iyice hasta olmadan gelme ://

Hicbir sebep profesyonel, insanca davranmaya engel degildir. Uykusuzluk, mesguliyet, bunlar bahane. Ben hemsireyim, hergun turlu hasta ve yakiniyla iletisim halindeyim. Benim de sabrim tasmiyor mu, yorulmuyor muyum. Tabii ki. Ama guleryuzumden hicbirsey kaybetmiyorum. Asla kimseyi ne terslemisligim, ne de sesimi yukseltmisligim vardir. Doktorlarimiz da oyle. Ben bir tek Turkiye'de gordum bu hasta ve saglik personeli kavgalarini. ABD'de yasiyorum, asla sizi tersleyen doktor ya da hemsireye denk gelemezsiniz. Cunku burda profesyonellik hat safhadadir. Saglik calisanlari buna gore iyice egitilir okullarda, sonra meslek basinda da profesyonelligi cok guzel uygular. Ben hicbir Avrupa ulkesinde de duymadim boyle seyler.Ben Turkiye'de de cok nazik, profesyonel doktorlara denk geldim. Yapan varsa, demek ki yapilabililirmis degil mi? Boyle insanlarla cok yakin mesafede calisilan meslekler zordur, kimse kolay demedi. Iste onun zorlugu da herseye ragmen sabirli olabilmek, insanlara guzel davranabilmekte zaten. Meslegini profesyonelce,insanca icra eden hepsinden Allah razi olsun.

Simdi konu sahibi arkadasim. Sebep ne olursa olsun, sagligini aksatmissin. Sen de istemezdin ama olmus. Burda haksizsin. Bazen kontrolu aksatinca herseye yeniden baslamak gerekebiliyor, duzgun analiz edilmiyor bazi seyler. Ama senin de dedigin gibi doktor sen icerdeyken baskalariyla sohbet etmemeliydi. Senin sorularinla ilgilenmeliydi. Burda haklisin. Istersen sikayetini yap. Ama internetteki seylere guvenip de doktora catma. Cunku internette yazilanlardan daha cok sey biliyor doktorun. Eminim onlar da "ama ben boyle duydum, boyle okudum, bunun ilaci suymus, tedavisi buymus" diye doktordan daha cok doktor olan hastalara sinir oluyordur. Istersen doktorunu degistirip, icine sinen birine git. Gecmis olsun.

yorumlar ilginç bu mesleği bilerek seçiyolar tabiki insanlarla uğraşacaklar cevap vericekler ve onun için bi dünya para alıyolar neymiş kaç kişiyle uğraşıyormuşmuş herkes nelerle uğraşıyor bide hasta oluyosun yüzüne bakmıyolar gidin bakalım özel bi hastanede dr lar nasıl çünkü hasta şikayeti olursa barınamazlar ama devlet hastaneleri malum mağlesef şunuda söyliyeyim yeni nesil drlar daha güler yüzlü iyi gibi

hastalara olan ilginiz için teşekkürler ama ben internetten araştırıp da gitmedim doktora ilaki bi baktım nedir benim hastalığım diye netice de hastalığımzla ilgili bilgimiz olmalı hepten bilgisiz çıkmayalım doktorun karşısına bu da bi mevi doktora saygı aslında dediklerini anlamak için ben rahatszlığımı bilerek gittim doktora kontroldü ama talihsiz bi konrol oldu umarım bir daha olmaz teşekkürler ilginiz için

özellerdede gereksiz yere ameliyattı işlemlerdi vs. yapıyolarmış para alabilmek için ne olucak bu halimiz bilmem.ben artık hepsine gidiyorum eleme yapıyorum.şu hastanenin şu doktoru iyidiye.gitmediğim doktor kalmadı zaten nolcak halim yaw acınacak haldeyim her türlü hastalığın tedavisini biliyoruz walla doktormu olaydık ne D

Artık internetten herşeyi araştırıp öğreniyoruz ve bizim bilgimiz doktorları aşırı rahatsız ediyor bende bunu anlamıyorum. Karşında bön bön bakan birini görmek neden bu kadar zevk veriyor egolarımı pompalanıyor?? Tetkik yapmadan ilaç yazmaya kalktığında yada eksik tetkik yaptığında ister istemez müdahale etmek zorunda kalıyorsun ve tartışma durumları doğuyor ama nedense özel hastaneye gittiğinde hepsi bir sevgi ve sempati böcüsü oluveriyor . Neredeyse check up yapacaklar . Bu insaniyetsiz ve ikiyüzlü tutumlarıda beni küplere bindiriyor.

