• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iyice salmışım kendimi

Dogum yapali 2,5 yil mi oldu?
Toparlanmak icin pekala uyggun bir süre. Ilk zamanlar yemeyi icmeyi anlarim, ben kendimi durduramiyordum ilk alti ay neredeyse sürekli tatli yedim, onu yedim bunu yedim herseyi yedim. Ama bir yandan da düsünceli bir sekilde firsat buldukca yürüdüm.
Sizin de siniriniz asmis ki rahatsiz olmussunuz e ne güzel iste bugünden baslayin ufak ufak degisikliklere.
Ben mesela evde dogal deodorantimi yaptim emziriyorum da hala bir bucuk sene oldu, iste onu kullaniyorum terlese de kokmuyor insan. Kulaklarimin arkasina parfüm cikiyorum dustan sonra ve de hergün kiyafet degistiriyorum cocukla ugrasirken terliyor insan. Üzerine de bana agir gelmeyen cicek kokulu hafif bir parfüm, saclarimi da genelde salarim, topuklumu giyer cikarim.
Bunlari gaza gel diye yazdim, pekala örnek alabilirsin.
Ilk aylar bebekler gercekten cok zor oluyor insan dus almaya ne vakit ne enerji bulabiliyor. Ama yeterince zaman gecmis toparlanma vakti gelmis coktan.
Ben ilk dogumumdan sonra esime yaklasiyorum adam gidiyor falan, iliski istemiyor, dedim ne oluyor yaaa zorladim. Ter kokuyorsun dedi bana. Inanin yerin dibine girdim, cünkü dus almaya zaman ayiramiyordum ama esimle de kisa olsa yakinlasmak istiyordum. Neymis ikisi bir arada olmuyormus. Cok üzülmüstüm. Kizmistim ona insan sen gir dusa ben bebege bakarim der diye cemkirmistim. Gerci dusa giremeyecek kadar yorgundum o aralar, dünyam dönmüstü.
Neredeeen nereyeee.. Simdi parfümsüz disari cikmam. Spor olarak yürüyüs yaparim zaman buldukca. Eskiye göre cok daha sik üzerimi degistiririm gün icerisinde. Topuklu ve saclar bitis.
Umarim yazdiklarim size moral olmustur.
Annelik zaten zor, toparlanma süreci kimileri icin cok travmatik gecebiliyor. Ben de zor atlatanlardandim. Ama düsünün iki cocukla bu hale geldim sonunda, ha evim sürekli dagilir, daginik kalir pislenir, yetistigi kadar yaparim.
toparlanabilirsiniz, hatta eskisinden de bakimli olabilirsiniz.
Moral icin yürüyüs yapin derim, insnai gercekten yükseltiyor.

Dogum yapali 2,5 yil mi oldu?
Toparlanmak icin pekala uyggun bir süre. Ilk zamanlar yemeyi icmeyi anlarim, ben kendimi durduramiyordum ilk alti ay neredeyse sürekli tatli yedim, onu yedim bunu yedim herseyi yedim. Ama bir yandan da düsünceli bir sekilde firsat buldukca yürüdüm.
Sizin de siniriniz asmis ki rahatsiz olmussunuz e ne güzel iste bugünden baslayin ufak ufak degisikliklere.
Ben mesela evde dogal deodorantimi yaptim emziriyorum da hala bir bucuk sene oldu, iste onu kullaniyorum terlese de kokmuyor insan. Kulaklarimin arkasina parfüm cikiyorum dustan sonra ve de hergün kiyafet degistiriyorum cocukla ugrasirken terliyor insan. Üzerine de bana agir gelmeyen cicek kokulu hafif bir parfüm, saclarimi da genelde salarim, topuklumu giyer cikarim.
Bunlari gaza gel diye yazdim, pekala örnek alabilirsin.
Ilk aylar bebekler gercekten cok zor oluyor insan dus almaya ne vakit ne enerji bulabiliyor. Ama yeterince zaman gecmis toparlanma vakti gelmis coktan.
Ben ilk dogumumdan sonra esime yaklasiyorum adam gidiyor falan, iliski istemiyor, dedim ne oluyor yaaa zorladim. Ter kokuyorsun dedi bana. Inanin yerin dibine girdim, cünkü dus almaya zaman ayiramiyordum ama esimle de kisa olsa yakinlasmak istiyordum. Neymis ikisi bir arada olmuyormus. Cok üzülmüstüm. Kizmistim ona insan sen gir dusa ben bebege bakarim der diye cemkirmistim. Gerci dusa giremeyecek kadar yorgundum o aralar, dünyam dönmüstü.
Neredeeen nereyeee.. Simdi parfümsüz disari cikmam. Spor olarak yürüyüs yaparim zaman buldukca. Eskiye göre cok daha sik üzerimi degistiririm gün icerisinde. Topuklu ve saclar bitis.
Umarim yazdiklarim size moral olmustur.
Annelik zaten zor, toparlanma süreci kimileri icin cok travmatik gecebiliyor. Ben de zor atlatanlardandim. Ama düsünün iki cocukla bu hale geldim sonunda, ha evim sürekli dagilir, daginik kalir pislenir, yetistigi kadar yaparim.
toparlanabilirsiniz, hatta eskisinden de bakimli olabilirsiniz.
Moral icin yürüyüs yapin derim, insnai gercekten yükseltiyor.
Çok teşekkür ederim gerçekten.. umarım ben de başarırım

