iyi niyet ve iki arada kalmak

mihmandariye

sabır&dua&şükür
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2011
1.647
1.166
333
merhaba arkadaşlar ben yakında evleneceğim ve düğün hazırlıklarına başladım. benim sorunum şu. nişanlım bana karşı cömert, iyi niyetli ve de ilgili. yani evle ilgili bütün kararı beraber veriyoruz. ailesi de bana karşı böyle. yanlız sorunum şu. annesi ve babası ailemle görüşmüyor, sadece mecbur kaldıkça. bohça, gelin çamaşırı bu olaylara girmiyor. bunlar benim için önemli değil ama hani bizde adet böyle ya da ben yapmak istemiyorum da demiyor. bunu bile bilmiyoruz. herşeyde gençler bilir diyor ama annem de merak ediyor. sonuç olarak büyükler olarak neler yapıp ne yapmıcamızı bilelim diyor. ben şimdi kendim ev için bişeyler alıcam ama bunu o alacak mı bilmiyorum. annem mesela dedi ki sana bunu ben alacam, ablan bunu veya yengen bunu hediye edecek.
yani birşey alınsın demiyorum ama sanki annemle görüşmek istemiyor, altın da bile sormadı. ben bunu alırım ya da almam ya da ne istersiniz diye.
kısaca ciddi konuları (bohça, altın, para vs.) konuşmuyor. benim bildiğim ve gördüğüm büyükler bir kere biraraya gelir ve en azından beklentilerini görüşür ama bizde bu yok. şuan mesela bana gelin çamaşırı yapılcak mı bilmiyorum? ona göre ben kendime alacağım. ama bunları kayınvalideme nasıl sorarım ki? yapamam yani çekinirim. anneme de diyorum ki ya bu adetlerden haberi yok ya da bilmemezlikten geliyor. boşver huzurum bozulmasın yeter ki diyorum ama bana karşı bu kadar ilgiliyken (kızım der, gezelim der, perdeleri seçelim der) diğer şeylerde neden ilgisiz??

Canım hiç kafanı takma böyle şeylere.Kayınvaliden gençler bilir diyorsa her şeyi siz yapın.Bana gelecek bohçayı bile ben eşime aldırdım.Gerçi kayınvalidem sitem etti ben alacaktım,gezecektim diye ama napalım.Eşime gösterdim istediğim sabahlığı,istediğim takımları,eşim aldı anneside bohçaya koyup getirdi.
Sende öyle yapabilirsin.
Sen alırsan,kayınvalidende almış olursa sorun değil,2 tane çamaşır takımın,2 tane sabahlığın olmuş olur.
Mutlu olmaya bak canım,bunları düşünme bile.

dert ettğin şeye bak bizde de hiç konuşulmuyor şahsen konuşulmasını da istemem.
gelin iç çamaşırı gittik nişanlımla aldık bi bavulun içine koydum kendi anneme bile göstermedim.
biz de bohça vs yapmadık ama nişanlım bana çamaşır ve parfüm aldı ama nişandan çook sonra düğünüme 1 ay kaldı geçen hafta aldık biz bunları.
altın biz de hiç konuşmadık ne takarlarsa artık çok da umrumda:)mobilayalrı onlar yaptırtıolar ben de beyaz eşyaları aldım.halıları aldım ve nevresimden mutfak aletlerine,elektrik süpürgesi yorgan yastık hepsini biz yapıyoruz bana kayınvalidem hiç sormadı neyin var neyin yok biz ne alalım diye:)ilk çocuklarıysa şayet aileler biraz tecrübesiz oluyor ayrıca aman biz karışıp da kötü olmayalım sonra diye düşündüklerinden ilgisizmiş gibi duruyorlar..

