- 17 Kasım 2020
- 1.356
- 597
- 73
- 27
Demek ki o sizin onun düşündüğünüz kadar sizi düşünmemiş insan olarak şükretmesini bilmiyoruz ne yazık Allah ona emanet göndermiş kendimizde olunca şanslı hissedip karşıdakinin duygu ve düşüncelerini görmezden geliyoruz halbu ki ayni aciyi yaşamış en iyi anlaması gereken kişi boşverin siz tepkinizi koymussunuz artik anlayip anlamamak ona kalmış Allah sizide en kısa zamanda mükafatlandırsınAllah en kısa zamanda size de nasip etsin. Akışına bırakalım derken illaki biri çıkıp pürüz yapıyo. Ben en yakın gördüğüm biriyle bile muhattap olmuyorum su an. Kardeş bildğim. O da 3 sene yandı evlat hasretiyle. Beni en iyi kendisi anlar derken tam tersi oldu. Tartışmadım. Hiçbişey demedim arayınca açmıyorum. Ben onun o zor zamanlarında bekardım ama kafam yerindeydi halden anlayabiliyordum. Çok moral vermeye çalıştım üzgünken. Şimdi ise konusmuyorum.
Malesef öyle. Düşünün istiyosunuz olmuyo takıyorsunuz bu durumu karsı taraft da cekmiş yani anlaması lazım. Ortak Bi arkadasımla konusuyodu telefondan o da hamileydi sonra beni aradı konferans şeklinde 3ümüz de hattayız. Herneyse sordu etti neden niye sunu yap bunu yap şöyle böyle çok sürmedi. Baktım diğer arkadasla çoluk çocuktan bahsediyo ballandıra ballandıra işte evlat böyle şöyle. Çokk guzel bi duygu dimi. Kıyafet hazırladın mı.cinsiyeti ne.ve daha bi sürü şey hani özel muhabbette konusulcak şeyler oldu kıskandım içim gitti Allah da biliyo ya teli kapattıktan sonraki halimi. Bense sadece dinliyorum sanki dinlettirmek için aramış gibi dayanamdım bende fazla konusmadım kapattım Bi daha da telefonlarını acmadım. Çok dokundu çünkü yazarken bile ağlayasım geldi şu an.Demek ki o sizin onun düşündüğünüz kadar sizi düşünmemiş insan olarak şükretmesini bilmiyoruz ne yazık Allah ona emanet göndermiş kendimizde olunca şanslı hissedip karşıdakinin duygu ve düşüncelerini görmezden geliyoruz halbu ki ayni aciyi yaşamış en iyi anlaması gereken kişi boşverin siz tepkinizi koymussunuz artik anlayip anlamamak ona kalmış Allah sizide en kısa zamanda mükafatlandırsın
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki gerçekten ince düşünceli anlayışlı insanlar olsun hayatınızda hz Ali dertlinin yaninda mutlulluğundan bahsetme demiştir tabi ki sevinecek konuşacak ama karşı tarafında duyularını düşünmeli insanMalesef öyle. Düşünün istiyosunuz olmuyo takıyorsunuz bu durumu karsı taraft da cekmiş yani anlaması lazım. Ortak Bi arkadasımla konusuyodu telefondan o da hamileydi sonra beni aradı konferans şeklinde 3ümüz de hattayız. Herneyse sordu etti neden niye sunu yap bunu yap şöyle böyle çok sürmedi. Baktım diğer arkadasla çoluk çocuktan bahsediyo ballandıra ballandıra işte evlat böyle şöyle. Çokk guzel bi duygu dimi. Kıyafet hazırladın mı.cinsiyeti ne.ve daha bi sürü şey hani özel muhabbette konusulcak şeyler oldu kıskandım içim gitti Allah da biliyo ya teli kapattıktan sonraki halimi. Bense sadece dinliyorum sanki dinlettirmek için aramış gibi dayanamdım bende fazla konusmadım kapattım Bi daha da telefonlarını acmadım. Çok dokundu çünkü yazarken bile ağlayasım geldi şu an.
Evet..Rabbim kimseyi bu güzel duygudan mahrum etmesin ama olan da olmayanın yanında davranmasını bilmeli işte..Sizi o kadar iyi anlıyorum ki gerçekten ince düşünceli anlayışlı insanlar olsun hayatınızda hz Ali dertlinin yaninda mutlulluğundan bahsetme demiştir tabi ki sevinecek konuşacak ama karşı tarafında duyularını düşünmeli insan
Rabbim vermese düşünürüm diye söylemiştim eşime. Çok büyük sevabı da var ama bilinmeyen şeyler de varmış ergenliğe girene kadar sıkıntı yokmuş ama o zamandan sonra kız erkeğe haram aynı sekil erkek çocugu da kadına derin meselelermiş bende bilmiyordum net olarak.evlat edinmeyi ister miydiniz?
