iyi niyet ve iki arada kalmak

çok haklısın ama bazı aileler tam tersi davranıor olan arada bizlere oluyor ayrıca bilmediklerinden değil işlerine gelmedikleri için yapmıyorlar

ben senin neyi anlatmaya calıstığını anladım . alacaklarında değilsin bencede ama ilgisizlikleri ve ailenle gorusmemeleri garip .. heves yok demekki onlarda .
benım k.validem de aynısıydı .. ve halen de oyleeeee

Allah herkese sabır versin, güç versin ... zor bu işler. Bizimkiler takmasa ben hiç takmicam da onların üzülmesi beni üzüyor

ben de benzer bir durumdayım. bana da sorulmuyordu, altından başka bir şey çıktı :)) açtığım konulara bakarsan görebilirsin canım. takılma ve nişanlınla ilgilen. sanki onlar hiç bir şey almayacakmış gibi, sen özendiklerini almaya çalış, ya da nişanlınla beraber alın. annene de kimseyi karşı karşıya getirmeyecek şekilde, biz nişanlımla böyle düşündük, böyle uygun gördük de ve konuyu kapat. anneler bazen kızlarını korumak adına hassas olabiliyor, bu hassasiyet yanlış davranmalarına sebep oluyor.

mutluluklar dilerim

ailesi konuşmuyorsa nişanlınla görüşmelisin.neler yapılacak öğrenmelisin tatlı dille..iletişim eksikliği olmasın nişanlınla aranızda..

Bizimkiler benden 1 sene kaynimi evlendirip bohcasindan takisina , akraba durusune ( yakin akrabalarada bohca demekmis ilk onlarda duydum) herseyleri fazla fazla yaptilar. Benlm annemide niśana 3 saat kala arayip ......hanim ne istersiniz dediler.
Ama bende ne yaptim nisanda bohca yapilmadi ama nisanlima dana kadar pirlanta tek tas aldirdim. Bohcayi yapilmadigini bile bile soran eltimede ben bohca yerine bunu aldirdim pilik prtiga para vercekkadar salakmiyim dedim. Dugunde hala mordu:)))))

:) benim nişanlım tek çocuk olduğu için karşılaştıramıyorum:)

Ne güzel iste, evlenen sizsiniz diye kadincagiz karismiyormus.
Sizin karariniz olarak görmüs.
Yok ama illede bir oturup konusalim diyorsaniz bu kadar kasmayin.
Anneniz bir aksam yemege davet etsin, sonra sormak istediklerini sorsun.

Canım karışmaması daha iyi aslında artık öyle hep beraber toplanıp çarşı pazar gezmek yok hem kayınvalidenle gidip dantelli çamaşırmı beğencen allasen
Bizim aileler tanıştı önce babamın olurunu almak için, sonra eşim buraya taşınıp işe başladı, 10 gün sonrada nişan oldu toplamda 3 haftada falan hallettik işi, 2 ay sonrada düğün yallah Kimse kimseyi hususi neler yapılcak diye aramadı halada öyle samimiyet yok soğuk insanlar biraz. Kayınpederde baya cahil bi adam olduğundan babamla bi araya gelmemeleri daha hayırlı oluyo böylesi çok daha güzel bulaşan yok.
Nişan alışverişide şöyle oldu ben bigün kayınvalidemlere gitmiştim eltimler gelmiş diye biz eltine bu kadar altın yaptık sanada öyle yapalım dediler zaten önceden eşim söylemişti bende tamam dedim babama gelip kaç bilezik istiyosunuz diye sormalarına gerek yoktu hediyedir sonuçta. Burda adetlerde bellidir ne alıncak ne yapılcak bigün çıktık herşeyi beğendik ikimizede babalarımız para vermişti eşimin biriktirdiğide vardı aldık herşeyi kimse karışmadı. Eşyalarıda önce biz gezdik beğendik sonra kayınpeder gelip pazarlık yaptı ama eşim ödedi birikmişleriyle. Düğünü kayınpeder yaptı hiçbişeye karışmadım şunu isterim bunu isterim demedim gitmiş organizasyonla anlaşmış güzel oldu. Biz aslında herşeyi eşimle konuşarak anlaştık ailesi değil o iletti bana şu kadar birikmişim var bunları yapabilirler vs diye bende mesela illa 2 milyarlık gelinlik isterim diye çırpınmadım orta halli herşeyimiz oldu çok şükür.
Nişanlınla konuş belki ailesi eline para veriyodur gidin ne isterseniz alın diye yada böyle şeylere bulaşmak istemiyolardır.
Bence merak ediyorsan ara konuş çünkü kayınvalidende bi nevi annen olcak çekinme böyle şeyler için bende önceleri pek samimi değildim ama bizim bebiş baya bi nazlandı gelmeye o da kendince akıllar verdi yani yeri geldi cinselliğe kadar konuşma geçti aramızda mecburende olsa

