- 30 Kasım 2011
- 1.647
- 1.166
- 333
- Konu Sahibi mihmandariye
-
merhaba arkadaşlar ben yakında evleneceğim ve düğün hazırlıklarına başladım. benim sorunum şu. nişanlım bana karşı cömert, iyi niyetli ve de ilgili. yani evle ilgili bütün kararı beraber veriyoruz. ailesi de bana karşı böyle. yanlız sorunum şu. annesi ve babası ailemle görüşmüyor, sadece mecbur kaldıkça. bohça, gelin çamaşırı bu olaylara girmiyor. bunlar benim için önemli değil ama hani bizde adet böyle ya da ben yapmak istemiyorum da demiyor. bunu bile bilmiyoruz. herşeyde gençler bilir diyor ama annem de merak ediyor. sonuç olarak büyükler olarak neler yapıp ne yapmıcamızı bilelim diyor. ben şimdi kendim ev için bişeyler alıcam ama bunu o alacak mı bilmiyorum. annem mesela dedi ki sana bunu ben alacam, ablan bunu veya yengen bunu hediye edecek.
yani birşey alınsın demiyorum ama sanki annemle görüşmek istemiyor, altın da bile sormadı. ben bunu alırım ya da almam ya da ne istersiniz diye.
kısaca ciddi konuları (bohça, altın, para vs.) konuşmuyor. benim bildiğim ve gördüğüm büyükler bir kere biraraya gelir ve en azından beklentilerini görüşür ama bizde bu yok. şuan mesela bana gelin çamaşırı yapılcak mı bilmiyorum? ona göre ben kendime alacağım. ama bunları kayınvalideme nasıl sorarım ki? yapamam yani çekinirim. anneme de diyorum ki ya bu adetlerden haberi yok ya da bilmemezlikten geliyor. boşver huzurum bozulmasın yeter ki diyorum ama bana karşı bu kadar ilgiliyken (kızım der, gezelim der, perdeleri seçelim der) diğer şeylerde neden ilgisiz??
teşekkürler, aslında haklısınız da bana ilginç gelen tek çocuğu var. ve oğlunu çok seviyor çok düşkün (ama hiçbir kararına karışmaz). ayrıca genç ve aktif bir kadın. o zaman insan ilgili olmaz mı diye düşünüyor. yaşlı ve dört öocuk annesi olsa anlicam:)))
demekki o da öyleymiş. artık nişanlıma dicem bunları. inanın aradığımdan değil ama annemde diyor ki tabii ki huzurun önemli, maddi şeyler geçici yeter ki huzurunuz bozulmasın ama bir gelini olcak , bir düğünü olcak neden ilgilenmiyor diyor. bana değer vermicek sanıyor
tavrı ve davranışı uymuyor. hani sıcak olmasa bana karşı vs anlıcam. neyse hep tekrar ediyorum kendimi. En zoru iki aileyi idare etmekmiş inanın:))
eğer bilmiyorlarsa biz liste halinde verelim yani sizde olmayabilir ama bizde adetler var ve uygulanmasınıda istiyorum sonuçta 10 kere evlenmeyeceğiz... tatlı dille söyle açık ve net bir şekilde ama istiyorum demeyi unutma
aynen canım belki çok öenmli bişey değil ama insan bekliyorsorun etme, bende kaynanamdan bir çöp görmedim... ama en son yüzünede vurdum... şaşırdı... bana bir gelin bohçası bile hazırlamadın,sen bana ne deger verdin dedim...
bohçaymışşşş, diye tekrarladı..
ya kimseden bir beklentim yoktu ama , yarım elma gönül alma..
sonuçta kaynanadan küçük çam sakızı bile olsa almak hoş birşey...bu ukte kalmıstır bende...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?