iyi kayınvalide olmak

Yanlis anlasma olmasin henuz kv degilim ama unv ogrencisi bir oglum ve arkadasi var :D Makyajla hic aram yoktur, kargo pantolon,kot,tisort,gomlek,deri ceket, yazin sandalet, kisin LJ bot ve kovboy cizmesi ile yaz kis spor ayakkabi vazgecilmezlerim. Camasir suyu degen hicbirseyi kullanmam, uyuz olurum,sadece wc ve banyoda kullanirim zaten. Baska soru varsa cevaplayim:KK45: Ayrica cok incesin tesekkur ederim:KK52:

ayyyy ben ölmüşüm ağlayanım yok yahu vallahi sizin gibi insanları klonlamak lazım.Allah uzun sağlıklı ömürler ıı nıyetlı gelınler versın ne dıyım maşallah

ayyyy ben ölmüşüm ağlayanım yok yahu vallahi sizin gibi insanları klonlamak lazım.Allah uzun sağlıklı ömürler ıı nıyetlı gelınler versın ne dıyım maşallah
Ah canim ya, Allah bin kere razi olsun ne guzel dua ettin bana, valla korkuyorum, Rabbim insaallah sen gibi bir arkadas yollar bana gelin olarak :KK19:

Ne kadar güzel bir konu öyle:)

Ben kayınvalidemi severim "kayınvalidesini sevenler buraya" başlığında da yazmıştım bu maddeler benim hoşuma giden maddeler.

1-Öyle etliye sütlüye karışmaması
2-Yedirmeyi içirmeyi sevmesi
3-Yemeğe çağırırım sen çalışıyorsun sıkıntı olur çaya geliriz demesi
4-İlla gelin diye tutturmaz, gidince memnun olur
5-İş beklemez yaparsam memnun olur
6-Kışlık hazırlıklarından kendine ne yaparsa bana da yapar aynısından

Ah canim ya, Allah bin kere razi olsun ne guzel dua ettin bana, valla korkuyorum, Rabbim insaallah sen gibi bir arkadas yollar bana gelin olarak :KK19:

aminnnnnnnnn aminnnn korkmayın ıyı ınsanlara Allah hakettıgını verır benım ınancım tam opuyorum sızı:KK60:

Çok iyi kalpli bir kadın. Genel olarak iyi kalpli yani. Sadece bana karşı değil. Eli açıktır, güler yüzlüdür, yardımseverdir. Allah razı olsun hiç kalp kırmaz.
insan olarak iyi sizin ki.
bence çok şık bir ayakkabı ve canta alın :KK66: cok mutlu olur
nişan ayakkabısı aldığımız yerde,bir ayakkabı beğenmişti.günlük giymek için ama çok şık bir şey 250 tl ydi.o kadar fiyata değer mi yoksa o fiyata altın bir şey alıp kalıcı bir şey de alabilirim.çünkü çantasıyla 500 olur.