Son düzenleme:
canım öncelikle hayırlısıyla allah tamamına erdirsin bir ömür boyu mutlu olun inşallah. amaaaaaaa benden sana tavsiye ne alınması gerekiyorsa nişanlına söyle ve aldır. bende senin gibi yaptım herşeyim var gerek yok dedim. sağolsun bir bohça geldi ki havlu ve lif dünyasından oluşan. bir de benim seçtiğim gecelik sabahlık ve terlik. bizde bohçaya bunların dışında makyaj malz. kıyafet süslü gecelik ve sabahlıktan ayrı günlük giyim pijama takımı parfüm ayna önü için süslü tarak ayna takımı falanda konur.. ama malesef iki kız evlendiren kayınvalidem bunların hiçbirini yapmadı. bilmediğinden değil yapmak istemediğinden yapmadı. bizde onların dıdısının dıdısına kadar bohça yaptık düşün. bana annem o zman sölediğinde ayy onların alacaklarına mı kaldım herşeyim zaten var dedim durdum cahillik işte.. şimdi bakıyorumda yeni evlenen arkadaşlarımın herşeyleri tas tamam işte o zamanda üzülüyorum. kendi değerimi bildirememişim diyorum. evet onların alacağı hiçbir şeye ihtiyacım yoktu ama neden değer verip yapmadılar diyorum şimdi..bir kez oluyor bunlar daha sonra öldürsen böyle cimri bir aile bir daha sana bişey yapmaz bilgin olsun. ve de arkandan değer bilipte benim gelinim çok tok gözlü biri ihtiyacı olmayan hiçbişey aldırmadı demezler. inan buna içinde kalacağına varsın gelin de herşeyi istiyor desinler yapılması gerekenler neyse yapılsın. adı üstünde sen gelinsin şimdi istedin istedin. bak 4 aylık bir kızım var bana yapmadıkları gibi ona da hiçbirşey yapmadılar.. lafaa gelince ben gelin lafa gelince ilk erkek çocuklarından torun benim kızım.. laftaaa gönülleri çok bolll ama görünüşte bişey yok.. 2 halası 2 amcası var kızımın ne bir tulum ne bir badii hiçbir şey almadılar 4 aydır.. kayınvalidem desen o da öyle aldığı tek şey bir patik bu kadar. bir tek doğumda yapılan bana ve kızıma bir bilezik sağolsunlar. ama insan hiç mi heves edip bi tulum bi kıyafet almaz..kızımın bütün ihtiyaçlarını babası ve annanesi karşıladı..yani bana değer vermeyen kayınvalidem kızımada değer vermedi... diyeceğim o ki arkadaşım sen kendi değerini kendin bilecek ve onlarada seni değerli kılmaları için yapılması gerekenleri bir bir yaptıracaksın.. seninle bu konuda muhattap olmuyorsa nişanlına söyle o söylesin yapılması gerekenleriii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…