iyice hasta olmadan gelme ://

Kadının orada dediği bana sırıtsın illa ki gülsün değil ki . amma büyütmüşsünüz konuyu . benim elime iğne bile batsa işkillenirim mikrop kapmış mıyımdır acaba diye ki arkadaşın hastalığı da önemli . Ben öğrencilerime nasıl güler yüzlü davranıyorsam içim kan ağladığı dönemlerde , esnaf borç batağında olduğu halde nasıl karşılıyorsa müşterisini bu her meslekte böyledir . mesleği bırak yapılması gereken budur . ben kimsenin derdini sinirini çekmek zorunda değilim kimsede benim . O Doktor hastasının sorularına karşılık verip onu tatmin etmeli çünkü bilen o . Sıkılıyorsanız severek yapmıyorsanız bırakın işi olsun bitsin . Ne demek sohbet ne demek surat asmak . Bilmem kaç para almasını rahat rahat yemesini biliyor ama her hasta başından vs vs .

Arkadasim bir hastaligindan dolayi doktora gidiyor. Doktor ozel yerine yonlendirmeye calisiyor. Arkadasim orali olmuyor. Tahlil yapilip arkadasa devamli kullandigi ilacin yazilmasi gerekiyor. Doktor arkadasima sinirlenmis olacakki ona sen cocuk dogurma gerizekali olur deme geregi duyuyor.

Doktor cok calisiyor arkadaslar bu tur laflari buyutmeyelim biz hastalar. Biz hasta olarak haksiziz kabul edelim degil mi

Bu arada arkadasimda cikolata kisti var ve 1 yildir cocugu olmuyor.

Son düzenleme:

haklısın arkadaşım, zaten birbirimize laf atınca bişey deişmiyo.
aslında sağlık bakanlığına laf etmek lazım.
sistem hastalarla doktorları bilinçli olarak birbirine düşürüyor.
hastaları doktorlara karşı kışkırtıyorlar.
zaten yakında tamamen sgk sistemi filan değişicek, sigorta işlerinde filan çok sıkıntı olucak, parası olmayan sağlık hizmetinden yararlanamayacak.
ve bir de doktorların davranışları yanında vatandaşlara da eğitim vermek lazım.
en azından mesela bir trafik kazasında gelen ambulanstaki personellere karışmamak gibi.
ya da aile sağlığı merkezinde halledilebilecek bir mesele için üniversite hast. gitmemek gibi.
ya da boğaz ağrısı için asmler yerine acile koşmamak gibi vs. vs.
gereksiz rapor isteyip reddedince ya da istediği gereksiz ilacı yazmayınca bir doktora hakaret edilmemeli, bunun da bir yaptırımı olmalı.

geçen gün acilde ilk nöbetini tutan arkadaşıma bir diazem bağımlısı istediği ilacı yaptırmadığı için satırla saldırmış böyle bişey nerde olabilir yaa

evet hastalar açısından bakıyorum azarlanmamak istiyoruz azıcık güzel düzgün muamele istiyoruz.ama sizde zor şartlarımız diyorsunuz hal mı kalıyor diyorsunuz herkes kendince haklı.ben şöyle düşünüyorum her meslek karşı tarafa profesyonelce davranmalı.henüz iş hayatına atılmadım öğretmenlik yapıcam hani hayatımı mesleğime taşımamalıyım diyorum.ama tabi çalışınca nasıl hissedeeğim bilmiyorum.

allah razı olsun sizden demek isteğim bu ama anlatamadım derdimi

çalışıyorum en yakın orası başka yere gitmem şimdilik imkansız maddi durumun da başka yere gitmeme olanak sağlamıyor ben ayrıca bakınca şıp diye anlasın demedim ki madem yetersiz başka yere git desin o bna senin derdin şu diyecek bende ona göre başımın çeresine bakacağım ayrıca o başka yerin doktorları uzaydan falan mı geliyor ben şuanda hala sağlığımın peşinden koşuyorum koşuyorum ki gördüğüm kötü muamelenin karşısında duruyorum ama sizler garip garip triplerdesiniz ben doktor mükemmel olsun demiyorum ki en azından arkadaşıyla sohbeti bırakıp da bana bi 5 dk ayırsaydı ya da başka yere git deseydi öyle ya .....