Yaşım 32 kilom 69..

ben obez sandım sizi,
boyunuz 1 metre değilse 69 kiloyla ne kadar şişman olabilirsiniz ki?
vakit kaybetmeden spora başlayın, salona gidemiyorsanız evde jillian michaels videolarıyla falan çalışın.
bi de her gün duş alın, hele de şu yaz günlerinde...

ben obez sandım sizi,
boyunuz 1 metre değilse 69 kiloyla ne kadar şişman olabilirsiniz ki?
vakit kaybetmeden spora başlayın, salona gidemiyorsanız evde jillian michaels videolarıyla falan çalışın.
bi de her gün duş alın, hele de şu yaz günlerinde...
Boyum 165 ama etim sıkı olmadığından şişman duruyorum kalça geniş bacaklar lömbür lömbür. Hep bi etli butlu görüntü

Ayni seyleri yasiyoruz sanirim ama beni uyariyolar çok kilo aldin giydigin yakismiyor vs artik soylemiyorlar sadece bakiyorlar odahada kotu oylece bakip süzüyorlar insani her gun kendimden dahada çok nefret ediyorum eşimle zaten surekli tartisma halindeyiz ben yanina yakismadigimi dusunuyorum hic bi aktivitemiz yok onun yaninda ablasi gibi durmak beni eve kapatti markete bile gitmek istemiyorum .umarim hersey guzel olur

Bence zayıflamaya değil, sıkılaşmaya ihtiyacınız var. Yürüyüş halleder ama yeme konusunda kendinize ket vurun lütfen. Kişisel bakımınıza yarından itibaren başlayın. Beklemeniz için bahane yok artık. Bir duş, bir deodorant, mis bir koku, temiz kıyafet ve eller, düzeltilmiş saçlar. Bunlar yeter zaten. Aynaya bakınca önce sizin içiniz açılsın. Eşiniz zaten fark edip pervane olmaya başlayacaktır:)

Saçınız epeydir aynıysa ufak değişiklikler yapın, ışıltı bilmem ne(isimlerini karıştırıyorum). Keskin ani değişiklikler ters tepebilir. Zevkine güvendiğiniz arkadaşınızla bir iki yeni kıyafet alın. Ev içi kıyafetlerinizde de değişiklik yapabilirsiniz. Haftanın bir gününü mutlaka kendinize ayırın. Yapacak bir şeyiniz olmasa bile kafanızı, kendinizi dinleyin. Motive oldukça etrafınıza da güzel şeyler yayacaksınız ve geri dönüşleri olumlu olacak:-)

Biraz sıkılaştıktan sonra da iç çamaşırlarınızı yenileyebilirsiniz. Kolay gelsin:)

Esine neden kiziyorsun.?
Tik yok falan?
Sen farkindasin zatrn herseyin

Salmayin kardesim kendinizi!!!

Dogum yaptin kilo aldin tamam da dikkat edin biraz

Kilolu da olsan sacina basina makyajina dikkat et.

Kilolari da acilen ver.

Kimsenin sucu degil senin boyle olman.