abla sen boşver evlatlık alma, çocuğa yazık edersin.Rabbim vermese düşünürüm diye söylemiştim eşime. Çok büyük sevabı da var ama bilinmeyen şeyler de varmış ergenliğe girene kadar sıkıntı yokmuş ama o zamandan sonra kız erkeğe haram aynı sekil erkek çocugu da kadına derin meselelermiş bende bilmiyordum net olarak.
böyle konulara yorum yapma istersen. . Dinini peygamberini araştır öyle konuş. Ben bakmam demiyorum ilerisi sıkıntı diyorum boş yapıyosun. Kimse kimsenin merhametini sorgulamasın bilip bilmeden! Ben evlatlık alırsam erkek, kız kardeşimden kız olanda görümcemden emmezse haramdır belirli bir yaştan sonra. Herkesin böyle bir şansı var mıdır yok. Sen ne kadar o niyetle bakmam etmem desen de haramdır. Allahın dediğini yargılıyosan dinini de yok sayıyosun iyice araştır sonra gel konuş çocuk.abla sen boşver evlatlık alma, çocuğa yazık edersin.
Ben toplamda 7 sene oldu sanki 70 yil gibi oyle dusunme Allaha isyan eder gibi elbet vermediyse vardr bi bildigi bende oyle dusunmustum neden die cok sordum ama yıpratiyo insani hemde cok biseyi ne kadar cok istersen olmazmis dusunme ilgilenme akısına birak elbette o gun olacaktir. Birazda psiklojiye bakıyo aslinda ne kadar ustune titrersen olmaz dusunmeden olmuyo ama her iliskide ben acaba bu sefer olucak mi die dusunuyorum kafam aklim hep orda ama yinede olmuyo demekki hala vakti zamani gelmedi dua et bol bol kendini yıpratma ben inaniyorum ki olucakKonuyu nereye açtığımı bilemedim. O kadar darlandım ki hiçbi yere sıgamıyorum. Yazsam belki rahatlıcam. en son buraya yazsam daha rahatlarım diye düşündüm. Haziranda 2 senem dolucak bende burada birçok anne adayı, anne olmak isteyenler gibi sık sık vakit geçiriyorum. Nereden bi fikir kaparım neler yaparım diye. Ve kiminiz için çok kiminiz için az bi süreçtir bu. Biliyorum burda 10 sene 20 sene evlat hasretiyle yanıp tutuşan kişiler var. Çok yıprandım bundan sonrası nasıl geçicek nasıl olucak acaaba hiç olmayacak mı diye kendimi yiyip bitirdim. Acaba Rabbim beni sevmiyor mu da dualarım kabul olmuyoryada Anne olmayı hakketmiyor muyum.. artık o kadar çok yoruldum ki düşüncelerim bile beni korkutuyo. Hiçbişey yapasım yok hiçbirşeyden zevk almıyorum. Adet belirtilerim başladı mı dünya üzerime yıkılıyor halbuki çok şey istemiyorum ki ben canımdan kanımdan bi parçayı hissetmek ona dokunmak, büyütmek.. Çoğu annenin beddua ederek, döverek büyüttüğü değil de dualarla sarmalayarak büyütmek istedim. Galiba çok şey istedim.
Nasl yani kiz alrsanz bole olur erkek alirsanz bole mi olur gbi mi anlamadm daRabbim vermese düşünürüm diye söylemiştim eşime. Çok büyük sevabı da var ama bilinmeyen şeyler de varmış ergenliğe girene kadar sıkıntı yokmuş ama o zamandan sonra kız erkeğe haram aynı sekil erkek çocugu da kadına derin meselelermiş bende bilmiyordum net olarak.
