Depresyona benziyor. Muhakkak doktora gidin. Drama queen diyenlere bakmayın. Bu da bir hastalık yalnızca. Size çok koyu bir güneş gözlüğü giydiren ve her şeyi, bütün hayatınızı kapkara gösteren bir hastalık. Bol ağlamalar, olumsuz düşünceler, aşırı iştah, ya da iştah kaybı, kas ağrıları, unutkanlık, isteksizlik, yataktan kalkmaya, ya da kolunu kaldıramaya dahi gücü olmama, insanlardan kaçma, evden çıkmak istememe gibi semptomları var.
Beyin yavaş işliyor bu döNemde, hastanın sebep olduğu bir şey değil. Mevsim geçişleri de arttırır.
ayrıcabir sebebi olmasına gerek yok. Hayatımın bir yılını aldı. Halbuki hayatımın en keyifli senesiydi. Bendeki tetikleyici hormon ilaçlarıydı. Daha önce hiç yaşamadığım için ve kdın doğumda tedavi görürken başladığı için; kadın doğum, nöroloji, dahiliye gibi doktorlarda aradım çareyi. En son Allah razı olsun doktor bir arkadaşım psikiyatriyi önerene kadar.
o zaman hiç inanmazdım ama tedaviye gayet cevap veriyor. Kendiniz aşmaya çalışmayın. Yalnızca sizin için zor olsa da günlük işlerinizi yapmaya çalışın, 20 dakika da olsa spor Yapmaya çalışın.
o zaman bir mottom vardı: “önce iş, sonra istek” diye. Tekrarlardım hep. Çünkü hiç isteğim olmazdı ama hareket olmadan da geçmiyor bu meret.
David burns ün “iyi hissetmek“ kitabı da iyidir.
ayrıca belki tetikleyici başka bir Rahatsızlık da sebep olabilir. Yani çözüm doktorda.
hiç inanmayacaksınız bir müddet iyileşeceğinize ama atlatacaksınız, emin olun.