Ben anlamiyorum gercekten dogum yapmayi herseyin bitmesi olarak goren kadinlari..

Edit: dogum yapali 2.5 sene olmus
Az yazmisim sana

Ben 2.5 ay oldu diye okumustum

Ne kadar güzel.. ben de bir yere kadar veriyorum ama hiç 63 ün altına inemedim maximum 17 kilo verdim.. bi yerde tıkandı kaldı hep.. en iyi ihtimalle balık etli oldum. Siz hep aynı şeyi yaparak mı o kadar kilo verebildiniz
Evet. Haftada 4 gün spor. Hamur işi kızartma yok. Normal beslendim. 5 ten sonra birşey yemedim. 1.5 lt su içtim. İlk üç ayda 11.5 kg verdim. Troidli olmasam daha çok giderdi. Siz şanslısıniz bu konuda. Şimdi şu sıralar 6 kg fazlam var ama takmıyorum. Daha doğrusu boyum var göstermiyor ;)

Esine neden kiziyorsun.?
Tik yok falan?

Kilolari da acilen ver.

Ben anlamiyorum gercekten dogum yapmayi herseyin bitmesi olarak goren kadinlari..

Az yazmisim sana

Kadın zaten üzgün neden böyle sert yazıyorsun? Üstelik emir kipiyle!!!!!!

Esine neden kiziyorsun.?
Tik yok falan?

Kilolari da acilen ver.

Az yazmisim sana

:(( evet diyorum ya saldım hiç böyle olmamıştım

Bilmiyorum ya kimse yazmamışta ben kilo aldım diye eşim bana ilgisizlesse boşarım o adamı sanırım .
Yanı fizikselluk midir size tek ilgisi ?
Tatlı isteginin en temel nedeni cinsel tatminsizlik bu arada. Yanı kendi bakımınızdan önce ilişkiniz gerçekten neden bu halde onu düşünün .
Kuaför de mutsuz bir insan sanırım . Akıl sağlığı yerinde ve mutlu olan biri kimseye böyle bir laf söylemez çünkü .

Bilmiyorum ya kimse yazmamışta ben kilo aldım diye eşim bana ilgisizlesse boşarım o adamı sanırım .
Yanı fizikselluk midir size tek ilgisi ?
Tatlı isteginin en temel nedeni cinsel tatminsizlik bu arada. Yanı kendi bakımınızdan önce ilişkiniz gerçekten neden bu halde onu düşünün .
Kuaför de mutsuz bir insan sanırım . Akıl sağlığı yerinde ve mutlu olan biri kimseye böyle bir laf söylemez çünkü .
Evet o değişik biri, ben de insanları çok tersleyemem ama kokuyorsam çok kötü tabi :( cinsel ilişki hiç yok istemiyorum çünkü kendimi beğenmiyorum, benim beğenmediğimi o nasıl beğencek diyorum,falan filan işte :(

Evet o değişik biri, ben de insanları çok tersleyemem ama kokuyorsam çok kötü tabi :KK43: cinsel ilişki hiç yok istemiyorum çünkü kendimi beğenmiyorum, benim beğenmediğimi o nasıl beğencek diyorum,falan filan işte :KK43:
Yanı 26 yaşındayım hayatımın bir çok alanında kilolu oldum çünkü yeme bozukluğum var
Insanların dışardan bakıp yiyip yiyip kilo aldin olayı değil bizzat beynin bağlantılarını değiştiren bir bağımlılık .
Her neyse hep kilolu oldum son zamanlarda 90 lardaayim . Diyet yapmak yerine psikolojik destek alıyorum .
Hiç bir beğendiğim adamdan karşılıksız kalmadım diyebilirim . En son sevgilim bana deli gibi aşıktı ve çok ilişkim olmuştur hani ona denk geldi degil . Ilişkiler dışınada çok begenilirim vs
Ben bu tarz beğenilme olaylarını sadece ve sadece kendimizi nasi gördüğümüze odakliyirum . Ben kendimi cidden çok güzel buluyorum ve bu yansıyor . Sizin de hic güzel bulmadığınız yansıyor .
69 kilo çok normal bir kilo sizin için . Eminim gözleriniz değişirse kendinize karşı her şey değişecek . Çözüm makyaj spor diyet vs değil bunlar geçici çözümler.
Sağlık problemi vs olmadığı sürece kilo önemsiz .
Önemli olan kendini sevmek kendini gerçekten beğenmek.

