teşekkür ederim bana adım atmışsın. bende sana yanlış birşey yazdıysam kusura bakma ve lütfen birdaha birbirmize saldırmayalım.ben doktorlara düşman değilim elbette çalışma şartlarınız zor sadece azarlayan kızan doktorlara katlanamıyorum ve belki biraz daha güler yüz hem onlara hem bize iyi hissettirir bunu anlatmaya çalıştım
haklısın arkadaşım, zaten birbirimize laf atınca bişey deişmiyo.
aslında sağlık bakanlığına laf etmek lazım.
sistem hastalarla doktorları bilinçli olarak birbirine düşürüyor.
hastaları doktorlara karşı kışkırtıyorlar.
zaten yakında tamamen sgk sistemi filan değişicek, sigorta işlerinde filan çok sıkıntı olucak, parası olmayan sağlık hizmetinden yararlanamayacak.
ve bir de doktorların davranışları yanında vatandaşlara da eğitim vermek lazım.
en azından mesela bir trafik kazasında gelen ambulanstaki personellere karışmamak gibi.
ya da aile sağlığı merkezinde halledilebilecek bir mesele için üniversite hast. gitmemek gibi.
ya da boğaz ağrısı için asmler yerine acile koşmamak gibi vs. vs.
gereksiz rapor isteyip reddedince ya da istediği gereksiz ilacı yazmayınca bir doktora hakaret edilmemeli, bunun da bir yaptırımı olmalı.
geçen gün acilde ilk nöbetini tutan arkadaşıma bir diazem bağımlısı istediği ilacı yaptırmadığı için satırla saldırmış böyle bişey nerde olabilir yaa
Kadının orada dediği bana sırıtsın illa ki gülsün değil ki . amma büyütmüşsünüz konuyu . benim elime iğne bile batsa işkillenirim mikrop kapmış mıyımdır acaba diye ki arkadaşın hastalığı da önemli . Ben öğrencilerime nasıl güler yüzlü davranıyorsam içim kan ağladığı dönemlerde , esnaf borç batağında olduğu halde nasıl karşılıyorsa müşterisini bu her meslekte böyledir . mesleği bırak yapılması gereken budur . ben kimsenin derdini sinirini çekmek zorunda değilim kimsede benim . O Doktor hastasının sorularına karşılık verip onu tatmin etmeli çünkü bilen o . Sıkılıyorsanız severek yapmıyorsanız bırakın işi olsun bitsin . Ne demek sohbet ne demek surat asmak . Bilmem kaç para almasını rahat rahat yemesini biliyor ama her hasta başından vs vs .
doktorların en ufak yanlışlığı ters hareketi herşeyi batar.....ne derseniz deyin masa başı mesleklere bir öğretmenliğe benzemiyor....sürekli pür dikkat olmak harbabayiğidin harcı değil.......yüzdeyüz hatasız doktor da mümkün değil sorun da burda zaten
ama doktor yanlış yaptı ..kahvesi vardı ..suratıda gülmüyordu.....akıllı olacakın ....çünkü bu senin sağlığın...mükemmel sağlık sistemi yoktur ...mükemmel doktor da yoktur....sen sağlığının peşinden koşacaksın
araba kullnıp da kaza yapan insanlar ailelerii çok sevdiği halde kaza yaparlar bir anlık dikkatsizlikten ve kasko sistemi geliştirilmiştir.....sağlık sistemi de aynene böyle birşey doktor ne kadar çok hata yaparsa kredilerini o kadar çabuk tüketir
aklını kullanan bir insan guatr için okmeydanı gibi yoğun bir hastaneyi tercih etmez
kesinlikle haklısınzArkadaşlar kendi adıma konuşuyorum.
Yanlış anlaşılıyor gerçekten... Doktorların hakkı illa ki büyük ancak farkedersiniz ki yazanların çoğu olumsuz örnekleri baz alarak eleştiriyor.
Güler yüzden ziyade terslenmemek istiyor.