tabii ki ciddi sorun değil ama demek istediğim böyle aileler bir arada olunca o kadar havadan sudan ve alakasız konuşuyorlar ki, sanki biz evlenmeyeceğiz. bana bir şey almasından demiyorum ama misal benim imkanım bunlar vs de demiyor. annem bir şey merak edince bana soruyor, ben çaktırmadan nişanlıma soruyorum öyle cevap veriyorum. annem de ben de doğrudan sormak istemiyoruz bir beklenti olduğunu sanmasınlar diye. ne alıp almicamı şaşırdım. aslında bu durumda her şey bize kalmış görünüyor:) kalsın da ama kranlıkta kalmak canımı sıkıyor işte.

sana karşı iyiylermiş belki de bilmiyorlardır. Mesela bende yeni nişanlandım tek çocuğum yani yakın zamanda evlenen yakınımız da olmadı annem hep sağa sola sorarak öğrenmeye çalıştı nişanlımın an nesi de öyle .2 tarafta acemiyiz yani bu konularda. Ortada art niyet olduğunu düşünmüyorsan üzme kendini bu konuda ya da nişanlınla konuşş o ağızlarını arasın belli etmeden.

Arkadaşım takıldığın şeye bak bunları hepsi geçici boyle şeylere kafa yorupta güzel ilişkini yıpratma

Bende aynıyım ama mutluyum cok şükür karısanım yok
Eğer adetiniz varsa nişanlına sunlar sunlar yapılacak dersin olur biter bence sende aileni pek fazla araya katmamalısın.
Bak biz düğün günümüzü beyaz eşyalarımızı mobilyalarımızı altınlarımızı bile kendimiz aldık bohçayıda beraber yapacağız senin burda yapabileceğin tek sey güzel bir şekilde sevgili nişanlına sunu almamız gerekir sunu yapalım vs. filan de pek fazlada adetlere takılma
2/3 pılı pırtıya para vereceğine huzursuzluk yasayacağına evini özenerek düzenle bak hersey daha güzel olacaktır emin olabilirsin..

teşekkürler, aslında haklısınız da bana ilginç gelen tek çocuğu var. ve oğlunu çok seviyor çok düşkün (ama hiçbir kararına karışmaz). ayrıca genç ve aktif bir kadın. o zaman insan ilgili olmaz mı diye düşünüyor. yaşlı ve dört öocuk annesi olsa anlicam:)))

demekki o da öyleymiş. artık nişanlıma dicem bunları. inanın aradığımdan değil ama annemde diyor ki tabii ki huzurun önemli, maddi şeyler geçici yeter ki huzurunuz bozulmasın ama bir gelini olcak , bir düğünü olcak neden ilgilenmiyor diyor. bana değer vermicek sanıyor

tavrı ve davranışı uymuyor. hani sıcak olmasa bana karşı vs anlıcam. neyse hep tekrar ediyorum kendimi. En zoru iki aileyi idare etmekmiş inanın:))

ilk zamanlar bende boyleydim..:)
Nişanlıma öyle bir bohça yaptım ki özenerek kayınvalidem hiç aramadı ama çok iyi niyetli bir kadın farklı şehirlerdeyiz sadece
Bana gelen bohçayı gördüğümde şok geçirdim
Annemi biryerde idare etmekten sonra kayınvalidemin üzerime düşmemesinden bunları düşünmekten okadar cok yorulmustum ki bigün nişanlıma patladım...
Ama sağolsun orta yolu buldu bana sabaha kadar anlattı
Ogünden sonra bazı şeyleri anneme aktarmadım.Yapılması gereken şeyleri ben yaptım nişanlım yaptı ailelerimiz demiş gibi gösterdik çok zor kimseyi kırmak istemiyorusun aöa bunları yasayan tek sende değilsin oyle isyan etme olurmu :):)
Git keyfince nişanlının maddi olarak annesine bağımlılığı yoksa yavaş yavaş söyle alın
Hepsi halloluyor zamanla farklı telaşlara düşeceksin ama dediğim gibi pek herkesi karıstırma ve yasadıklarını anlatma
Aileler bazen kızlarına kıyamadıkları için acımasız olabiliyorlar önemli olan huzur bunu sakın kaçırma
Bir ömür boyu mutlu ol inşallah...