O ne bicim kuaformus.Yok sogan kokuyosun yok pide gibi kokuyosun.Insan kuafore kendini iyi hissetmek icin gider asagilanmak icin degil.Gercekten kotu mu kokuyosun acaba.Bende kokuya cok onem veririm ama kimseye boyle konusmam.Hergun dus al insan yazin kokabiliyor takma kafana koku olayini cozumu basit.Bi de esine anlatma her seyi bence boyle dedi kokuyor muyum felan diye.Bu kadar laf isitmissin hirslanip kiloyu ver emin ol bir hafta sonra istahin kapanmaya baslayacak bi de spor yaparsan cok zor degil aslinda.Kilo verince kendinj o kadar iyi hissediyorsun ki yeniden dogmus gibi.

-Eşin gelmeden önce ve geceleri ve sabahları mutlaka dişlerini fırçala.
-Duş al hergün mutlaka. Duş jeli değil hafif aromalı doğal bir sabun kullan. ( a101 de satılan eşek sütlü sabun benim favorimdir)
-Ayda bir kese yap.
-Saçlarını en az iki günde bir yıka, yıkayamıyorsan fiyatı uygun kolay tarama, bakım, onarım diye satılan spreylerden alıp kullanabilirsin. ( başımı eğip saçlarımı sallayıp dağıtıp sıkıyorum. Hem dolgun oluyor hem güzel kokuyor )
-Hindistan cevizi yağı mucizedir. (Islak saç uçlarıma, ayaklarıma, dirseklerime sürerim.)
-Kaş ve kirpiklerime kulak temizleme çubuklarıyla badem ve hint yağı sürerim haftada bir falan.
-Sürekli eline hoş kokulu bir nemlendirici sür.
-Terleme sorunun varsa doktora görün.
-Kıllar koku yapar. Düzenli olarak temizlemelisin.
-Koltuk altına dışarda vs terlediğinde ıslak mendille silip deodorant ya da roll on kullanabilirsin.
-Terli kıyafetlerini tekrar giyme. (Ben 15 dakikalık programda soğuk suyla yıkarım kirli değilse.)
-İç çamaşırlarını günlük değiştirmek hem kendi hijyenin hem de koku için iyi olur.
-Eşinle birlikte olmadan önce mutlaka duş al.
-Yağlı ve baharatlı yeme, kendini tut. Sıcaklarda ağır koku yapıyor.
- Booool bol su iç. Maden suyu iç. Yeşil çay (alerjik bir durum yoksa) iç. Yeşil çay tadını sevmiyorsan nane ekleyebilirsin demlerken.
-Acıkınca gün içinde yemek, ekmek yerine salatalık, karpuz gibi bol sulu yiyecekler yersen iyi olur.
-Diyetisyen ve spor salonuna gidebiliyorsan git. Gidemiyorsan instagramda bu konuda çok profesyonel hesaplar var. Takip edip faydalanabilirsin.
-Tempolu yürüyüşü alışkanlık yap kendine.

Bunlar benim günlük rutinim. Çok zaman alan şeylerde değil. Çocuğun (allah uzun ömürler versin) büyümüşte artık. Kendine zaman ayırmanın tam vakti. :süslü:

Aynı boydayız kilom 65 ama dediğin gibi sıkı değilim. Ben evde çalışarak kendimdeki değişimi gördüm. Ben ip atlıyorum evde. Alt kat boş :) pilates lastiği(başka adı varsa bilmiyorum) aldım 4.5 liraya. Videoları izleyip onunla yapıyorum hareketleri. Bolca istek, heves birazcık çabayla halledersin bu işi :)

O ne bicim kuaformus.Yok sogan kokuyosun yok pide gibi kokuyosun.Insan kuafore kendini iyi hissetmek icin gider asagilanmak icin degil.Gercekten kotu mu kokuyosun acaba.Bende kokuya cok onem veririm ama kimseye boyle konusmam.Hergun dus al insan yazin kokabiliyor takma kafana koku olayini cozumu basit.Bi de esine anlatma her seyi bence boyle dedi kokuyor muyum felan diye.Bu kadar laf isitmissin hirslanip kiloyu ver emin ol bir hafta sonra istahin kapanmaya baslayacak bi de spor yaparsan cok zor degil aslinda.Kilo verince kendinj o kadar iyi hissediyorsun ki yeniden dogmus gibi.
Ay en kötü huyum herhalde eşime herşeyi uçururum :(( ama o da hiç tepki vermiyor ne dersem diyim