kesinlikle haklısınz

bende anlamadım ki ben haklıyım bilmiyorum nolur siz söyleyin kadığ sohbet ediyordu arkadaşıyla iki sayfa tahlilim vardı ikincine bakmadan ilkini görünce direk ilaç yazdı

siz neden ısrarla anlatmak istediğimi anlamıyorsunuz bana kötü davrandı daha ikinci tahlilime bakmadan bakarkende sohbet devam ediyor ilaç yazdı. ben bütün doktorlar kötü demiyorum ama bunu da haketmedim ben oraya normal bi vatandaş olarak gitmişim belki daha ciddi bi sorunum olabilir di ki sorunum bence ciddi benim için öyle en azından bak bu böyle bu şöyle olmuş diyebilirdi değil mi hala nesini savunuyorsunuz çay içip sohbet etmek hasta varken ki neyin var diye bile sormuor normal mi ayrıca hani hakkımızı savunmamız lazım ya hakkımızı yedirmemiz ben onu yapıyorum siz karşı çıkıyorsunuz yok 36 saat nöbet tutuyorlar yok şöyle yok böle sohbet eden bi doktor pekala tahlil analizi de yapabilir değil mi çok da zor olmasa gerek

siz konunu ne olduğunu anladınz mı

1 internetten hastalık öğrendiğim yok bişey yazacaksnız baştan sona okuyun o kadar çok cevap verdim ki artık vermiyorum cevap ben doktor seçme hakkına sahibim diye gittiğim doktor çay içti sohbet etti ben bunu değiştireyim diyemem bir kere izin alyorum işyerinden boyna hadi senin doktorun sana iyi davranmmış git başkasına göster kendini de demiyorlar ben orada 2 doktora gittim ikisi de aynıydı insan gibi davranmıyorlar derdim bu güler yüz muhabbetinden bıktım sıkıldım meraklı değilim diş görmeye güler yüz isteyen kim resmen doktor bana sohbetlerni kestim diye tavır aldı diyorum kahvesinden neden bana ne oluyor ben orda muayene parası vermiyor muyum eczaneye ilaç almaya gittiğimde bal gibi de kesiyorlar ne anlayışlı insanlarsınz dilerim bu takdir edip savunduğunuz doktorlar devamlı olarak çıksın karşınıza güle oynaya çıkarsınz muayenehaneden

Arkadaşlar ben de doktorum.hem acilde çalıştım çok ağır şartlar altında şu anda da ücra bir yerde aile hekimliği yapıyorum.Gerçekten şartlarımız kötü çok haksızlığa, şiddete maruz kalıyoruz bu doğru.Ama gerçekten bu bayanın örneğinde olduğu gibi bazı doktor arkadaşlarımız işini düzgün yapmıyor ne yazık ki.Hasta odada varken arkadaşınla muhabbet etmek çok yanlış bir davranış, bu kötü şartlarla açıklanamaz bir doktor hastasına böyle davranmamalı.Bayanın söylemek istediği sormak istediği başka durumlar da varmış, gebelikle ilgili korkuları gibi ve gayet de haklı, tiroid problemi gebe kalmaya engel olabiliyor vs. Ama doktorunun tutumundan dolayı soramamış ve bu çok üzücü bir şey.

Acilde çalışırken bazı uzmanlara o kadar kızardım ki, uzmanın gelmesi gerek hastanın ciddi bir problemi var.Ama sağolsun arkadaşlar gelmemek için her türlü yolu denerlerdi, bakarlardı artık tutanağa varacak iş ancak o zaman gelirlerdi.Ben gerçekten bu uzmanların vicdanına şaşırırdım, ki çok ciddi durum olmadığı sürece hiç uzmanı da çağırmazdık.

İşte bazı doktor arkadaşların bu tarz tutumlarından dolayı ne yazık ki insanlarda doktorlara karşı bir önyargı oluşuyor.Ha tabi bazı hastalar da var ne yaparsan yap kavga edecek bişey bulur, zaten kavga için gelmişlerdir, onlar için bişey demiyorum onlar zaten her yerde huzursuzluk çıkaracak insanlar.

Tabi ki de her zaman güleryüzlü olamayız, hasta saçma isteklerde bulunursa sert cevap vermemiz gerekebilir.Ama hasta sağlığıyla ilgili bir soru soruyorsa ona en açıklayıcı şekilde cevap vermeli, başımızdan savsaklamamalıyız.Bir de bir senedir çalıştığım şu süre içinde gözlemlediğim, hastalara güleryüzlü davranınca, hastalığını anlayabileceği şekilde açıklayınca hastalar da çok memnun oluyor ve gerçekten tavırları değişiyor.Acilde tek başıma 24 saatte 350 hasta baktığım zamanlarda bile bunu yapmaya çalıştım,Haketmeyenlere gerekli cevabı da verdim ama.