Niye iki saattir o doktor ya, yok şu kadar saat çalışıyor diyorsunuz ki? Ben oraya tedavi olmaya gittiysem beni bırakıp arkadaşıyla sohbet edemez. Bu düşüncenin nesi yanlış geliyor size anlamadım:44:
Burada yine işini doğru yapan ve yapmayanlar ayrılıyor işte. Saygısızlığın (terslemeler, göz devirmeler) açıklaması lütfen az maaş alıyor, çok çalışıyor olmasın.
Ozaman belediyelerin yerlerdeki çöpleri süpüren çalışanlarının kafayı yemesi lazımdı
Zor yürüyen yaşlı kadına "hızlı yürü biraz seni mi bekleyeceğim yaaa!" denildiğini bile duydu kulağım da bunun sizin bahsettiğiniz "yoğunluk+yorgunluk"la alakasını çözemedi bu bendeki kafa:44:
Ilk defa kadin dogum dokturuna gitmistim. Ozel muayenehanesine bi de. Esimin yaninda kilomla dalga gecti. Hic o kadar gostermiyorsun daha fazlasin dediBu kiloyla hamile kalma dedi kilom da 65 civari. Randevu alirken belirttigim bir konuda da danisirken beni tersledi. Yani her doktor kotu degil ama kotuler de var. Yasayanlar bilir. BU inkar niye anlamadim.
Arkadasimizin yasadiginda bir anormallik var. Orada doktor haksiz degil mi yani.
Hiç değil mi ya alt tarafı 36 saat nöbet tutuyorsunAslında internette her şey var doktora da ihtiyaç yok bakın ne güzel bilmiş konu sahibesi demirim çok azalmış buyum çok yükselmiş diye. En iyisi verelim kırbacı verelim kırbacı şu doktorlara (çok sevdiğim bir film sahnesidir)
yuh!
bu arada adminin âlâsı burda daha ne olsun.
bence Kazen'den rica edelim doktorlara küfretme başlığı açsın.
ekşi sözlükteki gibi her gelen oraya yazsın rahatlasın. ben de bir derdim varda böyle konular görmekten bıktım valla. neymiş bu insanların doktor nefreti anlamadım.
konu sahibi arkadaşım istediğin hastaneye gitme özgürlüğün ve doktor seçme hakkın varken ne bu şimdi......üstelik devlet özel hastaneleride fonluyor.....doktor hanım yanlış birşey yaptıysa tazminat davası açma hakkına sahipken bu neyin tatminsizliği...seni tutan nedir anlamıyorum ki....internetten hastalığını ve tedavini öğrenmek konusunda yanlış yaparsın.....seni tatmin eden doktoru bulana kadar seçme hakkına sahipsin diyorum.....avrupada bile böyle bir güzellik yok
araştır bak ..et..dene ..en iyisini bul serbest piyasa ekonomisi......doktorun asık suratından sanan ne......kahvesinden sana ne.......herkes çok profosyoneldi güleryüzlüydü herşey mükemmeldi de gece uyumamış adamdan profosyonellik bekliyorsunuz...yanlış yerdesin arkadaşım
Arkadaşlar ben de doktorum.hem acilde çalıştım çok ağır şartlar altında şu anda da ücra bir yerde aile hekimliği yapıyorum.Gerçekten şartlarımız kötü çok haksızlığa, şiddete maruz kalıyoruz bu doğru.Ama gerçekten bu bayanın örneğinde olduğu gibi bazı doktor arkadaşlarımız işini düzgün yapmıyor ne yazık ki.Hasta odada varken arkadaşınla muhabbet etmek çok yanlış bir davranış, bu kötü şartlarla açıklanamaz bir doktor hastasına böyle davranmamalı.Bayanın söylemek istediği sormak istediği başka durumlar da varmış, gebelikle ilgili korkuları gibi ve gayet de haklı, tiroid problemi gebe kalmaya engel olabiliyor vs. Ama doktorunun tutumundan dolayı soramamış ve bu çok üzücü bir şey.