Yok, tabii ki bilgili gidin. Benim esas demek istedigim sey suydu. Kimi hastalar doktora resmen akil veriyor, ben bunu demistim. Yoksa, tabii bilgi sahibi olmak istemeniz, arastirip gitmeniz en dogal hakkiniz. Ben de yapiyorum bunu.
Benim demek istedigim sey bir de mesela herkesin normali farkli oluyor. En basitinden, kiminin tansiyonu yuksektir, ilacla kontrol altina alinsa da normalin biraz ustunde seyreder. Bu insan internetten normal degerleri gorup de doktorunun yanlis tedavi uyguladigi icin tansiyonunun yuksekte oldugunu dusunebilir. Doktora gidip catabilir. Bunu dedim. Dedigim ornekte cok asiri yuksek tansiyondan bahsetmiyorum tabii, kontrol altinda ama yine de yuksekte olandan bahsediyorum. 40 tane tansiyon ilaci da kullansa kimilerinin tansiyonu belli bir yere kadar dusuyor mesela. Ya da doktoruna gidip ameliyat isteyen, ama kendisinin ameliyata uygun olmadigini duyunca doktorun isi bilmedigini sanip icerleyen hastalar var. Bunlar en basit ornekler, daha bircok ornek verebilirim. Doktorunuz sizi ve sizin normalinizi tanir ve ona gore tedavi uygular. Bunu anlatmak istemistim. Yoksa, siz arastirmayin, bilmeden gidin, sadece doktordan ogrenin demedim. Hepimiz artik nete bakiyoruz birsey oldugunda. Bilgi sahibi olun, ama kendinizi cok kaptirmayin. Bu hepimiz icin gecerli. Bunu demek istedim.

benım sevgilim gereksiz ameliyat yuzunden apandistinden oldu

çok bilmiş arkadaşım.......biz burada kimseye haklı ya da haksız demiyoruz....lütfen teker teker tane tane oku hepsini.......konu sahibi haksızlığa maruz kalmıştır ne yaşadığını bilmiyoruz.....biz burada bir bakış açısı sunduk....doktorunu değiştir......doktor orada terbiyesizdir şudur budur çözüm yolumuz ne peki...aaaa yapma ne kadar ayıp hiç yakışmıyor sana mı diyeceğiz....allah aşkına türkiye de yaşıyoruz yaaa..........benim kardeşim hem türkiye de hem amerika da hemşirelik yaptı....bana o memleketleri anlatma...orda işlerin nasıl yürüdüğünü hiç anlatma......hastaneleri ve doktorları çok profosyoneldir...ama insanlar hastaneye gitmemek için kırk takla atar çünkü bir anda donuna kadar soyulabilirsin..........burdaki muameleyi orda görseydim milyon dolarlık dava kazanırdım ben
üstelik doktorunuzu dava etme hakkınız var ...yanlış teşhis yetersiz tedavi..........şu an bir uzman doktoru görüyorum...bir hemşirenin çalışma şartlarından daha ağır......sen evine giderken....uzman doktor evinden çağırılıyor...ya iki günde bir ya da hergün.....eeeee kim ilgilenecek bu konuyla diyorum......sen hala burda ahkam kesiyorsun...madem bu kadar dünyayı tanıyorsun afrika ülkelerinden ya da avrupa ülkelerinden örnek ver....hangisinde doktorun özel hayatı bu derece yok......

geçenlerde acilde geçirdik geceyi havaleden dolayı diazepam taşıyorum yanımda noroloji ve çocuk doktorum eğer 38.5 tan düşmesse sıkıcaksın acile gidiceksin demişlerdi ve 39dan inmedi diye sıktık gittik bir azar bir azar kalabalık içinde sanki başkasının sinirini çıkarırmış gibi bağırdı doktorlar.söylüyorum noroloji doktorumuz dedi diye.yok neden sıkmışım havale geçirmemişki. yanımızdada 5 yaşında kız havale geçirmesinmi o anda.kız için birtane diazepam bulamadılar dolabın anahtarını arıyolar birbirlerine bakıyolar.baktım olmucak ben verdim isterseniz bende var sıkın diye müdehale ettiler.sonrada teşekkür etti az önce bana kızan doktor hanım..daha bir sürü anım varda sinirlendikçe geliyo aklıma.ama bazılarıda var ay sarılıp öpesim geliyo.mesela benim psikiyatristim kız adama dilenci gibi allah razı olsun allah ne muradınız varsa versin dediydim ya.adamda demiştir yadi zaten kafayı zaar ne yapsa yeridir DD

anlıyorum haklısınız var çeşit çeşit insan ama konumu okuduysanız benim yerime bi başkası olsaydı orda bi gerilme olurdu hatta kavga bile olurdu ki haberlerde izliyoruz ya arada öyle bi durum olabilir di ben anlayışlı davrandım sağ duyulu olmaya çalıştım ama arkadaşlar hala üstüme geliyor doktoru haklı görüyorlar anlamıyorum kendi ailelerinden biri olsa doktora kızsaydın ya da uyarsaydın derder bana gelince söylemedikleri kalmadı olsun ben kendimi biliyorum az önce bi doktor arkadaşım o kadar güzel yazdı ki içimdekiler alıp götürdü sağolsun ben uyumsuz bi insan değilim aynı doktora gitsem bana güzelce baksa en azından tahlillerimi değerlendirse ben ona yine minnattar olurum kolay doktor olunmuyor biz ona göre saygımızı gösteriyoruz keşke azcık da bize saygı gösterilse

Karşılıklı saygıyı ve seviyeyi koruyunuz lütfen...