istemeden düğün hazırlıklarına kadar geçen sürede aileler tek bir kelime bile etmedi alınacaklar yapılacaklar konusunda

o kadar da güzel oldu ki herşeye biz karar verdik düğün tarihini bile konuşmadılar

ve herkese tavsiye ederim

bu şekilde kalsın bence hiç bulaştırma

tipik bir cimri erkek ailesi tatlı dilli güleryüzlü ama maddi konuların hiçbirine değinmeyen...

cnmm sen nişanlına diceksin bak evleniyoruz ama ailenden tık yok eğer bilmiyorlarsa biz liste halinde verelim yani sizde olmayabilir ama bizde adetler var ve uygulanmasınıda istiyorum sonuçta 10 kere evlenmeyeceğiz... tatlı dille söyle açık ve net bir şekilde ama istiyorum demeyi unutma ve mutlaka da yaptır yoksa evlenirken pişman olursun..
eğer derseki bizim adette yok e ozaman orta yol bulunur cnm hiçmi hayatlarında birşey görmemiş ailen aşkım tuhafsın yani de açıkça

canım benim 2 sene önce yaşadığım şeyleri sen şu an yaşıyosun hemde birebir aynısını ne tarih ne bohça ne düğünün nerde olacağı kimin ne alacağı hiç ama hiç bişey konuşulmadı(eşimin ailesi sayesinde)herşeyle uğraşmaktan eşim strese girdi nerdeyse ayrılıoduk.düğünden 2 ay önce falan yemeğe çağırdılar biz sanıyoruz ki düğün falan konuşulacak annemler konuyu açtı bunlar resmen kapattı k.pederimde düğün istemediğini belirtti(plan yapılacak diye gidiyoruz adamın ima ettiği bu)ama eşimle bende nikah değil düğün istedik başından beri ben internetten bi kaç yer araştırdım eşimle baktık eşim gitti pazarlığı yaptı kaporayı verdi tarihi belirledik(kendimiz tabi ki)kayınvalidem bohça falan hazırlamadı ne nişan ne de düğünde gecelik yada bişey alacak mı haberim yoktu ne beni götürdü ne alıcam dedi çeyizimde sabahlıklı bi setim var bi kaç tanede iç çamaşırı falan aldım düğünden önce çünkü ne yapacaklarından haberim yok biz eşime bohçasını hazırladık ama benim yoktu çeyiz sermeye geldiğimde yatak odasına uyudurk bi takım alıp koymuş beğendinmi dedi ewet dedim ama beğenmemiştim hatta eşimde beğenmedi:)annem falan herşey adat olduğu gibi olsun istedi ama olmadı bunlar sırf kendi belirledikleri fiyatların dışına çıkılmasın diye bana bişey seçtirmediler anlayacağın.bu tipler değişmez arkadaşım onun için gönlünce çamaşırıı gecelğini al boşver onları üzme kendini ben çok üzdüm de ne oldu

siz zaten yeterince streslisinizdir her şey ile de ilgilenemezsiniz ki. bunları zaten sizin değil ailelerin konuşması gerekir. eğer nişanlınızın ailesi bu konuda ilgisizlerse, anneniz nişanlınızın annesini arayıp düğün için görüşelim mi diye aramalı bence. konuşulduğu zaman anne ben şunları bunları istemiyorum gerek yok ya da bunları biz hallederiz şeklinde cevap verebilirsiniz.

