İyi günler demek

Biz Türklerden nefret ettiklerini burada öğrendim ben de
Ya Almancı akrabalarım anlatırdı Almanlar şöyle kibar böyle güler yüzlü içimden diyorum ki ne çok abarttın. Sonra bı gittim anam bu ne kibarlık güler yüz o kadar şaşırdım ki hani almanlar kaba ve soğuktu. Asıl turkler o kadar kaba ki bayramdi gittiğimde Türkçe konuşanlara merhaba diyorum ağzını açmış suratıma bakiyo ne bakıyorsun sence sana neden merhaba demiş olabilirim Türkiye genel olarak kaba bı millet malesef... Doktor hasta azarlar hasta doktor döver. O gün kötü gunundesin diye insanlara kabalık yapmanın bı faydası yok.

Eyalete göre değişebiliyor. Benim yaşamış olduğum şehirdeki Almanlar güleryüzlü ve konuşkan olurlar genelde. Ama mesela Almanya'nın güneyinde sokakta bir çoğunun suratı asık olur, çalışanlar yine de işleri gereği güleryüz gösterip iyi günler dilerler.

Bölge bölge yorumlayacak kadar bilgim yok malesef :) o an çok kötü de hissediyor olabilir insan ama kaba olmak hiçbir şey kazandirmaz ki bi insana. Bir de kabalık savunulmus falan çok şaşırdım. Bir ürün hizmet almaktan bağımsız olarak İNSAN zaten kibar bı canlıdır. Hayvan değiliz ki koklasarak savarasak işeyerek anlasalim

Ben de o yorumları anlayamıyorum.

Tatlım maalesef genel olarak insanlar "bencil" oldu. Gülümsemek, günaydın demeyi kendilerince çok görüyorlar. Ben de sizin gibiyim. Önceleri gerilirdim bu tip geri dönüşler şimdi hiç umrumda değil. İstiyorsam günaydın diyorum istemiyorsan demiyorum. Böyle çirkin geri dönüş aldığım insanların bir sonraki karşılaşmalarda yüzlerine bakmıyorum. Nezaket de hak edene mutevazilik da bir yere kadar

Dünyanın en zor işi birebir insanlarla diyalog halinde olunan işler. Ben de her zaman selam vermeye çalışırım. Tabii bazen yanıt alamadığım oluyor. Bunu da akşama kadar kim bilir ne hödüklerle muhatap oluyordur ki bana cvp verecek enerjisi sömürülmüştür diye yorumlayıp geçiyorum
Cidden teşekkürsüz selamsız bir dünya çekilmezdi yaa. Bu huyumu birileri selamımı karşılıksız bıraktı diye terk etmek istemiyorum ısrarla

takmayin medeniyetten bihaber insanlar cok fazla. sizin anlattiginiz davranis bicimlerinin bir ust levelini is yerinde cok gordum ben:) arkadasa "gunaydin" diyorum bana cevap vermiyor ertesi gun kendisi gunaydin diyor sohbet ediyor, sonraki gun yine buz gibi. dengesiz ve medeniyetten uzak insan cok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…