Anne babanin ev aldığı, araba aldığı,çocukların hastane parasını ödediği bir hayat düşünemiyorum. Gerçek anne baba ne? Bostan korkulugu mu?
Açıkçası otuzuna kirkina gelip hala hastane parasını annesinden dilenen bir kocam olsa adamı boşamak isterdim.
Ne asalak hayatlar...
Bence evlerinde de huzurlu değiller, kocayı sevmiyorlar ki kaynanaya sevsinler. Kim ister çocuğunun hastane parasını bile anneden babadan dilenen büyümemis bir asalaği koca diye almayı???
Ben istemezdim.
Zaten evini arabasını ailesinin aldığı,hastane parasına kadar ailesinin eline bakan adam bence maddi olarak kendini geliştiremedigi gibi kişilik olarak da kendini gelistirememis bir insandır. Henüz buyuyemedigi için çocukça davranır, dangoz dangoz konuşur.
Belki de annesiyle ilgili söyledikleri, her sikintida çocuk gibi onları araması kadınların canına tak etmiştir.. bu tarz erkeklerden çok var. Sanki evlenmemiş de ailesi gönlünce sevişsin diye ona kız almış - evin ergen oğlu gibi davranırlar. Sıfır sorumluluk.
Bizim sulalede de var mesela,en yakın . Erkek tarafiyiz biz.. dediğiniz gibi ev araba aileden , çocukların kursu bile ailden. Aile devamlı tam destek. Evin babası olacak adamsa hala 12 yaşında...
Benim dayım da böyleydi, dedemler evini almış,arabasını almış, çocukların hastane parasını öder, kendi evine alışveriş yaparken aynı torbalardan iki tane alır onlara da bırakırdı. Adamın da dünya umrunda değil, serseri hayat yaşardı. Ne zaman ki dedem vefat etti,adam bir anda ailesine döndü. Artık karısıyla alışverişe çıkıyor,emekli olduğu halde ev için çalışıyor, torunlarına ekstra ilgili...
Erkeğe biraz sorumluluk vermek lazım. Ustudnen sorumluluğu komple alan birisi olunca iğrenç bir şeye donusuyorlar.
Sizin konuda da muhtemelen böyle bir durum var.
Ayrıca olayın iç yüzünü bilmiyorsunuz. Yaptı da gözüne ki soktu, ya da rahatsız edici bir davranışta mi bulundu? Ne bileyim tee sevgiliyken nisanliyken mi kadınlarla ters düştü?
Elbet bir şey olmuştur yani.
Biri demiş ya "ben anneannemi harika kaynana sanırdım,yengelerimle konusana kadar" diye.
Ne kadar doğru söylemiş.
İlişkiler iki taraflı olur.
Neyse, sonuç olarak yorumum,madem okuyacak;
Bacım, sana bunlardan hayır yok. Bak,yaranamamissin. Az elini çek, sıkışınca zaten senin kapında biterler,o zaman da sen naz et para konusunda. Bak bakalım kim kimin evinden cikmiyor?
Ayrıca iki çocuğa ev araba alma vizyonsuzluğu ne ya? Omure bir kere Geldin ve onlardan daha yaşlisin. Paranı çocuklarını rahata alıştırmaya harcama, gönlünce harca. Git mesela kocanla vizesiz Balkan turuna katil, Karadeniz gezisi yap, Fas turuna katil. Bir bu kadar daha yaşanmayacağıni biliyorsun, az da kendine ve kocana guzellestir hayatı. Çocukları büyüttün,bitti görevin. Daha sonrasinda mirasını yerler zaten. Artık annelginin saçını süpürge etme devri kapandı. Kabul et de kendi hayatuna bak artık.
Görüyorsun,kimse sana aferin de demiyor. Al paranı gönlünce harca