Önerilerine katılıyorum canım. Altını çizdiğim cümle gülümseten bir anımı hatırlattı.
Oğlumun nişanlılık döneminde ben de gelinime nasıl davranırsam kendini iyi hisseder gibi
psikojoji içindeydim. Elbette KK gelinleri topiklerini didiklemeye başladım.
En çok da altını çizdiğim cümlene dikkat çekiyordu gelinler.
Tamam dedim dikkat etmeli ve kendimi buna alıştırmalıyım.
Evlerini hazırladığımız dönemde komşularından biriyle tanışmıştım ama oğlumu ve gelinimi görmemişti.
Ertesi gün oğlum ve gelinimle birlikte binaya girerken bu komşu ile karşılaştık kapı önünde.
Kim bunlar der gibi baktı bana. Komşu olacaklar ya merak ediyor haklı olarak.
Ben de acemi kaynana olarak gelinimi memnun etmek çabasıyla atıldım hemen.
Kızım ile oğlum dedim. :KK48:
Öyle mi hiç benzemiyorlar dedi kadın.
Hoş bir anı oldu benim için.
Konuştum bu konuyu canımıniçi gelinimle.
Oğlumun değerli sevgili eşi olmak sıfatıyla benim biricik gelinim.
Ben de onun değerli sevgili eşinin annesi sıfatıyla kaynanasıyım (kayınana)
siz de benim gibisiniz.incitmemmek,kırmamamk için uğraşıyorum ama bir şey itiraf etmeliyim ki daha hiç kızım demedim.kızım da olmadığı için dilim gitmiyor.ama ya canım ya da isminin sonuna çiğim ekleyerek konuşuyorum.geçen telefon açtığımda,canım nasılsın dedim.o da bana iyiyim siz nasılsınız dedi:oops:sanırım ikimiz de zorlanacağız ama ilk fırstta kızım diyeceğim
Önerilerine katılıyorum canım. Altını çizdiğim cümle gülümseten bir anımı hatırlattı.
Oğlumun nişanlılık döneminde ben de gelinime nasıl davranırsam kendini iyi hisseder gibi
psikojoji içindeydim. Elbette KK gelinleri topiklerini didiklemeye başladım.
En çok da altını çizdiğim cümlene dikkat çekiyordu gelinler.
Tamam dedim dikkat etmeli ve kendimi buna alıştırmalıyım.
Evlerini hazırladığımız dönemde komşularından biriyle tanışmıştım ama oğlumu ve gelinimi görmemişti.
Ertesi gün oğlum ve gelinimle birlikte binaya girerken bu komşu ile karşılaştık kapı önünde.
Kim bunlar der gibi baktı bana. Komşu olacaklar ya merak ediyor haklı olarak.
Ben de acemi kaynana olarak gelinimi memnun etmek çabasıyla atıldım hemen.
Kızım ile oğlum dedim. :KK48:
Öyle mi hiç benzemiyorlar dedi kadın.
Hoş bir anı oldu benim için.
Konuştum bu konuyu canımıniçi gelinimle.
Oğlumun değerli sevgili eşi olmak sıfatıyla benim biricik gelinim.
Ben de onun değerli sevgili eşinin annesi sıfatıyla kaynanasıyım (kayınana)

Zamanla birbirinizi daha iyi tanıyacaksiniz o vakit ona göre davranırsiniz. .siz şu an için saygili davranın oglunuzla gelininiz in birbirine yaklaşımını sorun etmeyin bir de dediğiniz gibi gereken yerler de ilgili davranın ve eşya gibi seçimlerinde hevesi kırmadan fikirlerinizi beyan edin ancak seçimi ona bırakın. ..aramamasi çekiniyor stres yapiyor olabilir ama resmi davranmak da istiyor olabilir.siz ortamı yumuşatın arada birbirinizegidip gelin mesela bir aksam cçayaya da yyemeğe cagirabilirsiniz?bir de lütfen yapamayacağınız şeyleri vaad etmeyin...

Buarada ne ggüzel gelini ile arasında sıcaklık olmasını isteyen bir kayinvalidesiniz. ..oglunuzla da tembihleyin gelin ile ilgili aralarında geçenleri size anlatmasin yoksa üzülebilirsiniz ..zaman inşaallah güzel şeyler gösterir size...

En, post: 36735530, member: 621092"]Zamanla birbirinizi daha iyi tanıyacaksiniz o vakit ona göre davranırsiniz. .siz şu an için saygili davranın oglunuzla gelininiz in birbirine yaklaşımını sorun etmeyin bir de dediğiniz gibi gereken yerler de ilgili davranın ve eşya gibi seçimlerinde hevesi kırmadan fikirlerinizi beyan edin ancak seçimi ona bırakın. ..aramamasi çekiniyor stres yapiyor olabilir ama resmi davranmak da istiyor olabilir.siz ortamı yumuşatın arada birbirinizegidip gelin mesela bir aksam cçayaya da yyemeğe cagirabilirsiniz?bir de lütfen yapamayacağınız şeyleri vaad etmeyin...

Buarada ne ggüzel gelini ile arasında sıcaklık olmasını isteyen bir kayinvalidesiniz. ..oglunuzla da tembihleyin gelin ile ilgili aralarında geçenleri size anlatmasin yoksa üzülebilirsiniz ..zaman inşaallah güzel şeyler gösterir size...[/QUOTE]

amin canım hepimize...