Acilde çalışırken bazı uzmanlara o kadar kızardım ki, uzmanın gelmesi gerek hastanın ciddi bir problemi var.Ama sağolsun arkadaşlar gelmemek için her türlü yolu denerlerdi, bakarlardı artık tutanağa varacak iş ancak o zaman gelirlerdi.Ben gerçekten bu uzmanların vicdanına şaşırırdım, ki çok ciddi durum olmadığı sürece hiç uzmanı da çağırmazdık.
İşte bazı doktor arkadaşların bu tarz tutumlarından dolayı ne yazık ki insanlarda doktorlara karşı bir önyargı oluşuyor.Ha tabi bazı hastalar da var ne yaparsan yap kavga edecek bişey bulur, zaten kavga için gelmişlerdir, onlar için bişey demiyorum onlar zaten her yerde huzursuzluk çıkaracak insanlar.
Tabi ki de her zaman güleryüzlü olamayız, hasta saçma isteklerde bulunursa sert cevap vermemiz gerekebilir.Ama hasta sağlığıyla ilgili bir soru soruyorsa ona en açıklayıcı şekilde cevap vermeli, başımızdan savsaklamamalıyız.Bir de bir senedir çalıştığım şu süre içinde gözlemlediğim, hastalara güleryüzlü davranınca, hastalığını anlayabileceği şekilde açıklayınca hastalar da çok memnun oluyor ve gerçekten tavırları değişiyor.Acilde tek başıma 24 saatte 350 hasta baktığım zamanlarda bile bunu yapmaya çalıştım,Haketmeyenlere gerekli cevabı da verdim ama.
Yaniii lafı çok uzattımm ama işin özü bazı hastalar gerçekten çok haksız oluyor ve ne yaparsak yapalım kavga çıkarıyorlar; ama ne yazık ki bazı doktorlar da gerçekten etik olmayan davranışlarda bulunup, hastalara gereksiz yere ters davranıyor, bağırıyor.
desteğinizden dolayı çok teşekkür ederim benim doktorlra karşı ön yargılarım yok çok sevdiğin arkadaşlarımda var bu bir sorun kesinlikle sorun biz nasıl saygı duyuyor isek biraz da saygı biz bekliyruz tamam yorgun olabilirler tamam işleri gerçekten çok zor olabilir ama arkadaşıyla sohbet edebiliyorsa iki sayfa tahlile de bakıp bak bu böyle diyebilirdi evet bebek düşünebilirmiyiz bir sakıncası olur mu diye soracaktım soramadım ben bir daha bir ay sonra anca gidebilirim peki ne olacak şimdi sohbet iş çıkışı da yapılabilabilir di ama ben iş çıkışı ona soru soramam ki tekrar teşekkür ederim sizin gibi düşünceli doktorların olduğunu bilmek güzel
Geçmiş olsun öncelikle..Konunu okudum ama yorumlar benide sinir etti burda fikir alıp sakinleşmeye çalıçmak hata sanırım insanın daha da tansiyonu yükseliyor..Odada sen muayene olurken başkası varsa odada çıkarma hakkına bence sahipsin ve ben olsam çıkartırdımda..Sağlık ocağındaki doktoru sırf bu umursamazlığından şikayet edip başka yere göndermişliğimiz var sende alo şikayet hattını ara sağlık bakanlığının anında kayıt oluşturup şikayetini alıyorlar ve emin ol işe yarıyor..Doktorun adını soyadını hatta satine kadar ver kayıt oluştursunlar en azından anlar insanlarında sesi çıktığını..
burası doktorlar hastalar kulübüne dönmüş.. iki gündür sağlık ile ilgili konular açılıyor birileri geliyor ben doktorummm o sebepte acili meşgul edemezsin.. ben doktorummm tahlil öyleyse ilaç olmaz vs. konu sahibine yüklenme bir tersleme tartısma ne yapmaya çalışıyorsunuz neyi ıspat etmeye çalışıyorsunuz anlamadım..