Yaniii lafı çok uzattımm ama işin özü bazı hastalar gerçekten çok haksız oluyor ve ne yaparsak yapalım kavga çıkarıyorlar; ama ne yazık ki bazı doktorlar da gerçekten etik olmayan davranışlarda bulunup, hastalara gereksiz yere ters davranıyor, bağırıyor.

desteğinizden dolayı çok teşekkür ederim benim doktorlra karşı ön yargılarım yok çok sevdiğin arkadaşlarımda var bu bir sorun kesinlikle sorun biz nasıl saygı duyuyor isek biraz da saygı biz bekliyruz tamam yorgun olabilirler tamam işleri gerçekten çok zor olabilir ama arkadaşıyla sohbet edebiliyorsa iki sayfa tahlile de bakıp bak bu böyle diyebilirdi evet bebek düşünebilirmiyiz bir sakıncası olur mu diye soracaktım soramadım ben bir daha bir ay sonra anca gidebilirim peki ne olacak şimdi sohbet iş çıkışı da yapılabilabilir di ama ben iş çıkışı ona soru soramam ki tekrar teşekkür ederim sizin gibi düşünceli doktorların olduğunu bilmek güzel

Sizi çok iyi anlıyorum ve gerçekten çok anlayışlı bir insanmışsınız.Emin olun o anda sizin yerinizde olan bir çok kişi kavga çıkarırdı ve siz bunu yapmamışsınız.Doktor arkadaşın tutumunda savunulacak hiç bir durum yok zaten, odada hasta varken orda bir arkadaşının bulunması bile hiç etik değil özel bir şey soracaksınız belki soramazsınız, ki doktor orada muhabbet ediyormuş.Benim hemşirem erkek, bulunduğum bölgedeki kadınlar çok çekingen oluyor bazı konularda, böyle bir durumda ben hemşireme bile sen bir istersen çık diyorum çünkü bayan erkek hemşireden bile çekiniyor, anlamak lazım biraz.Ben size teşekkür ederim keşke bütün hastalarımız sizin gibi olsa.Geçmiş olsun umarım en kısa zamanda sizinle ilginecek bir doktora gidersiniz.

burası doktorlar hastalar kulübüne dönmüş.. iki gündür sağlık ile ilgili konular açılıyor birileri geliyor ben doktorummm o sebepte acili meşgul edemezsin.. ben doktorummm tahlil öyleyse ilaç olmaz vs. konu sahibine yüklenme bir tersleme tartısma ne yapmaya çalışıyorsunuz neyi ıspat etmeye çalışıyorsunuz anlamadım..

kesinlikle yapacağım bunu arada burdaki yorumları yapanlar tahminimce ilerideki hasta tersliyiciler rabbim iyilerle karşılaştırsın o kadar tutursız koruyorlar ki basbas bağırıyorum bana resmen bakmadı sohbet etti diye ama anlamıyorlar efendim git başka doktor seç git başkasına çalışmıyoruz izin derdimiz yok ya para da cebimizden taşıyor ya çok saçma çok ben bana bakmadı gayet de canlı kanlı sohbet ediyordu diyorum o orda kaç saat nöbet tutuyor diyorlar uzman doktor ya o kadar sohbet edebiliyorsa bana da bakabilirdi diyorum anlayana ama

valla bende anlamadım herkese bi açıklama yapma derdindeyim derdimi anlatamıyorum çünkü

iyi dilekleriniz için bende teşekkür ediyorum iyiki anlayışlı doktorlarımız var nerdeyse yapılan yorumlardan ötürü ağlayacaktım gerçekten çok hassas da bi dönemden geçiyorum derdimi paylaşmak istedim varsa bu hastanenin başka doktorlarından müzdarip ne yapabiliriz diye sormaya açtım konuyu cünkü bakıyorum da hastaların çoğu 50 yaş üstü onlarda zavallılar seslerini çıkaramıyorlar neticede devlet hastanesi maddi açıdan çok da iyi olmayan insanlar tercih ediyor genelde o hasteneleri benim derdim yapılan kötü müamelerin her iki taraf içinde son bulması bu doktorlar için de geçerli cahil davranan insanlar da çok sizde karşılaşıyorsunuzdur ki görüyoruz tv de çok çok üzülüyorum hele şehit edilen bir doktorumuz vardı günlerce ağladım diyebilirim .hasasiyetiniz için de ayrıca teşekkürler umarım sizin gibi doktorlarla karşılaşırım :)

İşte budur , demek ki doktor var doktor var .. Hata yapıyoruz yapıcaz da tabi ki ama nedir bu arkadaşa yüklenme sebepleri anlayamıyorum . Sizide tebrik ediyorum arkadaşım . Rabbim kolaylık versin size

bekarken doktor yüzü görmedim,evlenip çocuk yapınca doktordan çıkmadım.allah onların eline düşürmesin onlarsızda bırakmasın.konu bensem problem değil ama çocuğum olunca psikopata bağlıyorum.4 sene sonra hangi ilacı nezaman kullanmamam gerektiğini anladım.cahillik zamanımda doktorun biride dönüp adam akıllı tavsiye verseydi çocuğum havale geçirmezdi bende 2 sene hastanelerde sürünmezdim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…