İnşallah olur Kurban olduğum Rabbim kimseyi sınamasın çok zor geliyor artık ama sabrın sonu selamettir inşallahBen toplamda 7 sene oldu sanki 70 yil gibi oyle dusunme Allaha isyan eder gibi elbet vermediyse vardr bi bildigi bende oyle dusunmustum neden die cok sordum ama yıpratiyo insani hemde cok biseyi ne kadar cok istersen olmazmis dusunme ilgilenme akısına birak elbette o gun olacaktir. Birazda psiklojiye bakıyo aslinda ne kadar ustune titrersen olmaz dusunmeden olmuyo ama her iliskide ben acaba bu sefer olucak mi die dusunuyorum kafam aklim hep orda ama yinede olmuyo demekki hala vakti zamani gelmedi dua et bol bol kendini yıpratma ben inaniyorum ki olucak
Evet kız alırsan ergenlikten sonra eşine haram erkek alırsan da senin için haram oluyor. Ben de bilmiyodum bu konuları sonradan hani olmazsa böyle Bi niyetim olabilir demiştim eşim de anlattı arastırmıstım da gerçekten öyleymişNasl yani kiz alrsanz bole olur erkek alirsanz bole mi olur gbi mi anlamadm da
Tabikide öyle bende alsam kendi öz çocugum gibi sever sayarım o ayrı mesele. Belirli Bi yaştan sonra dediğim gibi haram sayılıyor. Bu annesiz babasız evlatlık aldıgın birinci derece akraban değilse. Seninkine gelcek olursak eşinin öz çocuguysa sıkıntı olmaz. Mahremdir sana öz çocuktan farkı yok.Kucuk alirsanz bi sorun olmaz benm esimin vr 3 tane cocugu en buyugu 9 yasinda ve kendi annesini hic istemez hep bnle 1 ri de erkek 2 si kiz hepsi bna duskunler bi an bile bole bsy dusunmedm insan korkuyo tabi ama onlarla bir yaslanicam neyin ney olucani kimse bilemz ki
Açıkçası olmamasının en büyük nedeni stres ve bu beklenti kaygısı. (eğer bir problem görmedi ise doktor) Bu sebeple biraz rahat olmanızı, vücudunuzun tepkisini her ay izlememenizi öneririm.Konuyu nereye açtığımı bilemedim. O kadar darlandım ki hiçbi yere sıgamıyorum. Yazsam belki rahatlıcam. en son buraya yazsam daha rahatlarım diye düşündüm. Haziranda 2 senem dolucak bende burada birçok anne adayı, anne olmak isteyenler gibi sık sık vakit geçiriyorum. Nereden bi fikir kaparım neler yaparım diye. Ve kiminiz için çok kiminiz için az bi süreçtir bu. Biliyorum burda 10 sene 20 sene evlat hasretiyle yanıp tutuşan kişiler var. Çok yıprandım bundan sonrası nasıl geçicek nasıl olucak acaaba hiç olmayacak mı diye kendimi yiyip bitirdim. Acaba Rabbim beni sevmiyor mu da dualarım kabul olmuyoryada Anne olmayı hakketmiyor muyum.. artık o kadar çok yoruldum ki düşüncelerim bile beni korkutuyo. Hiçbişey yapasım yok hiçbirşeyden zevk almıyorum. Adet belirtilerim başladı mı dünya üzerime yıkılıyor halbuki çok şey istemiyorum ki ben canımdan kanımdan bi parçayı hissetmek ona dokunmak, büyütmek.. Çoğu annenin beddua ederek, döverek büyüttüğü değil de dualarla sarmalayarak büyütmek istedim. Galiba çok şey istedim.
belirli bir zamandan sonra bakıyorsun olmuyor soran sorana su sefer de zaman geçtikce depresyon hali oluşuyor. Rahat olmaya çalışıyorum adet belirtilerim başladı mı sıkıntı stres bunalım hepsi tekrar geri geliyo. Ama vardır bunda da bi hayır. ALLAH isterse herşey olur..Açıkçası olmamasının en büyük nedeni stres ve bu beklenti kaygısı. (eğer bir problem görmedi ise doktor) Bu sebeple biraz rahat olmanızı, vücudunuzun tepkisini her ay izlememenizi öneririm.
valla araştırmaya gerek duymadım şu an. dini inancım da seni alakadar etmez. din adı altında bu gibi pis fikirlerin varsa bence sen kendini sorgula ya da arabistana git. ayrıca benimle çocuk filan diyerek saçma sapan konuşamazsın.böyle konulara yorum yapma istersen. . Dinini peygamberini araştır öyle konuş. Ben bakmam demiyorum ilerisi sıkıntı diyorum boş yapıyosun. Kimse kimsenin merhametini sorgulamasın bilip bilmeden! Ben evlatlık alırsam erkek, kız kardeşimden kız olanda görümcemden emmezse haramdır belirli bir yaştan sonra. Herkesin böyle bir şansı var mıdır yok. Sen ne kadar o niyetle bakmam etmem desen de haramdır. Allahın dediğini yargılıyosan dinini de yok sayıyosun iyice araştır sonra gel konuş çocuk.
Elhamdülillah Müslümanım. Ne mutlu Türk'üm de.. Sen de Müslüman isen saygı duycaksın Bi tarafınla konuşmıcaksın. Araplar pis demeye mi getiriyosun hayırdır yani sen kimsin ki onu bunu aşagılıyosun. Sağlam bilgi edin gel konuş ha Müslüman değilim ben dersen zaten bu konuda senle hiç bi şekilde tartışmam. Fikir yarıstırmıyoruz burda.valla araştırmaya gerek duymadım şu an. dini inancım da seni alakadar etmez. din adı altında bu gibi pis fikirlerin varsa bence sen kendini sorgula ya da arabistana git. ayrıca benimle çocuk filan diyerek saçma sapan konuşamazsın.
harikasın, tebrikler.Elhamdülillah Müslümanım. Ne mutlu Türk'üm de.. Sen de Müslüman isen saygı duycaksın Bi tarafınla konuşmıcaksın. Araplar pis demeye mi getiriyosun hayırdır yani sen kimsin ki onu bunu aşagılıyosun. Sağlam bilgi edin gel konuş ha Müslüman değilim ben dersen zaten bu konuda senle hiç bi şekilde tartışmam. Fikir yarıstırmıyoruz burda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?