evet arkadaşım, aklımdakini söylemişsiniz. bunları benim düşünmem ve konuşmam gerekmiyor hatta bilmem gerekmiyor. büyükler konuşur anlaşır derki böyle destekleyebiliriz şu kadar yapabiliriz ben de ona göre kendimi ayarlarım. bazen içimden kaynanaya açılmak geliyor ama o zaman ya derse kızım ben zaten alacaktım, o zaman suçlu gene ben oluyorum. örş ve adetlere göre sınırımı bileyim istediğimi ve alacağımı önceden bileyim . tek isteğim bu. bakalım...:44:

bu mu tatlı dille söylemek ne kadar değişmiş tatlı dil haberimiz yokmuş

oldu olacak faceten yazsın mail atsın buzdolabına banyo aynasına yapıştırsın listeyi

mazallah unuturlar filan kötü olur yoksa

ne demek liste verelim

bende aynı şeyleri yaşadım. ha düğün tarihi haricinde birşey konuşulmadı. bende arada kaldım. takı vs konuşulması lazım dediler. ama gelen giden olmadı. eşime dedim, ya ailene söyle gelip konuşsunlar yada gel kendin konuş. geldi konuştu. takacakları altınları söyledi, ek isterseniz ben hallederim dedi. bizimkilerin hoşuna gitti. ek vs. istemediler. halloldu.

nişanlınla konuş çözsün. sen arada kalma.

sorun etme, bende kaynanamdan bir çöp görmedim... ama en son yüzünede vurdum... şaşırdı... bana bir gelin bohçası bile hazırlamadın,sen bana ne deger verdin dedim...
bohçaymışşşş, diye tekrarladı..
ya kimseden bir beklentim yoktu ama , yarım elma gönül alma..
sonuçta kaynanadan küçük çam sakızı bile olsa almak hoş birşey...bu ukte kalmıstır bende...

Öncelikle ' en büyük derdiniz bu olsun ' diyerekten konuya bir girizgah yaparım

Bizde de pek konuşulmadı ve nişanlıyken tabi bende merak ederdim ama soramadım

Şimdi evliyim, bi akrabalarını gösterdiler kız benden küçük bak senin bohçanı hazırlattığımız kız bu dediler.

Kaynanamlar bilmiyormuş yani o kızın abisi evlenmiş diye kız tecrübeli deyip bohçayı ona hazırlatmışlar..

Eşim ilk çocuk hatta ilk torun, kaynanamlar bilmiyormuş yani..

Ama o dönemler moralimi bozmadılar değil ; meraklı komşular akrabalar ' Vay efendim bohça da o yok bu yok.. ' diyerekten..

Ben bile dert etmedim o kadar ama etraftan olumsuz yorumlar almak insanı düşündürüyor tabi ' neden ' diye

Sizi anlamakla beraber , canınızı sıkmaya değecek birşey olmadığını yaşayan biri olarak söylemek istedim

Görevlerini yerine getiriyorlarsa daha fazla inceleme bence. Kayinvalidenle aran iyiken böyle kücük seylerle tatsizlik cikarabilirsin, hic karistirma. Kücük seyleri almak istiyorsan al (ic camasiri vs.) iki tane olsun ne olacakki.. Bazi emin olmadigin seylerdede kayinvalideni al karsina sor anne ben böyle böyle düsünüyorum sen ne diyorsun diye, akil almis gibi yani. Hem gelinim bana dansiyor diye sevinir bile.
Mutluluklar dilerim size.

sadece beni şaşırtan, onların büyük olduğu halde bize yol gösterememeleri. inanın o kadar ufak tefek şeyler ki. hani arama, hatır sorma. sonuçta erkek tarafı bir adım atacak ki karşı tarafta karşılık versin. şu halimle ben hem gelin alırım hem de kız veririm yani. ben öyle bu konulara bayılmıyorum ve geleneklerde değişiyor farkındayım. ama biz iki kişi pikniğe gidince bile konuşuyoruz ne alacağız diye. sadece karşıyı önemsediğini ve fikirlerine açık olduğunu göstermek benim istediğim

aynen canım belki çok öenmli bişey değil ama insan bekliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…