri gezerdim cocugumla mutlu olmaya bakardim ama o sansim yok. Ve sakin seni seven olsun senin sevdigin olsun sakin kimseye ömrünü gönlünü hayallerini baglama. Unutma bu sözümü mutsuzanne demişti dersin anneyim mutsuzum ama ayakta duracak tek dayanagim kizim. Senin de dayanağın kendin ol birgun evlenirsen hayat nereye savuracak belli degil eger birgun evlenirsen kimseye ezdirme kendini kimseyi de ezme o kapidan ciktiginda dimdik dur ve çocuğun esin yanında biri varsa o da senin gibi duracaktir. Ama once sen sonra canan ... Ben pişmanım sen olma. Kimse pişman olmasın butun kadinlar ayakta dursun dimdik ve biz dünyayı yonetiyoruz her erkegin arkasinda bir kadin her cocugun arkasında bir anne var... Biz ayaklarımiizin ustunde durdukca neslimiz de kimseye egilmeyecektir. İyi insan ol ama once kendin olma şansı tani kendine. Ye ic eglen gez kimseye bağlanma...

Ailemle anlasamiyorum boyle olunca kimseyle anlasamicakmisim gibi geliyor
Önce kendinizle iyi geçinin. Mutlulugu kendinizde arayın. Evlilik bir kaçış olmasın. Düşünsenize ailesinden kacıp bir erkege sıgınan bir kıza hangi erkek saygı duyar. Önce kendinize yetmeyi öğrenin ve her zaman hayırlısını isteyin. Ortamda da bu konuyu dillendirmeyin.

Back
X