Son düzenleme:
Ne kadar güzel bir konu öyle:)

Ben kayınvalidemi severim "kayınvalidesini sevenler buraya" başlığında da yazmıştım bu maddeler benim hoşuma giden maddeler.

1-Öyle etliye sütlüye karışmaması
2-Yedirmeyi içirmeyi sevmesi
3-Yemeğe çağırırım sen çalışıyorsun sıkıntı olur çaya geliriz demesi
4-İlla gelin diye tutturmaz, gidince memnun olur
5-İş beklemez yaparsam memnun olur
6-Kışlık hazırlıklarından kendine ne yaparsa bana da yapar aynısından

bu maddelerin 6. sı hariç hepsi bana uyar da,kış hazırlığı yapan biri değilim.klasilk kayınvalideler gibi değilim..öyle salça,tarhana,yapamam,baklava,hamur açamam.keşke yapabilsem.ama onun annesi tam da öyle bir kadın.kışlık domates ve konservelerine kadar hazırlıyor.ama ben beceremiyorum.umarım bu ileride sıkıntı olmaz.

o nasıl davranmak istiyorsa davransın .. :KK28:
oğlunuzla iyi olsun gerisini boşverin .. :KK39:
çok hoşuma gitti ince fikirli olmanız .. :KK37:

bu maddelerin 6. sı hariç hepsi bana uyar da,kış hazırlığı yapan biri değilim.klasilk kayınvalideler gibi değilim..öyle salça,tarhana,yapamam,baklava,hamur açamam.keşke yapabilsem.ama onun annesi tam da öyle bir kadın.kışlık domates ve konservelerine kadar hazırlıyor.ama ben beceremiyorum.umarım bu ileride sıkıntı olmaz.

Yok yok olmaz o kadar da değil. ..sonuçta siz kendinize yapmıyorsunuz ona nasil yapacaksınız. ..arkadasin demek istediği paylaşım ve onu da hatırlayıp onemsemesi..

ahahahah abla işte her kvalide öyle düşünüyor. "oğullarım gelsin yeter" diyor.
yani sen oğlunu özlüyorsun ama gelini kızın gibi görmediğin için özlemiyorsun. Tabi o da seni özlemiyor kesinlikle.
abla yani sen beklentilerini yüksek tutma derim.
sen onun annesinin yerini asla tutamazsın.
aynı cümleyi annesi söylesin kırılmaz ama sen söylersen kin halini alır. yani dünyanın kuralı bu sanırım.
ben çok ılımlıyımdır kvalideme karşı ne olursa olsun beni etkilemez, takmam hiç bir şeyi ama sevmem de . ama kpederim can düşmanım gibidir o başka.
Bir taraftan kayınvalideler gelinin annesinin yerini asla tutamaz.
Diğer taraftan kayınvalideler gelinini kızı gibi görmüyorlar.
Gelin kayınvalidenin kızı ama kayınvalide gelinin annesi değil.
Kafam karıştı. :KK64:

Benim bir tanidigimin kayinvalidesi annesinden daha ilgili sizi de tebrik ettim doğrusu çok hoş bir yaklaşım Rabbim bana da sizin gibi bir kayinvalide nasip etsin.

siz de benim gibisiniz.incitmemmek,kırmamamk için uğraşıyorum ama bir şey itiraf etmeliyim ki daha hiç kızım demedim.kızım da olmadığı için dilim gitmiyor.ama ya canım ya da isminin sonuna çiğim ekleyerek konuşuyorum.geçen telefon açtığımda,canım nasılsın dedim.o da bana iyiyim siz nasılsınız dedi:oops:sanırım ikimiz de zorlanacağız ama ilk fırstta kızım diyeceğim
Valla kizim ve anne laflari bence Turk toplumunda gereksiz, cunku bu kelimeler belirlemiyor aslinda iliskiyi anneniz olmayan birine anne demek kiziniz olmayan birine kizim deniyor , baska seylerden rahatsiz olunca bu kelimeleri soylemek iskence oluyor. Keske bunlari demesek te saygimizi baska seylerle gostersek, kizim demek olmasa da sevgisini baska seylerden anlasak. Ne zaman soylendigi ne kadar soylendigi yeri geldigi zaman sorun oluyor.