Sizi çok iyi anlıyorum ve gerçekten çok anlayışlı bir insanmışsınız.Emin olun o anda sizin yerinizde olan bir çok kişi kavga çıkarırdı ve siz bunu yapmamışsınız.Doktor arkadaşın tutumunda savunulacak hiç bir durum yok zaten, odada hasta varken orda bir arkadaşının bulunması bile hiç etik değil özel bir şey soracaksınız belki soramazsınız, ki doktor orada muhabbet ediyormuş.Benim hemşirem erkek, bulunduğum bölgedeki kadınlar çok çekingen oluyor bazı konularda, böyle bir durumda ben hemşireme bile sen bir istersen çık diyorum çünkü bayan erkek hemşireden bile çekiniyor, anlamak lazım biraz.Ben size teşekkür ederim keşke bütün hastalarımız sizin gibi olsa.Geçmiş olsun umarım en kısa zamanda sizinle ilginecek bir doktora gidersiniz.
Arkadaşlar ben de doktorum.hem acilde çalıştım çok ağır şartlar altında şu anda da ücra bir yerde aile hekimliği yapıyorum.Gerçekten şartlarımız kötü çok haksızlığa, şiddete maruz kalıyoruz bu doğru.Ama gerçekten bu bayanın örneğinde olduğu gibi bazı doktor arkadaşlarımız işini düzgün yapmıyor ne yazık ki.Hasta odada varken arkadaşınla muhabbet etmek çok yanlış bir davranış, bu kötü şartlarla açıklanamaz bir doktor hastasına böyle davranmamalı.Bayanın söylemek istediği sormak istediği başka durumlar da varmış, gebelikle ilgili korkuları gibi ve gayet de haklı, tiroid problemi gebe kalmaya engel olabiliyor vs. Ama doktorunun tutumundan dolayı soramamış ve bu çok üzücü bir şey.
Acilde çalışırken bazı uzmanlara o kadar kızardım ki, uzmanın gelmesi gerek hastanın ciddi bir problemi var.Ama sağolsun arkadaşlar gelmemek için her türlü yolu denerlerdi, bakarlardı artık tutanağa varacak iş ancak o zaman gelirlerdi.Ben gerçekten bu uzmanların vicdanına şaşırırdım, ki çok ciddi durum olmadığı sürece hiç uzmanı da çağırmazdık.
İşte bazı doktor arkadaşların bu tarz tutumlarından dolayı ne yazık ki insanlarda doktorlara karşı bir önyargı oluşuyor.Ha tabi bazı hastalar da var ne yaparsan yap kavga edecek bişey bulur, zaten kavga için gelmişlerdir, onlar için bişey demiyorum onlar zaten her yerde huzursuzluk çıkaracak insanlar.
Tabi ki de her zaman güleryüzlü olamayız, hasta saçma isteklerde bulunursa sert cevap vermemiz gerekebilir.Ama hasta sağlığıyla ilgili bir soru soruyorsa ona en açıklayıcı şekilde cevap vermeli, başımızdan savsaklamamalıyız.Bir de bir senedir çalıştığım şu süre içinde gözlemlediğim, hastalara güleryüzlü davranınca, hastalığını anlayabileceği şekilde açıklayınca hastalar da çok memnun oluyor ve gerçekten tavırları değişiyor.Acilde tek başıma 24 saatte 350 hasta baktığım zamanlarda bile bunu yapmaya çalıştım,Haketmeyenlere gerekli cevabı da verdim ama.
Yaniii lafı çok uzattımm ama işin özü bazı hastalar gerçekten çok haksız oluyor ve ne yaparsak yapalım kavga çıkarıyorlar; ama ne yazık ki bazı doktorlar da gerçekten etik olmayan davranışlarda bulunup, hastalara gereksiz yere ters davranıyor, bağırıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?