Terbiyenizi takinir misiniz lutfen, burada mahalle kavgasi yapmiyoruz. Seviyenizi koruyamayacaksaniz hic girmeyin forum isine, benim yorumuma da yorum yapmayin. Konu sahibiyle gayet seviyeli konustum burda, bakin da biraz ornek alin. Yazdiginiz seyin ilk birkac cumle sonrasini okumadim, okumaya deger gormedim. Once duzgun nasil yazilir ogrenip, sonra bana savunmanizi yapin.

peki sen ne hakla bana doğru düzgün yazmam gerektiğini söylüyorsun....okumaya değer görmediysen neden cevap yazıyorsun ....bizim konumuz amrika mı...bizim konumuz türkiye.......çok kızdım çünkü kerkes kendi yaşadığ olumsuzlukları yazıyor....sen çıkmış ahkam kesiyorsun.......yorulmak düzgün çalışmaya engel değil bilmeme ne....çok komiksin...bizim konumuz bu değil.......insanlarda genel bir tahammülsüzlük var kimi kime şikayet edeceğiz diyorum....sen burda amerika diyorsun....laf olsun torba dolsun

ben size tavrınız için teşekkür ederim herkes haklı görecek diye birşey yok ne güzel söylediniz seviyeyi koruyarak yazınca anlaşılıyor diye yorumunuz için seviyeniz için çok teşekkürler

Sevgili Pepe,
lütfen burada tartışıp sinirlerini harap etme.
gerçekten değmez, 2-3 gündür bunu yapıyorum kendimi ifade etmeye çalışıyorum yok değmez.
burada tartışacağıma gider 2-3 konu fazla okurum en az hasta görebileceğim bölümü kazanmak için çalışırım daha iyi.
burda juno arkadaşımız da yeri geldi özür diledi ben de üstüme düşeni yaptığımı düşünüyorum.
ve tüm doktor arkadaşlarıma tavsiyem şu forumdaki doktor düşmanlarıyla uğraşmak yerine kısıtlı vakitlerini sevdikleriyle geçirmeye, tıp konusunda çalışmalarına, hiç bişey bulamazlarsa dinlenmeye ayırsınlar.
burdaki tüm doktor düşmanlarına tek diyeceğim şu ki inşallah o nefret ettiğiniz doktorların eline kalırsınız. hadi bana eyvallah

Son düzenleme:
İşte budur , demek ki doktor var doktor var .. Hata yapıyoruz yapıcaz da tabi ki ama nedir bu arkadaşa yüklenme sebepleri anlayamıyorum . Sizide tebrik ediyorum arkadaşım . Rabbim kolaylık versin size

Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.Arkadaşın konusu bambaşka yerlere gitmiş, ben arkadaşın yaptığında hiç bir terslik göremedim, morali bozulmuş ve burda derdini paylaşmış.

ben size gayet uzun bi mesaj gönderdim aslında pek anlamadığım için sanırım gönderdim sanıyorum ama gitmemiş tekrar gönderdim ben nezaket gösterene karşılık vermeyecek kadar kaba bir insan asla olmadım lütfen konrtol edin mesajlarınızı beni daha iyi anlayacağınızı umuyorum

Ağzınıza sağlık, bir doktorun ağzından bunları duymak her şeye bedel.
Her kesimin olayı kendi gözüyle değil, iki taraflı da görebileceğini sayenizde tanıklık ettik.

bence sizinki genellemeye giriyo.her meslekte oldugu gibi tabi curuk elmalar var ama isini cok iyi yapan doktorlarda var.mesela benim esimde dahiliye doktoru az cok bilgim var islerin nasil isledigiyle ilgili.emin ol isleri hic kolaydegil.aksama kadar bisuru kisiyle ilgilen sonra 100kere hemsire arasin danismak icin.ve gecenin 3unde 5 inde hasta geldigi icin hastaneye git.gercekten yorucu...
bence sen doktorun biseyin yok demesine bozulmussun biraz..kizma ama kendisinde hastalik arayan doktoru biseyin yol dedi diye doktorun bilgisiz yetersiz oldugunu savunan cok kisi gordum.
demekki degerlerin henuz tedavi edilme asamasinda degil yoksa eminim elinden geleni yapardi size garazi yokya...hem ertesi gun orda olmamasida normal asistanken hergun farkli doktor gelir.arastirmalarda bu isler boyle..
sen eniyisi ozel bi hastaneye git orda hasta olmayana bile hastasin diyolar nasilsa.para almak icin bosyere ameliyat bile yapiyolar

doktorlar çok bilen hastaları sevmiyorlar fakat eskidende şu vardı
bilmeyen hastadan nefret ederlerdi..ne çok soru soruyo diye..
ama çok bilende çok soru sorar..neticede hasta hastadır..
o diplomayı orda otursun diye almıyor herhalde..işini layığıyla yapmak zorunda..
bende karşılaştım geçen böyle bir doktorla..kavga etsem nolcakki..
bu düzen böyle gelmiş böyle gidiyor işte..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…