anladım ben egem ablayı..ama işte gelin öyle anlamıyor.
ya da bu akrabalar arasına sızarsa en ufak bir konuşma geline gidene kadar şekil değiştiriyor.
çok örnek var yani buna verilebilecek. hele ben anlatsam kitap olur da ben sinirlerimi aldırdım etkilenmiyorum. hatta gülüyorum.
benim 2 eltim var ikisi de çalışmıyor.ben doğuma 1 gün kalana kadar çalıştım, doğumdan sonra izin kullancaktım. kvalidemin incisi oğluna diyor "X ipek izne çıkınca da para alacak mı? eve para getirecek mi?"
anneme diyor ki: aslında çocuğu sana baktırma istemiyorum.
annem: ne istiyorsun peki?
kvalde: köye götürsem Y (eltim) bakar.
yani aklı olsa cahil olmasa bunu der mi?
ben yeni doğan bebeği vericem köye götürcek orada bakacak. Eski zaman gibi süt anne bulacak. töbe tövbe..
ben buna resmen güldüm yani. aklı olsa bunu demez.
Versen götürmez. Torununu çok sevdiğini anlatma şekli bu. :KK68:

Gelin kayınvalide ilişkilerinde üçüncü kişiler önemli rol oynarlar.
Hatta baş rol oynayanlar çoğunluktadır.
Gelinin annesinin ilişkideki rolü önemlidir.
Bir örnekle anlatmam gerekirse;
Oğlumun düğün arifesinde evlerinin yerleşimi aile büyüklerinin görevi
tamamlandığı gün dünürümle birlikte hayır dualarıyla gelin damadın evinden ayrılırken
kilidi değiştirmeyi ihmal etmeyin dedim. (Kaynana değilmiyim karışmışım işte)
Dünürüm de evet kilidi değiştirin bir anahtar da annenize verin dedi beni kastederek.
Hayır canım hiç gerek yok, onların olmadığı evde işim olmaz. Sıkılırım ben onlarsız.
Gerektiğinde onlar da verir ben de isterim dedim.
Dünürümün bu tavrı o gün için anlamlıydı, hoştu elbette sağolsun.

Bu konu kesinlikle sıkıntı olmaz sonuçta elinizden gelip de yapmamazlık etmiyorsunuz. Tabii bunlar karşılıklı ben de elim boş gitmem hatta saçma gelecek ama derz arası temizleyiciden konuşmuştuk geçenlerde bugün markette görünce hemen aldım yarın paket kağıdına sarıp götüreceğim gülsün biraz:)

kızlar yardımınıza ihtiyacım var.2 hafta önce oğlum nişanlandı.gelin hanımla aramızda mesafe var gibi.yani şöyle ki,sanırım ikimizde ne yapacağımızı, nasıl davranacağımızı bilmiyoruz. aramız iyi olsun istiyor.mesela nişandan sonra 1 kez konuştuk.nişan sonrasında ben aradım.nasılsın,yorgunluğunu attın mı falan diye?kısa bir konuşma oldu.gayet ciddi bir konuşma oldu.daha sonrada birdaha konuşmadık.şimdi ben mi aramalıyım?arayıp sık boğaz yapmak istemiyorum ama ilgisiz de davranmak istiyorum.
kendi yaşadıklarınızdan da örnekler vererek,kayınvalidenizin neyi yapıp,neyi yapmamasını istiyorsunuz.kayınvalidesini sevenlerin kayınvalideleri neler yapıyorda,seviyorlar.?bana yardımcı olun.
keske butun kv ler sizin gibi dusunceli olsa :) bnmki bana kafayi yedirmek uzere :(

Konuyu okuyamadım ama böyle düşünüyor olmanız bile o kadar güzel ki
Umarım gelecekte sizin gibi bir anneye sahip olurum

Back
X