Durumunuzun farkında olmanız çok güzel birşey. Derhal eskiye dönmek için birşeyler yapmalısınız. Bunu eşiniz için değil kendiniz için yapın. Ayrıca kuaförünüz de fazla açık sözlüymüş hatta ileri giderek terbiyesizlik etmiş, bence bir daha ona gitmeyin.

-Eşin gelmeden önce ve geceleri ve sabahları mutlaka dişlerini fırçala.
-Duş al hergün mutlaka. Duş jeli değil hafif aromalı doğal bir sabun kullan. ( a101 de satılan eşek sütlü sabun benim favorimdir)
-Ayda bir kese yap.
-Saçlarını en az iki günde bir yıka, yıkayamıyorsan fiyatı uygun kolay tarama, bakım, onarım diye satılan spreylerden alıp kullanabilirsin. ( başımı eğip saçlarımı sallayıp dağıtıp sıkıyorum. Hem dolgun oluyor hem güzel kokuyor )
-Hindistan cevizi yağı mucizedir. (Islak saç uçlarıma, ayaklarıma, dirseklerime sürerim.)
-Kaş ve kirpiklerime kulak temizleme çubuklarıyla badem ve hint yağı sürerim haftada bir falan.
-Sürekli eline hoş kokulu bir nemlendirici sür.
-Terleme sorunun varsa doktora görün.
-Kıllar koku yapar. Düzenli olarak temizlemelisin.
-Koltuk altına dışarda vs terlediğinde ıslak mendille silip deodorant ya da roll on kullanabilirsin.
-Terli kıyafetlerini tekrar giyme. (Ben 15 dakikalık programda soğuk suyla yıkarım kirli değilse.)
-İç çamaşırlarını günlük değiştirmek hem kendi hijyenin hem de koku için iyi olur.
-Eşinle birlikte olmadan önce mutlaka duş al.
-Yağlı ve baharatlı yeme, kendini tut. Sıcaklarda ağır koku yapıyor.
- Booool bol su iç. Maden suyu iç. Yeşil çay (alerjik bir durum yoksa) iç. Yeşil çay tadını sevmiyorsan nane ekleyebilirsin demlerken.
-Acıkınca gün içinde yemek, ekmek yerine salatalık, karpuz gibi bol sulu yiyecekler yersen iyi olur.
-Diyetisyen ve spor salonuna gidebiliyorsan git. Gidemiyorsan instagramda bu konuda çok profesyonel hesaplar var. Takip edip faydalanabilirsin.
-Tempolu yürüyüşü alışkanlık yap kendine.

Bunlar benim günlük rutinim. Çok zaman alan şeylerde değil. Çocuğun (allah uzun ömürler versin) büyümüşte artık. Kendine zaman ayırmanın tam vakti. :süslü:

Aynı boydayız kilom 65 ama dediğin gibi sıkı değilim. Ben evde çalışarak kendimdeki değişimi gördüm. Ben ip atlıyorum evde. Alt kat boş :) pilates lastiği(başka adı varsa bilmiyorum) aldım 4.5 liraya. Videoları izleyip onunla yapıyorum hareketleri. Bolca istek, heves birazcık çabayla halledersin bu işi :)
Harikasınız hepsini deneyeçeğim çok teşekkürler

Ay en kötü huyum herhalde eşime herşeyi uçururum :KK43:( ama o da hiç tepki vermiyor ne dersem diyim
Bende oyleydim ama cok yanlismis sonradan anladim.Adam da icinden der sadece ben degil kimse begenmiyor vs. diye.Boyle olumsuz seyleri anlatma ve sadece kendin icin diyet olayina basla ben irafesizim uzun surdu ama basardim insallah sen de verirsin.Zaten kilo verince insan sacina basina,kiyafetine ayri ozen gosteriyor.

Back
X